zuzlikowa Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 [SIZE=4][SIZE=5]5 MARZEC 2010r... Melunia zamieszkała w swoim domu w Brodach! Ma swoich wspaniałych ludzi, których natychmiast pokochała i zaakceptowała... Spełniło się jej jedyne marzenie...móc kochać na całe życie!!! Powodzenia milutka!!! Pora być szczęśliwą i spokojną!!! Dziękuję Beata...dzięki Tobie ten psiak odzyskał i masę, i spokój...potrzebna była jedynie spokojna konsekwencja, akceptacja, zrozumienie, czas i chęci! Dziękuję bardzo !!! 20sierpnia 2009 Mela już w domowym hoteliku megii!!!Nareszcie bedzie nie tylko bezpieczna,ale i leczona...skutecznie leczona i dobrze zdiagnozowana!!! Pierwsza wizyta weterynarza... wklejam post megii- Wczoraj u Meli była Pani weterynarz. Moze rozpisze to w punktach bo sporo tego:-(: - skóra pod szyją - wg. mojej wetki ewidentne uczulenie na własną ślinę - stąd zaczerwienienie i specyficzny zapach, - mocne zapalenie zewnętrznego przewodu słuchowego, - zapalenie spojówek, - wywinięcie dolnej powieki do leczenia operacyjnego, - grudkowate zapalenie trzeciej powieki, - narośl modzelowata na łapie - wg wetki moze to być nowotworotwórcze i lepiej przy sterylizacji wyciąć, - ogon beż śladów złamania - tak go po prostu nosi, Jeżeli chodzi o kupy to są już normalne i do tego robi je nagminnie w kojcu mimo spacerów w ciagu dnia i przebywania na wybiegu. Mela dostała steryd, który załagodzi stan szyi, uszu i oczu (dostanie go jeszcze raz) Steryd to Dexametazon oraz lek o nazwie Oridermyl do uszu. Miała tez płukane uszy. Jeżeli chodzi o kupy to są już normalne i do tego robi je nagminnie w kojcu mimo spacerów w ciagu dnia i przebywania na wybiegu. Mela dostała steryd, który załagodzi stan szyi, uszu i oczu (dostanie go jeszcze raz) Steryd to Dexametazon oraz lek o nazwie Oridermyl do uszu. Miała tez płukane uszy. Lączny koszt wizyty to 95 zł - ogólne zgiagnozowanie psiaka, steryd, czyszczenie uszu oraz koszt oridermylu (35 zł). Tak jak napisałam steryd trzeba będzie podać jeszcze taz czyli w sumie leczenie Meli to koszt 130 zł. Pani wetrerynarz oceniłą wiek Meli na około 3 lata. Zaleciła też aby Meli po każdym posiłku i wg możliwości parę razy w ciagu dnia przecierać mordkę i szyję mokrymi chusteczkami aby ślina nie zalegała na skórze. A oto zdjęcia pacjentki:loveu:: 6 sierpnia 2009 [SIZE=4]Zabrałyśmy ze schroniska 1,5 rocznego Brunona, a do Wieliczki dotarła...ponad 3 letnia MELANIA!!! Po obejrzeniu Meli przez weterynarza wiemy już,że konieczne jest intensywne leczenie: - uszu-ostry stan zapalny w obu uszach,ostre zapalenie małżowin usznych; -skóry w okolicach pod szyją; -szczególne zwrócenie uwagi na oczy- nadmiernie wydłużona dolna powieka odsłania trzecią powiekę narażając ją na podrażnienia; ...z informacji p.Tomasza wiemy też,że Mela ma ostre rozwolnienie(śmierdzące,całkowicie płynne)...[SIZE=2]po drodze mogło się nie ujawnić,bo może sunia nie dostała nic do jedzenia,ale bardzo dużo piła...zachłannie! [SIZE=5]OTO...nie Bruno,lecz MELANIA...MELA... [SIZE=4][SIZE=2] [SIZE=3][SIZE=2]Pozostałe fotki Melani z 6.07.09...z zabrania jej ze schroniska... na stronie 11!!! Mela bardzo potrzebuje pomocy...na hotelik...na leczenie... ...szukamy też DT...tak leczenie i opieka bedą indywidualne...szybsze i skuteczniejsze !!!...tańsze!!! ------------------------------------------------------------------------------- W schronisku,w którym był Bazylek jest na kwarantannie nowy bernardyn. Niestety