mmd Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 To może wpisz 10 - dowolnie wybranych:D Sorry - ale to smiech przez łzy - jak w takim razie mam moją gnidkę zabezpieczyć? Quote
mala_czarna Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 [quote name='mmd']To może wpisz 10 - dowolnie wybranych:D Sorry - ale to smiech przez łzy - jak w takim razie mam moją gnidkę zabezpieczyć?[/QUOTE] Sprawdziłam, też 10 cyfr nie wchodzi :evil_lol: Może GPSA kupić? Quote
3 x Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 [quote name='mala_czarna']To jakaś jedna wielka kiszka jest z tym chipem. Wklepałam teraz na identyfikacja.pl numer chipa mojej Frotki, a komunikat dostaje taki: [B]BRAK TAKIEGO REKORDU (982061600029174) Sprawdź czy długość numeru, który wpisano jest poprawna. W zależności od typu identyfikatora powinien mieć 15 cyfr lub 10. [/B]Toć przecie ma 15 cyfr,i powinien mi schron w Orzechowcach wyskoczyc.[/QUOTE] a mi wyskakuje ze Frotka to Frotka w bazie safe animal: [url]http://img266.imageshack.us/img266/3864/beztytuunlh.jpg[/url] do identyfikacja.pl musisz zgłosic Frotkę sama :) Quote
mala_czarna Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 [quote name='3 x']a mi wyskakuje ze Frotka to Frotka w bazie safe animal: [url]http://img266.imageshack.us/img266/3864/beztytuunlh.jpg[/url] do identyfikacja.pl musisz zgłosic Frotkę sama :)[/QUOTE] W safe animal to ja wiedziałam, że Frotka jest, ale pojęcia nie miałam, że w innych muszę sama zgłaszać. Rany, co za bajzel :) Quote
Neigh Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 [quote name='mala_czarna']W safe animal to ja wiedziałam, że Frotka jest, ale pojęcia nie miałam, że w innych muszę sama zgłaszać. Rany, co za bajzel :)[/QUOTE] O tym mówię.......my się tu dogadamy i poprawimy co trzeba. A inni? Taki zwykły człowiek, co nie ma znajomych świrów? Pojdzie zachipuje i się mu wydaje ze psa zabezpieczył. Jest bajzel, niedoinformowanie. A nie powinno tak być. Teraz to i tak jest lepiej. Jak ja chipowałam, to człowiek płacił ponad 100 zł na zasadzie sztuka dla sztuki........ Quote
mala_czarna Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Ja czasem się śmieje, że gdyby Frocia mi się zgubiła (tfu, tfu, na psa urok!!), to ona doskonale sobie poradzi w tej miejskiej dżungli. Wpiernicza chleb dla gołębi, wczoraj spod wielkiej pryzmy śniegu wygrzebała kawał jakiejś starej kaszanki, a na zakończenie popiła sobie wodę z kałuży. Boże, co ja z tą rudą cholerą mam to ludzkie pojęcie przechodzi. Za chleb dałaby się pokroić, a w domu przecież ma wszystko czego jej potrzeba. Quote
jadwiga Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 serdecznie pozdrawiam w nowym roku! W sprawie chipów - mój zwierzak,który jest urodzonym wędrowcem,.został zachipowany,w Gdańsku wtedy działalo to bezpłatnie - i przydaje się,kilka razy mi zwiewał i odzyskiwałam go poprzez bazę danych,mają mój adres i w przypadku kłopotów dzwonią, problem tylko,że trzeba mieć czytnik - ma straż miejska,weterynarze i schroniska. Quote
Ellig Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 [quote name='mala_czarna']To jakaś jedna wielka kiszka jest z tym chipem. Wklepałam teraz na identyfikacja.pl numer chipa mojej Frotki, a komunikat dostaje taki: [B]BRAK TAKIEGO REKORDU (982061600029174) Sprawdź czy długość numeru, który wpisano jest poprawna. W zależności od typu identyfikatora powinien mieć 15 cyfr lub 10. [/B]Toć przecie ma 15 cyfr,i powinien mi schron w Orzechowcach wyskoczyc.[/QUOTE] Musisz sama wpisac czip swojego psa do bazy i zaplacic wtedy masz pewnosc,ze bedzie odczytany, problem w tym ,ze schroniska wrzucaja do swoich baz, weci do swoich itd.Dlatego utworzono jedna identyfikacja.pl i tam trzeba wpisywac czipy swoich zwierzakow:) Quote
