leni356 Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 mshume napisał(a):Zdrapka, taka piękność siedziała 2 lata w schronie?:crazyeye: A gdzie? To jednak teraz sytuacja z adopcjami się poprawiła, bo kudłatych, pięknych suń, nie ma tak wiele. Chociaż trudno uwierzyć, żeFizia, Dafne i Mia jeszcze nie w domku:shake: Poprosiłam też Paulina87 o zrobienie zdjęć paru pięknym kudłatkom z Krotoszyna, perełki o których nikt nie wie... Zdjęcia będę po niedzieli. Mshume, niestety kudłatych suń w schronach nie brakuje :( Tylko one są małe i ukryte gdzieś między innymi psami, ciężko znaleźć te cudeńka :( Dafne też siedziała trochę czasu, wypatrzyłam ją na stronie schronu w Brodnicy. Niestety na Dogo nie ma wszystkich kudłaczy, dużo z nich siedzi niezauważonych w schronach, a dodatkowo wiele mniejszych schronisk nie ma wolontariuszy.. Quote
E-S Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Mshume jak zrobisz wątek tym kudłatkom z Krotoszyna to daj link tutaj. A PW mam wyczyszczone, wczoraj wywalałam, ja nie wiem co się dzieje ... Quote
leni356 Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 E-S napisał(a):Mshume jak zrobisz wątek tym kudłatkom z Krotoszyna to daj link tutaj. A PW mam wyczyszczone, wczoraj wywalałam, ja nie wiem co się dzieje ... Może wysłane pw nie czyściłaś? ja miałam zapchaną skrzynkę w folderze 'wysłane' Quote
E-S Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 leni356 napisał(a):Może wysłane pw nie czyściłaś? ja miałam zapchaną skrzynkę w folderze 'wysłane' Aaa widzisz ... masz mnie :oops: Quote
E-S Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 mshume napisał(a):Przeczytałam i się wzruszyłam... Do tej pory potrafię ryczeć za Balbinką :( Oczyściłam wysłane, chyba się odblokowało PW. Quote
leni356 Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 Dziewczynki - Ewa, możesz polecić sąsiadce: Kropka 3 lata Jest łagodna i przyjacielska, garnie się do ludzi, potrafi bardzo ładnie chodzić na smyczy. Kropka wymaga wycięcia skołtunionej sierści. Po tym zabiegu będzie z niej prawdziwa piękność. Nadaje się do domu z dziećmi, kompletnie pozbawiona agresji, chętna do zabawy i przytulania. Podaruj kropce ciepły dom. Iga 2-3 lata Trafiła do schroniska ze szczeniakami: inką i ines, niesamowicie ładna, kudłata psina. Wzrostem sięga do kolana, trochę przestraszona nowym miejscem. Iga została znaleziona w stogu siana, wymaga wycięcia skołtunionej sierści. Przyjaźnie nastawiona do ludzi, ładnie chodzi na smyczy. Może zamieszkać w domu, w którym są dzieci. Ines 1 rok Trafiła do schroniska mając cztery miesiąc razem z siostrą Inką, która znalazła już dom. Ines jest bardziej bojaźliwa, często chowa się przed ludźmi do budy, ale jak już kogoś pozna, to potrafi wesoło merdać ogonkiem. Czeka na człowieka, który będzie miał odrobinę cierpliwości by pokazać jej lepsze życie i przełamać strach wywołany złymi doświadczeniami. Ona bardzo na to zasługuje. Poza tym, jak widać na zdjęciach, jest prześliczna. Wzrostem sięga do połowy łydki. Quote
E-S Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Bosze ... złamałaś mi serce Leni ... Kropka jak moja Zdrapka ... Iga to księżniczka kudłata a to ostatnie, to ostatnie, ten wypłoszek słodki w budce, Ines :( :( :( wysyłam kudłate dziewuszynki ... Quote
mshume Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Ja i Leni już jakiś czas zachwycamy się dziewczynkami z Krotoszyna ... Powinny wieczorem byc ich lepsze fotki od Pauliny. Quote
E-S Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 A założy im ktoś wątek ? Gdzie w ogóle jest Krotoszyn ??? Kurde no ale ta Kropka ... nie, Mateusz mnie zabije ... ale ta Kropka ... spać nie będę ... Zdrapka, choć do mamuni, zobacz jaka siostrzyczka ... Quote
Malwi Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Krotoszyn jest jakies 30? km od ostrowa w kierunku Rawicza, Leszna Quote
E-S Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 mshume napisał(a):Ewcia, powiedz,że to tylko na tymczas ;) Nie mogę, ja dzisiaj straszny numer zrobiłam, straszny i z premedytacją bo wcześniej w tajemnicy zaplanowany ... Madallena wszystko wie .... Przechlapane mam.... :( nie wiem co bedzie z Lostami :( :( :( Quote
