Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

SZORSTKA

Czy po wakacjach znajdzie swój ukochany dom ???

7 lipca (wtorek) w Młochowie k/W-wy przy Trasie Katowickiej znaleziono suczkę. Według zebranych informacji, sunia od kilku dni błąkała się po okolicy. Sunieczka ma około 3 lat i sięga do pół łydki. Ma czarną sierść, długi ogon, szarawą bródkę i biały krawat. Jest bardzo spokojnym psiakiem, który uwielbia głaskanie i pieszczoty. Nie miała obroży, nie zauważyliśmy również tatuażu. Na chwilę obecną nie wiemy czy jest zachipowana.

Sunia chodziła środkiem ulicy, była bardzo smutna, osowiała - widać, że szukała swojego Pana. Ma bardzo smutne spojrzenie – cierpi z tęsknoty i nie może odnaleźć się w nowej sytuacji. Po miejscowości poruszała się razem z ludźmi, którzy akceptowali jej obecność – chodziła krok w krok za nimi.

Pilnie
poszukujemy właściciela !!!

Bardzo proszę o pomoc w ogłoszeniach o znalezieniu psa na portalach internetowych.
Kontakt telefoniczny 0-691-708-333
(po godzinie 17.00.)

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kurcze, fajna... :roll:

sznaucerkowe zaproście ciotki :) napisałam do weszki i waszki ;)

pewnie porzucona jest ta suka, wiadać, że karmili ją dobrze
ale nie wiem, może wakacje przyszły?

psa z tego wątku http://www.dogomania.pl/forum/f28/dramat-atosa-po-9-latach-z-kanapy-trafi-do-schronu-poniewaz-pan-wyjezdza-za-granice-141491/index5.html chciała jakaś starsza pani z Ursynowa
pies zostaje z rodziną, a dziewczyny maja pytać, czy pani by nie chciała innego psiaka

Posted

Kasia napisał(a):
Ona jest cały czas na ulicy czy ma jakieś tymczasowe schronienie?

Malutka dzięki Fundacji Sfora ma tymczasowo swój azyl. Odwiedzam ją tam codziennie.

Posted

mru napisał(a):
kurcze, fajna... :roll:

sznaucerkowe zaproście ciotki :) napisałam do weszki i waszki ;)

pewnie porzucona jest ta suka, wiadać, że karmili ją dobrze
ale nie wiem, może wakacje przyszły?

psa z tego wątku http://www.dogomania.pl/forum/f28/dramat-atosa-po-9-latach-z-kanapy-trafi-do-schronu-poniewaz-pan-wyjezdza-za-granice-141491/index5.html chciała jakaś starsza pani z Ursynowa
pies zostaje z rodziną, a dziewczyny maja pytać, czy pani by nie chciała innego psiaka

mru

Dziękuję.
Sunieczka wygląda bardzo dobrze. Poznaje mnie i cieszy się na mój widok. Według mnie jest typem kanapowca - jak na razie "leżenie" to jej główne zajęcie. Podczas spacerów chodzi wolniutko - krok w krok za człowiekiem i często przysiada (taki mały leniuszek z niej)...

Posted

malawaszka napisał(a):
mam nadzieję, że jest bezpieczna... czy zostanie wysterylizowana?

proszę fotki na maila [email protected]

jak się tak błąkała po ulicy to pewnie ktoś ją wywalił :shake:

malawaszko

Mała jest bezpieczna. Sterylka oczywiście przewidziana - podczas weekendu domówię szczegóły. Zdjęcia podeślę wieczorkiem - te z wątku i kilka nowych.

Dziękuję

Posted

malawaszka napisał(a):
Kosu32 a da radę zrobić zdjęcia z człowiekiem, bo piszesz, ze jest malutka, sięga do pół łydki, a na tych zdjęciach ona wygląda jak duży pies - nie ma punktu odniesienia

Oczywiście że da. Załatwię to dziś - bądź jutro - zgodnie z Twoją sugestią i podeślę na maila.

Posted

Odebrałam pw i jestem. Niestety dziś wyjeżdżam i wrócę dopiero po niedzieli...
W tej okolicy jest dużo działek, może tam jakieś ogłoszenia porozwieszać? Jak wrócę to pomogę.

Posted

KOSU - PIESO CUDO, MALINA - POTRZENBE ŁADNE ZDJĘCIA - TEKST NAPISZĘ JUTRO, POJUTRZE- POTRZENBE ALLEGRO ,ja nie umiem ) U SIEBIE POOGŁASZAM , zobaczysz ona znajdzie dom -takie cuda szybko są kochane ...tylko te wakacje :oops:

Posted

donacja napisał(a):
Odebrałam pw i jestem. Niestety dziś wyjeżdżam i wrócę dopiero po niedzieli...
W tej okolicy jest dużo działek, może tam jakieś ogłoszenia porozwieszać? Jak wrócę to pomogę.

Donacjo

Będę bardzo wdzięczna za pomoc przy rozwieszaniu plakatów.
A nóż widelec znajdzie się właściciel albo jakiś trop ...
Chciałabym wierzyć że ta suka to jednak nie "ofiara" wakacji ...

P.S.
Odezwij się koniecznie po powrocie

Posted

tanitka napisał(a):
dobrze, że mala spotkała na swej drodze kosu32:lol:. Jest bezpieczna i szuka starego albo nowego domu!

Tanitko

Dziękuję że jesteś i za wszystko .

Posted

weszka napisał(a):
Biedaczka :( Ale i tak miała szczęście że trafiła na dobrych ludzi. Dodam na sznaucerzego bloga bo sznaucerowata jest dziewczynka :) Jak będą nowe fotki to też poproszę na [email protected]

Witaj Weszko

Dzięki że do nas dołączyłaś. Wieczorem podeślę trochę fotek z wtorku a jutro postaram się dorzucić nowe.

Posted

koss napisał(a):
KOSU - PIESO CUDO, MALINA - POTRZENBE ŁADNE ZDJĘCIA - TEKST NAPISZĘ JUTRO, POJUTRZE- POTRZENBE ALLEGRO ,ja nie umiem ) U SIEBIE POOGŁASZAM , zobaczysz ona znajdzie dom -takie cuda szybko są kochane ...tylko te wakacje :oops:

Witaj Koss

Miło że jesteś tu z nami. Fotki porobię i porozsyłam do wszystkich zainteresowanych.

Posted

Byłam dziś w odwiedzinach u sunieczki razem z zaprzyjaźnionym wetem. Niestety chipa brak. Cycki są "podejrzane" takie lekko mięsiste, brzuchol też pod znakiem zapytania ???... :shake: Tak czy siak - jutro bądź w poniedziałek będziemy działać w temacie sterylki (umawiać termin-najchętniej na nadchodzący tydzień).

Sunia jest młodsza niż przypuszczałam. Może mieć około 1,5 - 2 lata. Ma zadbaną lśniącą sierść i widać że trochę odżyła. Dziś większość dnia spędziła na trawce a to wylegując się, a to chodząc krok w krok za człowiekiem. Śmiesznie tupta by dotrzymać kroku i potrafi szczekać - i to jak !!!

Ona jest po prostu istnym słodziakiem ...
Chiałabym wierzyć że się komuś zagubiła ...

Wieczorem obrobię i powklejam fotki oraz poprzesyłam do dziewczyn