koosiek Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Dziewczyna, u której byłam na szkoleniu (prowadzi szkołę z tym Pawłem, który się Komandosem zajmuje) pisała do mnie w jej sprawie jakiś czas temu, odesłałam ją do kogoś z azylu, już nie pamiętam, do kogo. Od wspólnych znajomych dowiedziałam się potem, że były jakieś problemy, jakaś pani Dawkę chyba do Łodzi zawiozła(?), ale wyglądało na to, że wszystko się uda... Ale to było w październiku czy listopadzie. Quote
bumel Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 [quote name='ania_sami']to nie jest rzadkie słowo:) Po prostu kolor sierści jaki ma Dawka tak się nazywa. A jeżeli ludzie słowa "KOLOR- dzicza" kojarzą sobie z ZACHOWANIEM to hmmm ..................... nie będę dyskutować czy to rzadkie czy nie rzadkie słowo (dla mnie jest, nie znałam go wcześniej, może jestem w związku z tym hmmm....., ale chyba nie rzucę się z tego powodu do Wisły?) napiszę ostatni raz - na stronie jest: wygląd: dzicza (tam nie jest napisane np. maść dzicza czy kolor dzicza) a zaraz pod spodem zachowanie: i pusto i niestety właśnie tak może to być interpretowane, że pewnie się walnięto w wierszach i w słowie i suczka jest dzika...Taki dostałam sygnał i choćby to była jedna jedyna osoba, która tak pomyślała to warto to jednak zmienić lub tak jak pisze koosiek napisać coś przy zachowaniu. dobra więcej nie będę zaśmiecać wątku nt. Quote
ania_sami Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 oo super:) i dwa szczeniaki na tymczasie są już zaklepane i po wyleczeniu mają domy Quote
pumcia02 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Borat. Dobrze byłoby dac go na sznaucery Megan, tez warto dac na sznaucery Quote
Abrakadabra Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 bumel napisał(a):Karmen została dzisiaj adoptowana:-) YYYYYYYYYYYYYYYYY.... Hurra! Hurra! Hurra! Naprawdę? Ta Karmen? Ta mała? Quote
pumcia02 Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Julian Moim zdaniem powinno zalozyc mu sie watek i szukac tymczasu - ew stalych deklaracji i hotelu.. Pies jest caly w ranach, bo probuje sie wydostac z boksu. Deprecha, na spacerze trzasl sie i byl caly spiety Quote
ania_sami Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Julek był już na dwóch tymczasach i niestety wracał. Raz ganiał tylko koty, a drugim razem koty i suczke.. on musi być jedynakiem dlatego to tyle trwa. A Mariola jak Megan i Borat na specerze? Quote
pumcia02 Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 to hotelik... bo on kurde wyglada na prawde kiepsko... albo taki tymczas jak Rica. Może przy doswiadczonych osobach z suczka byloby ok? Megan straszliwie obszczekiwała psy, kilka razy chciała gryzc smycz, ale tak to normalnie. Borat podobnie. Quote
lucySxy Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Napiszcie mi cos o tym BEMKU! On jest bardzo podobny do Duzego szwajcarkiego Psa Pasterskiego! Na pewno nie jest rasowy1 jest po prostu w typie tego psa! Najgorsze jest to ,ze te psy sa hodowane w Polsce dopiero od kilku lat..i juz pies w typie!!!???? Quote
siekowa Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Bemka nie znam dobrze, więc może niech ktoś inny się wypowie na jego temat. Wiem tylko tyle, że jest bardzo żywiołowym psem i toleruje suki. Czaruś kochany Quote
pumcia02 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 lucySxy ja bym go nie porównywała. jest o wieeeeeele mniejszy. Mi tam tylko umaszczeniem przypomina. Pysk chyba tez nie, ten ma dlugi waski. I ogolnie jest drobny dosyc. Taki kundel pospolitus Ma mnostwo energi, w boksie praktycznie nie da sie zapiac na smycz tak szaleje. Ze zdjeciami dlugo sie meczylysmy, bo nie chcial ustac w miejscu. Taki mlody nie wybiegany szczyl, wlazacy na kolana, kochajacy zycie! Quote
bumel Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Podpytam Malawaszkę, gdzie najlepiej dać Megan i Borata, też o nich myślałam ostatnio - siedzą w tym boksie takie zagubione...a Czarusia trzeba podsunąć pudlolubnym. Quote
ania_sami Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Czaruś od dziś na tymczasie u Kuby:) Quote
