Yoko2009 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Cześć Arwenki:) wpadłam się przywitać i mykam uczesać moją pannę:) Quote
Princess_York Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 Hejka :) . Kurcze dziewczyny nie wyspałam sie dzisiaj .. Zgadnijcie przez kogo ?? . Tak ! Arwena :p . Łaziła całą noc po pokoju i nie chciała się położyć .. (na dworzu była więc nie chcialo jej się nic) I tak oto zasnęęłam o 3:30 .. A 6:30 pobudka .. :-D . Kocham ją normalnie :lol: :evil_lol: Quote
chrupcia Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 http://i53.tinypic.com/14c4t8n.jpg ślicznie stoi, pięknie wygląda :loveu: A ile Arwi ma miesięcy ? chyba jej powoli rosną włosy, bo np. Cleo jest młodsza (jeśli dobrze pamiętam), a ma dłuższe :) i co do sprzedawania starszych psów to również uważam, że ludzie którzy tak robią, mają głównie hodowla dla zysku, nie sprzedałabym nigdy psa/suczke, bo jest starsza.. Quote
tigrunia Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 http://i55.tinypic.com/rbkygl.jpg Martyna jaka "wczuta" :evil_lol: Ale nagadałyście :shake: Wszystko przeczytałam, ale już większej połowy nie pamiętam :eviltong: Wypowiem się tylko na temat oddawania "wysłużonych" suk - NIGDY!!!! No jak tak można? Po co brać sobie na głowę te 30 psów skoro nie ma się dla wszystkich czasu? No litości.. Wiem, że są hodowle, które nie podchodzą do tego tak emocjonalnie, kupują psy dorosłe, jak się wysłużą oddają dalej ale strasznie mnie dziwi takie podejście. Mi jest ciężko oddać szczeniaka a co dopiero sucz która jest ze mną kilka/naście lat :shake: Quote
*Jot* Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Wiesz Be,że czekałam aż tutaj wejdziesz ! I czekałam na Twoje zdanie. I baaaardzo podoba mi się Twoje- NIGDY :loveu::loveu: Quote
tigrunia Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Nie mam już siły na dłuższe wypracowanie no ale chyba wiadomo o co mi chodzi :eviltong: Tak mogą robić tylko ludzie, którzy nie mają serca dla zwierząt.. bo moje na pewno by pękło :shake: Quote
*Jot* Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 tigrunia napisał(a):Nie mam już siły na dłuższe wypracowanie no ale chyba wiadomo o co mi chodzi :eviltong: Tak mogą robić tylko ludzie, którzy nie mają serca dla zwierząt.. bo moje na pewno by pękło :shake: Moje też by pękło. Było mi smutno już jak czytałam o tych praktykach. A gdybym miała tak zrobić albo nawet tylko popierać to już nie wiem co by było....:shake: Quote
Princess_York Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 [quote name='chrupcia']http://i53.tinypic.com/14c4t8n.jpg ślicznie stoi, pięknie wygląda :loveu: A ile Arwi ma miesięcy ? chyba jej powoli rosną włosy, bo np. Cleo jest młodsza (jeśli dobrze pamiętam), a ma dłuższe :) Tak Arwena jest z tych wolno rosnących :evil_lol: Ona już ma prawie 18 msc i wychodzi z mł :lol: .. W otwartej może mi zarośnie ?:diabloti: [quote name='tigrunia']http://i55.tinypic.com/rbkygl.jpg Martyna jaka "wczuta" :evil_lol: Ale nagadałyście :shake: Wszystko przeczytałam, ale już większej połowy nie pamiętam :eviltong: Wypowiem się tylko na temat oddawania "wysłużonych" suk - NIGDY!!!! No jak tak można? Po co brać sobie na głowę te 30 psów skoro nie ma się dla wszystkich czasu? No litości.. Wiem, że są hodowle, które nie podchodzą do tego tak emocjonalnie, kupują psy dorosłe, jak się wysłużą oddają dalej ale strasznie mnie dziwi takie podejście. Mi jest ciężko oddać szczeniaka a co dopiero sucz która jest ze mną kilka/naście lat :shake: Nie wczuta tylko dumna :evil_lol: :) Ja mam takie samo zdanie co do tych starszych psów ;) Quote
Marzena* Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Princess_York napisał(a):Tak Arwena jest z tych wolno rosnących :evil_lol: Ona już ma prawie 18 msc i wychodzi z mł :lol: .. W otwartej może mi zarośnie ?:diabloti: U nas jest jeszcze gorzej bo Viky ma juz prawie 20 m-cy i jaki krótki włos :(:(:( Przez to uczulenie, które ją dopadło w lutym zapuszczanie włosa musiałam zacząć od nowa bo był połamany aż do skóry :(:(: A tak w ogóle to cześć Martyna :) Quote
