Gisic87 Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 [CENTER][B]Aza trafiła do schroniska 13 czerwca (że też taki dzień przypadł na jej oddanie). Została oddana przez właścicielkę a raczej żonę właściciela który zmarł. Kobietama kilkuletni kontrakt we Włoszech, gdy dowiedziała się o śmierci męża przyjechała na pogrzeb jednak Azy nie mogła zabrać ze sobą, szukała jej domku wśród rodziny i znajomych ale nikt nie chciał psa... Nie dość że straciła ukochanego pana to jeszcze trafiła w zupełnie obce miejsce pośród setki psów błagających o szansę na nowy dom. Jednak jako nieliczna została wybrańcem który dotarł na comiesięczną akcję w Silesii. Dano jej szansę ona z niej skorzystała jednak nikt nie zakochał się w niej na tyle by zapewnić jej kawałek swego serca i nowy wspaniały dom. Biłam się z myślami przez cały dzień co zrobić zabrać ją czy pozwolić wrócić do schronu gdzie jej szanse na adopcje mimo młodego wieku są nie oszukujmy się zerowe. Suczka z tęsknoty za domem potwornie schudła można policzyć jej wszystkie żebra i kręgi w kręgosłupie. Na pierwszy rzut oka tak tego nie widać ze względu na sierść ale wystarczy dotknąć by się przekonać. A sierść wychodzi z niej garściami, na akcji wyczesałam jej tyle sierści że by starczyło na zrobienie poduszki a i jeszcze drugie tyle zostało na niej do wyczesania. [COLOR=RoyalBlue] Aza jest wystraszona całą sytuacją ciągle podaje łapkę jakby przepraszała za wszystko...jakby przepraszała za to że żyje...[/COLOR] Suczka uwielbia dzieci strasznie do nich lgnie jak z resztą do każdego. Dogaduje się z psami jest raczej uległa. Zna podstawowe komendy typu siad i daj łapkę (daje łapkę i bez tego). Na smyczy grzecznie chodzi, z relacji właścicielki spuszczona ze smyczy przychodzi na zawołanie jednak nie będziemy na razie ryzykować. Jest zaszczepiona, odrobaczona niedługo umawiamy sterylkę tylko musi troszkę się podtuczyć. Jest wspaniałą suczką która nieśmiało prosi o szansę i dom...dom w którym będzie kochana do końca swoich dni.. A oto Aza zwana teraz Azurą:loveu:(niestety zdjęcia robione na szybko później cyknę coś lepszego) [IMG]http://lh6.ggpht.com/_ByJq1rHjQuQ/SkeqscmpqBI/AAAAAAAAAS0/vSCffIEjekw/s512/Zdj%C4%99cia%20Aparat%20008.jpg[/IMG] [IMG]http://lh4.ggpht.com/_ByJq1rHjQuQ/Skeqvvgi3wI/AAAAAAAAAS4/PneZfDWs9Jo/s512/Zdj%C4%99cia%20Aparat%20009.jpg[/IMG] [IMG]http://lh5.ggpht.com/_ByJq1rHjQuQ/SkeqoIC9mUI/AAAAAAAAASs/DhrMawYtnFo/s400/Zdj%C4%99cia%20Aparat%20005.jpg[/IMG] [/B][/CENTER] Quote
izulkabu Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Sliczna sunia i dobrze, że trafiła na Ciebie, oj dobre Ty masz serce :loveu: a Aza przy Twoim szczęściu na następnej akcji znajdzie dom :loveu: a może wcześniej ? ;) Trzymam kciuki Quote
Gisic87 Posted June 28, 2009 Author Posted June 28, 2009 Zobaczymy co z tego będzie. Azura przeszła się ze mną na spacerek ale zaczęło padać więc nie trwał długo. Nie straszne jej kałuże wydaje mi się że specjalnie do nich wchodzi. Zaczepiona podskakuje i się cieszy więc z krótkiego 15 min spacerku przyszłam cała pobrudzona:lol:. Na każdy mój ruch od razu wstaje i idzie za mną teraz leży na legowisku zrobionym przeze mnie (poprzedni Tinka wykończyła). Azura jest super sunią i taką