Madallena Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 pudlolubne juz o Czarusi wiedza. Ale koosiek napisala na watku, zeby wstrzymac sie z jego ogloszeniami bo ... no wlasnie nie wiem bo co. Quote
malawaszka Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 bumel napisał(a):Podpytam Malawaszkę, gdzie najlepiej dać Megan i Borata, też o nich myślałam ostatnio - siedzą w tym boksie takie zagubione... nie podpytałas, ale sama znalazłam :lol: jest gdzieś jakiś ich opis? Quote
siekowa Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Byczek adoptowany! :) http://www.allegro.pl/item919113471_kalka_sznaucer_kochana_pilnie_szuka_domu_ocal.html http://www.allegro.pl/item919026231_borat_mix_sznaucer_pilna_adopcja_daj_mu_szanse.html Megan jakoś nie mogę nigdzie znaleźć. Quote
bumel Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 [FONT="]malawaszka napisał(a):nie podpytałas, ale sama znalazłam, jest gdzieś jakiś ich opis? O fajowo, że jesteś. Nie zagadywałam Cię jeszcze, bo chciałam najpierw zgromadzić jak najwięcej info o naszych szorściakach nt. ale niestety do azylu w ten weekend nie dotarłam. Borat, Kalka i Megan - wszystkie znalezione w Otwocku...czy ktoś się orientuje, czy były razem, czy to zbieg okoliczności? [/FONT] [FONT="] [/FONT][FONT="]Borat [/FONT] [FONT="]to ok. 6letni mix sznaucera. Przez dłuższy czas błąkał się po osiedlu w Otwocku razem z swoją partnerką. Został zabrany do Azylu przez nasz Patrol Interwencyjny podczas strasznego zimna i deszczu. Na początku był bardzo przestraszony, jednak szybko się przyzwyczaił do nowej sytuacji i w tej chwili jest bardzo miłym, spokojnym psem. http://img17.imageshack.us/img17/4499/70007175.jpg[/FONT] [FONT="]Kalka[/FONT] [FONT="] - ma ok. 6 lat została zabrana z interwencji w Otwocku razem ze swoim partnerem i dziećmi. Wcześniejszy właściciel jeśli można go tak nazwać lubił sobie na nim ulżyć- był alkoholikiem. Suczka jest ufna i idzie wszędzie tam gdzie może dotknąć rękę człowieka - istoty, na której miłość on tak bardzo liczy. Na swojej szyi miała zdartą sierść od stania na łańcuchu, na szczęście sierść już odrosła i nic nie widać. http://img694.imageshack.us/img694/8559/43425323.jpg Megan ok. 3-letnia, średniego wzrostu, miła, sympatyczna (znaleziona w Otwocku). Tyle ze strony Fundacji. Dzięki Mariolce wiemy, że chodzi na smyczy, trochę szczeka na spacerze na inne psiaki, co mnie zaskoczyło, bo w boksie to raczej cicha taka...[/FONT] [FONT="]http://images44.fotosik.pl/260/e234797722a820d5m.jpg[/FONT] [FONT="] Jeśli ktoś może coś dopisać, to b. proszę.[/FONT] Quote
malawaszka Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Megan jest średnia? nie duża? gdzie znajdę więcej zdjęć Kalki? Quote
koosiek Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Abrakadabra napisał(a):YYYYYYYYYYYYYYYYY.... Hurra! Hurra! Hurra! Naprawdę? Ta Karmen? Ta mała? I nic o tym nie wiedziałaś? :razz: Jeszcze sznupkowate są Canon i Abu, może ich też Malawaszce podajcie? A ludzie od Buliego się może odezwali? Mieli przesłać na maila azylowego jego fotki po odpicowaniu ;) Quote
pumcia02 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Megan sie drze i szarpie a nie troszke szczeka ;) Ale jak widac psy ogolnie toleruje , jest z Boratem w boksie, a na spacerze chcialy sie bawic. fajny przytulak Quote
bumel Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 [quote name='malawaszka']Megan jest średnia? nie duża? gdzie znajdę więcej zdjęć Kalki? Megan jest średnia, bardziej krępa, Kalka za to wyższa i smuklejsza, trochę mniej sznaucerowata jak dla mnie... to link do jej aukcji na allegro, gdzie jest więcej zdjęć: http://www.allegro.pl/item919113471_kalka_sznaucer_kochana_pilnie_szuka_domu_ocal.html [quote name='mariolka']Megan sie drze i szarpie a nie troszke szczeka ;) Ale jak widac psy ogolnie toleruje , jest z Boratem w boksie, a na spacerze chcialy sie bawic. fajny przytulak Oj tam od razu drze i szarpie8), a nawet gdyby troszkę, to trzeba ją zrozumieć, rzadko dziewczyna ma spacer. Zamierzam przy najbliższej okazji sprawdzić jej możliwości osobiście. Quote
Recommended Posts