Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

napisałam o Ravenie na charcim forum i zaraz dam na wilczarzowe
z tego co piszecie, z charakteru też jest zupełnie "deerhoundzia", spokojna, łagodna, bezproblemowa...

Posted

dokładnie:multi:
i rzeczywiście podobna do tej rasy

wydaje mi się ze Ravena może nie jest aż tak wysoka

jest ciut większa od dużego onka z którym mieszka w boksie, ale przy tm dużo smuklejsza od niego
jeśli chodzi natomiast o charakter zgadza się:loveu:to wspaniały zrównowarzony pies

Tilia, proszę poproś charcich forumowiczów o ogłoszenia
bardzo przydadzą się suni...tym bardziej że mi powoli zaczyna brakować czasu na wystawianie czegokolwiek

---------------------------------
Do pilnej adopcji jest Grand
http://www.dogomania.pl/forum/f28/przywiazany-sznurkiem-do-parkowej-lawki-czekal-na-smierc-potrzebne-ogloszenia-146415/#post13011632

i Biszkopcik
http://www.dogomania.pl/forum/f1155/nie-ma-imienia-nie-ma-domu-nie-ma-niczego-oprocz-wlasnego-boksu-146022/?highlight=

te dwa psy nie nadają się zupełnie do schroniska
z nich wszystkich te psy nie potrafią znaleźć sobie miejsca
proszę o ogłszenia nawet po jednym dla dwóch bid uciechowskich

Posted

W niedziel jade na chrzciny dlatego ogłoszeniami do Oferty musze się zając w sobote. Wieczorkiem postaram się pozbierać do kupy jakie psiaki od Was już były ogłaszane. A&S sorka, że wcześniej tego nie zrobiłam ale czasowo nie wyrabiam.

Posted

kisiaraf, mail wysłany
wielkie dzięki jeszcze raz:loveu:

justyna, z uciechowa wracam tak późno że nie jestem w stanie pisać na klawiaturze...dzisiaj znalazłm trochę czasu i nadrabiam zaległości.
rozmawiałam z dziewczynami, poprosiłam je o ogłoszenia dla psów-to podstawa....miały przyjechać w weekend
mnie akurat dzisiaj nie było i pewnie w poniedziałek się dowiem jak minęły te dwa dni w schronisku

Tilia, może ktoś na charcim forum zrobi ogłoszenia dla Raveny...sunia jest tak idealna, że aż trudno uwierzyć że ktoś ją wyrzucił:shake:

kilka fotek:

Agent-dla mnie najfajniejszy psiak w schronisku:loveu:

nowa sunia średniej wielkości
przestraszona. jeszcze w piątek podchodziła do człowieka na ugiętych łapach z podkuolnym ogonem. Jej właściciel zapił się na śmierć

Senega-4 miesięczny szczeniak-spokojna

Odi

podobieństwo uderzające:evil_lol:

Posted

rotus skoro Bizkopt ma juz dom ogloszenie jego w tv sudeckiej bedzie miala ravena ( dziekuję Edytko :loveu:)

przydałoby sie pozaklądac psiakom ktore nie maja watki
krociutki opis i fotka - to ulatwi robienie ogłoszen

przepraszam za literówki ale zarcie słonecznika nad klwiaturą sprwiło ze nie dział tak jak ja chcę :P

Posted

ale dużo nowych mordek, chciałbym strasznie przyjechać, ale utknęłam tymczasowo we wro...może jakoś w przyszłym tyg. się uda w końcu eh, jak coś to jestem pod tel., gdyby było coś wiadomo w sprawie Hasia

Posted

dzięki wam za wszystko
dzięki gorączce dzisiaj siedzę w domu i mam chwilę czasu żeby puzupełniać wątki

W niedziele były dwie udane adopcje
rano do adopcji poszedł staruszek AGENT
jak tylko będę w stanie jadę do niego na kontrolę, chociaż i tak wiem że znalazł raj na ziemi:loveu:

i po południu został adoptowany staruszek Biszkopcik- 15 lat

Oba pieski trafiły do rodzin kochających pokrzywdzone zwierzęta. Obie rodziny mają przygarnięte zwierzęta z ulicy i koniecznie chciały dać dom psom bez szans na adopcję!

więcej napiszę na ich wątkach

wczoraj wieczorem przybyły kolejne dwa psiaki
jeden mały średniak-czarno biały-prześliczny i drugi rudy mieszaniec pekińczyka

niestety na okres zimy są najgorsze adopcje i widać różnicę pomiędzy wrześniem a sierpniem już....

Posted

oj dobrze ze to Agent poszedl
bo jak rozmawiałam z rotkowa to owszem mowila mi le ja zakrecona zwatpilam czy to agent czy inny psiak :oops:

to były chyba najpilniejsze adopcje

teraz Grand
Sylwia ktory jeszcze oprocz Granda psiak najpilniejszy jest??

Posted

Grand to kolejny psiak bez szans na adopcje- raz został zabrany z boksów ale na kwarantannie znowu zaczyna robić się ciasno i znów będzie musiał wrócić na boksy ogólne....
Ostatnio jak tam był pomimo tego że żaden pies nie atakował go Grand cały czas się trzęśł się ze strachu
On sobie porostu nie radzi w schronisku
Dodatkowo osoba która go adoptuje będzie musiała mieć ooogromne serce dla psów. Grand ze względu na poprzedniego właściciela który traktował go tak a nie inaczej stał się bardzo zamknięty w sobie....do mnie zaczął cieszyć się dopiero po paru tygodniach...dodatkowo jego lekka przygłuchawość sprawia że nie powinno się go spuszczać ze smyczy.
Jeśli trafi do domu powinien wyładnieć...póki co to koopka nieszczęścia

Oprócz Grandusia wszystkie psiaki bez problemu odnalazły się w schronisku
Myślę ze w kolejności za grandusiem mogłaby być Sigma....supersunia
charakter ma boski.....mini piesek o wspaniałym spojrzeniu
justyna, Sigma w charakterze przypomina mi dianę tylko ona jest raczej łagodna do psów
ale niestety dla niektórych 5 letni pies jest już za stary

Posted

Jakiś czas temu ogłaszałam psiaka z Gliwickiego schronu:

Jackson już poszedł do domku,a ja mam teraz zapytanie o niego. Czy może macie jakiegoś podobnego psiaka, którego mogła bym zaproponować????
Przy okazji jak już pisze to jak znajdziecie chwilke pamiętajcie o ogłoszeniach do Oferty.

Posted

PITER

młody zwariowany pies, lubi biegać i bawić się
nigdy nie mieszkał w mieszkaniu

i jego ojciec albo brat
FALK
superpies duży, karny, zna podstawowe komendy, całe życie mieszkał w kojcu

ogoszenia prześlę jak tylko wrócę do domu.

Sigma jeszcze nie ma wątku

Posted

rotuś postaram msię. Jak się dodzwonię do pana roberta i mnie odtransportuje to mam cały weekend wolny :)
mam wątki pozakładać?
potem wyedytuję jak zrobię swój wywiad środowiskowy.