__Lara Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 [SIZE=3][COLOR=Red][B]RATUNKU!!! POMOCY!!! ALARM!!! PILNE!!![/B][/COLOR][/SIZE] Pod Częstochową została znaleziona[B] UBOJNIA bernardynów,podhalanów,coli...[/B]psy były przerabiane na smalec!!! Znaleziono trupy,kosci...zywe szczeniaki,ponad 10 bernardynów,podhalany,coli...drobne pieski!!!! Mosii bierze kilka psów,szczeniaki.... [B]PILNIE potrzebna domków tymczasowych dla 2 bernardynów oraz 2 podhalanów(suni i psa!)...[/B] Dzisiaj jeszcze zostanie założony watek!!! Gdyby ktoś mógł je zabrać do kontaktować się z :[B] zuzlikowa, Lacrima, mosii[/B]!!!! Quote
fizia Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 [quote name='__Lara'][SIZE=3][COLOR=red][B]RATUNKU!!! POMOCY!!! ALARM!!! PILNE!!![/B][/COLOR][/SIZE] Pod Częstochową została znaleziona[B] UBOJNIA bernardynów,podhalanów,coli...[/B]psy były przerabiane na smalec!!! Znaleziono trupy,kosci...zywe szczeniaki,ponad 10 bernardynów,podhalany,coli...drobne pieski!!!! Mosii bierze kilka psów,szczeniaki.... [B]PILNIE potrzebna domków tymczasowych dla 2 bernardynów oraz 2 podhalanów(suni i psa!)...[/B] Dzisiaj jeszcze zostanie założony watek!!! Gdyby ktoś mógł je zabrać do kontaktować się z :[B] zuzlikowa, Lacrima, mosii[/B]!!!![/quote] O matko...:-( Quote
fizia Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 Coś dziwnego się stało z moim kontem internetowym, jakieś dodatkowe zabezpiecznia się pojawiły, ale dzisiaj już mam nadzieję, że będę mogła napisać ile pieniążków wpłynęło dla Molly I co, może trzeba zapytać tej Pani Rehabilitantki z Katowić czy przyjęłaby Molly? Quote
ANIA_C Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Witam, proszę o podanie danych do przelewu pieniążków dla kochanego szkraba :multi: Quote
zuzia63 Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Taka słodka, maleńka sunia:-( to takie przykre... Quote
fizia Posted August 6, 2009 Author Posted August 6, 2009 O rany, wybaczcie, ale mam jakieś problemy z internetem. Już piszę jakie wpłaty doszyły: 10 zł - Acha44 20 zł - Gogonek 20 zł - Poker 10 zł - Awit 50 zł - Leyla 100 zł - Katarzyna005 30 zł - Tuska1990 65 zł - MakS (łącznie z bazarkiem) 10 zł - Koleżanka MakS 50 zł - Zuzia63 w umie 365 zł:loveu::loveu: plus już wysłane do Wiosny 150 zł od Coronaaj :loveu: Bardzo, bardzo dziękujemy! [IMG]http://www.e-gify.strefa.pl/gify/emotikony/emotikony_male/milosc/milosne19_(www.e-gify.pl).gif[/IMG][IMG]http://www.e-gify.strefa.pl/gify/emotikony/emotikony_male/milosc/milosne7_(www.e-gify.pl).gif[/IMG][IMG]http://www.e-gify.strefa.pl/gify/emotikony/emotikony_male/milosc/milosne30_(www.e-gify.pl).gif[/IMG][IMG]http://www.e-gify.strefa.pl/gify/emotikony/emotikony_male/milosc/milosne13_(www.e-gify.pl).gif[/IMG] Quote
__Lara Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Podnoszę Molly!!! dziękujemy za wpłaty!!! :loveu: Quote
diuna_wro Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 [quote name='NaamahsChild'] Myślę, że warto by pomyśleć o Fizjo-wecie - nie znam stamtąd jeszcze lekarzy, ale myślę, że wrocławskie cioteczki na pewno by pomogły[/quote] W FIZJO-WET nie ma już rehabilitacji. Został sam gabinet lekarski, nie ma juz ani rehabilitantki, ani sprzętu. Quote
NaamahsChild Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 O kurcze, to faktycznie Fizjo-Wet mamy z głowy:cool1: Quote
fizia Posted August 7, 2009 Author Posted August 7, 2009 [IMG]http://www.3rd-pole.com/photos_dgm/molly/IMG_9802_resize.JPG[/IMG] Ja myślę, że jak kilka osób ma dobre zdanie o Pani z Katowic, do tego jest możliwośc zniżek, to może tak spróbowalibyśmy? Tylko jeśli to są zabiegi codziennie, to nei wiem jak by było z dojazdami... Z kolei dostałam też wiadomość od właścicielki sunie, która tez ma zrośnięty kręgosłup, że powiedziano Jej, że gdyby w wieku szczenięcym zrobić operację, byłaby szansa - już sama nie wiem... Quote
majqa Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 [quote name='fizia'] (...) Z kolei dostałam też wiadomość od właścicielki sunie, która tez ma zrośnięty kręgosłup, że powiedziano Jej, że gdyby w wieku szczenięcym zrobić operację, byłaby szansa - już sama nie wiem...[/quote] Nie dziwię się, że czujesz się skołowana. Hm...przydałaby się wobec tego dodatkowa opinia rzeczowego, uczciwego weta, który ze skalpelem jest za pan brat. Co do Katowic...może po prostu, póki co, choć jednorazowo spotkać się z panią Haliną, a wtedy okaże się (o czym pisałam wcześniej), że zamiast codziennego urzędowania Molly na rehabilitacji potrzebne jest tylko odpowiednie poinstruowanie osoby zajmującej się nią, a w przyszłości właściciela, jak sunię odpowiednio prowadzić we własnym zakresie. Póki takiego ruchu - wizyta w Katowicach się nie zrobi, pozostanie wyłącznie gdybanie. Quote
