Jump to content
Dogomania

KAMYK, pies niebanalny. Od trzech lat w pensjonacie u Sylwiaso - zbieramy na utrzymanie i szukamy domu idealnego... niebanalnego ;-)

Recommended Posts

Posted

"Ja tylko jestem kamieniem
I jako niemowlę tu,
Objęty matki ramieniem,
Cichego używam snu.

Ledwie świt ducha półsenny
Mnie z łona martwości zwie
I w mojej piersi kamiennej
Poczuciem istnienia tchnie.

Jeszczem związany łańcuchem
W szeregu bezwiednych brył
Z ogólnym natury duchem,
Z kolebką bezwiednych sił.

Jednak przeczuwam powoli,
Że zacznie pierś moja bić,
I marzę o ludzkiej doli,
Chcę kochać, cierpieć i żyć!

I wierzę, iż ten, co kruszy
Dziś moję powłokę, grom
Otworzy dla mojej duszy
Wspanialszy cielesny dom."

Adam Asnyk "Kamień"

Posted

[quote name='UBOCZE'].....
Jednak przeczuwam powoli,
Że zacznie pierś moja bić,
I marzę o ludzkiej doli,
Chcę kochać, cierpieć i żyć!
.......
Adam Asnyk "Kamień"[/QUOTE] o to właśnie nam chodzi ... Kamyk śmigaj po nowe życie u boku 'swojego' człowieka.
Bez względu na to jakie ono jest .. to jednak nasze, własne życie i musimy je przeżyć sami ... nikt za nas tego nie zrobi.

Posted

Kurczę, ani grafomania, ani klasyka nie pomaga!

[I]Weź pod dach Kamyka, ludzie![/I]
[I]Zrazu pójdzie jak po grudzie, [/I]
[I]nie ma, bracie, co się łudzić -[/I]
[I]on nie przywykł żyć wśród ludzi.[/I]
[I]Na dywanie napskudzi - [/I]
[I]domek ci pogrąży w brudzie.[/I]
[I]W środku nocy cię obudzi[/I]
[I]niezbyt świeżym chuchem z buzi,[/I]
[I]czym podejrzeń moc twych wzbudzi:[/I]
[I]"Geez, opróżnił barek z wódzi!"[/I]
[I]A w świąteczny, biały grudzień[/I]
[I]zwinie ze spiżarni udziec.[/I]
[I]Kamykowy, dobry ludzie,[/I]
[I]żyć już będziesz nieco chudziej,[/I]
[I]ale za to w ciągłym cudzie -[/I]
[I]z nim się wprost nie idzie nudzić![/I]

Posted

:grin: Ten wiersz to reklama,czy anty reklama ?
Cioteczka Agatka widać bardzo zdesperowana i zgodnie z modą uważa,że nie ważne czy mówią dobrze czy źle,byle mówili.

:lol: Kamyczku śmigaj do góry i pokazuj swoje zalety i śliczne rodzynkowe oczka.

Posted

ivette, trzeba spojrzeć prawdzie w oczy - przymilnym, rozkosznym psiaczkiem to Kamyś nie jest - jest psem niezwykłym, wyjątkowym, ale łatwy we współżyciu to on nie będzie!
W zasadzie składa się z samych wad. Ale ma dwie rzadkie zalety - poczucie humoru i szczególną inteligencję. Matko, wypisz wymaluj - ja!!!

Następnym razem napiszę pean na jego cześć.

Posted

[quote name='agata51']............ma dwie rzadkie zalety - poczucie humoru i szczególną inteligencję. Matko, wypisz wymaluj - ja!!!

Następnym razem napiszę pean na jego cześć.[/QUOTE]

Dla inteligentnego Kamyczka wiersz z psią prasą ;)
I dla ciotki Agatki ten sam wiersz,jako natchnienie do obiecanego peanu :cool3:

[B]Nos[/B]

[FONT=Fixedsys]Pies ma taki kawałek siebie [/FONT][FONT=Fixedsys]który zawsze frapuje mnie wielce.[/FONT]
[FONT=Fixedsys]Ten kawałek psa jest na przedzie[/FONT]
[FONT=Fixedsys]To nos. A za nim jest serce.
Do ludzkiego serca przez żołądek[/FONT]
[FONT=Fixedsys]przez nos się tylko wejdzie do psiego.[/FONT]
[FONT=Fixedsys]Pies obejrzy Cię nosem, oceni,[/FONT]
[FONT=Fixedsys]zdecyduje, czy mu będziesz kolegą.[/FONT]

