Paulina_mickey Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Ja wiem, że Melcia ma fajniutkie allegro od cioci A. ale chciałam zapytać czy jeden pies może mieć dwie akucje wystawione? Pytam, bo poprosiłam Marlenę o zrobienie nam szablonu i chciałam na razie Melcię użyć jako pierwszą :D Myślicie, że może być?? Quote
Madallena Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Bierz, rob nawet x 10 :) Melunia, moja kochana. Jak ona cieszyla sie jak przyszlismy:) wariowala jak szczeniak. Pileczke bez problemu dala sobie wyjac! wariowala i szlala! jak szczeniak! Psy, ktore byly w kojcach w ogole ja nie interesowaly. Tylko jak wracala, poszla do Zoski (innej suni, malej) i zaczela na nia ujadac, ale Zoska ja sprowokowala bo darla sie w nieboglosy! W klatce szczekala i szczekala. Strasznie chciala wyjsc i byc z nami, a my ogarnialismy inne psy :( Miedzy innymi Heniutka, ktory tez ma piekne zdjecia :):) Kochan Melke strasznie! milo jest patrzec, jak tyje i jest szczesliwa. No nie do konca szczesliwa, bo jeszcze bez wlasnego czlowieka... Uwaga! jest dom w Szwajcarii chetny na BENKA! Ale tak sobie mysle, ze za daleko jak dla Meli. Bede za nia cholernie tesknila... Inni kandydaci? Quote
ANETTTA Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 W ZWIĄZKU Z PROGNOZAMI METEO ZAPOWIADAJĄCYMI NA KONIEC TYGODNIA ORAZ W CIĄGU LUTEGO - WIELKIE MROZY OK -30 stopni CELSJUSZA ZWRACAMY SIĘ DO WSZYSTKICH O PISANIE MAILI DO KIEROWNICTW SCHRONISK O NALEŻYTE ZABEZPIECZENIE PSÓW PRZEZ ŚMIERCIĄ Z ZAMARZNIĘCIA!! Słoma, wysoko energetyczna karma w zwiększonych racjach i ciepła woda do picia (najlepiej z dodatkiem oleju) PROSIMY TEŻ WŁAŚCICIELI, ABY ZADBALI O SWOJE PSY W NADCHODZĄCE, TRUDNE DO PRZETRZYMANIA DLA ZWIERZĄT, DNI!! Każde zwierzę, które przez ludzkie niedbalstwo zginie od mrozu - to hańba !!! Quote
Paulina_mickey Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 A co to za dom??? Ja bym się bała chyba psa do Szwajcarii aż wysłać... Quote
Madallena Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 No wlasnie ja tez...za daleko. Dom z Fundacji Ostatnia Szansa, gdzie niby miala jechac bernardynka, ktora jutro przyjezdza do hotelu w Konstancinie.... ale przyjezdza do hotelu a nie do Szwajcarii :) Podobno dom sprawdzony, nie wiem NIC. Trzeba sie zapytac Ania_33 (albo Anna_33 ) Quote
Malwi Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 dziewczyny , może jakiś benek z zachodniej polski? miałby bliżej, koniecznie sunia to musi być ? i bardziej w typie benka czy może być mix ? Quote
Paulina_mickey Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Ja słysząc adocja za granice mam ciągle przed oczami wątek beni/kaukazki oddanej do adopcji do Dani...Została oddana, wszystko było OK a potem rodzina stwierdziła, że rzuciła się na nich czy jakoś tak i ją uśpili :(:( Bez powiadomienia nikogo...A dziewczyny tyle o nią walczyły... Nie wiem czy pamiętacie?? Quote
bico Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Mela, zdjęcia mas super!:):):) Typowa śliczna benia z Ciebie:) Madallena, co z tą sterylką???? Mela ma jeszcze cieczkę? Quote
zuzlikowa Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 [quote name='bico']Mela, zdjęcia mas super!:):):) Typowa śliczna benia z Ciebie:) Madallena, co z tą sterylką???? Mela ma jeszcze cieczkę? Mela ma jeszcze cieczkę i na razie temat sterylki musimy odpuścić! Mela do Szwajcarii na pewno nie pojedzie,a co do innego kandydata...nie mam pomysłu,a chyba i pamiętając historię wspomnianej przez Paulinkę suczki,nie mam ochoty takiej szukać! Nie lubię przesądzać,lecz ... Wybaczcie,że nie zawsze piszę na bieżąco,lecz momentami nie dzieje się wiele...wczoraj dzwoniłam do hotelików,bo te zapowiadane mrozy mnie przeraziły i ...pomądrzyć się trochę, w związku z tym chciałam...rozmawiałam z Beatą krótko,bo biegła karmić psiury,a jeszcze miała do doglądnięcia sunieczkę po sterylce...u naszych suniek bez większych zmian...obie słodkie i obie grzeczne...Madallena też potwierdziła,a rewelacyjne fotki taubiego jeszcze cudność Meluni pokazują... Malwi...robię info na stronkę dla Melusi...wstaw jej ostatnie fotki...są przecudniaście Meluniowate! Imię: MELANIA...MELA Wiek: ok.3lat Płeć: suka Sterylizacja: przed wydaniem TAK Sierść(długość): średniodługa Wielkość: M Zachowanie:wielką miłością Meli jest człowiek,bardzo potrzebuje kontaktu z nim,jest łagodna,przymilna,posłuszna i zapatrzona w opiekuna...