wdzięczną:loveu:. Niestety nic więcej na tą chwilę nie mogę powiedzieć alejest naprawde kochana i mimo że ma długą sierść już wiem że na podwórko jakieś to ja jej na pewno nie wydam bo pannica zasługuje na luksusy jak w pięcio gwiazdkowym hotelu:evil_lol: [IMG]http://lh4.ggpht.com/_ByJq1rHjQuQ/Ske6q0ddyYI/AAAAAAAAAT4/AgTF2rq4i8E/s400/Zdj%C4%99cia%20Aparat%20014.jpg[/IMG][IMG]http://lh5.ggpht.com/_ByJq1rHjQuQ/Ske6fenUz7I/AAAAAAAAATw/SveK6OeYri4/s400/Zdj%C4%99cia%20Aparat%20013.jpg[/IMG] Quote
Gisic87 Posted June 28, 2009 Author Posted June 28, 2009 Dziewczynka skończyła niedawno rok. Ma ok 14-15 miesięcy więc życie dopiero przed nią:loveu: Quote
ANETTTA Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 a jaka ona jest dużą ... jaki ma stosunek do innych psów duzych np ?? Quote
Gisic87 Posted June 28, 2009 Author Posted June 28, 2009 Suczka jest wyższa od goldena jednak o wiele drobniejsza jak na moje oko to waży z 20kg jednak że ma niedowagę to na moje niepewne oko powinna ważyć ok 25-28kg jak się ją podtuczy. Do psów jest uległa odchodzi od miski gdy inny pies podejdzie, zachęca psiaki do zabawy jednak gdy inny naskoczy na nią niespodziewanie to wystraszona kuli się jednak po chwili dalej ma ochotę na zabawę Quote
Gisic87 Posted June 28, 2009 Author Posted June 28, 2009 Joma powiedz to mojemu ojcu niech zrozumie że to wszystko robię w słusznej sprawie jak Tobie czy komukolwiek innemu uda się to wytłumaczyć to do końca swojego życia będę przed nim klękać na każdym kroku:evil_lol: Quote
kuba123 Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 a jednak Azura:loveu: a stąd ta Azura Za łukiem tęczy w baśniowej krainie FairytopiaKtóregoś ranka Elina zastaje wielkie zmiany dookoła: kwiatowy dom usycha a wszystkie zaprzyjaźnione wróżki straciły umiejętność latania. Elina musi zebrać całą odwagę by wyruszyć w niesamowitą podróż w poszukiwaniu opiekuńczej wróżki Azury, która być może rozwikła tajemnicę. Czekają ją trudne próby, ale pozna również znaczenie prawdziwej przyjaźni. Quote
Gisic87 Posted June 28, 2009 Author Posted June 28, 2009 Tak Azura a Tobie radzę na przyszłość oglądać więcej bajek to może jeszcze wymyślisz jakieś ciekawe imiona:evil_lol: Quote
kuba123 Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 jasne:lol: Elina Tesla Tora Dalila Menes Julio( czyt. Hulio) Debet :evil_lol: i jak pasuje:loveu: Quote
Gisic87 Posted June 28, 2009 Author Posted June 28, 2009 witaj:loveu: Azura nie odstępuje mnie na krok jak tylko się ruszę idzie za mną również do łazienki ale kuba123 nie daje mi łapy jak twoja:evil_lol: Quote
HebaNova Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 o jaka śliczna panienka, zrobię jej kącik na sos niebawem Quote
Gisic87 Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 Noc minęła nam spokojnie żadnej niespodzianki nad ranem nie zastałam:lol:. Nad ranem dziewczyna wgramoliła się na łóżko i spała obok mnie na poduszce. Jak zostawiłam ją samą w domu to zaszczekała i podrapała w drzwi ale po chwili był już spokój. Na spacerkach grzecznie chodzi na smyczy raz na jakiś czas delikatnie pociągnie. Jest niewielki konflikt z Milką ale do końca nie wiem o co im chodzi. Azura czuje się zagrożona ze strony Milki i próbuje cały