Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='marysia55']Wątek czy Ares :mad::mad::mad::evil_lol::evil_lol:[/quote]

No wątek oczywiście że wątek:-). Kurde fakt........za bardzo tu sobie pozwalam i głośno czasem myślę ( bo ja czasem myślę:-) ) zamiast pisać po kolei i z sensem.

Ok idę się dalej przebijać przez Krzyczki...

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj zdjęłam Aresowi szwy. Sama bo nie chciałam go niepotrzebnie stresować wizytą u weta. Wszystko zrosło się bardzo ładnie, oprócz jednego miejsca. Nie podoba mi się trochę bo jest zaczerwienione. Poobserwuję jeszcze chwilkę i jak się nie poprawi jednak pójdziemy do weta...

Lewym bioderkiem zarzuca jakby mniej.

Kupiłam tabletki na odrobaczenie. Zapłaciłam 18 zł. Czyli zostało nam jeszcze 82 zł ;)

Posted

[quote name='Neigh']Uff jeden wątek przeczytany i zaliczony.....jestem na bieżąco. Dzielnam.
....................[/quote]

Bardzo dzielna. :lol: Ja ostatnio ma zaległości na każdym wątku :-(

Posted

[quote name='mysza 1']A jak się Aresik zachowuje? Grzeczniejszy?[/quote]
Niech tylko spróbuje nie być grzeczniejszy, zaraz wsiadam i pędzę;) do stolicy sprawdzić, co facetowi odbija:mad:;).

Neigh:loveu:, Ty mi nie podpadaj;).
Ten facet jest piękny:loveu::multi:
Popatrz w te oczy:loveu:, popatrz w jego wnętrze:loveu:
Wystarczy nauczyć go manier i będzie IDEAŁ:loveu:
Czy Ty czytałaś, abym o jakimś innym facecie napisała choć jedno dobre słowo?:evil_lol:

Posted

Uroczyści ogłaszam wszem i wobec, że grzeczniejszy;)

Postępy są ;) np. takie, że nauczyliśmy się grzecznie chodzić na smyczy - już nie ciągnie jak psychol, tylko a to sobie podbiegnie, a to chodzi przy nodze, a to z jednej, a to z drugiej strony, nie okręca się już bezmyślnie smyczą wokół latarni np.

Sikanie na spacerze dwukrotne jest już regułą, a ja z utęsknieniem wypatruję numery trzy ;)

Daje sobie wyjmować z pyska kości, smakołyki, zabawki - i nie warczy.

Daje się głaskać po całym ciele - brzuszek, głowa, łapki, stopy - gdzie mi się tylko zamarzy.

Przestał niszczyć - jak mnie nie ma, odkrył, że łóżeczko jest baaaaardzo wygodne i się tam wtarabania i zupełnie nie wie o co mu chodzi jak mu mówię, żeby zszedł :mad:

Wszelkie tabletki ( w tym te na odrobaczenie ;)) pożera zawinięte w pasztet.
Pasztet jest super. Pasztet najlepszy. W zasadzie to nawet pasztet na prezydenta :multi:

Ale dzisiaj idziemy do weta nieodwołalnie. Nie podoba mi się szew w jednym miejscu. A właściwie blizna po operacji. Jakieś takie napuchnięte, czerwonawe, nie wiem czy nie ma ropy gdzieś pod spodem....

Myślisz Ewa, że mogę pójść do Boliłapki?

Posted

[quote name='gusia0106']Pasztet jest super. Pasztet najlepszy. W zasadzie to nawet [B]pasztet na prezydenta[/B] :multi:[/quote]

Przyłączam się do tego hasła. Oby tylko nie był to pasztet z KACZKI :eviltong:

Posted

[quote name='gusia0106']Myślisz Ewa, że mogę pójść do Boliłapki?
[/quote]

Zdecydowanie możesz! zadzwoń tylko wcześniej Gusiu, żeby nie mieli operacji i najlepiej, żeby był Dr Maciej Czajka... On ma cudowne podejście do psów. Opowiadałam mu ostatnio o Aresie, że będzie ściągnięty z Niepołomic na operację na Kosiarzy. Najlepiej, jak mu się przypomnisz, że jesteś od Radara i że Ares to nowy tymczas - wtedy masz zniżkę na bank. Albo powiedz, że jesteś od Sama i Barsy z kolejnym tymczasem:-)
Podaję Ci telefon: 022 423-11-51
Poza nim w klinice przyjmuje jeszcze przemiły dr Mieszko, a czasami bywa młoda studentka. Lepiej, żeby łapkę zobaczył któryś z lekarzy... Jak chcesz, mogę z Tobą podskoczyć po południu.

Posted

[quote name='rufusowa']a teges...jakis kawałek szwu tam nie został?
pewnie antybiotyk pomoze.

jestem za hasłem pasztet na prezydenta :p[/quote]

Się mi z hasła nabijają:mad:

Ja myślę, że to właśnie kawałek szwu.
Mam nawet dalej idącą teorię - myślę, że zanim ja mu wyjęłam szwy, to on jakoś ominął opatrunek i sam sobie wyjął jeden. Tylko, że niedokładnie i kawałek zostawił.

