Princess_York Posted October 23, 2010 Author Posted October 23, 2010 Nie wiem nie wiem :p . Póki co dzisiaj Arwena dostała mega dużą ilośćć witamin :p . I zamawiam niedługo inne nowe :) Quote
Guest Fusiafusia Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Hej wam :multi: co tam u Arweny :lol: kiedy nowe fotki będą??? Quote
Princess_York Posted October 23, 2010 Author Posted October 23, 2010 Dziewczyny ! ratunku ! :( . Arwena ma uczulenie na olej !!! Dopiero teraz to zauważyłam ..Ma czerwone bąble na sobie :( . I może dlatego tak latała po mieszkaniu ..swędzi ją to .. Ale ma takie bąble tylko na kufie i szyi .. A na tłowiu nie .. Może to to jest przyczyną wolnego rośnięcia włosa ?? :( . A teraz pomocy . Znacie jakiś dobry olej ?? Nieuczulający ?? :lol: . Quote
chrupcia Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Ojej biedna... ja niestety nie pomogę :roll: Quote
Guest Fusiafusia Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Biedactwo :-(:-(:-( może poczekaj trochę...może po jakimś czasie zejdzie..ja niestety nie wiem jak ci pomuc :shake: :roll:...wszystko będzie dobrze ;) Quote
ladyyork Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Princess_York napisał(a):Dziewczyny ! ratunku ! :( . Arwena ma uczulenie na olej !!! Dopiero teraz to zauważyłam ..Ma czerwone bąble na sobie :( . I może dlatego tak latała po mieszkaniu ..swędzi ją to .. Ale ma takie bąble tylko na kufie i szyi .. A na tłowiu nie .. Może to to jest przyczyną wolnego rośnięcia włosa ?? :( . A teraz pomocy . Znacie jakiś dobry olej ?? Nieuczulający ?? :lol: . I tu jeszcze raz ci polece Efa Oile jest to naturalny preparat wspomagający między innymi leczenie chorób skóry ,ja zamawiam go u weta. Dawaj jej też biotyne, jak nie znajdziesz zgłoś się do mnie ,mam fajną pół kilowe opakowania przeznaczone dla zwierząt futerkowych na poprawe jakości włosa i ukształtowanie się cebulek oraz wpomaga leczenie chorób skórnych. Mam nadzieje że to szybko minie. Quote
Connected Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Biedna Arwenka :sad: ja z tymi odżywkami niestety nie mam doświadczenia , więc nie pomogę .. Quote
Yoko2009 Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Bidulka:( lepiej już się czuje? jak znajdziesz chwilkę to moze na fotki wpadniesz? Quote
*Jot* Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Princess_York napisał(a):Dziewczyny ! ratunku ! :( . Arwena ma uczulenie na olej !!! Dopiero teraz to zauważyłam ..Ma czerwone bąble na sobie :( . I może dlatego tak latała po mieszkaniu ..swędzi ją to .. Ale ma takie bąble tylko na kufie i szyi .. A na tłowiu nie .. A teraz pomocy . Znacie jakiś dobry olej ?? Nieuczulający ?? :lol: . Martyna a Ty zmieniłaś olej czy masz ten sam co zawsze używasz? Prędzej nie miała takiego uczulenia? Bidulka pewnie ją to męczy. :-( Quote
Marzena* Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 [quote name='Princess_York']Dziewczyny ! ratunku ! :( . Arwena ma uczulenie na olej !!! Dopiero teraz to zauważyłam ..Ma czerwone bąble na sobie :( . I może dlatego tak latała po mieszkaniu ..swędzi ją to .. Ale ma takie bąble tylko na kufie i szyi .. A na tłowiu nie .. Może to to jest przyczyną wolnego rośnięcia włosa ?? :( . A teraz pomocy . Znacie jakiś dobry olej ?? Nieuczulający ?? :lol: . U nas była podobna sytuacja z Viky. Uczuliła się na olejek, którego używałyśmy od kilku miesięcy. Wszystko było ok ale do czasu. Nagle zaczęla się wściekle drapać a skóra była zaczerwieniona. Olej natychmiast został odstawiony a ona dostała zastrzyki ze sterydów niestety. Pomogło, ale włosy zdążyły się strasznie połamać. Teraz używam http://germapol.istore.pl/pl,product,1312167,pure,paws,ultra,light,oil,473,ml,czysty,olej,palmowy,i,jojoba.html . Póki co jest dobrze, ale obserwuje bo boję się powtórki. Po zakończonej kuracji sterydowej podawałam Wita Vet skóra i sierść a później Gammolen. Teraz planuje kupić Efa Oil bo słyszałam, że jest rewelacyjny. Quote
