Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Bjuta'][B]Wygląda na to, że nikt się nie chce podjąć przejęcia ode mnie allegro... [/B]No trudno, to wznawiam.

Kochani statystyki wyglądają tak:
Moon ma do tej pory 5274 wejść i 12 obserwatorów. Allegro wygasa za 2 godziny, ale ja je wznowię już teraz, bo padam na pysk.

Przypominam, że to jest allegro adopcyjne. Myślę, że allegro cegiełkowe miałoby wielkie wzięcie! Ale nie podejmę się robienia go, bo - jak pisałam - do września łączę się z netem przez komórę. A to jest beznadziejne rozwiązanie, kiedy trzeba szybko reagować i odpisywać na maile. - Ale bardzo Was namawiam - poszukajcie kogoś, kto robi alegra cegiełkowe (Lara np.) Szkoda, żeby tyle energii ludzi chętnych do pomocy się zmarnowało!

[url=http://www.allegro.pl/item693364659_kiedys_byl_owczarkiem_pies_drastyczne_zdjec.html]Kiedyś był owczarkiem... pies /drastyczne zdjęc (693364659) - Aukcje internetowe Allegro[/url][/QUOTE]

Ja nie zauważyłam Twojej prośby o przejęcie allegro :oops: bo ostatnio ciężko było wejść na Dogo :cool3: Mogę przejąć i wznawiać :lol:

Posted

[quote name='jola_li']Pięknie!!!!
Mam taką nieśmiałą sugestię i może niesłuszne obawy, ale czy pracownicy schroniska rzeczywiście przeznaczą tę pościel dla Moona?...
Może lepiej poczekać aż znajdzie się w prywatnym domu?.....[/QUOTE]

Ja mam pościel i ręczniki (mi. duży kąpielowy nowy) i też zastanawiam się ....:cool3:

Posted

[quote name='Asior']umiem, umiem, ale to są zawsze ogromne koszty za sprzedane cegiełki plus za wystawienie :([/quote]

Sama prowizja ze sprzedanych 200 cegiełek po 5 zł to 40 zł + opłata za wyróżnione allegro ok.15 zł.

Posted

[quote name='magda222']Sama prowizja ze sprzedanych 200 cegiełek po 5 zł to 40 zł + opłata za wyróżnione allegro ok.15 zł.[/quote]

A nie dałoby rady zrobić tego jako aukcji charytatywnej?
Być może KTOZ może takie aukcje firmować? Wtedy wszelkie opłaty (być może poza wyróżnieniem?) odpadają.

A jak nie ma takiej możliwości, to chyba i tak się opłaca?....

Posted

Robię allegro cegiełkowe dla krzyczkowskich psiaków.Tam znaleźliśmy takie rozwiązanie,że koszty wystawienia aukcji pokrywa się z pieniędzy,które wpłyną za sprzedane cegiełki.

Posted

[quote name='Asior']na razie KTOZ nie ma konta na allegro, pracuję nad tym.. jednak KTOZ jest w tej chwili w dole finansowym i odpadają jakiekolwiek finansowania....[/quote]

Aukcje charytatywne mogą być wystawiane przez OPP, które nie ponoszą się z tego tytułu żadnych opłat.
Tu:
[url=http://www.allegro.pl/help.php?tid=143&tids=43_143&zoom=N]Pomoc[/url]
można doczytać szczegółowe informacje.

Posted

[quote name='paros']Ja nie zauważyłam Twojej prośby o przejęcie allegro :oops: bo ostatnio ciężko było wejść na Dogo :cool3: Mogę przejąć i wznawiać :lol:[/quote]

Tak, ostatnio dogo dostało wścieklizny...
Wznowiłam na dwa tygodnie - dzisiaj już nie było ani jednego maila z pytaniem o Moona. Może to allegro jest ciut lepiej sformułowane niż poprzednie - jeśli się to potwierdzi, i maili nie będzie po 5 dziennie, to dam radę je ciągnąć na internecie z komórki. Gdyby było gorzej, to się do Ciebie uśmiechnę na PW za dwa tygodnie... ;)
Dzięki! :loveu:

Aha - my z Paros rozmawiamy o allegro adopcyjnym, nie cegiełkowym - piszę, bo akurat trwa dyskusja o cegiełkowym...