Nati28 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Hej Martyna i Arwenka :) Arwence musisz dawac cos na porost wlosow to jej w tydzien do ziemi urosnal :evil_lol::evil_lol: ale stoi super :loveu::loveu: Przeczytalam wszystkie wasze wpisy, ja tez uwazam ze takich psow nie powinno sie odawac ale co zrobic :shake: przykladem oddania strszego psa jest Coco (co pisala juz Marzena - dobrze pamietasz) Quote
chrupcia Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Właśnie widzę że ma króciutki i chyba mało ma włosa (?) :) ale co tam i tak piękna jest :loveu: Quote
ladyyork Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 [quote name='*kleo*']Po prostu wyobrażam sobie jak muszą się czuć te starsze psy, które już nie są potrzebne, kiedy widzą jak te młodsze, wystawiane są zabierane na ćwiczenia itp. Widziałam jak patrzyła Gracja, kiedy Ula była mniejsza i musiałam się nią więcej zajmować, chociaż przecież i dla niej miałam czas. A przecież moje nie siedzą w kennelu i mogą za mną łazić ile chcą, więc jak ćwiczyłam z Ulką, to Gracja była obok. A jakby się czuła, jakbym zabrała Ulkę, a jej zamknęła drzwi przed nosem? Możecie mnie nie rozumieć, ale ja uważam, że lepiej dla takiego psa, który w dużej hodowli byłby skazany tylko na siedzenie w kennelu i brak kontaktu z człowiekiem jeśli trafiłby nawet w wieku tych 8 lat do domu, gdzie by go pokochano i rozpieszczano, przynajmniej starość miałby godną. Zgadzam się z tobą, aczkolwie niekturzy mają racje po co doprowadzać do takich sytuacji kupując 3 suki i psa w jednym wieku ,nie lepiej co roku lub co drugi rok zostawić suczke sobie z własnego odchowu??. Pewnie niekturzy czasami są zmuszeni sprzedać(czasami siła wyższa jest ) [quote name='chrupcia']Właśnie widzę że ma króciutki i chyba mało ma włosa (?) :) ale co tam i tak piękna jest :loveu: A ja myślałam że moja Afro ma krótki włos a ma 13 miesięcy skonczone,podawaj Arwence Efa olie ,krople przyśpieszą wzrost i odżywią go:lol: Quote
tigrunia Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Faktycznie marny ten Arwenki włos.. czy ona aby na pewno non stop w papilotach chodzi? :mad: Quote
chrupcia Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 tigrunia napisał(a):Faktycznie marny ten Arwenki włos.. czy ona aby na pewno non stop w papilotach chodzi? :mad: też miałam pytać :lol: między włosem Afro a Arwenki jest różnica .. :p Quote
*kleo* Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Myślicie, że witaminy faktycznie coś dają jeśli chodzi o porost włosa? Gracja swego czasu dostawała, a włos i tak rósł w swoim tempie, Ulka nie dostaje a kudełki rosną aż miło. Quote
*Agnieszka* Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 No właśnie Klaudia masz rację w tym co piszesz;) Quote
Princess_York Posted October 22, 2010 Author Posted October 22, 2010 Nati28 napisał(a):Hej Martyna i Arwenka :) Arwence musisz dawac cos na porost wlosow to jej w tydzien do ziemi urosnal :evil_lol::evil_lol: ale stoi super :loveu::loveu: Przeczytalam wszystkie wasze wpisy, ja tez uwazam ze takich psow nie powinno sie odawac ale co zrobic :shake: przykladem oddania strszego psa jest Coco (co pisala juz Marzena - dobrze pamietasz) Hej Nati :) Daje jej krople ale nie działają .. chrupcia napisał(a):Właśnie widzę że ma króciutki i chyba mało ma włosa (?) :) ale co tam i tak piękna jest :loveu: Dziękuje .. tak włosa też jest mało .. ladyyork napisał(a): A ja myślałam że moja Afro ma krótki włos a ma 13 miesięcy skonczone,podawaj Arwence Efa olie ,krople przyśpieszą wzrost i odżywią go:lol: Mila podawałam jej już ,dawałam już inne 3 takie witaminy i tabletki .. i nic .. ;( tigrunia napisał(a):Faktycznie marny ten Arwenki włos.. czy ona aby na pewno non stop w papilotach chodzi? :mad: Nosi !!! Nie zdejmuje ,przysięgam ! :( . Raz jej dzień zrobiłam przerwy ..Ale to było tak że zdjęłam w piątek (i noc nie miała) a w sobote ja kąpałam i zakładałam. *kleo* napisał(a):Myślicie, że witaminy faktycznie coś dają jeśli chodzi o porost włosa? Gracja swego czasu dostawała, a włos i tak rósł w swoim tempie, Ulka nie dostaje a kudełki rosną aż miło. U Arweny nic nie daje .. Rośnie (w sumie to nie rośnie) w swoim tępie ... :( . Co robie nie tak ??? ... Jedynie co jej rośnie to kufa i łapki ...a włos na grzbiecie nie ... :( :( :( Quote