kierowniczka utrzymała zakaz fotografowania...nie mamy zdjęć! Mam tylko opis benia... ...jest podobny do Bazylka,tylko bardziej brązowy.Na oczach ma brązowe łaty...usłyszałam wiecej na temat jego wyglądu,ale utkwił mi w pamięci szczególnie ten fragment...podobny do Bazylka! Benio wg pracownika ma około 4/5lat...jest bardzo łagodny...lubi towarzystwo ludzi...taka przylepa!:loveu:... ...pilnie potrzebuje dt lub hotelu!! ...a więc pilnie potrzebuje pomocy w zebraniu funduszy - na hotelik...dom tymczasowy... Pomóżcie proszę...bez pomocy nie damy rady pomóc temu bezimiennemu psu,o którego istnieniu świadczy ...nic nie świadczy...tylko słowa...słowa... [SIZE=3]Kontakt w sprawie bezimiennego bernardyna zMysłowic: [email protected] ...jeśli możesz i chcesz mu pomóc- napisz! Zapraszam na bazarki beniów...w tym BRUNA,który okazał sie być MELĄ!!! 4gry PlayStation2 i Słownik Motywó literackich...aktualny http://www.dogomania.pl/forum/f99/4-gry-playstation2-slownik-motywow-literackich-na-benie_mele-stiviego-31-08-a-145035/#post12850297 Giga MISZMARSZ...różności...aktualny http://www.dogomania.pl/forum/f99/znow-giga-miszmarsz-tylko-bez-ryzu-mydla-powidla_dla-beniow-meli-stiviego_31-08-a-144995/ ...zakończone... nawet świeczki i roślinki domowe tu są... Bez ryżu,mydła i powidła_prawie wszystko-świeczki,roślinki też na benie/2.8 dekoracje Do pokoju dziecka,do domu i ogrodu_z filcu,drewna,sizalu_dla beniów-NADII i BRUNA/2.8 szkło weneckie Szkło weneckie i nie tylko!Dla bernardynów/NADI- z Olkusza i BRUNA- zMysłowic-1.08 inne biżu hand made Biżuteria hand made_kolczyki_bransoletkina dwa bezimienne benie na hotel/31.7 Quote
zuzlikowa Posted July 25, 2009 Author Posted July 25, 2009 I jeszcze walka Meli o cenną torbę Wetki z lekami jak również smakołykami dla pacjentów;-) Pokazujemy Cię chłopcze... Deklaracji stałych-brak Deklaracji jednorazowych... bico... bazarki... LIPIEC wpływy: _bico-100zł _coronaaj- 75zł ----------------- razem...175zł wydatki: ... badanie w Wieliczce,krople do uszu...informacje otrzymam ok.połowy miesiąca sierpnia(...nie znam jeszcze kwoty) SIERPIEŃ wpływy: _ z przeniesienia z lipca 175zł _bazarki: ...PlayStation2...57zł ...Hand Made...95zł ...szkło weneckie...184zł ...bez ryżu(1)...62zł ...wisiorki szybki...68zł ...do pokoju i ogrodu...169zł ...roslinki...100,50zł ...bico...1/2 z 200zł...100zł ----------------------------- razem...1010,50pln wydatki: _hotel w Krakowie...180zł _odrobaczenie 2tab.Milbemax...2 x 14,50...29zł _środek na odpchlenie...15zł _weterynarz(krople do uszu,oczu...)...130zł _transport do Serocka 1/2(powrót z Warszawy)...30zł _hotel megii(sierpień)tj.11 x 15zł-35zł(nadpłata za weterynarza)...130zł _... badanie w Wieliczce,krople do uszu...informacje otrzymam ok.połowy miesiąca sierpnia(...nie znam jeszcze kwoty) ----------------------------------------------------- razem...514zł stan na31.08.09 - 496,50pln...w tym nie opłacone badanie w Wieliczce WRZESIEŃ Wpływy: _ z przeniesienia z sierpnia...496,50pln _bazarek pióra...50zł _bazarek znów giga miszmarsz...118,50zł _bazarek gry...12,50zł _bazarek kosmetyczny...73zł _allegro wpływy z 11.09.09...30zł _allegro wpływy z 17.09.09...35zł _allegro wpływy z 23.09.09...15zł _mariolka-z bazarku...94zł _moniśka(bazarek Pauliny)...70zł _posag Stivika...150zł _bazarek Avon...24zł _bazarek 41 różności...52zł _bazarek kolekcjonerski...36zł ---------------------------------------------- razem...1256,50zł WYDATKI: _... badanie w