Posted

Przysłaliście bardzo dużo podkładów. :loveu: Na razie wystarczy. Nowych nie zbierajcie ale to co już zebraliście jeszcze wyślijcie. W imieniu Moona bardzo dziękujemy!

Posted

[quote name='Frotka']Achaja widziała dziś Moona i zrobiła mu zdjęcia. Więcej napisze Wam sama.[/quote]
a dotego ukaza sie te zdjecia w krakowskiej jako kontynuacja reportazu o moonie i mam nadzieje ze jak bedzie wyrok w sprawie znecania sie nad zwierzetami to tez oglosimy to dla przestrogi dla innych, bo jezeli nie maja sumienia to moze jakies kary przystopuja takie bestjalstwa:angryy:

Posted

Trochę się wyjaśniło. Paczka od Jakuba M. o której pisałam wcześniej jest paczką od [B]Emilki26 :Rose:[/B]. Nie wiem co wpakowała tam Emilka ale jest to coś ogrooomnego. Emilka pisze, że w paczce był też liścik. Niestety przekazałam całość bez rozpakowywania do schroniska. Mam nadzieję, że nie będą mnie gonić za liścik. Emilka nie chce się prznać co w nim napisała a to daje do myślenia. :cool3:

Poza tym przesyłka od Dagmary :Rose: o której pisałam wcześniej została wysłana przez [B]daggulkę[/B] z forum "murator". Były tam podkłady i 50 zł, które wpłaciliśmy na konto KTOZ z dopiskiem "Moon". Czy ktoś z Was jest zalogowany na tym forum i może dac znać daggulce, że przesyłka doszła, podkłady odebrane a pieniądze wpłacone na konto?

Posted

=Asior;na razie KTOZ nie ma konta na allegro, pracuję nad tym.. jednak KTOZ jest w tej chwili w dole finansowym i odpadają jakiekolwiek finansowania....

:loveu::loveu:Asiorek , to mam zaplacic na [B]KTOS[/B] za ta posciel [B]175Zl [/B]plus koszty???;);) jak sa w dolku :-(:-(to trzeba szybko pomoc...

Posted

[quote name='coronaaj']

:loveu::loveu:Asiorek , to mam zaplacic na [B]KTOS[/B] za ta posciel [B]175Zl [/B]plus koszty???;);) jak sa w dolku :-(:-(to trzeba szybko pomoc...[/QUOTE]
Alu KTOZ ma problemy, bo w ciągu ostatniego roku wyciągnął chyba z 50 psów ze schroniska w olkuszu..... Umieszczali je w hotelu, za który oczywiście trzeba było płacić...
Oprócz tego hotelują tez psiaki inne, odebrane w wyniku interwencji lub uratowane przez nich.. NIgdy nie odmawiają pomocy zadnemu.. Kiedy poprosiłam o zgodę na konsultację dwóch psiaków poza schroniskiem od razu się zgodzili... A to napewno nie małe koszty będą...
Naprawde każdemu miastu życzę takiego TOZ-u jak nasz... :oops: i nie jest to z mojej strony zadne słodzenie....

Posted

[quote name='Frotka']Trochę się wyjaśniło. Paczka od Jakuba M. o której pisałam wcześniej jest paczką od [B]Emilki26 :Rose:[/B]. Nie wiem co wpakowała tam Emilka ale jest to coś ogrooomnego. Emilka pisze, że w paczce był też liścik. Niestety przekazałam całość bez rozpakowywania do schroniska. Mam nadzieję, że nie będą mnie gonić za liścik. Emilka nie chce się prznać co w nim napisała a to daje do myślenia. :cool3:

Poza tym przesyłka od Dagmary :Rose: o której pisałam wcześniej została wysłana przez [B]daggulkę[/B] z forum "murator". Były tam podkłady i 50 zł, które wpłaciliśmy na konto KTOZ z dopiskiem "Moon". Czy ktoś z Was jest zalogowany na tym forum i może dac znać daggulce, że przesyłka doszła, podkłady odebrane a pieniądze wpłacone na konto?[/quote]

Założyłam ten wątek o Moonie na muratorze i Daga mówiła że wyślę paczkę, więc napiszę do niej że doszła...dzięki.