Ellig Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 [quote name='mmd']Myślę, że czują się pozdrowione:) A Ty ucałuj Dziewczyny z Warszawy, które były z nami duchem i telefonem :diabloti::diabloti::diabloti: Ciekawe rzeczy z tymi chipami. To jak mam się dowiedzieć, czy to działa? Wiem! Zaczipuję, zgubię i poczekam na efekty...[/QUOTE] Dziewczyny czuja sie pozdrowione:) Jak zaczipujesz malucha to potem nr czipa i dane wpisz do europejskiej bazy identyfikacja.pl, no jeszcze zaplacic trzeba. Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 [quote name='mala_czarna']Ewa, daj spokój, szkoda nerwów. Bo wiesz, my jesteśmy Warszawka ;) A dogłębnie wszystko przeczytam jutro. I jeszcze raz powtórzę: cieszę się, że to wszystko tak się skończyło. Że się Ares znalazł, że jest u Gusi (a nie gdzie indziej), i mam wielką nadzieję, że ds też się znajdzie.[/QUOTE] Ja tez sie ciesze ,ze Ares sie znalazł i jest u Gusi, jak tylko wyczytalam na watku Soni ,ze zaginał Ares trzymalam za niego kciuki. a co do warszawy to wolontariusze krakowscy niejednokrotnie współpracuja z wolontariuszami warszawskimi jak i innymi miastami bo tutaj najwazniejsze sa zwierzeta i tylko np. wczoraj do Warszawy pojechaly od nas do kociego swiata dwa pekinczyki , a nie tak niedawno 3 . ja osobiscie mialam dwie adopcje w warszawie i wszystkim za ta wspołprace dziekuje. Quote
gusia0106 Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 Foksia, bo my nie mamy nic do Krakowa :) Naprawdę :) Ba! Lubimy i pozdrawiamy! Miejsce zamieszkania nie ma nic do rzeczy. Tu o ludzi chodzi ;) Idę zważyć Baryłę ;) Quote
mysza 1 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Gusia, napisz do moda, żeby przeniósł wątek do psów w potrzebie. Ile Baryła waży? ;) Quote
gusia0106 Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 [quote name='mysza 1']Gusia, napisz do moda, żeby przeniósł wątek do psów w potrzebie. Ile Baryła waży? ;)[/QUOTE] Napisałam. I dodzwonić się do Ciebie nie mogłam. Się naucz obsługiwać ten dotykowy telefon ;) Jak Mała (to imię na B porażka ;) ) ? Baryła waży 24,2. Dla porównania Kajak 28. Ale szczerze mówiąc myślałam, że będzie jeszcze gorzej. Do zrzucenia 4,2. On jest idealny. TO jest naprawdę super pies. Bardzo grzeczny i bardzo mądry. Jedzą już bez kłótni, awantury są tylko o głaskanie. Ewuś, właśnie dzwonił do mnie kurier, że będzie między 21 a 22. Jeszcze raz bardzo dziękuję :Rose: STAN ZAPOTRZEBOWANIA ARESA NA DZIŚ: -tabletki na odrobaczenie (Pani Luiza wysłała mi maila, że był odrobaczany w schronie, ale wiadomo jak jest w schronach) -szczepienie na wirusówki (moja fanaberia) -kontrolnie krew i mocz -nie wiem czy mam się o co czepiać ale jakieś on ma dziwne oczy, może to tylko wrażenie bo wyłupiaste jak cholera ;) ale jakiemuś wetowi to bym to pokazała -kiltix albo inny fiprex -szelki -ale właśnie się zastanawiam czy są potrzebne bo on IDEALNIE chodzi na smyczy; fakt, że jak się przestraszy to wyślizgnie się z obroży (przećwiczyłam jak mieliśmy odmienne zdanie co do konieczności kąpieli ;) ), ale on słucha się idealnie tez bez smyczy -adresówkę I chyba tyle;) Quote
Ewa Marta Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 [quote name='gusia0106']On jest idealny. TO jest naprawdę super pies. Bardzo grzeczny i bardzo mądry. Jedzą już bez kłótni, awantury są tylko o głaskanie. Ewuś, właśnie dzwonił do mnie kurier, że będzie między 21 a 22. Jeszcze raz bardzo dziękuję :Rose: STAN ZAPOTRZEBOWANIA ARESA NA DZIŚ: -kiltix albo inny fiprex -szelki -ale właśnie się zastanawiam czy są potrzebne bo on IDEALNIE chodzi na smyczy; fakt, że jak się przestraszy to wyślizgnie się z obroży (przećwiczyłam jak mieliśmy odmienne zdanie co do konieczności kąpieli ;) ), ale on słucha się idealnie tez bez smyczy[/QUOTE] Gusiu, super, że karma dojedzie, kapitalnie, że Ares taki kochany, ale tak mu z oczu patrzyło, jak go zobaczyłam:-) No i tak... mam szelki mojej Barsy, gdybyś sprawdziła ile kolega ma w obwodzie, mogę sprawdzić, czy po całkowitym rozciągnięciu będą dobre. Barsunia szelek nienawidzi, do tego lata ze świecącą obróżką, więc szelki są niepotrzebne. Jak będą za małe na Aresa, to któryś psiak u Ronji na pewno się zmnieści. Mam fiprex M i L, dla Aresa będzie dobry L. Mogę przekazać, choćby jutro. No chyba, że ktoś sprezentuje Areskowi kiltix, to lepsze zabezpieczenie. Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 [quote name='gusia0106']Foksia, bo my nie mamy nic do Krakowa :) Naprawdę :) Ba! Lubimy i pozdrawiamy! Miejsce zamieszkania nie ma nic do rzeczy. Tu o ludzi chodzi ;) Idę zważyć Baryłę ;)[/QUOTE] wiem Gusia bo ja jestem z krakowa i tez jestem ta zła ,ktora wydaje psy na akord byle gdzie i mimo ze co tydzien od 5 lat jestem w schronisku raz na tydzien odwiedzam psy w hotelach ,sprawdzam domy ,jezdze na kontrole bytowa psiaków i robie innterwencje to inni ktorzy tylko siedza przed kompem i pomagaja wirtualnie znaja sie najlepiej na wszystkim i tylko wszytkich pouczaja . Oj baryłka z Areska sie zrobiła Quote