Wieliczce,krople do uszu...informacje otrzymam ok.połowy miesiąca sierpnia(...nie znam jeszcze kwoty) _Czyszczenie i płukanie uszu...40zł _opłata za hotel megii1...450zł _zaliczka na badanie krwi(ogólne,biochemia),moczu i kału+transport...200zł ---------------------------------------------------------- razem...690pln Stan na 25 września 2009r....566,50pln...w tym nie opłacone badanie w Wieliczce PAŹDZIERNIK,LISTOPAD,GRUDZIEŃ 2009 WPŁYWY: _przeniesienie z września...566,50zł _Pliszka...30zł _bazarek srebro i piasek...36zł _bazarekdla domu...5zł _bazarek ubrania z dodatkami...10zł _bazarek 3 częściowy kostium...7,50zł _bazarekmajciorki...87zł _bazarek od niemowlaka ...9zł _bazarek Yves rocher...29zł _bazarek rzadkie,jedyne...29zł _nefesza(12.11)...10zł _drugie allegro(na 3.12)...80zł ----------------------------------- razem...899zł wydatki: _tabletki na odrobaczenie(megii1)...50zł _rozliczenie z hotelem megii1(13 x 15zł)...195zł _badania (USg,krwi...),pobyt w lecznicy,leczenie...366zł _transport*lecznica,dt)...50zł _karma ...48zł _karma Acana Sport...213zł _smycz...37zł _transport do hoteliku -Konstancin...25zł _badanie2-listopad(Usg,krwi)+antybiotyk...132zł+26zł...158zł _hotelowanie listopad...400zł _obroża...38zł _karma 189zł ------------------------------------ razem...1745zł stan na dzień 3.12.2009... -846zł Styczeń/Luty 2010 Wpływy: _ z przeniesienia z 3.12.2009... -846zł _rozliczenie wpływów ogólnych na benie(obraz,sfora,Maruda,bico)- 1/4 z 480zł...120zł _allegro(...55)... 1/4 z 415zł...103zł _Aimez_moi...1/2 z 50zł...25zł _bico...1/2 z 100zł...50zł _Freya73...42zł ------------------------------------------------- razem... -506zł (nie ujęte bazarki za okres grudzień/styczeń...po rozliczeniu zostaną doliczone) Wydatki: _hotelowanie grudzień...400zł _hotelowanie styczeń...400zł _karma grudzień/styczeń...2 x 77zł...154zł _gotowane jedzenie...100zł _hotelowanie luty...400zł _gotowane jedzenie luty...100zł ---------------------------------------------- razem...1554zł Stan konta na 10.03.2010... [SIZE=5]- 2060zł Sterylkowe konto Meluni: wpływy: _p. Marta...250zł _p.Grzegorz (domek Meluni)...330zł .................................................. .... razem...580zł wydatki: _sterylizacja, badanie krwi,echo serca,pobyt w horelu przyklinicznym...500zł _hotelowanie i karma marzec...80zł ----------------------------------------------------- razem...580zł ...kwota 580-500zł= 80zł...została przeznaczona na pokrycie kosztów hotelowania i karmy w marcu allegro 1: _sfotatrans...4szt...20zł _MILENA2326...2szt...10zł Gabriela 1W...3szt...15zł vega355...1szt...5zł monik133...1szt...5zł Aimez Moi...2szt...15zł anka-a5...1szt...5zł _ludwikam...1szt...5zł _kati_160...5szt...30zł _snajper_...5szt _opel_2012...1szt ----------------------- razem...26szt...110zł na 23.09.2009 allegro 2(listopad): _Krzysztof z Kętrzyna(20.11)...5zł _Aimez_moi(23.11)...25zł _JK Kuba(25.11)...10zł _mentosek5(2.12)...5zł _ola...7(2.12)...10zł _ecological(3.12)...25zł ---------------------------- razem...80zł na dzień 3.12.2009 allegro4(luty/marzec): Dziękujemy!!! Quote
Leyla Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Załamka normalnie:placz: Musimy coś wymyśleć, a napewno porozsyłać wątek. Przydałyby się zdjęcia, jest jakaś szansa?? Cioteczki pomocy !!!! Bazylek 2 w potrzebie!!! Pieniążki potrzebne inaczej ..:-(:-(:-( Quote
