Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zastanawiam sie jak mu można pomóc. Pies nie jest młody - ok. 8 lat - i bardzo zniszczony. Przywieziony został do schroniska z jakimś świństwem na skórze. Został wygolony i jest smarowany i podobno jest lepiej. :-o Może i lepiej - nie widziałam tego wcześniej, nie moge ocenić teraz bo właściwie znam go jedynie ze zdjęć przekazanych przez Małgosię.
Na tych fotkach psina jest piękna, ale bardzo - nie mam okreslenia, no bo smutna to takie głupie. Zresztą zobaczcie.

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

troche ciemne te zdjecia ale robione były w ciemnym pomieszczeniu.

nie chcę, nie mogę uwierzyć w to że ten kiedyś piękny pies musi umrzeć w schronisku. Musi być jakiś sposób aby jeszcze troche pożył. Proszę pomóżcie,

Posted

luka- w ostatnią środę do domu pojechał nasz mielecki podhalanowaty Harnaś. Pies ma ok 9-10 lat. A jednak dom znalazł. Trzeba wierzyc.
Oby ten biedak wytrzymał tylko.
Wiadomo jaki on do ludzi?? Dowiedz się, bo to ważne. Foty przy ludziach robią swoje. Wiem po Harnasiu. Dom znalazł z allegro.

Posted

do ludzi jest ok. Właściwie to nie wiem czy on ma siłę na ludzi patrzeć. Jest strasznie wuchudzony, własciwie ledwo na łapinach stoi. Karmią go specjalnie puszkami i co lepszymi smakołykami żeby odżył i już troche sie wypełnia, ale ciągle jest chudzieńki.
Najgorsze jest to że on chyba nie bardzo wierzy w to że jeszcze może żyć.:-(

Zdjecia zrobię jak bedzie w boksach - teraz nie mogłam.

Posted

luka1 napisał(a):
do ludzi jest ok. Właściwie to nie wiem czy on ma siłę na ludzi patrzeć. Jest strasznie wuchudzony, własciwie ledwo na łapinach stoi. Karmią go specjalnie puszkami i co lepszymi smakołykami żeby odżył i już troche sie wypełnia, ale ciągle jest chudzieńki.
Najgorsze jest to że on chyba nie bardzo wierzy w to że jeszcze może żyć.:-(

Zdjecia zrobię jak bedzie w boksach - teraz nie mogłam.

:-(:-(:-(
Nie wiem dlaczego, ale od jakiegos czasu te podhalanowate łażą mi po łepetynie.
Już wiem. To wszystko, przez zeszłoroczną wizytę u Camary :eviltong:

Myślę ...

Posted

Reno2001 napisał(a):
:-(:-(:-(
Nie wiem dlaczego, ale od jakiegos czasu te podhalanowate łażą mi po łepetynie.
Już wiem. To wszystko, przez zeszłoroczną wizytę u Camary :eviltong:

Myślę ...

to zapraszam ponownie :loveu: będzie ci się lepiej myślało :cool3:

Posted

Camara napisał(a):
to zapraszam ponownie :loveu: będzie ci się lepiej myślało :cool3:

Ty mnie nie prowokuj :razz:.

Wiesz, TZ już był przygotowany, ze Harnaś zamieszka u nas, no ale, że na tej naszej wsi roboty zaczęły sie ciąąąąąąąąągnąąąąąąąąc :roll: a dom dla psa sie znalazł JUŻ, no to ciach ... Harnaś w domu.
Ale kiedyś w końcu się przeprowadzimy ... :diabloti:

Posted

Camara napisał(a):
tego też możemy nazwać Harnaś... TZ się nie zorientuje :evil_lol:
a ty przywieź do mnie TZ, niech sie pozaraża białym szaleństwem :p

Oooo...bardzo dobry pomysł :cool3:

Posted

Camara napisał(a):
tego też możemy nazwać Harnaś... TZ się nie zorientuje :evil_lol:
a ty przywieź do mnie TZ, niech sie pozaraża białym szaleństwem :p

hehe, zorientuje się. Ten mielecki prawie go użarł w doopę, gdy w nocy TZ wyładował mu się z samochodu na łeb :diabloti:. Tak łatwo nie przejdzie.
Tylko nie pytaj, co roblilismy w nocy w schronisku :eviltong:. Kiedyś, przy piwie ...

Posted

luka1 napisał(a):
pies ma skórę w fatalnym stanie, jest bardzo chudy, nie wiem czy w schronisku sobie z tym poradzą.

luka, co to znaczy w fatalnym stanie? Ma kołtuny, jest poodparzany, ma grzybicę? Wiadomo cokolwiek?
Cholera, bez DT kiepsko to widzę ...

Posted

psa znam tylko z fotek i wyjaśnień pracownicy schroniska. Pies ma jakąś chorobę skóry, ale nie wiem jaką bo i pracownik nie potrafiła mi powiedzieć. Pies został ogolony i jest smarowany - czym ? nie wiem.
Pies przebywa w budynku kwarantanny, a tam nie wolno nikomu wchodzić, kiedy zostanie przeniesiony do boksów ogólnych będzie można zrobić lepsze zdjęcia i przyjrzeć się mu. Postaram się też zapytać weta o stan psa - ale z tym muszę poczekać do powrotu lekarza z urlopu.

• 2 weeks later...