Co do listu to chyba wpadki nie będzie:evil_lol: ale chciałabym zobaczyć ich miny:mdrmed: w sumie nie powinni czytać bo list jest do Ciebie nie?! może się nie przyznają że przeczytali:cool3: i będą ściemniać;)

...nastepną razą wyślę mejla...:)

Posted

Byłam wczoraj u Moona dwa razy:loveu: niesamowita poprawa, zreszta zobaczcie same. sory za format zdjęć, ale mi się tak niefortunnie zmniejszyło...
Mógłby już znaleźć ten swój własny prywatny dom....

[IMG]http://img24.imageshack.us/img24/5524/img0167qiz.jpg[/IMG]

[IMG]http://img22.imageshack.us/img22/7080/img0172s.jpg[/IMG]

[IMG]http://img24.imageshack.us/img24/1862/img0171dxo.jpg[/IMG]

[IMG]http://img29.imageshack.us/img29/9957/img0180fpb.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Achaja']Byłam wczoraj u Moona dwa razy:loveu: niesamowita poprawa, zreszta zobaczcie same. sory za format zdjęć, ale mi się tak niefortunnie zmniejszyło...
Mógłby już znaleźć ten swój własny prywatny dom....

Widac ,ze moon ma sie lepiej ,a w schronisko jest jego azylem w ktorym dochodzi do sil. :multi:
achaja jest dzisiaj w krakowskiej czesc dlsza reportazu o Moonie ,:multi:moze jednak w koncu znjadzie domek;)

Posted

No to fajnie, że jest artykuł jak będę jechać do pracy to kupię gazetę ;)
Mam jeszcze dwie fotki "grubaska" :loveu: bidulka nic nie widzi i nic nie słyszy, fajnie jakby miał domek z gródkiem, leżałby sobie cały dzień na trawce i się relaksował.

[IMG]http://img11.imageshack.us/img11/1493/dscf0006ger.jpg[/IMG]

[IMG]http://img32.imageshack.us/img32/4171/dscf0005rzo.jpg[/IMG]

Posted

zmiana niesamowita:multi:, jakie Moonek robi postępy!!! ranki prawie zagojone, przytyło mu się, no i widać drobinki sierści...wspaniale się nim zajmujecie:loveu:

Posted

Te zdjęcia Moona są bardzo optymistyczne!!! Dziękuję!

Dostałam dziś dwa pytania na allegro - jedno takie:

[I]Witam serdecznie,[/I]
[I]mam nadzieje ze nie zostanie to odebrane negatywnie, bo mam dobre intencje. [/I]
[I]Zapewne maja Panstwo doswiadczenie w takich sprawach, prosze jednak jesli bedzie to mozliwe o wystawienie aukcji z cegielkami dla Moona - symboliczna kwote np. 5zl dla tak poszkodowanego zwierzaczka na pewno zdecyduje sie zaplacic wiecej osob, niz gdyby mialy zwracac sie do Panstwa o numer konta. Ja sama chetnie pare "cegielek" bym kupila, ale nie odwazylabym sie pisac z prosba o dane do przelewu, kiedy obecnie stac mnie na przeslanie niewielkiej sumy.. [/I]
[I]Mam ogromna nadzieje ze Moon wkrotce znajdzie dobry dom i wroci do zdrowia.. Calym sercem wspieram Panstwa i mam nadzieje ze moj pomysl przyniesie jakas korzysc dla Moona.[/I]
[I]Pozdrawiam![/I]

Odpiszę, że się zastanawiamy i że ta prowizja zżera tak dużą część kwoty.

No i takie pytanie -

[I]Witam chciałbym zapytać czy obrazu trzeba deklarować czy bierze psa się na stałe czy na okres szukania nowego domu? Jaka kwota jest satysfakcjonująca?[/I]