zuzlikowa Posted July 26, 2009 Author Posted July 26, 2009 Niestety nie ma najmniejszej szansy na zdjęcia!:-( Kierowniczka zdecydowała,że dopiero jak powstanie strona internetowa schroniska...a ta planowana jest na wrzesień! Bazarek dla beników- suni z Olkusza i psiaka z tego samego schronu co Bazyl http://www.dogomania.pl/forum/f99/bizuteria-hand-made_kolczyki_bransoletkina-dwa-bezimienne-benie-na-hotel-31-7-a-142772/#post12679412 Quote
Leyla Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Musisz mu nadać imię ,żeby jakoś zaistniał:roll: masz kawałek nocy przed sobą ,to myśl:eviltong: Quote
zuzlikowa Posted July 26, 2009 Author Posted July 26, 2009 Leyla napisał(a):Musisz mu nadać imię ,żeby jakoś zaistniał:roll: masz kawałek nocy przed sobą ,to myśl:eviltong: Miałam i myślałam...co powiecie na BRUNO?:oops: Wg opisu kubusia jest mniej czarny niż Bazylek...ma więcej brązu,dwie plamki brązowe na oczach...siodełko brązowe na grzbiecie... ...tak jakoś przyszło mi na myśl...Bruno!!! Jak Wam brzmi? Quote
Paulina_mickey Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Bruno bardzo ładnie. ;) Kolejny benio, już nie wiadomo za którego się łapać :-( Quote
Leyla Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Bruno!! łaaaaaadnieeee;):cool3: Takie męskie :loveu: Quote
aldira Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Jeśli możecie to podajcie adres schroniska oraz telefon - w celu ogłoszeń o pomoc. Ale zastanawiające jest to ,że nie można robić zdjęć temu psu.:p Quote
Erin32 Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Boże :placz::placz::placz: Podrzucam wątek, bo bardzo ważne! Quote
zuzlikowa Posted July 26, 2009 Author Posted July 26, 2009 aldira napisał(a):Jeśli możecie to podajcie adres schroniska oraz telefon - w celu ogłoszeń o pomoc. Ale zastanawiające jest to ,że nie można robić zdjęć temu psu.:p dzięki za chęć pomocy przy ogłaszaniu-mam nadzieję,że już niedługo będziemy mogły skorzystać,ale teraz z tym musimy poczekać- nie można ogłaszać psa ,o którym nic nie wiemy...to i tak nic by nie dało- nie ma fotek i nie da rady ich zrobić.Już raz to miałyśmy i niestety nie ma co się teraz na fotkach skupiać. Teraz koniecznie trzeba zebrać środki,żeby psa jak najszybciej z tamtąt zabrać. aldiro...jeśli mozesz pozapraszać kilka ciotek na wątek psiaka... to bardzo pomoże!:lol: Quote
zuzlikowa Posted July 26, 2009 Author Posted July 26, 2009 Leyla napisał(a):Bruno!! łaaaaaadnieeee;):cool3: Takie męskie :loveu: No,to ...beniutku, masz na imię BRUNO!:loveu: Szczęścia!:loveu::loveu::loveu: Erin...dziękuję:loveu: Quote
Erin32 Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Zuzlikowa, daj spokój :oops: Normalna sprawa, chociaż tyle mogę. Quote
Nadziejka Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 :Dog_run:Zuzliczku odwiedzilam was juz wczoraj tylko nie wiedzialam co napisac ...alem pomyslala i jak mam blisko do Myslowic , jak byloby trza to ja moge Bruna:loveu:wziac na siebie wyciagnac z tego schronu ....do Myslowic mam bezposrednio autobus , wiec jakby trza wyciagac na juz , to ja siem z robotki zwolnie i pojade ..dalej musicie szukac miejsca w hoteliku tak? Ja siem deklrujem z fizyczna pomoca dla Brunka , jam jest wilk gonzales i wielkopiesy jak braciszkowie ho:loveu: Zuzliczku jakby co to dzwon kochana :multi: Quote
