Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja wiem, że Melcia ma fajniutkie allegro od cioci A. ale chciałam zapytać czy jeden pies może mieć dwie akucje wystawione?

Pytam, bo poprosiłam Marlenę o zrobienie nam szablonu i chciałam na razie Melcię użyć jako pierwszą :D
Myślicie, że może być??

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bierz, rob nawet x 10 :)

Melunia, moja kochana. Jak ona cieszyla sie jak przyszlismy:) wariowala jak szczeniak. Pileczke bez problemu dala sobie wyjac! wariowala i szlala! jak szczeniak!

Psy, ktore byly w kojcach w ogole ja nie interesowaly. Tylko jak wracala, poszla do Zoski (innej suni, malej) i zaczela na nia ujadac, ale Zoska ja sprowokowala bo darla sie w nieboglosy! W klatce szczekala i szczekala. Strasznie chciala wyjsc i byc z nami, a my ogarnialismy inne psy :( Miedzy innymi Heniutka, ktory tez ma piekne zdjecia :):)

Kochan Melke strasznie! milo jest patrzec, jak tyje i jest szczesliwa. No nie do konca szczesliwa, bo jeszcze bez wlasnego czlowieka...

Uwaga! jest dom w Szwajcarii chetny na BENKA!
Ale tak sobie mysle, ze za daleko jak dla Meli. Bede za nia cholernie tesknila...

Inni kandydaci?

Posted

W ZWIĄZKU Z PROGNOZAMI METEO ZAPOWIADAJĄCYMI NA KONIEC TYGODNIA ORAZ
W CIĄGU LUTEGO - WIELKIE MROZY OK -30 stopni CELSJUSZA ZWRACAMY SIĘ DO WSZYSTKICH O PISANIE MAILI DO KIEROWNICTW SCHRONISK O
NALEŻYTE ZABEZPIECZENIE PSÓW
PRZEZ ŚMIERCIĄ Z ZAMARZNIĘCIA!!

Słoma, wysoko energetyczna karma w zwiększonych racjach i ciepła woda do picia
(najlepiej z dodatkiem oleju)

PROSIMY TEŻ WŁAŚCICIELI, ABY ZADBALI O SWOJE PSY W NADCHODZĄCE, TRUDNE DO PRZETRZYMANIA DLA ZWIERZĄT, DNI!!

Każde zwierzę, które przez ludzkie niedbalstwo zginie od mrozu - to hańba !!!

Posted

No wlasnie ja tez...za daleko.

Dom z Fundacji Ostatnia Szansa, gdzie niby miala jechac bernardynka, ktora jutro przyjezdza do hotelu w Konstancinie.... ale przyjezdza do hotelu a nie do Szwajcarii :)

Podobno dom sprawdzony, nie wiem NIC. Trzeba sie zapytac Ania_33 (albo Anna_33 )

Posted

Ja słysząc adocja za granice mam ciągle przed oczami wątek beni/kaukazki oddanej do adopcji do Dani...Została oddana, wszystko było OK a potem rodzina stwierdziła, że rzuciła się na nich czy jakoś tak i ją uśpili :(:(
Bez powiadomienia nikogo...A dziewczyny tyle o nią walczyły...
Nie wiem czy pamiętacie??

Posted

[quote name='bico']Mela, zdjęcia mas super!:):):) Typowa śliczna benia z Ciebie:)

Madallena, co z tą sterylką???? Mela ma jeszcze cieczkę?

Mela ma jeszcze cieczkę i na razie temat sterylki musimy odpuścić!
Mela do Szwajcarii na pewno nie pojedzie,a co do innego kandydata...nie mam pomysłu,a chyba i pamiętając historię wspomnianej przez Paulinkę suczki,nie mam ochoty takiej szukać!
Nie lubię przesądzać,lecz ...

Wybaczcie,że nie zawsze piszę na bieżąco,lecz momentami nie dzieje się wiele...wczoraj dzwoniłam do hotelików,bo te zapowiadane mrozy mnie przeraziły i ...pomądrzyć się trochę, w związku z tym chciałam...rozmawiałam z Beatą krótko,bo biegła karmić psiury,a jeszcze miała do doglądnięcia sunieczkę po sterylce...u naszych suniek bez większych zmian...obie słodkie i obie grzeczne...Madallena też potwierdziła,a rewelacyjne fotki taubiego jeszcze cudność Meluni pokazują...

