Jump to content
Dogomania

---Azyl pod Psim Aniołem---PSY DO ADOPCJI. Warszawa- Falenica.

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to ja robilam fotki Gorniakowi moim lichym aparatem :)

A Naomi Sonia tak, zostaje na DT. To corcia ukochana, ktorej Monika juz nie odda :)

i bardzo sie ciesze, ze Sruta poszla i nelly malutka tez!

Trzymam za nie kciuki

Posted

Szczenior z boksu adoptowany. :)

Madallena napisał(a):

i bardzo sie ciesze, ze Sruta poszla i nelly malutka tez!

Trzymam za nie kciuki

Do adopcji poszła Nina a nie Nelly.

aldira napisał(a):
co słychać u norka? interesuje się ktoś?

Już wiem, że Norek to nasz jamnior. Ludzie się nim interesują ale kiedy już zobaczą jak on chodzi to nagle zainteresowanie się kończy... Szkoda bo to cudowny pies.

joaha napisał(a):
Witam

prosze osoby bywajace w schronisku o info co jest potrzebne azylowi, poza rzeczami wymianionymi na stronie www. Czy komputer jest aktualny?

Komputer jak najbardziej aktualny, niestety nie ma w azylu żadnego. Poza rzeczami wymienionymi na stronie nic mi teraz nie przychodzi do głowy ale właściwie to prawie wszystko się tam przydaje.

Posted

Madzialen napisał(a):
Siek ktory szczeniorek? Ten owczarkowaty? Mial przeciez isc w poniedzialek albo wtorek?

tak tylko Aga nie powiedziala ze mieli go odebrac ludzie w czwartek no i byli i odebrali

Posted

[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana][FONT=Verdana]PIKNIK EKOLOGICZNY NA WOLI! [/FONT]
[FONT=Verdana]
9 maja 2010 na Skwerze Apfelbauma w godz. 11.00 - 16.00. (Skwer między ulicami: Pawią, Smoczą i Dzielną). Instalacja stoisk od 8.00.[/FONT]
[FONT=Verdana]
W niedzielę 9 maja na Skwerze im. Mieczysława Apfelbauma na mieszkańców Warszawy będzie czekać wiele atrakcji „dla duszy i ciała”. [/FONT]
[FONT=Verdana]
Od początku imprezy można zasięgnąć porad u specjalistów z zakresu ekologii. Będzie można spróbować zdrowych napojów, które dietetycy przygotowywać będą na oczach uczestników imprezy. [/FONT]
[FONT=Verdana]
Dla aktywnych, o godzinie 12.00 i 15.00 odbędą się 45 minutowe zajęcia jogi dla wszystkich chętnych. Trzeba jedynie zabrać ze sobą kocyk lub matę do ćwiczeń. Z kolei o godzinie 11.00 i 14.00 potrenować będzie można Tai Chi. Ciekawym elementem imprezy będzie bazar, na którym kupić będzie można najróżniejsze artykuły spożywcze. Na tym jednak nie koniec – na straganach pojawią się bardzo różne artykuły ekologiczne (np. biżuteria czy ozdoby do domu). [/FONT]
[FONT=Verdana]
Nie zabraknie także organizacji pozarządowych, pojawią się w szczególności fundacje pomagające zwierzętom [/FONT]
[FONT=Verdana]
…w tym i Azyl pod Psim Aniołem. [/FONT]

[/FONT]

Posted

A czy nie będąc w sumie jakąś czynną wolontariuszką w azylu mogłabym zabrać się z jakimś psiakiem? Chętnie pojechałabym z Saturnem albo którymś seniorkiem.

Posted

[quote name='malagos']to ja się upewnię, ta Nelly, którą poznałam na Polach mokotowskich z bumel, to ona ma dom?[/QUOTE]

tak Malalos, to ta mała czarna przestraszona suńka:-) Mija zaledwie tydzień od adopcji, a już za nami ucieczka małej Nelly , która przegryzła smycz pod sklepem (no comment), jej samodzielny powrót na drugi dzień do tego domu, mała demolka chaty we wtorek, jak została pierwszy raz sama, itd...Z relacji telefonicznych nowego domu wynika, że mała już się zadomowiła na dobre, chodzi po domu z podniesionym ogonkiem, oszczekuje intruzów, i ma się ogólnie b. dobrze. Nowi państwo juz raczej drugi raz błędu nie popełnią, w każdym razie tak twierdzą...planuję wizytę poadopcyjną, tylko muszę dorwać jakis samochód.

Posted

[quote name='koosiek']A czy nie będąc w sumie jakąś czynną wolontariuszką w azylu mogłabym zabrać się z jakimś psiakiem? Chętnie pojechałabym z Saturnem albo którymś seniorkiem.[/QUOTE]

Myślę, że jak najbardziej:-) Całą sprawą zawiaduje taubi, z którym najlepiej się kontaktować tel. albo na maila, bo za bardzo tu niezagląda. Powinien znać najlepiej szczegóły co do transportu psiaków, itd.

wyślę Ci na priva nr tel. i maila do niego.

EDIT: koosiek, masz zapchana skrzynkę, daj znać, jakbyś potrzebowąla kontakt do mariusza (jest w każdym razie pod tym tel. adpcyjnym: 501 258 303

Posted

ale to super! Czyli ci poaństwo wzięli ją prosto z Azylu, tak? Jakiś kontakt z Dnia Ziemi?
Moja tymczasowiczka, którą wziełam zaraz po Dniu ziemi, a po której obiecywałam wziać Nelly, jest bardzo trudnym przypadkiem, jest po prostu dzika. Nelly by wiec czekała i czekała na swoją kolejkę do dt, a tak ma domek stały :)
Bardzo sie cieszę.

Posted

[quote name='bumel']Myślę, że jak najbardziej:-) Całą sprawą zawiaduje taubi, z którym najlepiej się kontaktować tel. albo na maila, bo za bardzo tu niezagląda. Powinien znać najlepiej szczegóły co do transportu psiaków, itd.

wyślę Ci na priva nr tel. i maila do niego.

EDIT: koosiek, masz zapchana skrzynkę, daj znać, jakbyś potrzebowąla kontakt do mariusza (jest w każdym razie pod tym tel. adpcyjnym: 501 258 303[/QUOTE]

Ok, zadzwonię do niego.

Posted

[quote name='taubi']jeśli chodzi o transport to ja nie organizuje niestety :([/QUOTE]

A jeśli będę miała transport, mogę zabrać Saturna?
I w jakich godzinach ew. musiałabym tam być (czy koniecznie od ósmej)?