anetta Posted March 25, 2005 Share Posted March 25, 2005 Wiem ze nie ma tu wlasciciela papillona ale moze znacie pieski tej rasy? Moze mieszka kolo was taka kruszynka? Chcialabym sie dowiedziec czegos o tej rasie :P Czy sa to krzykaczki? Jak sie je pielegnuje? No wszystko co o niej wiecie to piszcie :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maga18 Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 ja slyszalam ze to strasznie zywe psiaki!!! w domu to lataja po scianach... wszedzie ich pelno i ogolnie potrzebuja ciaglego zainteresowania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelOfDeath Posted March 27, 2005 Share Posted March 27, 2005 Papillony !! Po scianach ?? Ciekawe od kogo to slyszlals , mam 3 papillony i zaden nie wymaga tyle zainteresowania co chinski grzywacz ( ktorego tez mam) , Papillon jak kazdy pies potrzebuje choc troche zainteresowania od wlasciciela , ale nie sa nachalne , czasami same ida w spokojne miejsce , zeby wypoczac :D sa niezalezne , nie sa halasliwe , nie ujadaja ( szczekaja , ale jak kazdy pies ) chyba nie chcialbym miec psa , ktory by ze mna nie szczekal od czasu do czasu :wink: Ich pielegnacja jst bardzo latwa i nie wymagaja wielu zabiegow !! Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genia Posted March 27, 2005 Share Posted March 27, 2005 Papillony to czułe słodkie pieski . Jako rasa jedna z nielicznych idealna do domu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anetta Posted March 27, 2005 Author Share Posted March 27, 2005 A latwo sie ucza? 8) AngelOfDeath, piszesz ze sa niezalezne...a jak bardzo? Co masz na mysli? A co z ta pielegnacja? Jakies kapiele w specjalnych szamponach czy mozna w lagodnym ludzkim szamponie go kapac? [size=2]AOfD, prawda ze latwo jest odpowiadac[/size] :wink: :) Genia, a Ty masz takiego psiaka? :) A co z chorobami? Cos slyszalam ze male pieski moga miec problemy z rzepkami(?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ki-wi Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 Sa to swietne psiaki...mamy jednego u nas w przedszkolu psim.Szczeniak troche spaczony..przebywal dlugo u hodowczyni..zostal kupiony w wieku 6 miesiecy i poza swoim kojem swiata nie wiedzial.Na poczatku strach mu z oczu tryskal...teraz po 2 miesiacach juz biega za innymi psami i nawet czasem do ludzi podejdzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ki-wi Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 Jejku AngelOfDeath jestes pierwsza wlascicielka na forum posiadajaca papillony....hodujesz ta rase ????Napisz moze cos wiecej o tych psiakach, i wstaw jakoa fotke swoich pociech :lol: :lol: :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bognik Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 W moim mieście jest pani, która ma młodą sunię Papillon oraz chihuahua. Chciała założyć hodowlę, ale w to bardzo wątpię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maga18 Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 [quote name='AngelOfDeath']Papillony !! Po scianach ?? Ciekawe od kogo to slyszlals , mam 3 papillony i zaden nie wymaga tyle zainteresowania co chinski grzywacz ( ktorego tez mam) [/quote] moi znajomi maja w rodzinie papilona... oni tak mi powiedzieli, widocznie ten od nich jest jakis "inny" :lol: a co do grzywaczy to prawda... mam dwa :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelOfDeath Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 Papillony kto pieski ktore nie uczulaja ( mam znajomych alergikow , ktorzy gdy sa u nas nie maja zadnych objawow swej alergii ) , nie posiadaja zapachu , do pielegnacji uzywam kosmetykow ALL SYSTEMS , ISB , Hery . Jesli chodz o choroby to nie znam papillona , ktory ma problemy z rzepkami !! Wielu hodowcow bada papillony w kierunku PRA . Jak tu mozna dodac zdjecie ?? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelOfDeath Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 AAAAAAAAAAAA jesli chodzi o psychike papillonow , trzeba bardzo uwazac przy wyborze szczeniaka , gdyz mozna sie "przejaechac" z okazem ktory jest bbojacy , strachliwy i w pozniejszym okresie trzeba go socjalizowac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazika Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 A tak wyglÄ…da papilonek :) [img]http://img124.exs.cx/img124/2896/bindi14ng.jpg[/img] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelOfDeath Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 MOJE PAPILLONY ( nie wiem czy mi sie uda ) [http://img185.exs.cx/img185/8148/papillony0366wv.jpg][/img] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelOfDeath Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 [url]http://img185.exs.cx/img185/8148/papillony0366wv.jpg[/url] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelOfDeath Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 [url]http://img50.exs.cx/img50/3219/winkynorbi0160ej.jpg[/url] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelOfDeath Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 [url]http://img9.exs.cx/img9/3554/winkynorbi0214qh.jpg[/url] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maga18 Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 papilony sliczne!!! a grzywacza swojego fotke masz ??? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelOfDeath Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 mam ale to nie forum o grzywaczach :lol: :lol: :lol: :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maga18 Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 e tam :wink: a wogle to zapraszam na forum o grzywaczach ("Mam grzywacza" - obok tego o papilonach) :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazika Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 Śliczne papiloniki :) A jedno małe zdjątko grzywacza nie zaszkodzi :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genia Posted March 29, 2005 Share Posted March 29, 2005 Anetta ja nie mam papillonów ale są naprawdę fajne tylko bardzo drogie. Mam od 5 lat teriery tybetańskie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anetta Posted March 29, 2005 Author Share Posted March 29, 2005 [quote]Wielu chodowcow bada papillony w kierunku PRA.[/quote] I tylko ta choroba moze sie zdarzyc tym psom? Moze sa jeszcze jakies? :lol: :niewiem: A jak kontakty z innymi psami? Maja manie nizszosci? :lol: :lol: Genia,[size=2]a wiesz ile taki szkrab moze kosztowac, nie jakis super wystawowo. Taki do sportu. Moze zdarzaja sie PETY..?[/size] 8) A grzywek niech sie tu pokaze :D [quote]jestes pierwsza wlascicielka[/quote] A AngelOfDeath to chlop :lol: :wink: A zdjecie to sie wkleja pomiedzy [img]adres zdjecia URL[/img] :fadein: Czyli jak masz te linki ktore podales to wystarczy juz jest tylko wkleic pomiedzy [img][/img] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ki-wi Posted March 29, 2005 Share Posted March 29, 2005 hejka, [quote]A AngelOfDeath to chlop [/quote] Jestes pewna..... :-? Tak tu malo facetow,ze juz sie przyzwyczailam,ze gada z kobitka :wink: A mozesz powiedziec z jakiej hodowli sa Twoje psiaki???I czy sam rowniez hodujesz??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelOfDeath Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 Nie papillony bada sie na choroby oczu i PL , ale ja nie znam papillona kory by chorowal !! co do ceny to roznie bywa ale waha sie ok 2500-4000 tys zl . Ja mam suczke z czech , pieska z polski i swoja wlasna suke z wlasnej hodowli po piesku ze szweckiej hodowli mieszkajacy w polsce ! Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maga18 Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 a grzywacz?? z jakiej hodowli...?? :D zdjecie...??!! :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts