majqa Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 [quote name='Asior']KOBIETOOOO, bo dzieci pobudziłam [IMG]http://www.forum-macierzynstwo.pl/images/smilies/e/smiech_histeryczny.gif[/IMG][IMG]http://www.forum-macierzynstwo.pl/images/smilies/e/smiech_histeryczny.gif[/IMG][IMG]http://www.forum-macierzynstwo.pl/images/smilies/e/smiech_histeryczny.gif[/IMG][/quote] Masz to zapamiętane po wsze czasy. :angryy: :obrazic:Więcej zrozumienia ma moja sąsiadka, która usłyszała (niestety :oops:), jak mówiłam do zmęczonej Mani (gdy się zapierała i nie chciała wejść po schodach): "Mario, Marysiu, proszę Cię, jeszcze jeden stopień i jeszcze jeden i..."...a sąsiadka to Maria właśnie. :oops: Quote
majqa Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 [quote name='Asior']ok, nic już nie pisze :evil_lol:[/quote] Błahahaha...co się rzekło to się i nie cofnie Asiorku. :loveu: A już całkiem poważnie...Miałam jeszcze dziś hm...nie tyle zapytanie, bo to zbyt mocne określenie ale info, że ktoś jest zainteresowany adopcją. Przesłałam wszelkie informacje i czekam. Quote
Isadora7 Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 [quote name='majqa']Asiorek, kopiesz sobie wirtualny grób tym śmiechem. :mad: Spójrz obiektywnie, a sama przyznasz, że ta sunia nie mogła mieć innego imienia, to czysta Jolka, koniec kropka. :roll: Szkoda, że uległam Karilce z Remigiuszem, bo on to Wojtek całą gębą ale cóż, trudno, niech mu będzie Remik. Troszkę nam się omsknęło z kocurem, bo ma ma na imię Elżbieta, za to z kotką Franciszką poszło już dobrze.[/quote] Błagam aby nie zaistniało u Ciebie nic o imieniu Dorota - bo zeżre po całości Quote
majqa Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 [quote name='Isadora7']Błagam aby nie zaistniało u Ciebie nic o imieniu Dorota - bo zeżre po całości[/quote] Możesz być absolutnie spokojna. :lol: Mnie Dorotka :loveu: kojarzy się wyłącznie ze stworzonkiem szybkim, zwinnym, pełnym gracji, inteligentnym, maniunim, wypisz wymaluj, wiewiórka, a na nią się, odpukać, nie zanosi. :evil_lol: Quote
Asior Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 [quote name='majqa'] Mnie Dorotka :loveu: kojarzy się wyłącznie ze stworzonkiem szybkim, zwinnym, pełnym gracji, inteligentnym, maniunim, wypisz wymaluj, wiewiórka, a na nią się, odpukać, nie zanosi. :evil_lol:[/QUOTE] a asiorek z czym Ci się kojarzy :cool3: Quote
majqa Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 [quote name='Asior']a asiorek z czym Ci się kojarzy :cool3:[/quote] Z kimś przemiłym, sympatycznym i zawsze spieszącym z pomocą! :loveu: Quote
Asior Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 dobra dobra...:eviltong: pewno z małym wrednym awanturniczym stworzeniem :eviltong: ale miło mi się zrobiło :loveu: Quote
majqa Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 [quote name='Asior'](...) miło mi się zrobiło :loveu:[/quote] I tak miało być, bo tak właśnie myślę! :lol: Mały awanturnik właśnie chrapie obok mnie. ;) Którejś z nocy było mi tak smutno, bo co wpadał w sen to rozlegał się stłumiony skowyt (a on cały drżał), taki b.b.b.przykry płacz. Miziałam wtedy Remcia, co go wybudzało, a wtedy napięcie ciałka odpuszczało i zasypiał na powrót. Nie raz i nie dwa obserwowałam śpiące piesie, które coś śniły, mlaskały przez sen, biegały etc...ale tym razem ta bida śniła coś złego. :-( Quote
