Ladymonia0610 Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Problem jest teraz taki ,ze sa problemy finansowe a faktury trzeba bedzie zaplacic. Pare dni temu wplacilam zaa 2 zalegle deklaracje 50 zl i jak 9 marca bede miala wyplate to reguluje cala zaleglosc. Jakis szybki bazarek ?? Pozbieram jeszcze kase na facebooku . Aha Pani Ewelina chce w sobote jechac po Ksenie takze streszczam sie z wszystkim. Quote
rozi Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 25 minut temu, Ladymonia0610 napisał: Wizyta bedzie na dniach . Dziewczyny nie robmy z Kseni jakiegos potwora :-( To nie sa ludzie z lapanki co nic nie wiedza o psie . Ksenia jest bardzo dobra psinkom i bedzie dobrze . Grunt to solidna porcja optymizmu. Czy Hotel też uważa, że to odpowiedni dom dla Kseni? Quote
Ladymonia0610 Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Magda -ulv pomoze.Jutro musze do niej napisac ze robimy wizyte . Poker mam na forum publicznym podac ulice??A moze jeszcze nr mieszkania ?Ja Cie prosze napij sie wody zimnej . A skad wiesz jak bylo w hotelach ?Moze raz na pare dni biegala. Uwazam ,ze mieszkanie 3 pokojowe nie jest male !Liczy sie bardziej czlowiek i jakie bedzie mial podejscie do Kseni . My jestemy ciolki co nic nie potrafimy ,mamy dwie lewe rece i psa na oczy pierwszy raz widzimy. Obejrzyj sobie zdjecia i zobacz czy Ksenia nie potrafi chodzic na smyczy . Dobranoc Quote
Ladymonia0610 Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Rozi odpowiadam : Hotel uwaza ,ze rodzina jest rewelacyjna dla Kseni i bardzo rozsadne kobietki. Ksenia po chwili podbiegala z dupka do glaskania i hop na plecy i po brzuchu . Quote
Poker Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 49 minut temu, Ladymonia0610 napisał: Magda -ulv pomoze.Jutro musze do niej napisac ze robimy wizyte . Poker mam na forum publicznym podac ulice??A moze jeszcze nr mieszkania ?Ja Cie prosze napij sie wody zimnej . A skad wiesz jak bylo w hotelach ?Moze raz na pare dni biegala. Uwazam ,ze mieszkanie 3 pokojowe nie jest male !Liczy sie bardziej czlowiek i jakie bedzie mial podejscie do Kseni . My jestemy ciolki co nic nie potrafimy ,mamy dwie lewe rece i psa na oczy pierwszy raz widzimy. Obejrzyj sobie zdjecia i zobacz czy Ksenia nie potrafi chodzic na smyczy . Dobranoc Nie zniżę się do Twojego poziomu.Nie znam Ciebie , więc nie wiem czy jesteś ciołkiem i jakie masz ręce ,czy 2. lewe czy 2. prawe. Mam prawo spytać , gdy mam wątpliwości ,a Ty grzecznie młoda kobieto powinnaś odpowiedzieć. Twoja wypowiedź świadczy o Twoim poziomie kultury. Quote
Perełka1 Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Trzymam kciuki, ale szczerze nie widzę tej adopcji. Z tego, co pamiętam z rozmów Wiosny, szukano dla Kseni doświadczonego domu, bodajże nawet szkoleniowca/sportowca. Ale to dawno było, może się zmieniła Quote
mari23 Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 19 godzin temu, Poker napisał: Kto zrobi wizytę ? Na jakiej ulicy Ksenia będzie mieszkać. Z jednej strony dobrze,że się szykuje dom ,a z drugiej po latach swobodnego biegania po podwórku życie na małej powierzchni. Tak sobie marudzę ,ale wiem ,że jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Mam nadzieję, że ktoś włoży do głowy DS. zasady bezpieczeństwa Kseni. Czy ona umie chodzić na smyczy? Ulicę chyba zapomniała . po latach swobodnego biegania??? Tylko na spacerach i chyba głównie na lince. Podwórko w hotelu nie jest ogrodzone tak, żeby tam można było swobodnie biegać, jest taki plac wokół którego są kojce, ale chyba nie wypuszcza się tam psów, bo inne by strasznie szczekały patrząc na biegających kumpli zza krat. Tam jest cudnie - pola, woda, lasy, łąki - ale teren otwarty, więc chyba o swobodnym bieganiu nie ma mowy - tak myślę. Całą dobę Ksenia jest w kojcu z drugim psem i 2 budami - niewiele to miejsca, stad zapewne niszczyła z nudów budy. Nawet jeśli spacer trwa 2 czy 3 godziny - jednak doba ma ich 24. Też jestem pełna obaw, ale od mojej wizyty u Kseni jedynie obawa o moje staruszki powstrzymuje mnie przed jej adopcją - żal mi jej, bo krzywda jej się nie dzieje, ale ona ma już 8 lat i nigdy nie miała swojego "własnego" człowieka :( a po jej zachowaniu widać, że bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem. I ja boję się cieszyć.... ale właściciel hoteliku - pan Tomasz jest chyba fachowcem, a skoro kobieta zadała sobie trud pojechania tak daleko, opiekunowie z hotelu pozytywnie ocenili potencjalny dom - jest nadzieja, że będzie dobrze... tak bardzo bym chciała, żeby było dobrze.... pewności nigdy nie ma, lepszy byłby dom z dużym ogrodem.... ale nie ma takiego chętnego :( 1 Quote
