malawaszka Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 ooo coś się kroi? zaciskam z całej siły :kciuki: Quote
kosu32 Posted July 24, 2009 Author Posted July 24, 2009 Nie wiemy jeszcze ... Szorstka była ze mną wczoraj na wizycie u Pani która się nią interesuje. Wizyta generalnie ok, ale mam wrażenie że Pani nie jest do końca przekonana co do Małej (myślała że jest mniejsza i generalnie mówi że jest z niej leniuszek). Zobaczymy, czekamy na telefon ... Quote
tusinka22 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Trzymam kciuki, niedaleko młochowa znalazłam suczkę Zosię - znalazła wspaniały domek - może tej też się poszczęści, trzymam mocno kciuki!!!! Quote
kosu32 Posted July 24, 2009 Author Posted July 24, 2009 Bardzo chciałabym by na Jej pysku znów zawitał uśmiech. Sunia jest przeurocza - taki spokojny przytulak, który nie da sobie dmuchać w kaszę... Widać że mieszkała z dziećmi-bardzo reaguje na ich głosy, ruch. Lubi siedzieć na dworze i zwiedzać okolice. Lubi używać nosa (wciska go wszędzie i wącha, wącha, wywąchuje - najchętniej ziemię...czytaj robimu mini dołeczki). Akceptuje inne psy, nie jest agresorem ani dominatorem. Jest bardzo czujna (pierwsza szczeka słysząc nadchodzącego człowieka z oddali). Acha ... zapomniałabym... Wczoraj po wizycie zawiozłam Szorstkę na zabieg sterylizacji. Wróciłyśmy bardzo poźno pośród burzy ... (start: 14.45. - koniec: 22.45). Jeny - ja się wykończę ... Dziękuję Fundacji SFORA za pomoc finansową przy sterylizacji sunieczki :loveu: Quote
kosu32 Posted July 26, 2009 Author Posted July 26, 2009 Niestety, z domku nici (jak to mawiam DUPA BLADA):shake: Pani zadzwoniła do znajomej która pomaga mi przy suni i powiedziała że nie jest to dla niej odpowiedni pies, ponieważ Szorstka jest mało ruchliwa a Ona potrzebuje psa do spacerów ... Poza tym zarzuciła mi że mało o niej wiem (a dokładniej rzecz ujmując jej historię). Przyznam że to stwierdzenie rozłożyło mnie na łopatki a później spowodowało atak śmiechu ... No cóż ... Miałam dobre przeczucie, pomimo tego że Pani zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. Poza tym, przeraża mnie myśl że ludzie najchętniej chcieliby otrzymać psa który potrafi aportować i znać inne komendy, chodzić ładnie na smyczy, jeździć nienagannie samochodem i ... A gdzie praca człowieka nad zbudowaniem relacji z psem, nad ułożeniem go SAMEMU ??? !!! Quote
malawaszka Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 nooo tacy są najlepsi - "jak to pani nie wie jaka jest przeszłość tego psa, to zupełnie nieprofesjonalne" - miałam takiego gościa kiedyś :lol: szkoda czasu dla debili :roll: Quote
kosu32 Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 Po powrocie z urlopu przypominam się i kłaniam wszystkim ;) Jestem w ciągłym kontakcie z ukochaną sunieczką Szorstką. Wkrótce wstawię na wątek Jej nowe fotki. Mała doszła już do siebie po zabiegu sterylizacji. Na nowo odnalazła się w "nowej" sytuacji. Jej pyszczek uśmiecha się na widok człowieka, skacze wtedy w górę i łapie zębolami za mankiet rękawa bądź dłoń. Zaczepia inne psy do zabawy, podgryza to co można podgryść i nosem wącha,wywąchuje wszystko co popadnie... Jest słodka ale trzeba ją jeszcze poprowadzić, podpowiedzieć co może a czego nie powinna robić... Quote
malawaszka Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 jeju tyle czasu nie byłam u niuni :mdleje: czekamy na zdjątka Quote
kosu32 Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 Najważniejsze Malawaszko że jesteś :lol: Quote
kosu32 Posted August 28, 2009 Author Posted August 28, 2009 Fakt ... Jakoś nikt nie zagląda do Szorstki - a Ona jest taka słodka ... Może nowe fotki przyciągną na nowo uwagę Dogomaniaków ... Quote
kosu32 Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 Z nowych fotek na razie nici ... Może w nadchodzącym tygodniu mój mąż-wąż zlituje się i zainstaluje na nowo wszystkie niezbędne programy ... Szorstkę odwiedziłam w dniu dzisiejszym. Jest kochana i wariuje na mój widok. Rana po sterylce pięknie się zagoiła i mała szaleje na całego. Najbardziej lubi spać "kołami do góry" przy czym potrafi od czasu do czasu pochrapywać - ale jazda !!! Oj przydałby się dla niej jakiś fajny domek ... Jak tylko mój komp będzie w pełni sprawny, bierzemy się za robienie ogłoszeń - bez dwóch zdań !!! Cioteczki - zaglądajcie do Niej od czasu do czasu - please ;) Quote
