elinka Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 (edited) ............. Edited June 25, 2014 by elinka Quote
Aga3006 Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 elinka napisał(a):Dostałam ten obraz od żony po zmarłym właścicielu mojego tymczasika Anatolka (TM*:-(). Najprawdopodobniej jest to stary obrazek. I masz rację, są już na nim widoczne ślady zalania. Chcę go sprzedać, aby uzbierać na karmę dla zaadoptowanych piesków mojej sąsiadki, ale nie wiem, czy on w ogóle przedstawia jakąś wartość??? Mozliwe, że to co zaraz napiszę to jakieś herezje, nie znam się aż tak żeby jakiejś tu profesjonalnej oceny dokonywać, jedynie moje subiektywne zdanie przedstawiam. Obrazek mi się bardzo podoba, i ogólnie bardzo lubię styl w jakim jest namalowany, który teraz ciężko znaleźć, kojarzy mi się ze starych książeczek z dzieciństwa i rysunkami babci. Talki obrazek ,,z duszą'' to jest. Gdybym urządzała pokój w ,,babcinym'' stylu to koniecznie musiałbym mieć coś podobnego na ścianie:loveu: Sprzedawaj śmiało, na pewno znajdzie sie jakiś amator starych obrazków. Quote
elinka Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 (edited) ............. Edited June 25, 2014 by elinka Quote
LeCoyotte Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 betty_labrador napisał(a): skonczlam :) (jescze teraz zauwazylam lewy(po naszej stronie) fafel ma do poprawienia czarna kreskę u brzegu na dole zeby nie była taka wyrazista ;) To Ci wyszło nadzwyczaj dobrze;) podoba mi się Quote
anorektyczna.nerka Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 [video=youtube;9D4FyrcuJo4]http://www.youtube.com/watch?v=9D4FyrcuJo4&list=UUFJS_ZPMDEiFiz4fyKOSkag& index=1&feature=plcp[/video] Może nie rysunek, ale też jakiśtam artyzm jest. Kot wyłaniający się miski, kot machający ogonem, radio, trochę tła i kocie łapki są "moje" ;D Quote
Pinesk@ Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 (edited) [quote name='Aga3006']Teraz jest super. Też do kalendarza? Co do oczu to lepiej byłoby ze zdjęciem porównać, może jest dobrze bo to psiak taki nieforemny:evil_lol: Boksery i bokseropodobne to czasem przedziwne kształty mają:evil_lol: Nie, to akurat nie do kalendarza ;) zdjęcie zaraz pokażę :) EDIT: z tego zdjecia: Edited June 7, 2012 by Pinesk@ Quote
betty_labrador Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 LeCoyotte napisał(a):To Ci wyszło nadzwyczaj dobrze;) podoba mi się a dziekuje dziękuję Tobi(e) :) Quote
Domiśka Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 A to mój ostatni rysunek pastelami suchymi żabka nie za bardzo mi wyszła ale jest nie źle chyba czekam na opinie :) Quote
Iwonaaa Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Gwiazdy wątku coś milczą.. :( Ja wcinam się zkolejnym bazgrołem. Eh, daleko mi do doskonałości. zaczynam zbierać na tableta Quote
McDzik Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 A to kiedys będzie Dog de Bordeaux, zobaczycie.... Quote
rodzice Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Już widać :) Żabka bardzo fajna tylko mogłaby być trochę większa bo urodziwa bardzo . Quote
McDzik Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 rodzice napisał(a):Już widać :) Żabka bardzo fajna tylko mogłaby być trochę większa bo urodziwa bardzo .Dziękuję, będę wstawiać kolejne kroki :)A żabka świetną ma kolorystykę :) Quote
betty_labrador Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Mi sie zabka bardzo podoba, dawaj wiecej :) monisiaxp cwicz cwicz, wlasnie fajnie rysujesz tylko wymagasz praktyki ;) Mcdzik super-od razu po szkicu przed przeczytaniem opisu wiedzialam ze to ta rasa :D czekamy na dalej. A ja koncze misia Pande. Tzn jego skonczylam- zostalo drzewo i tło :) Quote
Domiśka Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Dziękuje za opinie zaraz biorę się za coś nowego :) Ale do was mi brakuje jeszcze dużo, dużo i jeszcze trochę :D Quote
McDzik Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 [quote name='betty_labrador']Mcdzik super-od razu po szkicu przed przeczytaniem opisu wiedzialam ze to ta rasa :D czekamy na dalej.A ja koncze misia Pande. Tzn jego skonczylam- zostalo drzewo i tło :)Ooo proszę, dzięki dzięki :) i czekamy na pandę! Tymczasem dziś w tych upałach tragicznych powstały oczy... jak na mnie patrzy, to jakos mi tak lepiej i fajniej się już będzie malowało ;)( Zdjęcie pod światło, więc płutno trochę prześwituje i dziwnie to wygląda, nie przejmujcie się.) Quote
Domiśka Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 A to mój konik dzisiejszy pastelami suchymi ale nie wyszedł tak jak chciałam :/ I znowu czekam na opinie :) Quote
anorektyczna.nerka Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Też mi się podoba ;D Zazdroszczę wytrwałości, bo suche pastele łatwo rozetrzeć. Ja jutro ilustruję techniką dowolną frazeologizm, myślę o psie ogrodnika, albo o należy się jak psu buda. Quote
Yuveza Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Ja sobie kupilam male płócienko i cienki pędzelek, tylko jeszcze białą akryle dokupię i cos tam zaczne tworzyc;) Quote
betty_labrador Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Domiśka napisał(a):Dziękuje za opinie zaraz biorę się za coś nowego :) Ale do was mi brakuje jeszcze dużo, dużo i jeszcze trochę :D To nie oznacza ze wszystko stracone ;) cwiczysz a to jest najwazniejsze i wdiać efekty! i to ze masz talent ktory zwyczajnie trzeba rozwijać ;) Koń świetny! McDzik napisał(a):Ooo proszę, dzięki dzięki :) i czekamy na pandę! Tymczasem dziś w tych upałach tragicznych powstały oczy... jak na mnie patrzy, to jakos mi tak lepiej i fajniej się już będzie malowało ;)( Zdjęcie pod światło, więc płutno trochę prześwituje i dziwnie to wygląda, nie przejmujcie się.) Oczy juz ekstra dodaja charakteru psiakowi :) Quote
McDzik Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 [quote name='betty_labrador']Oczy juz ekstra dodaja charakteru psiakowi :)Też wolę, jak na mnie patrzy :) jeszcze je w nocy minimalnie poprawiłam, teraz już w ogóle są okej. Ufff... oczy to dla mnie zawsze jest stres, żeby wyszły z głebią i realistycznie, żeby nic nie zepsuc bo potem ciężko już poprawić... tego stresu nie ma z jakimkolwiek innym elementem portretu... może niektórzy wiedza o co mi chodzi :D+ Domiśka konik rewelacja, również zazdroszczę cierpliwości do suchych pasteli... czekamy na więcej ! Quote
rodzice Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 znowu 5 płócien kupionych - będziem tulipany sadzić :) Quote
Recommended Posts