ładnie chodzi na smyczy...uczyła się zachowywać czystość w domu... - do dzieci:nie sprawdzona,raczej do starszych - do zwierząt:raczej nie,chyba,że do dużego i spokojnego psa Miejscowość: ok.Warszawy Miejsce Pobytu: hotelik Dla kogo: najlepiej dla rodziny bez dzieci i psów...do domu z ogrodem...do ludzi lubiących bardzo bliski kontakt z psem,spokojnych,odpowiedzialnych,konsekwentnych, z doświadczeniem w opiece nad dużymi psami Historia:została zabrana ze schroniska,trauma jaką przeżyła zaowocowała głęboką niechęcią do owczarków niemieckich i małych szczekliwych psów i gwałtowną utratą wagi...uwielbia ludzi,stara się być blisko nich,tulić,łasić... Kontakt:[email protected] lub 506479242 Mela to chodząca miłość do człowieka- przylepna,tulaśna... wspaniale czuje się w bardzo bliskim kontakcie z opiekunem.Niestety najlepiej czuje się będąc jedynym psem. Quote
zuzlikowa Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 Wczoraj rozmawiałam z p.Martą...zainteresowaną Melunią! Prawdę powiedziawszy nie poruszyłam tematu związanego z kosztami sterylki Meli...bardziej plotkowałyśmy o Meluni,innych psiakach...p.Marta deklarowała chęć odwiedzenia dziewczynki...podałam jej nr Beaty...zobaczymy,czy rzeczywiście pojedzie na odwiedziny do naszej pięknej...zobaczymy-Beatę uprzedziłam... P.Marta pytała gdzie chcemy sterylizować Melę,czy to sprawdzona lecznica...zadała masę pytań o dziewuszkę...do tematu ew.pokrycia kosztów sterylki wrócę jak już będzie można myśleć i planować zabieg...mam nadzieję,że potwierdzi swoje wczęśniejsze zobowiązanie. Quote
Madallena Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Melka bedzie sterylizowana albo u lekarza "mojego" tego, ktory badal Mele jak wrocila zaglodzona z hotelu. Jest lekarzem z ponad 10 letnim doswiadczeniem w Anglii. Jest okulista i poki jeszcze nie przekwalifikowal sie totalnie na okulistyke korzystam z tego ze swietnie sterylizuje. Ta opcja, jezeli znajde dla Meli dom na przechowanie po sterylce. Jezeli nie, Mela pojedzie do Bobrowca, czyli tam, gdzie wczoraj Prezes mial obciete jajka :P:P A zdjecie z pileczka? PIEKNE :) Quote
ANETTTA Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 mam fotki placu ale nei ma sensu ich tu wrzucać !!!!! Quote
Madallena Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 To byl dom dla Meli czy Oliwki? Mela zje jamnika na sniadanie... Quote
ANETTTA Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 ze złości wiesz bo siedze i mysle cały czas o tym a ten kij ..to mi sie wgłowie nie mieści .. aaaaaaaaa szkoda gadać !!!! Quote
Madallena Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 no kurde, nie dziwie Ci sie. Faceci nie sa zbyt wylewni ale buraka i gbura to ja nie toleruje. Aneta, nie chodz kurna sa a na wizyty, to niebezpieczne... Quote
bico Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 tak, zawsze trzeba mieć ze sobą druga osobę, bo ludzie to na prawdę...niektórzy są walnięci:roll: Quote
Paula045 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Przepraszam za offa: Pomóżcie nie bądźcie obojętni!!! W imieniu bezdomnych zwierząt zwracamy się do wszystkich ludzi o dobrych sercach o przekazanie 1% podatku na Schronisko dla Zwierząt w Radlinie. Otrzymane pieniądze zostaną odpowiednio wykorzystane m.in. na rozbudowe i remont boksów, oraz ogólną poprawę warunków w których przebywają psy i koty. Zwierząt stale przybywa, a pieniędzy brakuje. Nie bądź obojętny. Pomóż! Schronisko dla Zwierząt w Radlinie Numer konta: 34 8427 0009 0020 0383 2000 0001 KRS: 0000154454 Oddział Jarocin NIP: 617 20 44 707 Quote
zuzlikowa Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 A czy tu chodzi o Radlin niedaleko Wodzisławia śl ? Gdzie tam jest schronisko? ...chyba jednak inny Radlin... Quote
Madallena Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Kto Mieciowi dal takie imie??? biedny psiak ... :) Quote
Recommended Posts