Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 695
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zdjęcia na medal!
Dziewczyny piękne!
Zrobiłam im ogłoszenie, wydrukowałam, powiesiłam w bibliotece w Świętochłowicach.
Może ktoś zadzwoni...

Posted

Jasza napisał(a):
No to chyba się w niej zakocha, jak tylko ją zobaczy..

Tez tak myślę :) a może znalazłoby się tam jeszcze troszkę miejsca dla Fizi :oops: takie 2 zaprzyjaźnione ze sobą sunie to super sprawa, mam takie w domu i cudnie patrzeć, jak się bawią, przytulają

Posted

Dostalam Takiego maila od Pani która pisala do mnie w sprawie innego ogłoszenia.
Pani ma doga de bordeaux, kota i małe dziecko.
Chce pomóc jakiemuś niewielkiemu pieskowi/suczce...
Jej ostatni list brzmi:
Witam ponownie i dziękuję za szybką odpowiedź. Zauroczyła mnie Fizia, ale czy ona nie będzie za bardzo przeżywać ewentualnego rozstania z córeczką? Rozumiem, że akceptuje ona dzieci, inne psy oraz koty?Muszę przyznać, że nigdy nie miałam w domu więcej niż jednego pieska i obawiam się trochę czy zaakceptują one siebie nawzajem...Moje zwierzaczki (piesek i kotek) są ze sobą od samego początku i boję się, czy pomimo ich bardzo pozytywnego nastawienia do ludzi i zwierząt, przyjaźnie przyjmą nowego członka rodziny. Zastanawiam się także, czy ze wzdlędu na fakt, że mój piesek ma niespełna 1,5 roku, jest to dobry czas na wzięcie pod opieke kolejnego pieska? (Czy to nie za wcześnie?) Pytam, bo jak wspomniałam, nigdy wcześniej nie miałąm dwóch piesków, a Pani jest zapewne zdecydowanie bardziej doświadczona w tej kwestii, a ja nie chciałabym tu popełnić jakiegoś błędu. Moja kolejna obawa dotyczy rozmiarów Fizi- Czy ona jest bardzo maleńka?Pytam, ponieważ nasza furtka i brama zbudowana jest z dość szeroko rozstawionych przęseł i boję się, żeby podczas wypuszczania jej na ogród nie stała jej sie krzywda gdyby wybiegła na ulicę.
> Pozdrawiam
> Ola.
>
Podałam jej namiary na Misieek.

Posted

O prosze, jaki rozsądny mail - całkiem inny od tych w stylu - [I]po ile te pieski?[/I] albo [I]kiedy mi go pani przywiezie?[/I]

Problem ogrodzeniowy faktycznie może być poważny - moja Śrubka np. pod koniec ostatnich wakacji notorycznie uciekała pod ogrodzeniem na działce - po chwili sobie sama wracała tą samą dziurą.... Jakoś jest źle zrobione - jest spora przerwa między siatką a podmurówką, tzn. wydawało mi się, że jest mała, ale Śrubka okazuje się, jest jeszcze mniejsza. Strasznie to stresujące - zatykaliśmy te większe dziury deskami, a Ona i tak wyszukiwała nowe. Czeka nas jakaś przeróbka ogrodzeniowa.
Ale gdyby blisko była jakaś droga, to byłoby to strasnzie niebezpieczne.