*kleo* Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 ladyyork napisał(a):Efa olie to specjalnie krople na pędzenie włosa ladyyork napisał(a):I tu jeszcze raz ci polece Efa Oile Viky i Ja napisał(a):Teraz planuje kupić Efa Oil bo słyszałam, że jest rewelacyjny. Ja podawałam kiedyś Efa Oil i nie widziałam kompletnie żadnej różnicy :shake: jot11 napisał(a):Jak wyżej napisałam według mnie warto dawać. Piszesz,że Ulki kudełki rosną pomimo ,że nie dajesz witamin.Ale weź pod uwagę,że robiąc papiloty i dając olej to też dostarczasz witaminy.Przecież często pisze,że olej przyspiesza wzrost,dostarcza włosom witamin,odżywia itd. Po prostu dajesz witaminy od zewnątrz a niektórzy wewnetrznie w postaci np.kropli. Oczywiście muszę napisać też,że wszystko zależy od włosa jaki jest. Nie wiem czy podawanie witamin jakoś strasznie na porost włosa pomoże, ale ogólnie psu na pewno nie zaszkodzi, więc próbować można. Jola, napisałam też, że Gracja pomimo oliwienia i papilotowania włosa dostawała suplementy do jedzenia, a mimo to szału nie było. Więc tak jakby na dwoje babka wróżyła. A papilotując zabezpieczam włos przed urazami mechanicznymi, nie pozwalam aby był suchy i się łamał i zrywał - wpływu na tempo wzrostu to raczej nie ma, tylko zabezpiecza to co już urosło. Przecież jakbym dawała witaminy tylko do karmy a papilotowanie odpuściła to i tak nie wyhodowałabym włosa do ziemi, bo przy spacerach, w zabawie zawsze coś tam by się obszarpało. No chyba, że trafiłby mi się pies z tym gatunkiem włosa, co go nic nie rusza, ale mało takich znam. Quote
Princess_York Posted October 23, 2010 Author Posted October 23, 2010 ladyyork napisał(a):I tu jeszcze raz ci polece Efa Oile jest to naturalny preparat wspomagający między innymi leczenie chorób skóry ,ja zamawiam go u weta. Dawaj jej też biotyne, jak nie znajdziesz zgłoś się do mnie ,mam fajną pół kilowe opakowania przeznaczone dla zwierząt futerkowych na poprawe jakości włosa i ukształtowanie się cebulek oraz wpomaga leczenie chorób skórnych. Mam nadzieje że to szybko minie. Okej odezwę się jak coś :) . Yoko2009 napisał(a):Bidulka:( lepiej już się czuje? jak znajdziesz chwilkę to moze na fotki wpadniesz? Lepiej jest . Chociaż wydaje się jakby nie tutejsza .. Mówię coś do niej a ona nic .. nawet nie patrzy na mnie .. jot11 napisał(a):Martyna a Ty zmieniłaś olej czy masz ten sam co zawsze używasz? Prędzej nie miała takiego uczulenia? Bidulka pewnie ją to męczy. :-( Mam ten sam olej . Nie miała żadnego uczulenia ! . A tu takie coś zauważyłam .. W sumie to nie drapie się czy coś więc nie swędzi raczej .. Quote