malawaszka Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 ja jestem... kurde a gdzie reszta? :mad: Quote
kosu32 Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 Reszta pewnie biega przy swoich bidach .... Quote
kosu32 Posted September 13, 2009 Author Posted September 13, 2009 Szorstka szaleje na całego. Dziś ją odwiedziłam i wiecie - jest świetnym psiakiem :loveu: Wszędzie jej pełno, jest bardzo radosna i uśmiecha się do mnie. Słodki z Niej psiaczek. Rozmawiałam z Koss która przygotuje do końca tygodnia tekst do Allegro dla małej (ja nie mam do tego głowy). Zapowiada się intensywny weekend spędzony przed kompem. Oby maleńka szybko znalazła domek ... Quote
koss Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 JEST CUDNA;)..Aniu napiszę ładny tekst najpózniej na sobotę ( ale postaram się i wcześniej ) ogłoszę u siebie równiez - teraz muszę zwalczyć moje kłopoty komputerowe...jak wiesz Quote
Puchatek Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Banerki dla Szorstki ? Szorstkiej ? :razz: Quote
kosu32 Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 koss napisał(a):JEST CUDNA;)..Aniu napiszę ładny tekst najpózniej na sobotę ( ale postaram się i wcześniej ) ogłoszę u siebie równiez - teraz muszę zwalczyć moje kłopoty komputerowe...jak wiesz Oczywiście że rozumiem Koss i bardzo dziękuję za podtrzymanie Twojej deklatacji ;) Quote
kosu32 Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 Puchatek napisał(a):Banerki dla Szorstki ? Szorstkiej ? :razz: Puchatku Jak zawsze pełen profesjonalizm :lol: Moc buziaków :loveu::loveu::loveu: P.S. Szorstka Quote
kosu32 Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 Zastanawiałam się nad zmianą tytułu ... Jakieś sugestie ??? Dorzucam kilka fotek uroczej dziewczynki :loveu: Szorstka na straży - ktoś nadchodzi !!! :mad: Biegać, skakać i wariować - to lubi z pewnością :lol: Te oczy - Ona po prostu rozkłada mnie na łopatki ... :cool3: Quote
koss Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 HISTORIA SZORSTKI, CZYLI WAKACYJNY SMIEĆ .... My ludzie, czas wakacji kojarzymy z latem , beztroską , morzem, słońcem etc. Cały rok tęsknimy, wyczekujemy, odkładamy nasze marzenia, potrzeby -na te dwa magiczne miesiace w roku. Psy - gdyby miały świadomość przemijania - czekałyby z przerażeniem, lękiem , a te dwa letnie miesiace kojarzyłyby się im z bólem, cierpieniem, zdradą. Przywiązywane do drzew, zawiązywane w workach i wrzucane do rzeki, wyrzucane z pędzacych samochodów, podrzucane na stacjach benzynowych.... Ot - psie śmieci, balast przedwakacyjny, przeszkoda na drodze urlopowych, należnych po roku cięzkiej pracy, planów. SZORSTKA - cudna, młodziutka, średniej wielkości ( ok1/5 - 2 letnia) sznauceropodobna sunia została wyrzucona na trasie katowickiej koło Warszawy.... w ten letni wakacyjny czas. Przed absolutną depresją, która u starszych psów kończy się zazwyczaj smiercią, Szorstkę uratował jej szczeniecy wiek i wrodzony optymizm. Po tygodniach apatii, wycofania, tęsknoty za tym, który zdradził .Szorstka wraca do życia... To banalna historia jakich jest wiele.... ale Szorstka nie jest psem banalnym ...to ósmy cud świata: Uwielbia dzieci ( musiała mieć częsty kontakt z nimi), ochoczo bierze udział we wszystkich zabawach, jest całkowicie pozbawiona agresji. Dynamiczna, wesoła, kocha spacery,jeszcze " zielono ma w głowie" i może płatać psie figle....( musiałbyś pilnować kapci, telefonu komórkowego)..ALE: - z radości, że jesteś zaliże Cię na amen ... -spokojna i ufna - zaśnie u Twojego boku ( jak wierna przyjaciółka , blisko Twego serca) z łapami ku górze- obwieszczając światu : "To MÓJ Człowiek". -abyś nie czuł się samotny - chrapnie sobie raz i drugi trzymając łepek na Twoich kolanach . -wyprowadzi Cię na spacer- nie pozwoli, abyś stracił formę. - nie dopusci, abyś był smutny : zabierze Ci komórkę, zachecając: " a może trochę sie pobawimy się w ganianego...", przyniesie w mordce kwiatek ...z Twojego ogródka -na przykład.... KIEDY CI JUŻ ZAUFA -BĘDZIE CIĘ WIELBIŁA, KOCHAŁA I CZCIŁA-ALE TY NIE MOZESZ JEJ ZAWIEŚĆ . TO BYŁBY WYROK SMIERCI PODPISANY NA SZORSTKĘ SUNIA JEST WYSTERYLIZOWANA, ODROBACZONA, ZASZCZEPIONA ... I TAK CZEKA ...TAK CZEKA ... Quote
malawaszka Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 cudowności! momentami jak terier szkocki wygląda :loveu: Quote
Recommended Posts