Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mada biję pokłony przed Tobą

Kasia na początek dobrze ale:
-rysuj mniej chaotycznie, patrz jak układa się sierść
-oczy krzywo i daj im więcej życia dodając jakiś błysk itp.
-bardzo fajnie, że nie rozmazujesz tylko pracujesz kreską:p

Posted

Portret psychologiczny to po prostu portret hiperrealistyczny, przynajmniej tak mi tłumaczy nauczycielka plastyki. ;) Kilka osób tak określiło moje rysunki, więc tak się przyjęło.

Posted

Mada:) napisał(a):
Portret psychologiczny to po prostu portret hiperrealistyczny, przynajmniej tak mi tłumaczy nauczycielka plastyki. ;) Kilka osób tak określiło moje rysunki, więc tak się przyjęło.

:-o szczerze to pierwszy raz o czymś takim słyszę. Bardziej to mi się kojarzy z jakimś opisem osobowości:lol: Muszę się popytać bo naprawdę jestem zdziwiona takim znaczeniem. Gdzie tu psychologia w hiperrealistycznym rysunku?! Nijak mi to nie pasuje

Posted

[quote name='AgaMasel']:-o szczerze to pierwszy raz o czymś takim słyszę. Bardziej to mi się kojarzy z jakimś opisem osobowości:lol: Muszę się popytać bo naprawdę jestem zdziwiona takim znaczeniem. Gdzie tu psychologia w hiperrealistycznym rysunku?! Nijak mi to nie pasuje

dla mnie to też bez sensu...
w googlach figuruje jako coś do napisania więc twoja(i mója też ;) ) wersja się zgadza, taki bardzo realistyczny rysunek to hiperrrealizm i nijak tu psychologii nie widzę
do tego jeszcze dodam wikipediowe pojęcie psychologii

nauka empiryczna, zajmująca się badaniem mechanizmów i praw rządzących zjawiskami psychicznymi oraz zachowaniami człowieka. Psychologia bada również wpływ zjawisk psychicznych na interakcje międzyludzkie oraz interakcję z otoczeniem. W zasadzie psychologia dotyczy ludzi, ale mówi się o psychologii zwierząt (czyli zoopsychologii), chociaż zachowaniem się zwierząt zajmuje się także dziedzina biologii – etologia.

i chyba powinno być wszystko jasne

Posted

Ale dla mnie nazwa ta też zupełnie beznadziejna. ;d Piszę, co mi powiedziano. Może to chodzi o oddanie w realiźmie emocji, jakichś... ? Zapytam się z ciekawości mojego nowego nauczyciela rysunku. ;)

Posted

Ślicznie rysujecie. :loveu:! A ja zdecydowałam się wystawić swojego orła. :oops:. Wiem, że zmaściłam pióra, ale to mój pierwszy orzełek. Proszę o krytykę i sugestie.

Zaznaczę, że ogon nie jest ucięty, bo nie ma go na rysunku, bo bazgrałam go ze zdjęcia, gdzie ogon był "ucięty".

Posted

dziękuje ;)

robisz postępy

no mam nadzieje że robię :evil_lol:

Aga warkoczyk był lepszy :eviltong:
grzywę jeszcze byś mogła dopracować, ale tak ogólnie, koń jest bardzo fajny :loveu:
malamut (chyba się nie mylę) ma coś nie tak z pyskiem, ja wiem że to takie miśki ale przesadziłaś :p

http://img686.imageshack.us/img686/8123/c269568.jpg
całkiem fajny, głowa bardzo mi się podoba, ale faktycznie pióra wymagają poprawy ;)