*Jot* Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 *kleo* napisał(a): Jola, napisałam też, że Gracja pomimo oliwienia i papilotowania włosa dostawała suplementy do jedzenia, a mimo to szału nie było. Więc tak jakby na dwoje babka wróżyła. A papilotując zabezpieczam włos przed urazami mechanicznymi, nie pozwalam aby był suchy i się łamał i zrywał - wpływu na tempo wzrostu to raczej nie ma, tylko zabezpiecza to co już urosło. Przecież jakbym dawała witaminy tylko do karmy a papilotowanie odpuściła to i tak nie wyhodowałabym włosa do ziemi, bo przy spacerach, w zabawie zawsze coś tam by się obszarpało. No chyba, że trafiłby mi się pies z tym gatunkiem włosa, co go nic nie rusza, ale mało takich znam. No to u Gracji efektów może nie było.U mojego Bella są. Co do papilotów to przecież zawsze czytałam ,że to one przyspieszają wzrost włosa.Nawet pytałam w jaki sposób,ale nigdy nie uzyskałam odpowiedzi. A tak na marginesie (Martyna przepraszam,że u Ciebie ),ale czy mi się wydaje czy tak jest,że wszystko co napiszę w pewnym sensie krytykujesz??? Nie wiem takie odnoszę wrażenie.Wiem,że nie znam się za bardzo,ale chyba tak źle z moimi wypowiedziami nie jest!!! Quote
*kleo* Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 jot11 napisał(a):A tak na marginesie (Martyna przepraszam,że u Ciebie ),ale czy mi się wydaje czy tak jest,że wszystko co napiszę w pewnym sensie krytykujesz??? Nie wiem takie odnoszę wrażenie.Wiem,że nie znam się za bardzo,ale chyba tak źle z moimi wypowiedziami nie jest!!! Jeśli nawet, to widocznie ostatnio takie tematy są poruszane, że mamy inne zdanie, ale przecież obydwie mamy prawo do tego no nie? ;) Kiedyś (chyba) Karola bardzo ładnie napisała, że forum nie jest po to, żeby sobie ciągle nawzajem słodzić, ale wymieniać się spostrzeżeniami. No to ja się wymieniam i moje są właśnie takie :p Quote
ladyyork Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 jot11 napisał(a):No to u Gracji efektów może nie było.U mojego Bella są. Co do papilotów to przecież zawsze czytałam ,że to one przyspieszają wzrost włosa.Nawet pytałam w jaki sposób,ale nigdy nie uzyskałam odpowiedzi. Nie wiem takie odnoszę wrażenie.Wiem,że nie znam się za bardzo,ale chyba tak źle z moimi wypowiedziami nie jest!!! Jolu u mojej Inki też były efekty, każdy pies inaczej reaguje ,dla jednego ma znaczenie że bierze ,dla drugiego nie. to jak z kosmetykami dla jednych się nadaja i sa super, dla innych nie. Jesli chodzi o spostrzeżenie to każdy ma inne zdanie i się nie przejmuj, a z wypowiedziami napewno nie jest źle;) Quote
Princess_York Posted October 23, 2010 Author Posted October 23, 2010 Każdy ma swoje zdanie ;) . Więc to nie jest tak że ktoś kogoś krytykuje tylko mówi co myśli . A tak wgl. to muszę kupić Effa Olie w poniedziałek i zamówie ten olejek . Quote
*Agnieszka* Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Princess_York napisał(a):ten Wasz ;) No i dobrze powinnaś już dawno spróbować;) Quote
Princess_York Posted October 23, 2010 Author Posted October 23, 2010 Muszę go zamówić , a oprócz tego to musze szampon i odżywke kupić chyba z Kw jednak a olej kupie tamten ;) . Quote
*Agnieszka* Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Ja też jestem na etapie testowań,nie mogę się już zdecydować ???chris christensen,pur paws,crown Royal..i nie wiem??? Quote
Princess_York Posted October 23, 2010 Author Posted October 23, 2010 Hehe . I który tu wybrać ? :cool3: Za dużo tych firm jest :-D . Ja christiansena używałam na początku ,ale przeżuciłam się na Kw i tak został . Quote
*Agnieszka* Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Ja już sama nie wiem,za dużo tych firm jest???też mam KW ale lubię eksperymentować;)Crown royale mnie zainteresował ale mało można wyczytać opinni na jego temat Quote
Princess_York Posted October 23, 2010 Author Posted October 23, 2010 ja nie słyszałam o nim .. Jutro ide na podbój Gdyni z Arweną ,będziemy obgryzać paluchy :evil_lol: Wiecie o co mi chodzi ? Quote
Recommended Posts