Odpisałam tak:
Witam Pana!
Szukamy dwóch rozwiązań dla Moona. Najlepsze byłoby takie - by znaleźć dla Moona dom, w którym będzie mógł mieszkać do końca życia.
Drugie roziwązanie, to znalezienie mu domu tymczasowego - w któym Moon mógłby dochodzić do siebie.
Każda z tych możliwości jest lepsza dla psa niż mieszkanie w schronisku.
Nie bardzo wiem, co ma Pan na myśli pytając o kwotę - jaka jest satysfakcjonująca? Jeśli ktoś chce coś wpłacić na leczenie Moona - na konto Towarzystwa Ochrony Zwierząt - to wpłca "co łaska" niektórzy 5 zł, inni 20, są i tacy, którzy wpłacają więcej. W tej chwili na koncie na leczenie Moona jest tysiąc dwieście złotych. Leczenie Moona kosztować będzie z pewnością znacznie więcej (liczymy się z kwotą ok 5 tys, za całość), dlatego ciągle zbierane są pieniądze, na konto TOZ::
[B][I][FONT=Arial]Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami[/FONT][/I][/B]
[I][B][FONT=Arial]31-019 Kraków[/FONT][/B][/I]
[B][I][FONT=Arial]ul. Floriańska 53[/FONT][/I][/B]
[B][I][FONT=Arial]80 1500 1487 1214 8000 9036 0000[/FONT][/I][/B]
[B][I][FONT=Arial]Kredyt Bank[/FONT][/I][/B]
[B][I][FONT=Times New Roman]Z dopiskiem MOON[/FONT][/I][/B]
. Jeżeli ma Pan jakieś pytania - b. proszę o skorzytanie z któregoś z telefonów podanych w aukcji.
Pozdrawiam serdecznie!

Reszta maili w sprawiea Moona - standardowa.

Posted

Aha, te 5 tys - jako szacunkowe koszty leczenie, to oczywiście wytrząsnęłam z rękawa (na wątku Toski było rozliczenie leczenia i ono kosztowało ponad 4 tys, więc wydaje mi się, że conajmniej 5 trzeba zebrać.

Posted

Teraz to Moon zaczyna wyglądać jak normalny łysol:-).
Znaczy się zgubiło się nieco futra...ale nie ma juz tych koszmarnych ran, odleżyn, strupów.
I wiecie co? On inaczej stoi.....zauważyłyście? Jakiś taki mniej powyginany. To objaw rozkurczu żołądka chyba.
Mój krzyczkowy Tiger jak zaczął przybierać na wadze ( a miał niedowagę ponad 17 kg...) to się tak jakoś przestał kurczyć, garbić. I to samo widać u Moonka.

FAJNIE:multi:

Posted

Juz mówię prawie znalezlismy dom dla kajtka pewnie słyszeliście o nim..To tak ja jestem kasia 30lat mam sześciosobową grupe która pomaga zwierzętom mamy również załozony prfil na nk,,zwierzęta potrzebuja pomocy''Myśle rowniez nad założeniem konta dla MONA oddzielnego na Nk więc w naszym profilu an Nk równiez znajduje sie MONN szukamy mu równiez domku jak wielu innym pieskwom może ktoś z dogo ma nas w znajomych jakby co to nasz nr gg 2338810 my nadal szukamy domku dla MOONA a co bedzie jeżeli do końca lipca go nie znajdziemy?Czy znajdzi sie w schronisku bo z jego histori wynika ze narazie ma domek tymczas?czekam aby ktoś odezwał sie do mnie na gg;)

Posted

[quote name='Bjuta']
Dostałam dziś dwa pytania na allegro - jedno takie:
[I]Witam chciałbym zapytać czy obrazu trzeba deklarować czy bierze psa się na stałe czy na okres szukania nowego domu? Jaka kwota jest satysfakcjonująca?[/I]

Nie bardzo wiem, co ma Pan na myśli pytając o kwotę - jaka jest satysfakcjonująca?[/quote]

Myślę, że Panu mogło chodzić o kwotę do zapłaty za Moona (?).

Posted

Dziewczyny czy jest jakis numer konta zagranicznego. Chodzi o to ze ja mieszkam w niemczech, nie mam sama za wiele kasy, ten kryzys nas wykancza:-(ale chetnie zawsze wplacilabym pare groszy na psiaki. Chodzi mi o to ze wplacajac kase, zaplace wiecej za przelew niz za wplate na pieska. Wiem ze jak sie poda dokladne numery banku to przelewy kosztuja grosze. Prosze podowiadujcie sie dla mnie, ja nie mam jak. Bede wdzieczna no i zawsze bede mogla pare groszy przelac.
Pozdrawiam..
Ps ciesze sie ze Moonek ma sie juz lepiej. Widac duza poprawe:p