Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękuję za miłe słowa :)

Myszką się da, ale można się zamęczyć, więc nie polecam nerwowym osobom :evil_lol:
A tablet bardzo ułatwia sprawę, aczkolwiek trzeba kupić naprawdę dobry sprzęt, żeby się na nim dobrze pracowało - ja mam kiepski, kilkuletni tablet i czasem muszę przyznać, że naprawdę doprowadza mnie do szału :angryy:
Jest mało czuły, a jak ma "gorsze dni" to albo drży kursor, albo przeskakuje ni z tego ni z owego w zupełnie inne miejsce...czasem zdarza się, że "zatnie" się i nawet jeśli odstawię pióro od tabletu to on nadal rysuje :shake:
A to jest najgorsze, bo wtedy nie rysuje linii, jako jeden element, tylko każdy punkt zapisuje osobno, przez co nie da się tego usunąć, bo "step backward" w Photoshopie ma ograniczoną liczbę kliknięc, więc trzeba takie niezaplanowane "mazy" ręcznie kamuflować :roll:
Ja od kilku lat marzę o dobrym tablecie Wacoma, ale mnie nie stać niestety, także się z tym moim ustrojstwem muszę męczyć.... a zwykle nie mam tyle cierpliwości, więc po prostu bardzo rzadko rysuję na nim :diabloti:

Posted

[quote name='westie_justa']makota a jaki masz tablet? bo ja z moim mam podobne jazdy :lol:[/QUOTE]

Pentagram O'pen XXL o ile dobrze pamiętam nazwę modelu. Format A4

Posted

[quote name='Demowata'][B]Makot'a [/B]ten koń jest boski i wilczek też.♥[/QUOTE]

Dziękuję ;)

[quote name='pina_collie'][B]makot'a[/B] wyróżniające są te twoje prace ;) Masz swój styl.
Ty podobno studiujesz architekturę? :)[/QUOTE]

Czuję się przez Was zawstydzona :lol:
Studia uczą głównie przyjmowania ciągłej krytyki, a tu tyle miłych słów nagle człowieka spotyka :evil_lol:
Tak, studiuję architekturę ;)

Posted

[quote name='betty_labrador']Makota świetny koń również, masz taka lekkość ręki :) ile czasu zajęły Ci obyda rysunki[/QUOTE]

Dziękuję :)

Wilk zajął mi całkiem sporo, zaczęłam go w wakacje i rysowałam go niemal cały dzień z tego co pamiętam, a teraz siadłam i go tylko dokończyłam w jakąś godzinkę...

...natomiast jeśli o konia chodzi, to szkic zajął mi około 10 minut, narysowałam go kiedyś na uczelni czekając na egzamin :lol:
A kolorowanie go w PS to jakaś godzina około...

Posted

Nie da się może ominąć prasowania pomalowanej koszulki przed każdym praniem? :D

I czym różnią się farby do tkanin od takich zwykłych? Lepiej farba się nakłada, lepiej się trzyma..?

Posted

[quote name='Soko']Nie da się może ominąć prasowania pomalowanej koszulki przed każdym praniem? :D

I czym różnią się farby do tkanin od takich zwykłych? Lepiej farba się nakłada, lepiej się trzyma..?[/QUOTE]
1) Da się ominąć, ja po prostu dla lepszego utrwalenia zawsze prasuję ;-)
2) Tego nie wiem bo używam tylko farb do tkanin ;-)

Posted

Ja już chyba wolę ciągle od nowa poprawiać niż prasować za każdym razem, za dużo rozkładania, a pędzle, farby zawsze pod ręką, na podłodze, w każdym miejscu w sumie.. :D

Posted

[quote name='Soko']Ja już chyba wolę ciągle od nowa poprawiać niż prasować za każdym razem, za dużo rozkładania, a pędzle, farby zawsze pod ręką, na podłodze, w każdym miejscu w sumie.. :D[/QUOTE]

Ale bluzkę i tak i tak trzeba prasować przed założeniem chyba, że to jakaś super nie gniecąca się :evil_lol:

Posted

Zależy od materiału :P mam kilka takich co są ekstra niegniecące :D
Ale jednak co innego prasować przed założeniem, niż przed założeniem i przed praniem ;)

Posted

[quote name='Soko']Zależy od materiału :P mam kilka takich co są ekstra niegniecące :D
Ale jednak co innego prasować przed założeniem, niż przed założeniem i przed praniem ;)[/QUOTE]

Ja prasuję po wyschnieciu farby a potem po praniu zawsze prasuję jak i resztę ciuchów ale tak jak pisałam przez szmatkę .

Posted

[quote name='understandme']Wow ale super!

Mi sie marzy Cesara w takiej wersji zobaczyc ;)

Betty brawo![/QUOTE]

dzieki :) tylko to dopiero początek rysunku :D nie wiem co wyjdzie na koniec :)

a omge sprobowac później Cesarka :) ale mam jeszcze zaległy rysunek dla pina :D wiec bedziesz za nia :)