czas skupiać moją uwagę tylko na sobie. Jak bawiłam się z Milką zabawką Azura najpierw zaczęła piszczeć a po chwili tak jakby jeszcze nie pewnie ale rzucać się ujadając. według mnie ale mogę się mylić pomyślała że Milka chce mi coś zrobić (warczała w trakcie zabawy jak zawsze) a Azura chciała ją postraszyć by nic pańci nie zrobiła. Raz Milka też rzuciła się na Azurę ostrzegawczo gdy ta chciała zabrać jej zabawkę. Azurka chcę bawić się z Milką to widać co jakiś czas zachęca ją do zabawy ale ta zbytnio nie ma ochoty pewnie uważa że za wcześnie na bliższą znajomość. W kuchni podczas jedzenia nie ma problemu każda ma swoją michę. Zobaczymy przez następne dni co wyniknie z ich znajomości. Pod koniec tygodnia pojedziemy na Muchowiec by dziewczyny sobie pobiegały i mam nadzieje dogadały tak jak powinny. A zaraz pomalutku zabiorę się za ogłaszanie suczki Quote
Gisic87 Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 A taty na szczęście jeszcze nie ma:roll: Pewnie zrobi tak że przyjedzie bez ostrzeżenia w któryś dzień ale jak już to na pewno będzie to nie wcześniej niż o 16. Dzisiaj już porządki dokładne robię kuchnia i łazienka wypucowane zaraz zabieram się za resztę domu a Azura mi dzielnie towarzyszy nie odstępując na krok;) A ojciec to już wiem że zabije mnie bo jest pies, bo jest duży a nie jak zwykle mały, bo mieszkanie mu przez psa śmierdzi, bo znajdzie coś czego nie widać i się dowali do tego jednym słowem zabije mnie kilkakrotnie:evil_lol: ale przywykłam jak co to na was zwale że mi ją wcisnęłyście albo wymyślę jakąś łzawą historię co zawsze robię bo przecież ja mu jeszcze nigdy nie powiedziałam że psa od kogoś wzięłam czy ze schronu zawsze opowiadam że znalazłam to tu to tam:evil_lol: Quote
JOMA Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 No po prostu takie hobby masz - "znajdywaczka" :evil_lol: Quote
Gisic87 Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 taaa przez to moje hobby to mówił mi za każdym razem że mam nie chodzić tam gdzie psy jakieś są:evil_lol: Ale nie mówmy o ojcu jak co to dam wam znać jeśli z domu wylecę:evil_lol:. A Azura to bardzo pojętna dziewczyna pobawiłyśmy się troszkę w targetowanie zaczęłyśmy od zwykłego pustego kartonu i od razu podłapała o co biega. To jest naprawdę sprytna i pojętna suczka więc chyba zaczniemy na dobre wszystkiego uczyć klikerem:lol: Quote
maciaszek Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Myślę, że ona szybko znajdzie dom. Tylko czy ją oddasz? ;) Quote
Gisic87 Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 Oddam oddam jak każdego tymczasowego psa:roll: Azura jest bez dwóch zdań strasznie zazdrosna o Milkę jak już pisałam stara się skupić na sobie całą moją uwagę gdy głaskam Milkę piszczy i szczeka co chwile wkładając głowę pod moją rękę by to ją głaskać. Zazdrośnica straszna ale nie dziwie się jej w końcu w schronie siedziała i brakuje jej zainteresowania ze strony człowieka Quote
Gisic87 Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 Podnosimy wątek i uciekamy bo udało się auto wyciągnąć i na polane z psiurami jedziemy:lol: Quote
maciaszek Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 To udanego spaceru :). A zdjęcia jakieś będą?! Quote
Recommended Posts