ladyyork Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 [quote name='Princess_York']Hej Nati :) Daje jej krople ale nie działają .. Mila podawałam jej już ,dawałam już inne 3 takie witaminy i tabletki .. i nic .. ;( Nosi !!! Nie zdejmuje ,przysięgam ! :( . Raz jej dzień zrobiłam przerwy ..Ale to było tak że zdjęłam w piątek (i noc nie miała) a w sobote ja kąpałam i zakładałam. U Arweny nic nie daje .. Rośnie (w sumie to nie rośnie) w swoim tępie ... :( . Co robie nie tak ??? ... Jedynie co jej rośnie to kufa i łapki ...a włos na grzbiecie nie ... :( :( :( Efa olie to specjalnie krople na pędzenie włosa, moja Inka jak brała je to miala 10 miesięcy ,a włos jak u psa który ma 13 miesięcznego, ale ja podawałam jej właśnie te krople codzienie ,a wet mówił żebym dała spokuj bo ona ma jeszcze czas na te krople, bo szybko działaja ,hodowczyni nie mogła uwierzyć że ma tak długi włos w tym wieku, a sędziowie zawsze stwierdzali że jak na ten kolor to włos ma gęsty i gruby bardzo. Teraz żałuje że Afro nie podawałam tego leku cały czas ,bo wszyscy mówili że jeszcze ma czas:angryy:. Afrodycie właśnie zaczełam podawać. Możesz też arwence pod papiloty spróbować nakładać ten satin crem,stymuluje wzrost ,słyszałąm bardzo duzo pozytywnych opini ,sama chce kupić ,ale nie mają największego opakowania ,a małego nie chce. http://vellus.com.pl/vellus-sklep/index.php?odzywki,7 Quote
tigrunia Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Buff w wieku 10 m-cy miała włos do ziemi a mało co ją papilotowałam.. Gorzej było i jest do dziś z kufą ale to już wina bakterii, która się przyplątała :mad: Nie podawałam jej żadnych witaminek ani temu podobnych i włos rósł sam. Z Jess było tak samo tyle, że miała dużo więcej włosa niż Buff. Ciężko powiedzieć czemu Arwenie nie rośnie.. :roll: tym bardziej, że jest papilotowana.. :roll: Quote
Princess_York Posted October 23, 2010 Author Posted October 23, 2010 [quote name='ladyyork']Możesz też arwence pod papiloty spróbować nakładać ten satin crem,stymuluje wzrost ,słyszałąm bardzo duzo pozytywnych opini ,sama chce kupić ,ale nie mają największego opakowania ,a małego nie chce. http://vellus.com.pl/vellus-sklep/index.php?odzywki,7 Dzięki . spróbuje z nim . [quote name='tigrunia']Buff w wieku 10 m-cy miała włos do ziemi a mało co ją papilotowałam.. Gorzej było i jest do dziś z kufą ale to już wina bakterii, która się przyplątała :mad: Nie podawałam jej żadnych witaminek ani temu podobnych i włos rósł sam. Z Jess było tak samo tyle, że miała dużo więcej włosa niż Buff. Ciężko powiedzieć czemu Arwenie nie rośnie.. :roll: tym bardziej, że jest papilotowana.. :roll: Ja też nie wiem ... Tu jest czas potrzebny ,no ale ona ma już 18 msc prawie .. Powinna mieć dłuższy włos . [quote name='Connected']Witamy się sobotnio :cool3: Cześć :) Quote
*Jot* Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Cześć Martyna !! Tak myślę,że warto dawać witaminy.Ja mam przykład na moim Bellu.Od czasu jak dostawał omegan a teraz olej rybny to włos mu się poprawił i to bardzo.Widzę,że rośnie i ogólnie się poprawił,już nie jest taki słaby jak był. *kleo* napisał(a):Myślicie, że witaminy faktycznie coś dają jeśli chodzi o porost włosa? Gracja swego czasu dostawała, a włos i tak rósł w swoim tempie, Ulka nie dostaje a kudełki rosną aż miło. Jak wyżej napisałam według mnie warto dawać. Piszesz,że Ulki kudełki rosną pomimo ,że nie dajesz witamin.Ale weź pod uwagę,że robiąc papiloty i dając olej to też dostarczasz witaminy.Przecież często pisze,że olej przyspiesza wzrost,dostarcza włosom witamin,odżywia itd. Po prostu dajesz witaminy od zewnątrz a niektórzy wewnetrznie w postaci np.kropli. Oczywiście muszę napisać też,że wszystko zależy od włosa jaki jest. Quote
Karolina. Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Cześć Martyna :p Ja się nie znam na tych odżywkach itd, ale mi się i tak włos Arwi podoba ;) Quote
Recommended Posts