Malwi...robię info na stronkę dla Melusi...wstaw jej ostatnie fotki...są przecudniaście Meluniowate!

Imię: MELANIA...MELA
Sterylizacja: przed wydaniem TAK
Sierść(długość): średniodługa
Wielkość: M
Zachowanie:wielką miłością Meli jest człowiek,bardzo potrzebuje kontaktu z nim,jest łagodna,przymilna,posłuszna i zapatrzona w opiekuna...ładnie chodzi na smyczy...uczyła się zachowywać czystość w domu...
- do dzieci:nie sprawdzona,raczej do starszych
- do zwierząt:raczej nie,chyba,że do dużego i spokojnego psa
Miejscowość: ok.Warszawy
Miejsce Pobytu: hotelik
Dla kogo: najlepiej dla rodziny bez dzieci i psów...do domu z ogrodem...do ludzi lubiących bardzo bliski kontakt z psem,spokojnych,odpowiedzialnych,konsekwentnych, z doświadczeniem w opiece nad dużymi psami
Historia:została zabrana ze schroniska,trauma jaką przeżyła zaowocowała głęboką niechęcią do owczarków niemieckich i małych szczekliwych psów i gwałtowną utratą wagi...uwielbia ludzi,stara się być blisko nich,tulić,łasić...
Kontakt:[email protected] lub 506479242

Mela to chodząca miłość do człowieka- przylepna,tulaśna...
wspaniale czuje się w bardzo bliskim kontakcie z opiekunem.Niestety najlepiej czuje się będąc jedynym psem.

Posted

Wczoraj rozmawiałam z p.Martą...zainteresowaną Melunią!
Prawdę powiedziawszy nie poruszyłam tematu związanego z kosztami sterylki Meli...bardziej plotkowałyśmy o Meluni,innych psiakach...p.Marta deklarowała chęć odwiedzenia dziewczynki...podałam jej nr Beaty...zobaczymy,czy rzeczywiście pojedzie na odwiedziny do naszej pięknej...zobaczymy-Beatę uprzedziłam...
P.Marta pytała gdzie chcemy sterylizować Melę,czy to sprawdzona lecznica...zadała masę pytań o dziewuszkę...do tematu ew.pokrycia kosztów sterylki wrócę jak już będzie można myśleć i planować zabieg...mam nadzieję,że potwierdzi swoje wczęśniejsze zobowiązanie.

Posted

Melka bedzie sterylizowana albo u lekarza "mojego" tego, ktory badal Mele jak wrocila zaglodzona z hotelu. Jest lekarzem z ponad 10 letnim doswiadczeniem w Anglii. Jest okulista i poki jeszcze nie przekwalifikowal sie totalnie na okulistyke korzystam z tego ze swietnie sterylizuje.
Ta opcja, jezeli znajde dla Meli dom na przechowanie po sterylce.

Jezeli nie, Mela pojedzie do Bobrowca, czyli tam, gdzie wczoraj Prezes mial obciete jajka :P:P

A zdjecie z pileczka? PIEKNE :)

Posted

Przepraszam za offa:

Pomóżcie nie bądźcie obojętni!!!

W imieniu bezdomnych zwierząt zwracamy się do wszystkich ludzi o dobrych sercach o przekazanie 1% podatku na Schronisko dla Zwierząt w Radlinie. Otrzymane pieniądze zostaną odpowiednio wykorzystane m.in. na rozbudowe i remont boksów, oraz ogólną poprawę warunków w których przebywają psy i koty. Zwierząt stale przybywa, a pieniędzy brakuje.
Nie bądź obojętny. Pomóż!

Schronisko dla Zwierząt w Radlinie
Numer konta:
34 8427 0009 0020 0383 2000 0001
KRS: 0000154454 Oddział Jarocin
NIP: 617 20 44 707