gunia Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Trzymam kciuki i czekam z niecierpliwością na wieści. Quote
ZUZANNA11 Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Podnoszę! Siedzę jak na szpilkach, tak sie boję o całą "akcję". :roll: Quote
ala123 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 [quote name='Basia1968']wszystko zaczyna mieć jakieś ręcunie i nożunie. Dzisiaj Pani z TOZ-u przyjedzie z druga Pania do psiaczka. Mają zabrać go do weta. Później ma zostać przetransportowany do DT na tydzień - jeśli zostanie dobrze zdiagnozowany i podane mu zostana leki, to psiak może trafic do grodziska. Zadzwonię wtedy do pati-c - ona zawsze pomaga - chyba, że znajde kogos bliżej kto zawiezie psiaka do Grodziska. Tam byłby tymczas u starszych państwa którzy maja dwa psiaczki. trzeba by wspomóc wtedy finansowo. Kontrola i opieka weta na miejscu. Czekajmy na dzisiejsze wieści. mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Psiak ponoć jest w zacisznym miejscu i nie grozi mu tam niezbezpieczeństwo. To troche odetchnęłam.[/quote] Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale pies ma trafić do DT w Grodzisku,tak? Czy do schroniska ,bo nie wiem w końcu. Quote
gunia Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Ja zrozumiałam, że pies jedzie do dt w Tomaszowie na tydzień, gdzie się udzieli jemu pierwszą pomoc, a potem do dt do Grodziska Maz. Quote
Basia1968 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 WŁASNIE TAK JAK NAPISAŁA GUNIA wszystko zalezy od tego jaką diagnozę postawi weterynarz i teraz najważniejsze jest to aby psiak trafił do tego weterynarza. Ponoć na tydzien jest DT w Tomaszowie ale tylko na tydzień. Tyle wiem. Quote
ala123 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 [quote name='Basia1968'] Zadzwonię wtedy do pati-c - ona zawsze pomaga - chyba, że znajde kogos bliżej kto zawiezie psiaka do Grodziska. Tam byłby tymczas u starszych państwa którzy maja dwa psiaczki. trzeba by wspomóc wtedy finansowo. [/quote] Zrozumiałam,że po tym tygodniowym tymczasie następny w Grodzisku. Quote
Basia1968 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 tak - wtedy byłby DT w Grodzisku. [B]podkreślam, że jesli to świerzbowiec, to nici z DT. [/B]Pieskowi trzeba podac - jesli to nużeniec - to advocat, odpchlić, a nadto do jedzenia nalezy podawać olej. na pewno musi miec podana kroplówkę, bo ze zdjęcia nawet widac, że jest odwodniony. A zreszta co ja wypisuję, jak to wet ma stwierdzic i on wie pewnie co zrobić. Jesli trafi do DT w Grodzisku trzeba tych państwa wspomóc i oczywiście ogłaszac biedaczka. Piesku trzymaj się! Quote
ZUZANNA11 Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Jesli to nie będzie świerzb, to tak. Jak to będzie świerzb... :roll: Nie wiem co z psem zrobimy.. Quote
Basia1968 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 poczekajmy na opinię weta - czy psiak już zabrany? czy nadal czekamy? Quote
ZUZANNA11 Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Nie, jeszcze nie. Pani z Tomaszowa jadą teraz do Wiaderna, gdzie jest jakaś pseudohodowla i psy zyją w okropnych warunkach. :roll: Quote
Basia1968 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 ale rozumiem, że psiak będzie dzisiaj zabrany? a on dostał cos jeśc dzisiaj i pić? upał okrutny:angryy: Quote
ocelot Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Jak znam Zuzę to myślę, że o wodę i jedzenie to zadbała. Quote
ZUZANNA11 Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Tak, wczoraj zostawiłam mu wodę i jedzenie. Za chwilę tam jadę, a teraz chce mu zrobić coś do jedzenia, bardzo odżywczego, z zawartością biotyny. Quote
Basia1968 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Zuzia masz tak kochane serduszko:loveu::loveu: Jesteś niesamowita!! należałoby do Twojej szkoły napisać list jak cenny skarb tam mają:loveu::loveu: i niech młodzi ludzie biora z Ciebie przykład:multi::multi: Quote
gunia Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Cały czas czekam z niecierpliwością na to kiedy te panie z TOZu go zabiorą. Trzymam kciuki, a moje suczydła łapki za psiaka (bądź co bądź jedna też stamtąd pochodzi), żeby się chociaż raz temu uszatkowi w życiu poszczęściło. Quote
Basia1968 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 dzwoniłam do Zuzi - własnie rusza w drogę do psiaczka, wiezie mu jedzonko. Czekam także z niecierpliwościa na wiadomość, że psinka w końcu u weta jest!!!:angryy::angryy: Quote
Ra_dunia Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Trochę mnie nie było a tu takie zwroty akcji. Trzymam kciuki, żeby wszystko się udało. Kasę na leczenie zbierzemy. Nie można pozwolić, żeby ten maluch cierpiał...:-( Quote
lawinia Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Tomaszowskie Towarzystwo Miłosników i Opieki nad Zwierzętami w Polsce sfinansuje leczenie psiaka.Postaramy się także o karmę.Najważniejsze żeby miał dach nad głową.Postaramy się go postawić na nogi. Quote
gunia Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Pani Prezes, dziękujemy !!! To wspaniała wiadomość! Quote
ocelot Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Pani Prezes jest niezawodna;) Co u malucha? Może jakieś imię mu damy? Quote
gunia Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Zuzka chodzi teraz i go szuka wokół plebanii i kościoła i nie może go znaleźć. No ładnie, byle mały gdzieś nie zwiał. Ocelot, też jestem za tym, żeby nadać mu imię. Ale zupełnie brak mi pomysłów. Jakie imię pasowałoby do małego, zalęknionego pieska? Sama nie wiem. Quote
Ra_dunia Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 [quote name='lawinia']Tomaszowskie Towarzystwo Miłosników i Opieki nad Zwierzętami w Polsce sfinansuje leczenie psiaka.Postaramy się także o karmę.Najważniejsze żeby miał dach nad głową.Postaramy się go postawić na nogi.[/quote] :loveu::multi::loveu: jesteście niesamowici :loveu::multi::loveu: Maluch nawet się nie spodziewa jakie zmiany zajdą w jego życiu. A matką chrzestną małego niech zostanie Zuzanna - należy się dziewczynie :loveu: Quote
ocelot Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Teraz to on zginąć nie może przecież choroba...:shake: Nie mam pomysłu jak mu dać na imię. On jest taki malutki, taki okruszek wystraszony, że żadne do niego nie pasuje. Quote
gunia Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Zuzka to już ma sporo chrześniakow: Malwinę, Farta, Nelę, Malinę i jej 7 szczeniaków (wszystkie znalazły domek) i chyba jeszcze dwie sunie, które zabrała Tosia (Zuzka popraw mnie jak się mylę). Mam nadzieję, że dołączy do nic Księżniczka (sunia w typie owczarka szkockiego, też Zuzka jej założyła tu wątek) i nasze maleństwo! Kurczę, tylko aby mały się znalazł! Quote
Recommended Posts