Soko Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Koń rewelacja! A ja nie mam tabletu, więc się nie nauczę tak ładnie :D Quote
selegne Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 E tam, znam takie osoby co myszką cuda wyprawiają. Trzeba po prostu przy tym bardzo ćwiczyć rękę. A i przy tablecie to nie taka prosta sprawa ;) Quote
Soko Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 myszki tez nie mam :P bo mi się popsuło to wejście USB czy jak to tam się nazywa. A samym palcem trudno mi coś zrobić. Quote
makot'a Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Dziękuję za miłe słowa :) Myszką się da, ale można się zamęczyć, więc nie polecam nerwowym osobom :evil_lol: A tablet bardzo ułatwia sprawę, aczkolwiek trzeba kupić naprawdę dobry sprzęt, żeby się na nim dobrze pracowało - ja mam kiepski, kilkuletni tablet i czasem muszę przyznać, że naprawdę doprowadza mnie do szału :angryy: Jest mało czuły, a jak ma "gorsze dni" to albo drży kursor, albo przeskakuje ni z tego ni z owego w zupełnie inne miejsce...czasem zdarza się, że "zatnie" się i nawet jeśli odstawię pióro od tabletu to on nadal rysuje :shake: A to jest najgorsze, bo wtedy nie rysuje linii, jako jeden element, tylko każdy punkt zapisuje osobno, przez co nie da się tego usunąć, bo "step backward" w Photoshopie ma ograniczoną liczbę kliknięc, więc trzeba takie niezaplanowane "mazy" ręcznie kamuflować :roll: Ja od kilku lat marzę o dobrym tablecie Wacoma, ale mnie nie stać niestety, także się z tym moim ustrojstwem muszę męczyć.... a zwykle nie mam tyle cierpliwości, więc po prostu bardzo rzadko rysuję na nim :diabloti: Quote
Yuveza Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 makota a jaki masz tablet? bo ja z moim mam podobne jazdy :lol: Quote
makot'a Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 [quote name='westie_justa']makota a jaki masz tablet? bo ja z moim mam podobne jazdy :lol:[/QUOTE] Pentagram O'pen XXL o ile dobrze pamiętam nazwę modelu. Format A4 Quote
Demowata Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 [B]Makot'a [/B]ten koń jest boski i wilczek też.♥ Quote
pina_collie Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 [B]makot'a[/B] wyróżniające są te twoje prace ;) Masz swój styl. Ty podobno studiujesz architekturę? :) Quote
makot'a Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 [quote name='Demowata'][B]Makot'a [/B]ten koń jest boski i wilczek też.♥[/QUOTE] Dziękuję ;) [quote name='pina_collie'][B]makot'a[/B] wyróżniające są te twoje prace ;) Masz swój styl. Ty podobno studiujesz architekturę? :)[/QUOTE] Czuję się przez Was zawstydzona :lol: Studia uczą głównie przyjmowania ciągłej krytyki, a tu tyle miłych słów nagle człowieka spotyka :evil_lol: Tak, studiuję architekturę ;) Quote
pina_collie Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 bo [B]makot'a[/B] nie ma co u Ciebie krytykować ;) na studiach są inni ludzie co skupiają się na wszystkich szczegółach a My na pierwszy rzut oka to widzimy dzieło :) Quote
betty_labrador Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Makota świetny koń również, masz taka lekkość ręki :) ile czasu zajęły Ci obyda rysunki Quote
makot'a Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 [quote name='betty_labrador']Makota świetny koń również, masz taka lekkość ręki :) ile czasu zajęły Ci obyda rysunki[/QUOTE] Dziękuję :) Wilk zajął mi całkiem sporo, zaczęłam go w wakacje i rysowałam go niemal cały dzień z tego co pamiętam, a teraz siadłam i go tylko dokończyłam w jakąś godzinkę... ...natomiast jeśli o konia chodzi, to szkic zajął mi około 10 minut, narysowałam go kiedyś na uczelni czekając na egzamin :lol: A kolorowanie go w PS to jakaś godzina około... Quote
Soko Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Nie da się może ominąć prasowania pomalowanej koszulki przed każdym praniem? :D I czym różnią się farby do tkanin od takich zwykłych? Lepiej farba się nakłada, lepiej się trzyma..? Quote
vege* Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 [quote name='Soko']Nie da się może ominąć prasowania pomalowanej koszulki przed każdym praniem? :D I czym różnią się farby do tkanin od takich zwykłych? Lepiej farba się nakłada, lepiej się trzyma..?[/QUOTE] 1) Da się ominąć, ja po prostu dla lepszego utrwalenia zawsze prasuję ;-) 2) Tego nie wiem bo używam tylko farb do tkanin ;-) Quote
Soko Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Ja już chyba wolę ciągle od nowa poprawiać niż prasować za każdym razem, za dużo rozkładania, a pędzle, farby zawsze pod ręką, na podłodze, w każdym miejscu w sumie.. :D Quote
vege* Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 [quote name='Soko']Ja już chyba wolę ciągle od nowa poprawiać niż prasować za każdym razem, za dużo rozkładania, a pędzle, farby zawsze pod ręką, na podłodze, w każdym miejscu w sumie.. :D[/QUOTE] Ale bluzkę i tak i tak trzeba prasować przed założeniem chyba, że to jakaś super nie gniecąca się :evil_lol: Quote
Soko Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Zależy od materiału :P mam kilka takich co są ekstra niegniecące :D Ale jednak co innego prasować przed założeniem, niż przed założeniem i przed praniem ;) Quote
Unbelievable Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 [IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/537939_320347844685287_100001302231612_772927_738033912_n.jpg[/IMG] Kocie, chociaż chyba jeszcze muszę nad nim popracować Quote
betty_labrador Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Martyna, kot ogolnie fajny łapa fajnie dopracowana, ale pyszczek tak chyba sobie, raczej wymaga dopracowania :) Quote
rodzice Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 [quote name='Soko']Zależy od materiału :P mam kilka takich co są ekstra niegniecące :D Ale jednak co innego prasować przed założeniem, niż przed założeniem i przed praniem ;)[/QUOTE] Ja prasuję po wyschnieciu farby a potem po praniu zawsze prasuję jak i resztę ciuchów ale tak jak pisałam przez szmatkę . Quote
Klaudia&Aza Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Unbelievable strasznie fajnie wyszedł ten kotek:) Podoba mi się. Quote
betty_labrador Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 a ja takie cos teraz wykonuje :) [IMG]http://img851.imageshack.us/img851/4536/mbeklf.jpg[/IMG] Quote
Karro Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Wow ale super! Mi sie marzy Cesara w takiej wersji zobaczyc ;) Betty brawo! Quote
betty_labrador Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 [quote name='understandme']Wow ale super! Mi sie marzy Cesara w takiej wersji zobaczyc ;) Betty brawo![/QUOTE] dzieki :) tylko to dopiero początek rysunku :D nie wiem co wyjdzie na koniec :) a omge sprobowac później Cesarka :) ale mam jeszcze zaległy rysunek dla pina :D wiec bedziesz za nia :) Quote
makot'a Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Widzę betty, że tablet poszedł w ruch, fajnie :) Czekam na więcej :razz: Quote
Recommended Posts