irenaka Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Bajecznie się ten wątek czyta. Uwielbiam Twoje poczucie humoru Majqa:loveu: Zeszłam z obłoków i zrobiłam bazarek dla Remika. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/remik-ma-majqe-majqa-ma-nas-pomozmy-im-bazarek-do-22-07-a-142039/#post12624589[/URL] Serdecznie zapraszam!! Quote
majqa Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 [quote name='irenaka']Bajecznie się ten wątek czyta. Uwielbiam Twoje poczucie humoru Majqa:loveu: (...) [/quote] I to jest jedno, co mnie trzyma przy niekoniecznie zdrowych zmysłach. :evil_lol: [IMG]http://img194.imageshack.us/img194/2002/p1070329.jpg[/IMG] Quote
Folen Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Szkoda tylko, że jakaś masakryczna kompresja na dogo, zniszczyła urok wszystkich zdjęć. Maniuś i Remiś ślicznie razem wygladają... ------------------------------- A mnie dziś czeka długa noc, bo mam psiego staruszka po narkozie pod opieką, zapomniało mu się dziś już oddychać...więc muszę mieć na niego oko. Mogę kilka ogłoszeń Remisia wrzucić przy okazji ogłaszania Szurki... Quote
majqa Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 [quote name='Folen'](...) A mnie dziś czeka długa noc, bo mam psiego staruszka po narkozie pod opieką, zapomniało mu się dziś już oddychać...więc muszę mieć na niego oko. Mogę kilka ogłoszeń Remisia wrzucić przy okazji ogłaszania Szurki...[/quote] Jejku, współczuję. :-( Czuwaj nad seniorkiem, koniecznie! :roll: Ja ogłoszenia Remka wrzuciłam na znane mi strony, te, gdzie wchodziła całość tekstu. Jeśli coś przeoczyłam będę wdzięczna ale...Folenko, nic na siłę, bo skoro musisz doglądać biedaczka i jeszcze Szurka w odwrocie...(aha, jak zrobisz Szurkę podaj mi link do jej ogłoszenia np. na mail, bo dogo je obcina). Quote
majqa Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 I był powód do wzruszenia... Byłam mile zaskoczona. Zadzwonili państwo, którzy zrezygnowali z Remka. Chcieli się upewnić, czy Remik nie trafi do schroniska, czy nie spotka go nic złego (to tak dużym skrótem) skoro oni zrezygnowali. Szukali dla siebie psiaczka po schronach i znaleźli, czym się pochwalili (wspaniale, że jakiś niuniuś opuści swoje więzienie :multi:) ale jednocześnie myśl o losie Remika nie dawała im spokoju. Bardzo sympatycznie się rozmawiało. Zapewniłam państwa, że podłotka :loveu: ma się znakomicie, a schronisko, inny kiepski obrót spraw jej nie grozi. Quote
Folen Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Takie informacje na pewno nastrajają pozytywnie, jeszcze są LUDZIE na tym świecie... Majqa, ja mam bazę stron ogłoszeniowych, jest ich 200, na pewno nie wszystkie się nadają, ale tam gdzie się da, to wrzucę Remka. Chociaż tak mogę Ci pomóc. A Szurkę prześlę mailowo jak już coś ogłoszeniowego usupłam :) Quote
majqa Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 Dziękuję Folenko! :loveu: Właśnie Królewicz wtrzącha kolacyjkę. :lol: Quote
supergoga Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 U mnie totalne urwanie głowy. Na allegro 3 gapiów gapi się na Remika. Tylko cvzemu nie przekłada się to na super domek. Wakacje - zastoje we wszystkim. Remiś, pamiętam...szukam... Quote
majqa Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 [quote name='supergoga'](...) Tylko cvzemu nie przekłada się to na super domek. (...) ...[/quote] Do zmartwionych nie należę. :evil_lol: Im dalej w las, tym... :razz: Quote
Folen Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Na dziś tylko 4, mój net nie chce ze mną współpracować :mad: :-( 1001ogloszen.pl abcbabice.pl adklik.pl adoos.pl Quote