[FONT=Fixedsys]Czarny, mokry, czasem zimny strasznie,[/FONT]
[FONT=Fixedsys]zwłaszcza, gdy Cię pod kołdrą trąca -[/FONT]
[FONT=Fixedsys]najpierw nos, potem łapa. Hej, wstawaj![/FONT]
[FONT=Fixedsys]Trzeba na dwór, do wiatru, do słońca![/FONT]

[FONT=Fixedsys]Psi nos przecież się musi nawąchać,[/FONT]
[FONT=Fixedsys]musi sprawdzić, kto szedł drogą z rana.[/FONT]
[FONT=Fixedsys]Ty gazetę swą w kiosku kupujesz,[/FONT]
[FONT=Fixedsys]na latarniach jest psia wypisana.[/FONT]

Posted

[quote name='agata51']ivette, trzeba spojrzeć prawdzie w oczy - przymilnym, rozkosznym psiaczkiem to Kamyś nie jest - jest psem niezwykłym, wyjątkowym, ale łatwy we współżyciu to on nie będzie!
[B]W zasadzie składa się z samych wad[/B]. Ale ma dwie rzadkie zalety - poczucie humoru i szczególną inteligencję. Matko, wypisz wymaluj - ja!!!Następnym razem napiszę pean na jego cześć.[/QUOTE]Agata ... wady to rzecz spojrzenia na sprawę ... najważniejsze to umieć przełożyć wady na zalety ... nie ma takiej wady, której się nie da zinterpretować jako zaletę:).

Posted

Co z Kamykiem? Przepraszam, jeszcze nie nadrobiłam wszystkich zaległości wynikających z braku komputera. Jeśli jakaś dobra duszyczka przekaże mi ostatnie doniesienia o naszym maluchu, będę bardzo wdzięczna.

Posted

[quote name='marysia55']Agata ... wady to rzecz spojrzenia na sprawę ...zal[B] najważniejsze to umieć przełożyć wady na[/B] [B]nie ma takiej ety ... wady, której się nie da zinterpretować jako zaletę:).[/QUOTE]
[/B]
maryśka, oszalałaś? Zaniemówiłam. Ale zawsze Kamyk i ja z radością powitamy cię na wątku.

Posted

[quote name='marysia55']Agata ... wady to rzecz spojrzenia na sprawę ... najważniejsze to umieć przełożyć wady na zalety ... nie ma takiej wady, której się nie da zinterpretować jako zaletę:).[/QUOTE]

Pewnie ;)

Zjedzona lodówka- ta była za mała, czas na większą.
Zeżarte drzwi i ściana- przy okazji remontu zmienisz sobie wystrój na ładniejszy.
Ogołocone z twojego jedzenia szafki i lodówka- przecież chciałaś się odchudzać, nie?kolejne buty/sweter/spodnie pogryzione- lubisz robic zakupy,a szafa się nie domyka...

...itd :razz:

Posted

..czyli szklanka do połowy pełna, a nie do połowy pusta;)

[B]ulvhedinn[/B], serdecznie witamy Cię u Kamyka:Cool!:Dawno temu zauważyłam, że nosisz jego banerek w podpisie i zastanawiałam się czy kiedyś się odezwiesz:)

Przesyłam głaski dla piesa w ten zimowy okrutnie mroźny poranek. I w dodatku poniedziałkowy:roll::evil_lol:

Posted

[quote name='madcat1981'].............

Przesyłam głaski dla piesa w ten zimowy okrutnie mroźny poranek. I w dodatku poniedziałkowy:roll::evil_lol:[/QUOTE]

W mniej mroźne i wtorkowe południe :lol::evil_lol: buziaki dla Kamyczka i pozdrowienia dla opiekunów i fanów :)

Posted

ivette, ten wiersz sama spłodziłaś? Autor, autor!!!

ulvhedinn, witam i ja. Najserdeczniej.

