Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ladyyork napisał(a):
A ja będe w Kielcach z Afro 13 listopada. Kto się jeszcze wybiera??:lol:

my będziemy- spotkamy się jak rok temu:)

tylko teraz jedziemy na luzaka tylko z Mailo, bo zęby cały czas wymienia i nie wiem co sędzia na to powie;)

Posted

Martyna nie obrazisz się???chciałabym wstawić u Ciebie pewien link,bo wcześniej był temat o sprzedaży dorosłych psów,zobaczcie co znalazłam:(aż żal za serce ściska....jeszcze fotki z dziećmi i sunia z nimi razem....piesek jestem pewna w 100%że zżył się z rodzina a teraz.....nie potrzebny:(
Kliknijcie :(

Posted

Kiedyś gdzieś widziałam duzo takich ogłoszeń, fajnie by było jak by te dorosłe pieski trafiały do dobrych kochających ich ludzie, ale zazwyczaj ludzie poszukują szczeniaków..

Posted

slawi napisał(a):
tylko teraz jedziemy na luzaka tylko z Mailo, bo zęby cały czas wymienia i nie wiem co sędzia na to powie;)

A co ma powiedzieć, przecież to szczeniak, ma prawo być w trakcie wymiany zębów ;) Jak z malutką Ulą jeździłam, to raz sędzia zapytał, czy jest na co patrzeć czy zgubiła :evil_lol:

Cześć Martyna :p

Posted

*kleo* napisał(a):
A co ma powiedzieć, przecież to szczeniak, ma prawo być w trakcie wymiany zębów ;) Jak z malutką Ulą jeździłam, to raz sędzia zapytał, czy jest na co patrzeć czy zgubiła :evil_lol:

Może nam się trafił w baby taki sędzia ale wyraźnie powiedział,że obniża ocenę za siekacze w trakcie wymiany :(

Posted

*kleo* napisał(a):

Hejka ;) .My nie miałyśmy takiego problemu bo Arwena w czasie wyrywania miala już stałe :evil_lol:
slawi napisał(a):
Może nam się trafił w baby taki sędzia ale wyraźnie powiedział,że obniża ocenę za siekacze w trakcie wymiany :(

Będzie dobrze , a sędzia powinien wybaczyć babykowi ,no i powinien wiedzieć że zęby są stałe i mleczaki .. :p

Słuchajcie ! Byłam przed chwilą na spacerze i ćwiczeniach . Spotkałam sąsiadke z klatki obok która ma 2 yorki(suka i pies bez rodo) i to nasza rozmowa :
...
Ja: Ile ważą pani psy?
Ona: tak jak prawdziwy york ! 4 kg ,chociaz yorki powinny ważyć 6 kg .
Ja: zgodnie ze wzorcem waga yorków powinna wynosić do 3,5 kg ..
Ona : Poczytaj sobie książki we WSZYSTKICH jest napisane że 6 kg .
Ja : To niech pani poczyta wzorzec rasy ..
Ona: To ile twój WYPŁOSZ waży ? Ona jest z tych miniaturek ..
Ja: Ona ?! Miniaturka !? (w tym momencie się śmiałam)
Ona: no chyba nie powiesz mi że 3 kg.
Ja:dokładnie 2.5 kg
Ona: No to ona jest miniaturką . Wszystkie yorki muszą ważyć 6 .. i ważyły dopóki ludzie nie zminiaturyzowali ich do 2 kg ..
Ja: Owszem kiedyś wazyły po 6 kg! Ale to było kiedys ..
one polowały na szczury a ich włos służył jako ręcznik ...
Ona: Ten wypłosz (kolejny raz ją tak nazwała :mad: ) jest miniaturką na pewno .. !spójrz na moje psy ,to są prawdziwe yorki
I zmiania tematu ..

No jak tak można .? Powiedziałybyście na jakiegokolwiek psa wypłosz ?
Kurcze tak jej chciałam coś powiedzieć ... :(

Skoro ma prawdziwe yorki to kurcze czemu ważą aż tyle ?! .
Mogłam jej powiedziec że widziałam ją na Gdynskiej wystawie ze swoimi psami ...
po czym mogłam dodać : Wystawialam tego WYPŁOSZA ... :angryy:

Posted

Bardzo ciekawa rozmowa, widzę że sąsiadka interesuje się yorkami i zna ich wzorzec z każdym calu :evil_lol:

Martyna nie przejmuj się, przecież wiesz że ludzie są mądrzejsi :p

Posted

Prawie to zrobiłam .. :mad: .
I tu nie chodzi o jej niewiedzę czy coś .. To już nie mój problem że kompletnie się nie zna. .
Tylko o to że tak nazwała Arwene .. No kurcze co to miało być wogóle .. Wypłosz ? Co że miała papiloty ? .

I jestem na 100 % pewna że kolejna pseudo będzie bo to suka i pies nie sterylizowane .. a babka widać że na kase to ona jest ..

Posted

Princess_York napisał(a):
Prawie to zrobiłam .. :mad: .
I tu nie chodzi o jej niewiedzę czy coś .. To już nie mój problem że kompletnie się nie zna. .
Tylko o to że tak nazwała Arwene .. No kurcze co to miało być wogóle .. Wypłosz ? Co że miała papiloty ? .

I jestem na 100 % pewna że kolejna pseudo będzie bo to suka i pies nie sterylizowane .. a babka widać że na kase to ona jest ..

Martynka , przecież to tylko świadczy o "wysokim" poziomie kultury tej kobiety