fizia Posted August 7, 2009 Author Posted August 7, 2009 [quote name='majqa']Nie dziwię się, że czujesz się skołowana. Hm...przydałaby się wobec tego dodatkowa opinia rzeczowego, uczciwego weta, który ze skalpelem jest za pan brat. Co do Katowic...może po prostu, póki co, choć jednorazowo spotkać się z panią Haliną, a wtedy okaże się (o czym pisałam wcześniej), że zamiast codziennego urzędowania Molly na rehabilitacji potrzebne jest tylko odpowiednie poinstruowanie osoby zajmującej się nią, a w przyszłości właściciela, jak sunię odpowiednio prowadzić we własnym zakresie. Póki takiego ruchu - wizyta w Katowicach się nie zrobi, pozostanie wyłącznie gdybanie.[/quote] Masz rację Majqa - to chyba najrozsądniejsze, co możemy na chwilę obecną zrobić - bo jak się jeszcze trochę będziemy zastanawiać, to Molly podrośnie i okaże się, że np. spóźniliśmy się. WIosna się tylko musi wypowiedzieć czy dałaby radę pojechać z Molly w najbliższym czasie do Katowic - jeśli tak zapytamy Panią Halinkę, kiedy miałaby czas. Quote
clo Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 no nareszcie jestem i przebrnelam przez caly watek.co do molly ,rehabilitacji,konsultacji itd to jestem zdania zeby pokazac najpierw te zdjecia rentgenowskie tak jak bylo sugerowane wetom na uniwersytecie we wroclawiu i moze wtedy molly mogliby pomoc.co do pani halinki to jak dla mnie taka opcja wchodzi w gre jedynie wtedy jezeli ktos przyjalby molly na tymczas i to bezplatny raczej poniewaz mamy dosc duzo psow na utrzymaniu w hotelikach i poprostu zwyczajnie obawiam sie ze nie pociagniemy leczenia,przejazdow itd i ucierpi molly oraz nasi inni podopieczni:(tymczas tez musi byc doswiadczony i sprawdzony bo narazie molly u wiosny czuje sie jak widac coraz lepiej wiec to tez bedzie dla niej stres dlatego najpierw nie chce zeby molly byla gdziekolwiek przewozona dopoki jakis wet nie spojrzy na zdjecia jesli to mozliwe filmik z molly oraz pozna historie jej choroby i zaponaz sie ogolnie co i jak.nie widze sensu od razu wiesc psa tylko po to zeby np powiedzial ze nic nie moze zrobic.jesli ktorys z nich po fachowych ogledzinach zdjec chociaz i zapoznaniu sie z problemem powie ,ze jest szansa i warto wtedy jak najbardziej warto zrobic wszystko co w naszej mocy. Quote
fizia Posted August 7, 2009 Author Posted August 7, 2009 Jasne, jak najbardziej, jeśli to możliwe trzeba pokazać zdjęcia innym weterynarzom - tylko nie wiem czy je mamy Wiem, że Wiosna ufa swojemu weterynarzowi, ale tak sobie myślę, że zazwyczaj szuka się opinii kilku fachowców i dopiero wtedy podejmuje ostateczną decyzję. Medycyna to tak rozległa dziedzina, zawsze jest możliwośc, że ktoś o czymś nie słyszał, ktoś ma jakieś dodatkowe doświadczenie, wiadomości Quote
Ra_dunia Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Czyli najważniejsza w tej chwili jest jak najszybsza konsultacja z jak największą ilością specjalistów :razz: Quote
yashica Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 tylko żeby Was nie skasowali Ci specjalisci za radę;/ w KK są weterynarze,ktorzy rzadaja 15zl za poradę. dla mnie to skandal... nie przebrnelam przez cały wątek ,więc mogę coś pominąc-ale może tak z Molly pojechac do Wroclawia? Quote
majqa Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 [quote name='yashica'] (...) może tak z Molly pojechac do Wroclawia?[/quote] Ta propozycja padła już na wątku. Quote
Nadalle Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Dziewczyny czy mogę prosić o numer konta na które mogę wpłacić pieniążki na to kochane Maleństwo? Jeśli tylko będę miała pieniążki to będę wpłacać na nią, bo niestety nie mam stałych dochodów ale chciałabym pomóc chociaż w symboliczny sposób. Gdybym tylko mieszkała już na swoim to nie wahałabym się żeby ją wziąć do siebie. Pozdrawiam i buzi w nosek Molly Quote
fizia Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 Serdeczne dzięki - już wysyłam:loveu: Mam nadzieję, ze w tym tygodniu już uda nam się powyjaśniać najważniejsze sprawy. Bardzo bym chciała, żeby udało się skonsultować np. z lekarzami z Wrocławia i umowić, tak, jak radzi Majqa, chociaż raz do Pani Halinki Quote
majqa Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Czekamy wobec tego na jak najpozytywniejszy obrót spraw. :lol: Quote
Recommended Posts