leni356 Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 Nawet jak się zdjęcia Bugiego ogląda to się gęba śmieje, a co dopiero w realu musi być :) Nic dziwnego że Bugi to najlepszy terapeuta pod słońcem :) Quote
E-S Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Leni, żebyś wiedziała ... Wczoraj mój mąż naukowiec - wcielenie spokoju i opanowania w pozie chudego marabuta dumał w przedpokoju ze smyczą w ręku, a Bugi z radością skakał prawie pod sufi, pięknie, bardzo wysoko skacze. Małżonek tak w końcu popatrzył na niego zadumany, niechcący oberwał nosem Bugowym w nos w trakcie lotu w górę psa, jeszcze popatrzył na psa skaczącego jak na sprężynach wciąż i wciąż aż pod sufit i takim powolnym, opanowanym głosem wyrzekł: "wiesz kochanie ? ta witalność Bugiego czasami mnie przytłacza". Poszczałam się. Ewa Quote
E-S Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Bugi po zabiegi, który zniósł naprawdę po męsku i z klasą czym wzbudził podziw i zachwyt pana weterynarza :) Przed zabiegiem złapał jeszcze śliczną, kolorową kaczkę nad rzeką ... przeżyła. Pomogłam jej zwiać. Ewa Quote
Madallena Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 :D:D:D ach ten Bugi :) wesolo z nim masz :D Quote
leni356 Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 Dzielny chłopak :) Mój jamnik lubił zaczaić się na fruwające i złapać, na szczęście udawało się im ujść z życiem Quote
E-S Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Niechcący wykasowałam przepiękne zdjęcia Bugiego z Zamościa i w dodatku wyczyściłam kosz .... więc sprzed wyjazdu akcja mordowanie butelki: Quote
Madallena Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Tytuł: Masakra plastikową butelką! w roli głównej: BUGI i BUTELKA [*] Quote
E-S Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Patrz a Malwi pisała, że to nie kanapowy piesek - a ten przeważnie na kanapach ... jak spadnie z którejś w trakcie szaleństw to zaraz wraca :) Bardzo kanapowy jest. Ewa Quote
leni356 Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 Jakiego chama :mad: Toż to królewicz najprawdziwszy. I mój ulubieniec siurek :p Quote
E-S Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Jeeeezu Madalenka ... chama? Synuś mamuni najsłodszy ukochany, gadający :) Zmuszę Mateusza, żeby dzisiaj zrobił zdjęcie jak Bugi mi mówi "dobranoc" - to cała ceremonia z moim pójściem do łóżka jest, komedia :) Potem nie mogę zasnąć bo leżę i chichoczę. A jak za głośno to Buguś cichuteńko przychodzi sprawdzać, czy mi się krzywda nie dzieje. Pzynajmniej nie szczeka po nocach, no ale coś musi robić, nie? Muszę zainwestować w kamerę. Ewa Quote
Madallena Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 hahaha :D:D paniusie sie oburzyly :P:P Na łańcuch go! na wioche! :P Zlinczuja mnie, normalnie zlinczuja :D E-S wyslij mi swój numer plejaka na PW Quote
E-S Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Madallena napisał(a):hahaha :D:D paniusie sie oburzyly :P:P Na łańcuch go! na wioche! :P Zlinczuja mnie, normalnie zlinczuja :D E-S wyslij mi swój numer plejaka na PW Zagubił się w czeluściach czy komórę w kiblu utopiłaś jak ostatnio mój przyjaciel ? Już ślę pocztą gołebią :) SMS-em znaczitsia. Ewa Quote
leni356 Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 Madallena napisał(a):hahaha :D:D paniusie sie oburzyly :P:P Na łańcuch go! na wioche! :P Zlinczuja mnie, normalnie zlinczuja :D E-S wyslij mi swój numer plejaka na PW Nooooo :) Bugiś ma dużo obrońców :evil: Quote
Malwi Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 ja pisałam że bugi nie jest kanapowiec ? to na pewno ja ? bo ja sobie nie przypominam ( chociaż może i pisałam a nie pamiętam, wybaczcie, skleroze mam dziedziczną po tatusiu xD ) Quote
E-S Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Malwi napisał(a):ja pisałam że bugi nie jest kanapowiec ? to na pewno ja ? bo ja sobie nie przypominam ( chociaż może i pisałam a nie pamiętam, wybaczcie, skleroze mam dziedziczną po tatusiu xD ) Nie Malwi, to nie to, po prostu skleroza jak miłość - uderza do głowy ... też tak mam. Ewa Quote
E-S Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Bugi był dzisiaj w gościach u koleżanki z tego samego schroniska - u Zołzy - Zulki :) Z powodu fatalnej pogody i żywotności obu piesków zdjęcia takie se i niewiele się nadaje a w dodatku imageszok odmówił współpracy. Założę Bugiemu album na picasa i podam link, ale to musi chwilę potrwać. Ewa Quote
leni356 Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 Malwi, na stronie schroniska był taki opis Bugiego, przekleiliśmy z niej info "Opis: Średni, w typie jamnika szorstkowłosego. Czarno-podpalany. Bugi jest pełen życia i dobrego usposobienia. Jest też bardzo energicznym i przyjacielskim psiakiem. Potrzebuje domu, w którym będzie mógł się wyszaleć, bo to nie "pies kanapowy". Potrafi chodzić na smyczy. Dobrze dogaduje się z psami." Quote
Malwi Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 aaa.. no ale to nie ja układałam ;) ale oprócz tego reszta się zgadza :D Quote
Madallena Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Kazdy pies jest kanapowy :P a juz napewno BERNARDYN :-))) Quote
E-S Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Sobotnie pieski, Zulka i Bugi: http://lh3.ggpht.com/_jPRKC9R8AIA/S64aP3H5EfI/AAAAAAAACXQ/sFqmKYP7_xw/s720/dsc_8158.jpg" class="ipsImage" alt=""> Bugi zwiedzający Zulkowe apartamenta: Bugi złodziej cudzych zabawek: Quote
E-S Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 [quote name='Madallena']Kazdy pies jest kanapowy :P a juz napewno BERNARDYN :-))) No i dogi niemieckie ... kanapa zawsze jest tylko doga. Obok Bugiego i Zdrapki przynajmniej się człowiek pomieści :) Ewa PS. wszystkie zdjęcia Bugiego od początku jego pobytu u mnie tu: http://picasaweb.google.com/SankjaSankja/Bugi?authkey=Gv1sRgCI7pz7CN1rTTbQ# wkradły się tam także inne pieski, w tym Lala, ale mam nadzieję, że nie przeszkadza. Album jest prywatny i można w niego wejść tylko przez w/w podany link. Ewa Quote
E-S Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Nie wkleiłam wcześniej kolejnej zapisanej karty w książeczce Bugiego: I nowa zabawka: ponoć do gryzienia "zaspokaja naturalną potrzebę gryzienia psów średnich i małych", zobaczymy ... a tam, do gryzienia, nudne takie, a ja ją fruuu fruuu ... aż butelki latają :) Quote
Paulina87 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 W opisie pewnie chodzi o to, że to nie jest typ kanapowca, czyli psa, któremu wystarczy krótki spacer wokół bloku i tyle a tak to może leżeć na kanapie i nic nie robić przez cały dzień. Quote
leni356 Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Mój robi tak samo, ja głupia baba kupiłam mu z gumową piłką na końcu ten sznurek i piłką by mi okno wybił :roll: Ale zabawa przednia.. :) Quote
Recommended Posts