zuzlikowa Posted July 26, 2009 Author Posted July 26, 2009 ewa gonzales napisał(a)::Dog_run:Zuzliczku odwiedzilam was juz wczoraj tylko nie wiedzialam co napisac ...alem pomyslala i jak mam blisko do Myslowic , jak byloby trza to ja moge Bruna:loveu:wziac na siebie wyciagnac z tego schronu ....do Myslowic mam bezposrednio autobus , wiec jakby trza wyciagac na juz , to ja siem z robotki zwolnie i pojade ..dalej musicie szukac miejsca w hoteliku tak? Ja siem deklrujem z fizyczna pomoca dla Brunka , jam jest wilk gonzales i wielkopiesy jak braciszkowie ho:loveu: Zuzliczku jakby co to dzwon kochana :multi: dziękuję Ewuś!!!...:loveu::loveu::loveu::loveu: Bruno przypomina o sobie. Quote
Paulina_mickey Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Przyznam szczerze , że jeszcze nigdy nie robiłam banerka, psu bez zdjęcia... Szukałam odpowiedniego podkładu aby chociaż literki można było wstawić... Może się spodoba? :oops: Quote
zuzlikowa Posted July 26, 2009 Author Posted July 26, 2009 Paulina_mickey napisał(a):Przyznam szczerze , że jeszcze nigdy nie robiłam banerka, psu bez zdjęcia... Szukałam odpowiedniego podkładu aby chociaż literki można było wstawić... Może się spodoba? :oops: :-(:-(:-(...Paulinko...jest wspaniały! Na jego widok aż mi...aż mi...dziękuję Ci!:oops: Quote
marysia55 Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Zuzliczku jestem, troche spóźniona, ale jak zwykle pisałam tekst dla innej bidy:-( czy ja kiedyś spędzę normalny weekend przy kompie dla przyjemności :shake: Quote
zuzlikowa Posted July 26, 2009 Author Posted July 26, 2009 marysia55 napisał(a):Zuzliczku jestem, troche spóźniona, ale jak zwykle pisałam tekst dla innej bidy:-( czy ja kiedyś spędzę normalny weekend przy kompie dla przyjemności :shake: Dziękuję...maryś i za teksty i za obecność:loveu: Nowy bazarek dla Bruna i Nadii... http://www.dogomania.pl/forum/f99/szklo-weneckie-nie-tylko-dla-bernardynow-nadi-z-olkusza-bruna-zmyslowic-1-08-a-142819/#post12682711 Zapraszam...ciągle wiele pieniążków brakuje...:oops: Quote
__Lara Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Co za ludzie, że nawet zdjęcia nie można zrobić :mad: jakie to chore, chory kraj, chorzy ludzie :angryy::angryy::angryy: kiedy wreszcie skończą się rządy tych tych.... kiedy wreszcie będzie normalnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 (Lara się wkurzyła :mad:) Quote
bico Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 jestem tu Zuzliczku;) no ale bez fotek, to mu daleko nie "zajedziemy":-( i w tej kwestii zgadzam się z Larą - to jest chore!:angryy::mad::angryy: Quote
Freya73 Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Ja rowniez jestem i nie mam sily tego komentowac (niemoznosci zrobienia zdjec). Zaznaczam watek. Quote
Leyla Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Może Kuba123 tam jeszcze chodzi?? to by cyknęła z ukrycia:cool3: Quote
zuzlikowa Posted July 26, 2009 Author Posted July 26, 2009 Leyla napisał(a):Może Kuba123 tam jeszcze chodzi?? to by cyknęła z ukrycia:cool3: Od kubusia wiem o tym beniutku,bo mi zadzwoniła...ale nie moze pomóc,bo jej nie ma!:-(...nawet nie zdążyła na wątku napisać sama. Dlatego tak ważne,żeby go szybko zabrać...dopiero wtedy bedziemy mogły ruszyć z czymkolwiek...:oops: Quote
Leyla Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 zuzlikowa napisał(a):Od kubusia wiem o tym beniutku,bo mi zadzwoniła...ale nie moze pomóc,bo jej nie ma!:-(...nawet nie zdążyła na wątku napisać sama. Dlatego tak ważne,żeby go szybko zabrać...dopiero wtedy bedziemy mogły ruszyć z czymkolwiek...:oops: kurde !!!On tam siedzi taki samiutki biedulek:placz:Kiedy jest akcja wyciągania?? Quote
Recommended Posts