Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nawet jak się zdjęcia Bugiego ogląda to się gęba śmieje, a co dopiero w realu musi być :) Nic dziwnego że Bugi to najlepszy terapeuta pod słońcem :)

Posted

Leni, żebyś wiedziała ...
Wczoraj mój mąż naukowiec - wcielenie spokoju i opanowania w pozie chudego marabuta dumał w przedpokoju ze smyczą w ręku, a Bugi z radością skakał prawie pod sufi, pięknie, bardzo wysoko skacze.
Małżonek tak w końcu popatrzył na niego zadumany, niechcący oberwał nosem Bugowym w nos w trakcie lotu w górę psa, jeszcze popatrzył na psa skaczącego jak na sprężynach wciąż i wciąż aż pod sufit i takim powolnym, opanowanym głosem wyrzekł:
"wiesz kochanie ? ta witalność Bugiego czasami mnie przytłacza".
Poszczałam się.
Ewa

Posted

Bugi po zabiegi, który zniósł naprawdę po męsku i z klasą czym wzbudził podziw i zachwyt pana weterynarza :)
Przed zabiegiem złapał jeszcze śliczną, kolorową kaczkę nad rzeką ... przeżyła. Pomogłam jej zwiać.
Ewa

Posted

Niechcący wykasowałam przepiękne zdjęcia Bugiego z Zamościa i w dodatku wyczyściłam kosz .... więc sprzed wyjazdu akcja mordowanie butelki:

Posted

Patrz a Malwi pisała, że to nie kanapowy piesek - a ten przeważnie na kanapach ... jak spadnie z którejś w trakcie szaleństw to zaraz wraca :) Bardzo kanapowy jest.
Ewa

Posted

Jeeeezu Madalenka ... chama? Synuś mamuni najsłodszy ukochany, gadający :) Zmuszę Mateusza, żeby dzisiaj zrobił zdjęcie jak Bugi mi mówi "dobranoc" - to cała ceremonia z moim pójściem do łóżka jest, komedia :) Potem nie mogę zasnąć bo leżę i chichoczę. A jak za głośno to Buguś cichuteńko przychodzi sprawdzać, czy mi się krzywda nie dzieje. Pzynajmniej nie szczeka po nocach, no ale coś musi robić, nie? Muszę zainwestować w kamerę.
Ewa

Posted

Madallena napisał(a):
hahaha :D:D paniusie sie oburzyly :P:P
Na łańcuch go! na wioche! :P
Zlinczuja mnie, normalnie zlinczuja :D

E-S wyslij mi swój numer plejaka na PW

Zagubił się w czeluściach czy komórę w kiblu utopiłaś jak ostatnio mój przyjaciel ?
Już ślę pocztą gołebią :) SMS-em znaczitsia.
Ewa

Posted

Madallena napisał(a):
hahaha :D:D paniusie sie oburzyly :P:P
Na łańcuch go! na wioche! :P
Zlinczuja mnie, normalnie zlinczuja :D

E-S wyslij mi swój numer plejaka na PW

Nooooo :) Bugiś ma dużo obrońców :evil:

Posted

ja pisałam że bugi nie jest kanapowiec ? to na pewno ja ? bo ja sobie nie przypominam ( chociaż może i pisałam a nie pamiętam, wybaczcie, skleroze mam dziedziczną po tatusiu xD )

Posted

Malwi napisał(a):
ja pisałam że bugi nie jest kanapowiec ? to na pewno ja ? bo ja sobie nie przypominam ( chociaż może i pisałam a nie pamiętam, wybaczcie, skleroze mam dziedziczną po tatusiu xD )

Nie Malwi, to nie to, po prostu skleroza jak miłość - uderza do głowy ... też tak mam.
Ewa

Posted

Bugi był dzisiaj w gościach u koleżanki z tego samego schroniska - u Zołzy - Zulki :) Z powodu fatalnej pogody i żywotności obu piesków zdjęcia takie se i niewiele się nadaje a w dodatku imageszok odmówił współpracy.
Założę Bugiemu album na picasa i podam link, ale to musi chwilę potrwać.
Ewa

Posted

Malwi, na stronie schroniska był taki opis Bugiego, przekleiliśmy z niej info

"Opis: Średni, w typie jamnika szorstkowłosego. Czarno-podpalany. Bugi jest pełen życia i dobrego usposobienia. Jest też bardzo energicznym i przyjacielskim psiakiem. Potrzebuje domu, w którym będzie mógł się wyszaleć, bo to nie "pies kanapowy". Potrafi chodzić na smyczy. Dobrze dogaduje się z psami."

Posted

[quote name='Madallena']Kazdy pies jest kanapowy :P a juz napewno BERNARDYN :-)))

No i dogi niemieckie ... kanapa zawsze jest tylko doga. Obok Bugiego i Zdrapki przynajmniej się człowiek pomieści :)
Ewa

PS. wszystkie zdjęcia Bugiego od początku jego pobytu u mnie tu:
http://picasaweb.google.com/SankjaSankja/Bugi?authkey=Gv1sRgCI7pz7CN1rTTbQ#
wkradły się tam także inne pieski, w tym Lala, ale mam nadzieję, że nie przeszkadza. Album jest prywatny i można w niego wejść tylko przez w/w podany link.
Ewa

Posted

Nie wkleiłam wcześniej kolejnej zapisanej karty w książeczce Bugiego:

I nowa zabawka:
ponoć do gryzienia "zaspokaja naturalną potrzebę gryzienia psów średnich i małych", zobaczymy ...

a tam, do gryzienia, nudne takie, a ja ją fruuu

fruuu ... aż butelki latają :)

Posted

W opisie pewnie chodzi o to, że to nie jest typ kanapowca, czyli psa, któremu wystarczy krótki spacer wokół bloku i tyle a tak to może leżeć na kanapie i nic nie robić przez cały dzień.