Folen Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 adpost.pl adsy.pl ogloszenia14.pl aloge.pl anonse.com - 23 lipca ukaże się w łódzkich anonsach anonse.kazimierzdolny.pl anonse-lublin.pl bazaofert.biz bazarek.biz bior.pl biuroofert.pl biznes.warszawa.pl/ogloszenia bstok.pl bydgoszczak.pl centrumogloszen.com citygambo.pl ----------------------------- cdn.... Quote
majqa Posted July 16, 2009 Author Posted July 16, 2009 Hejeczka! Jest o niebo lepiej w domku, powiedziałabym, że wręcz fenomenalnie (ale z góry wolę to dopukać żeby nie zapeszyć). ;) Co jakiś czas (warte podkreślenia coraz rzadziej) Remuś przypomina sobie, że warto załatwić Jolkę warczeniem ale znalazłam sposób na niego. Opisuję. Remuś leży obok mnie, idzie Jola więc zaczyna się Remusiowe dygotanie = wpadanie w rezonans i sławne już wrrr. Mówię "nie wolno", wyciszenie jest tylko nieznaczne, wobec czego zdejmuję Remusia + komenda "nie wolno", a zaraz po niej "do budki". Remuś idzie do budki się pokajać, a ja wołam Jolę na tapczanik. Remuś przetrawia sytuację, skruszony (troszkę siedzi w budce) zbliża się wolno z tragedią malującą się na pycholu i wzrokiem prosi o szansę na dołączenie do nas. Oczywiście pozwalam, głaszczę Jolą, głaszczę Remcia i reszta naszego polegiwania jest bez wrrr, a psiaki dotykają się noskami bez cienia agresji. Wyjaśnienie słowa "budka" - budka to ława, tam chowa się Fircia przed burzą, Jolcia sama tam wędruje, kiedy ma coś na sumieniu, a Remuś siłą rzeczy. Jedynie Mania ma budkę w...poważaniu. :evil_lol: Na spacerkach nic się nie zmieniło. :roll: Prawdziwy amok ogarnia Remcia, gdy idziemy wszyscy, wtedy on chce się wykazać przed całością stada, nie ma tu znaczenia, co jest do "zamordowania" - sunia, psiak, szczeniak. Zdrowo muszę się mieć na baczności. Z beczki innej. Mogę go już zostawić z suniami, choć muszę mieć na uwadze, że pożegna moje wyjście prawdziwe wycie kojota. ;) Dostałam wczoraj mail z ofertą domku dla Remka, jednak ten miałby mieszkać w ocieplonej budce. Mail, choć krótki, był sympatyczny więc grzecznie podziękowałam. Remik + budka i życie na dworze nie wchodzi w grę. :shake: Inne śmieszności...Królewicz się nie kładzie tylko "zwala". Nie wiem, czy zaledwie parę razy widziałam, że kładł się delikatnie. Na ogół wygląda to tak, że Remiś stoi - wpada na pomysł położenia się i...następuje łupnięcie o podłoże (miękkie, twarde - bez znaczenia). To wygląda tak, jakby nagle stracił czucie w łapkach, poprostu robi fik i już leży. Coś i prześmiesznego i przedziwnego. :-o :evil_lol: Quote
rita60 Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 [B]majqa [/B]takie zwalanie sie na podłoge uskutecznia moj pies,tylko,ze on wazy 32 kilo:cool1: Quote
supergoga Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Ten meil w sprawie Remcia był właśnie z allegro. Pani napisała do mnie, ja odesłałam do Ciebie, bowiem w treści ogłoszenia podany był Twój kontakt - i też zaznaczyłam, że jednak nie sądzę, aby buda była dla remika odpowiednim wyjściem. Szkoda że Pani nie zainteresowałą się innym pieskiem który mógłby tak mieszkać. Quote
majqa Posted July 16, 2009 Author Posted July 16, 2009 [quote name='supergoga'](...) Szkoda że Pani nie zainteresowałą się innym pieskiem który mógłby tak mieszkać.[/quote] Może tak jest tylko o tym nie wiemy. Jeśli masz takie propozycje ogłoszeniowe Gosieńko podaj mi proszę linki. Podeślę tej pani. Quote
Recommended Posts