Tam mu nawet chyba taki tyciu kawałek wystaje (pod lupą widziałam ;) ), ale nie ciągnęłam, bo jak urwę, to co będzie?

Posted

hihi....ja też kiedys się bałam pociągnąć i tak sterczał ale potem widziałam, że sam nie wychodzi i pociągnęłam i wyszedł bez problemu :)

ale i tak najlepsza przygoda ze szwem była jak wyjmowałam go Torze z szycia po sterylce...wet chlastnął ją na długość jakichś 12-15 cm i zszył na okrętkę :cool1: jak zaczęłam ciągnąć z jednej strony, to leciała przez wszystkie dziurki ;) była długa ;)

Posted

A wczoraj się na niego obraziłam, bo na wieczornym spacerze zorganizował sobie kolację jakąś i zeżarł :mad:
Jako etatowa jędza pomyślałam, iż kara psychiczna będzie o wiele dotkliwasz niż fizyczna :evil_lol: i skarciłam go tylko, ale zaczęłam go totalnie olewać - zero głaskania, zero tulania. Co on wyczyniał, żebym się odbraziła :lol: Wyginał się w każdą stronę, żebym tylko spojrzała mu w oczy, po ębie mnie lizał, po dłoniach po stopach, gryzaczek mi przyniósł, żebym sobie pojadła, łapkami mnie zaczepiał - pomysłowy Dobromir normalnie ;)

Posted

[quote name='gusia0106']Kochana, ja to jestem zimnokrwisty drań :diabloti:
Dałam radę do rana :evil_lol:[/quote]

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
Dobra jesteś :evil_lol:

Posted

Zawsze powtarzam ze nic tak facetom dobrze nie robi, jak zimny wychów:-)
Ja faceta chwaliłam raz jednego, takiego co mi czarcią zapadkę na niejakiego Kołtunka ( tymczasa co mi zwiał - zrobił - wątek Findusa polecam ubaw po pachy....)

Pasztet na prezydenta.....o co Wam chodzi, o walory hmmm urody? Noo to już tacy było przeca:evil_lol:

Posted

Ares żył będzie ;)
Ma na tym szwie z jednej strony stan zapalny, ale nitka tam nie została.
A nawet jeśli została to ją sobie wyjął :roll:

Mamy wodą utlenioną przemywać i rivanolem smarować.
Wodę utlenioną i rivanol w żelu mam więc kosztów brak.

Za wizytę zapłaciłam 10 zł.
Czyli z prezenty od Ewy zostało nam jeszcze 72 zł.

Kazali zakładać mu kołnierz, żeby tego nie rozlizywał....
Jutro będę musiała mu założyć chyba....potem już weekend to będę drania pilnować ;)

Posted

[quote name='gusia0106']

Kazali zakładać mu kołnierz, żeby tego nie rozlizywał....
;)[/quote]

Gusia, a może jak wychodzisz do pracy to opatrunek jakiś mu robić? Mniej przeszkadza niż kołnierz, tylko nie wiem czy sobie drań nie zdejmie :roll:

Posted

Jak sobie przypomnę moja śp. jamnice Alfę.........ta się potrafiła rozpakować z każdego szwu - jeszcze na pooperacyjnym haju. Miała styl dziewczyna.

A ten se jedna niteczkę wyciągnął i łolaboga

Kurrde nie mamy nikogo z problemami z trzustką??? Dziwne.
Znaczy sie moze Tygrys ma takze z trzustką problemy, ale ja się nie chce dowiadywać:evil_lol: On już ma tyle problemów.....na czele z psychiką.

Posted

[quote name='Neigh']

Znaczy sie moze Tygrys ma takze z trzustką problemy, ale ja się nie chce dowiadywać:evil_lol: On już ma tyle problemów.....na czele z psychiką.[/quote]

Kobito, weź no się lepiej dowiedz. Raz, że z trzustką to nie przelewki, dwa, karma się marnuje :roll:
No bez jaj, serio nie macie tam po hotelikach, albo na tymczasach żadnego potrzebującego?

Posted

[quote name='mala_czarna']Kobito, weź no się lepiej dowiedz. Raz, że z trzustką to nie przelewki, dwa, karma się marnuje :roll:
No bez jaj, serio nie macie tam po hotelikach, albo na tymczasach żadnego potrzebującego?[/quote]
Czekaj, czekaj.........a suńka Nutusi to nie jest trzustkowa???? Gusia Ty sie bardziej orientujesz.......

Tiger ma ogólenie problemy trawienne, ale jak sie pól roku żyło o gównie i budzie ( odmiana chleba i wody) to co sie dziwić.

Posted

Ale o co Wam chodzi z tą trzustką?
Tosca Nutusi ma wszystko nie tak - trzustkę też ;)

I będę go klajstrować opatrunkiem - sama bym się wkurzała takim kołnierzem.