gusia0106 Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 Dzięki Ewa :) Dowody na to, że da się i że Baryła to baryła [img]http://img255.imageshack.us/img255/4909/img3818o.jpg[/img] [img]http://img814.imageshack.us/img814/461/img3813t.jpg[/img] Quote
gusia0106 Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 Aktualizacja :) Ten kurier Ewunia to jeszcze nie od Ciebie CIOCIU MMD - baaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dziękujemy. BAAAAAAARDZOOOOO!!! Aresik dostał od Cioci 7 kilo karmy Light Royala, puszeczki odchudzające Royala, smaczki Light, kosteczkę do gryzienia i patyczki. Ale jest zadowolony :):) Quote
mmd Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 [quote name='Ellig']Jak zaczipujesz malucha to potem nr czipa i dane wpisz do europejskiej bazy identyfikacja.pl, no jeszcze zaplacic trzeba.[/QUOTE] Jak już dojrzeję do tego, to wrócę doczytać instrukcje, a jak coś mi się nie uda, to zadzwonię - zawsze okazja do pogawędki. Na razie chodzimy tylko na postronku. Wszędzie samochody, a maluch jeszcze durnawy. Jak ja czasem tęsknię za moimi statecznymi staruszkami... [quote name='gusia0106']Ale jest zadowolony :):)[/QUOTE] Cieszę się. I w ogóle się cieszę niezmiernie, że JEST:) Żywy, cały i w dobrym humorze. Quote
Ewa Marta Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 [quote name='gusia0106']Aktualizacja :) Ten kurier Ewunia to jeszcze nie od Ciebie CIOCIU MMD - baaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dziękujemy. BAAAAAAARDZOOOOO!!! Aresik dostał od Cioci 7 kilo karmy Light Royala, puszeczki odchudzające Royala, smaczki Light, kosteczkę do gryzienia i patyczki. Ale jest zadowolony :):)[/QUOTE] Z Biomilla przesiądzie się spokojnie na Royala:-) Ale jak on z Royala przejdzie na Purinę, to ja nie wiem:-) Ale dobrze, że zacznie od bardzo dobrej karmy! Przyda mu się na początek:-) MMd, jesteś niesamowita;-) A jaka szybka!!! Quote
mysza 1 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Proszę, jaka fajna niespodzianka ;) Ja też mam Fiprex, szelki, tabletki też mam, konkretnie Aniprazol, tylko bym musiała się wybrać jak się wyśpię, bo lubię ;) w dni wolne przynajmniej można. Mój telefon może i durny ale Twój jeszcze gorszy i wiecznie gubi zasięg.:eviltong: Quote
mysza 1 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Zapomniałam, mała fajna i dużo mniejsza niż wydaje sie na zdjęciach. Buka ;) nie ja wymysliłam i już poszło do ogłoszeń. Zapraszam do niej ;) [url]http://www.dogomania.pl/threads/199693-Buka-4-miesi%C4%99czna-sunia-kt%C3%B3ra-mia%C5%82a-zosta%C4%87-sprzedana-na-gie%C5%82dzie[/url] Quote
mmd Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 [quote name='Ewa Marta']Z Biomilla przesiądzie się spokojnie na Royala:-) Ale jak on z Royala przejdzie na Purinę, to ja nie wiem:-[/QUOTE] Ciekawe, co mu przypasuje, ma teraz kartę dań:) Moje poprzednie jadły Nutrę, a Royal był "be". Obecny Nutry i Eukanuby nie tyka, Royala light żre łaskawie, ale jak mu chcę zrobić fiestę to kupuję saszetkę Pedigree. Ale tylko jak jest bardzo grzeczny, czyli raz na miesiąc:diabloti: Quote
Neigh Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Jak ktoś chce popatrzeć na psa, który zezre WSZYSTKO łącznie z tym co papuga wyrzuci z klatki....to zapraszam do domowego Muzeum poświęconego Brombie. Skórki od ogórka też zje.....papier po makreli wydłubany ze śmieci przez koty. Zdaniem Bromby nie ma takiej rzeczy, której by ona nie mogła zjeść...... Quote
mmd Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 [quote name='Neigh']Skórki od ogórka też zje.....papier po makreli ......[/QUOTE] No, ale ja o karmach pisałam, a Ty z przysmakami wyskakujesz:D Ja to odnalezione cudo się miewa? Quote
Neigh Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 A ja grzecznie zaproszę do takiego jednego nie psa. [url]http://www.dogomania.pl/threads/199734-Gerard-100-persa-w-persie-zbiera-na-operacj%C4%99[/url] Ale też mozecie zajrzeć, tak? Quote
Recommended Posts