Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ojej , będziesz tak pieska męczył ? :(
przecież pieska to tylko trzeba kochać , tulkać , miziać i całować , a nie męczyć zabawami :diabloti:

Posted

Dlatego właśnie nie chciałem brać psa bezpośrednio od żadnej dogociotki :) Żeby potem nie wysłuchiwać ,że piesek zamiast leżeć na kanapie ,gania kilometry za rowerem ,pływa i skacze.I nie ma robionego badania krwi co pół roku.
I wziąłem sobie psa niby przez dogo ,ale poza dogo z NORMALNEGO DT.Gdzie właśnie to ,że coś robie z psami było wyżej punktowane niż dom z ogrodem i nic nie robienie:)

Posted

[quote name='malawaszka']a mnie teraz oświeciło dopiero - co Ty robisz w Poznaniu????????? :mdleje:[/QUOTE]
Też sie nad tym przez chwilkę zastanawiałam haha

Posted

[quote name='olekg89']Dlatego właśnie nie chciałem brać psa bezpośrednio od żadnej dogociotki :) Żeby potem nie wysłuchiwać ,że piesek zamiast leżeć na kanapie ,gania kilometry za rowerem ,pływa i skacze.I nie ma robionego badania krwi co pół roku.
I wziąłem sobie psa niby przez dogo ,ale poza dogo z NORMALNEGO DT.Gdzie właśnie to ,że coś robie z psami było wyżej punktowane niż dom z ogrodem i nic nie robienie:)[/QUOTE]
AMEN :diabloti:
temu Klamka szła pod stołem :evil_lol:

Posted

[quote name='olekg89']A idź mi weźmiesz urodzisz bachora i już bay bay młodość.Potem pieski na bok i pitolenie o tym ,że jakiś mały niszczyciel życia zrobił kupe ,albo siku.Szlag mnie trafia i serce boli jak podczytuje dawne wspaniałe wątki z których kipiało pięknymi zdjęciami szczęśliwych psów ,a teraz tylko małe bachory ,a o psach ani słowa.Więc nie idź w ich ślady.Proszę.Zostań bezdzietna[/QUOTE]

znam ten ból...
Ale jeszcze zapychanie wątków to nic w porównaniu z rozmowach na żywo o dzieciach :flaming: a ja to już jestem w takim wieku gdzie większość moich koleżanek porozmnażało się i teraz żadnego innego tematu z nimi nie poruszysz :mdleje: i tak oto stałam się samotna :shake:

Dzieciak fajny, ale tą kwestię już przerobiliśmy :cool3:

Posted

Połowa moich koleżanek już po ślubie dzieciata oczywiście.Po co ci ludzi marnują sobie tak młodość??Chociaż moja matka chwali sobie,że wcześnie mnie urodziła ,bo teraz jest jeszcze w miare młoda i może sobie poużywać życia ,taką drugą młodość teraz sobie zrobiła.

Posted

Mojej się ostatnio wydaje że ma 20 lat i szczerze mówiąc nie wiem co gorsze, koleżanki dwudziestoparolatki robiące za matki polki czy baby po 40 udające nastolatki...
Ja się w ogóle nie widzę w roli mamusi, gotującej obiadki, zmieniając pieluchy i odrabiając zadania z dzieciakami, owszem nie mam nic do dzieci, ale to tylko wybrańców mogę zdzierżyć i to pod warunkiem że ktoś je za 2 h zabierze ode mnie bo zaczyna mnie to męczyć już później, także jakoś nie rozumie że macieżyństwo może być kogoś życiową pasją czy powołaniem, ale to jest plus, że sa takie osoby bo gatunek przetrwa i nie ma przymusu żebym i ja go musiała podtrzymywać :diabloti::evil_lol:

Posted

Sunshine-wiesz ile się namęczylem ,żeby sie zainteresował frisbee?:angryy: cały czas patrzył "dawaj piłeczke" ile sie napiszczałem do dysku to moje:evil_lol:.Ale zakumał i biega za rolerkami :razz:ma się ten talent.:evil_lol:

Posted

Zginasz nadgarstek do siebie z dyskiem w palcach i wyrzucasz :P w przód dysk jak z katapulty :P i sie rolluje hehe:)
Ala-ma czym mnie słuchać hehe :P