Paulina87 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Kropka będzie jutro obcinana bo już stała się jednym wielkim dredem. Przychodzi wolontariuszka zajmująca się obcinaniem i będzie obcinać wszystkie kudłacze. Bardzo sympatyczna sunia, troszeczkę przestraszona schroniskiem. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us A tutaj kolejna sunia z dedykacją dla E-S, prawie bliźniaczka Bugiego tylko że niższa i drobniejsza, no jak to kobitka ;) Straszny pieszczoch, nic tylko by głaskać i głaskać. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Andzike Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Paulina87 napisał(a):Kropka będzie jutro obcinana bo już stała się jednym wielkim dredem. Przychodzi wolontariuszka zajmująca się obcinaniem i będzie obcinać wszystkie kudłacze. Bardzo sympatyczna sunia, troszeczkę przestraszona schroniskiem. Paulina, jakie Wy tam cudenka macie !!! Quote
mshume Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Tu, to Ci akurat chętnie mogę, droga Siostro w Lost. Wierzę głęboko,że działałaś z potrzeby serca. A te nasze TZ to tylko rozum i rozum... Quote
Malwi Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 ta ostatnia to po pyszczku bardziej Wirusa siostra .... Quote
Paulina87 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Ja pierwszy raz w życiu byłam w tym schronie. Gdyby nie mshume jeszcze długo bym się tam nie wybrała, bo mimo, że do Krotoszyna mam taką samą drogę jak do Ostrowa to jednak ostrowskie schronisko jak i samo miasto jest mi bliższe. Quote
E-S Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 mshume napisał(a):Tu, to Ci akurat chętnie mogę, droga Siostro w Lost. Wierzę głęboko,że działałaś z potrzeby serca. A te nasze TZ to tylko rozum i rozum... Nie kochana, nie rozum - w tym klinicznym przypadku ma się nic nie zmieniać i ma być święty spokój. Niewiele ma to wspólnego z rozumem w sensie pragmatycznym. Stanie w miejscu i tkwienie w identycznych warunkach, w których było się na studiach, mimo że się ma już lat 40 nie jest mądre. Quote
Madallena Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Kropka ... jak ona pieknie wygladalaby wtulona w Lobuza i siostre zdrapeczke. tymczasowo oczywiscie :p Quote
mshume Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Co ja Ci mogę napisać, oprócz tego,że mam taki 35 letni przypadek w domu.Liczy się spokój, praca naukowa, doktorat, a te wszystkie przyziemne sprawy są uprzykrzonym przerywnikiem. A świeży Lost moze na Ciebie czekać u Maddaleny w czwartek, chyba że chcesz w środe rano, to Cię poinstuuje ;) E-S napisał(a):Nie kochana, nie rozum - w tym klinicznym przypadku ma się nic nie zmieniać i ma być święty spokój. Niewiele ma to wspólnego z rozumem w sensie pragmatycznym. Stanie w miejscu i tkwienie w identycznych warunkach, w których było się na studiach, mimo że się ma już lat 40 nie jest mądre. Quote
Madallena Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 o kurna, a Wy o czym ??? :D:D nic nie zakumalam :) Jakiegos Losta mi dajecie? :D Quote
E-S Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 mshume napisał(a):Co ja Ci mogę napisać, oprócz tego,że mam taki 35 letni przypadek w domu.Liczy się spokój, praca naukowa, doktorat, a te wszystkie przyziemne sprawy są uprzykrzonym przerywnikiem. A świeży Lost moze na Ciebie czekać u Maddaleny w czwartek, chyba że chcesz w środe rano, to Cię poinstuuje ;) Tia, ja mam habilitację i konferencję w Pekinie grrr ... witaj w klubie Mashume :( Madallena napisał(a):o kurna, a Wy o czym ??? :D:D nic nie zakumalam :) Jakiegos Losta mi dajecie? :D Jak nie ułagodzę małżonka to się dowiesz co to Lost :) Ja ostatniego Losta jeszcze za karę nie oglądałam :( Wiesz czemu Madallena, przyznałam się dzisiaj post factum ... Quote
mshume Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Lost, Lost Baby ;) http://www.youtube.com/watch?v=zFnD-TTEDPQ Quote
leni356 Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 E-S napisał(a):Bosze ... złamałaś mi serce Leni ... Kropka jak moja Zdrapka ... Iga to księżniczka kudłata a to ostatnie, to ostatnie, ten wypłoszek słodki w budce, Ines :( :( :( wysyłam kudłate dziewuszynki ... Tych cudeniek jest bez liku :( Szukamy im dt, żeby choć sterylkę zrobić. Paulina, nie wiem jak tam w schronisku jest ze sterylkami? Ewa, co zrobiłaś? Quote
Recommended Posts