Tianku Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 Ksenia na pewno sie zmienila to nie ten sam pies co kilka lat temu. Cieszmy sie ze dostaje szanse. Ja tez sie martwie przede wszystkim o to zeby sie odnalazla w mieszkaniu zwlaszcza jak bedzie sama...oby nic nie niszczyla. Kiedy wizyta pa? Quote
rozi Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 4 godziny temu, mari23 napisał: lepszy byłby dom z dużym ogrodem. Nie. Inteligentny pies przeskoczy w inne warunki - mieszkanie w bloku - ważne jest kto go o to poprosi i kim ten ktoś będzie dla psa. 1 Quote
rozi Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 23 godziny temu, Ladymonia0610 napisał: Magda -ulv pomoze.Jutro musze do niej napisac ze robimy wizyte . Napisałaś? Quote
Marinka Posted February 27, 2017 Author Posted February 27, 2017 Trzymam mocno kciuki. Oby adopcja oznaczała dom dla Kseni :) Quote
Szarotka Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 Moj Henio najpiew byl w roznych hotelach, gdzie mieszkal glownie w kojcu, a potem przez b. krotki okres w domowym i stamtad poszedl do bloku, gdzie mieszka juz prawie rok. Henio sprawuje sie b. dobrze, nie niszczy. Rodzina go kocha i sa ze soba szczesliwi. Zycze tego samego Ksenii. Glownie chodzi o to, ze ludzie musza psa kochac i dac mu sie przestawic. Z Heniem nie bylo problemow, ale on jest taki cichutki. Mysle, ze Ksenia da rade. Henio czekal 6 lat i mial jedna nie udana adopcje, ale tylko dlatego, ze poszedl na wies gdzie chciano, zeby byl psem obronnym ;) Quote
Tianku Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 Napisalam do Ladymonia smsa wizyta pa bedzie w piatek i tak jak pisala Ulv ja przeprowadzi Quote
Ladymonia0610 Posted March 4, 2017 Posted March 4, 2017 Dzien dobry Nie bylo wczoraj wizyty odwolalam . Dzisiaj Ksenia jedzie do domu ,ale z mała zmiana planow. Osobiscie Ksenie zawiezie opiekun Pan Tomasz to jest najlepsze. Na poczatku miala byc wizyta i Pani Ewelina miala jechac po Ksenia sama ,ale dzieki podpowiedzi mari23 plany sie zmienily. Ksenia bedzie troszke pewniejsza i mniej zestresowana przy opiekunie . Pojda razem na spacer i bedzie wizyta pa. Z Magda Ulv jestem w stalym kontakcie i zrobi za jakis czas wizyte i gdyby cos sie dzialo zawsze Pani Ewelina moze dzwonic do Magdy . Magda Dziekuje ! Jak Ksenia dojdzie do Wroclawia i bede miala wiadomosci napisze na dogo tylko odrazu zaznaczam ,ze moze to byc w poznych godzinach wieczornych. Trzymamy kciuki ,zeby wszystko bylo dobrze. Quote
Tianku Posted March 4, 2017 Posted March 4, 2017 Myse caly czas o naszej Kseni oby to byl juz ten ten upragniony dom Quote
rozi Posted March 4, 2017 Posted March 4, 2017 Też siedzę na szpilkach, zawsze mi się Ksenia śniła i zrozumieć nie mogłam, czemu nikt jej nie wziął tyle czasu Quote
Ladymonia0610 Posted March 5, 2017 Posted March 5, 2017 Dzien dobry Przepraszam ,ze wczoraj nic nie napisalam . Ksenia dojechala wczoraj do Wroclawia. Byla i jest zestresowana .Nie wiedziala na poczatku co sie dzieje . Byla na spacerze zestresowala sie bardzo ,ale po dluzszej chwili juz zaczela wachac i uspokoila sie . W mieszkaniu tez chwile trwalo czyli strach a po chwili zwiedzala. Jak zostala juz sama bez opiekunow z hotelu polozyla sie smutna pod stolem i miala rozwolnienie. 3 godziny pozniej dostalam wiadomosc od Pani Eweliny ,ze jest progres Ksenia bawi sie z Zosia maskotka i zaczyna jesc . Quote
Ladymonia0610 Posted March 5, 2017 Posted March 5, 2017 Wczoraj tylko kilka minut rozmawialam z Panem Tomkiem .Pozniej zadzwonie i napisze wam dokladniej wszystko . Po 9 zadzwonie do Pani Eweliny jak Kseniulka -mam nadzieje ,ze juz lepiej ! Quote
Recommended Posts