Posted

Nie będę oryginalna, też mam mnóstwo koleżanek już dzieciatych. Jedna, która zaciążyła jeszcze w szkole na pytanie po co od razu ślub bierze odpowiedziała że to nie wypada tak bez ślubu mieć dziecko więc ktoś tam spytał czy dupy dać przed ślubem wypadało...oczywiście obraza wielka była.
Mnie rozpierlalalala postępowanie teraźniejszych młodych mamusiek, na pewno nie wszystkie są takie same ale wiele z nich działa wg. ściśle określonego idiotycznego schematu. Zdzierżyć nie mogę zdjęć bebchów na naszej klasie i kałdunów wywalonych z namalowanymi oczkami :wallbash: a najgorsze jest to że takie zdjęcia wstawiają osoby, które niegdyś miałam za rozgarnięte i normalne.
Osobiście dzieci nie chcę mieć, może kiedyś zmienię zdanie ale póki co mnie męczą na dłuższą metę. Nie jestem materiałem na dobrą matkę, mam więcej cierpliwości do rudej niż do córki mojej siostry.

uszy ma faktycznie jak takie dwa radary :evil_lol:

Posted

No usg na nk jest najlepsze xD Ale wiesz to to jeszcze kij. Mnie irytuje tylko dzieciomania na dogo.Od gadania o bachorach są fora na temat dzieci ,tu jest forum o psach.I jak muszą się zwierzać jaką kupke zrobił dziś ich bachor to mogą iść na forum dzieciów.
Tak samo irytuje mnie pewna osoba która miała BF ,kupiła stafika i BF oddała rodzicom ,bo sie pieski nie dogadują:/.No sorry.
Moje też do siebie wielką miłością nie pałają ,ale muszą się tolerować czy chcą czy nie chcą.

Posted

Domyślam się kogo masz na myśli i w sumie nawet nie wiedziałam że tak to wyglądało. Nie oceniam bo nie moje jest to zadanie, jednak na dogo spotkałam się jeszcze z kilkoma podobnymi sytuacjami i się kiedyś nawet zastanawiałam co musiałoby się wydarzyć między psami żebym zdecydowała się na ten ostateczny ruch.
Ogólnie temat dogo to temat rzeka.

Posted

Teraz jest tyle rozwiązań ,żeby zapobiegać psim kłótnią.Są kennele ,kastracja itd. Jeśli Czar z Lucasem będą się żreć w co wątpie to na zmiane bedą okupować kennel.Ale na pewno żadnego bym się nie pozbył.
Dobra jest jeszcze jedna osoba ,co wzięła Belga gronka i oddała go na parking ,po czym kupiła użytka tervika :P i ma jeszcze rudego kundla :P też wiadomo o kim mowa.A co najlepsze ta osoba neguje osoby ,które oddają swoje psy :P hipokryzja

Posted

[quote name='smallpati']Mojej się ostatnio wydaje że ma 20 lat i szczerze mówiąc nie wiem co gorsze, koleżanki dwudziestoparolatki robiące za matki polki czy baby po 40 udające nastolatki...
Ja się w ogóle nie widzę w roli mamusi, gotującej obiadki, zmieniając pieluchy i odrabiając zadania z dzieciakami, owszem nie mam nic do dzieci, ale to tylko wybrańców mogę zdzierżyć i to pod warunkiem że ktoś je za 2 h zabierze ode mnie bo zaczyna mnie to męczyć już później, także jakoś nie rozumie że macieżyństwo może być kogoś życiową pasją czy powołaniem, ale to jest plus, że sa takie osoby bo gatunek przetrwa i nie ma przymusu żebym i ja go musiała podtrzymywać :diabloti::evil_lol:

chciałabym abyś za 20 lat tutaj pokazała sie na dogo jako stateczna BABA po 40 :roll:

Oluś ,sorka , wnuś , no nic już nie będe tu jako ta stara baba czyli JA tutaj pisać ,by nie siać zgorszenia wśród przykładnej , tolerancyjnej 20 letniej młodzieży , mam skończone 46 lat no i niestety też preferuję młodzieżowy styl , koncerty , na które czasem pomykam z synem rówieśnikiem Olka ;) ect ect ..... aha i narazie nie zamierzam NIC zmieniać w moim życiu , pewno ku twojemu smullpati zgorszeniu

Posted

[quote name='olekg89']Teraz jest tyle rozwiązań ,żeby zapobiegać psim kłótnią.Są kennele ,kastracja itd. Jeśli Czar z Lucasem będą się żreć w co wątpie to na zmiane bedą okupować kennel.Ale na pewno żadnego bym się nie pozbył.
Dobra jest jeszcze jedna osoba ,co wzięła Belga gronka i oddała go na parking ,po czym kupiła użytka tervika :P i ma jeszcze rudego kundla :P też wiadomo o kim mowa.A co najlepsze ta osoba neguje osoby ,które oddają swoje psy :P hipokryzja[/QUOTE]

hehe dziwnym trafem wiem o kogo chodzi:diabloti:

najlepsze na nk są mlode mamusie wrzucające po 50zdjec bachorow, dobrze ze limit jakis jest....
najlepsze ze wszystkie zdjecia niemalże identyczne:roll:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...