A propos wad - mój ojciec, który był łaskaw przekazać mi w genach cień swojego talentu (co zwykle kończy się grafomaństwem pierwszej wody), zwykł mawiać: "Agata - mały zysk, duża strata." Okrutny był - nazwał mnie Agatą ( po jakiejś prababce), co w latach 50. kojarzyło się natychmiast z wierszykiem Janiny Porazińskij "Agata nogą zamiata" - i miałam przechlapane. Na szczęście tatuś przekazał mi w wyż.wym. genach ogrom poczucia humoru i jakoś żyję z tym stygmatem. Poza tym kochał mnie przeogromnie, więc mu wybaczam. Wyszukiwarka:
[LIST]
[*][I]W dzień Agaty, jeśli słonko przez okienko zajrzy do chaty, to wiosenka na świat pogląda zza zimowej kraty[/I]
[*][I]Chleb (sól) świętej Agaty od ognia strzeże chaty[/I]
[*][I]Agata nogą zamiata[/I]
[/LIST]A Agata, z greckiego, to po prostu "dobra" - dacie wiarę?

Kasiu, jest kasa z bazarku, może jakiś pakiecik ogłoszeń?

Posted

Mnie się imię Agata kojarzy z "Jackiem i Agatką" a cóż piękniejszego niż dziecięce wspomnienia :)

Ogłoszenia jak najbardziej, są na to pieniądze bazarku, tylko ja po prostu za rzadko już bywam na dogo i ktoś musiałby je znaleźć, zamówić i dopilnować realizacji.

Posted

Agatko :lol: wiersz jest autorstwa Barbary Borzymowskiej.
Sama niedawno ( na innym wątku )zauważyłam wiersze poświęcone psiakom i dowiedziałam się o tej fajnej poetce :lol:- polecam jej twórczość .
Co do imienia Agata oraz samokrytycyzmu ,to musisz natychmiast uzbroić się w silną wolę aby nie popaść w samouwielbienie :evil_lol:.Zamierzam bowiem napisać prawdę najprawdziwszą ,która może Cię bardzo zmanierować : Otóż uważam,że osoba,którą Kamyczek zaszczycił swoją miłością i pozwolił jej ( czyli Tobie) być jego opiekunką,nie może być przeciętna i byle jaka.Musi być najwspanialszym ludziem pod psim słońcem :loveu:
Pozdrawiam Ciebie oraz Twojego pupila Kamyczka psotniczka :loveu:

Posted

[quote name='ivette3']Agatko :lol: wiersz jest autorstwa Barbary Borzymowskiej.
Sama niedawno ( na innym wątku )zauważyłam wiersze poświęcone psiakom i dowiedziałam się o tej fajnej poetce :lol:- polecam jej twórczość .
Co do imienia Agata oraz samokrytycyzmu ,to [B]musisz natychmiast uzbroić się w silną wolę aby nie popaść w samouwielbienie [/B]:evil_lol:.Zamierzam bowiem napisać prawdę najprawdziwszą ,która może Cię bardzo zmanierować : Otóż uważam,że osoba,którą Kamyczek zaszczycił swoją miłością i pozwolił jej ( czyli Tobie) być jego opiekunką,nie może być przeciętna i byle jaka.Musi być najwspanialszym ludziem pod psim słońcem :loveu:
Pozdrawiam Ciebie oraz Twojego pupila Kamyczka psotniczka :loveu:[/QUOTE]

Przepadło. Silna wola to nie ja, samouwielbienie jak najbardziej....

Kamyczku, wybacz, teraz rymy wnusi składam - 2 lata stuknęło. Jutro jeszcze tylko moje imieniny, a od poniedziałku - tylko ty!

Posted

:Rose::Rose::Rose:Agatko tym razem to wszystkiego naj, naj lepszego imieninowo :lol:. Życzę spełnienia wszystkich marzeń żebyś później mogła wymyślać następne...:Rose::Rose::Rose:

Posted

Kamyk nazbierał troszkę kasy na ogłoszenia to może mu kupić na tym bazarku [url]http://www.dogomania.pl/threads/201966-**BAZAREK-OG%C5%81OSZENIOWY-na-d%C5%82ug-Muszki-!!-52-OG%C5%81OSZENIA-ZA-JEDYNE-8Z%C5%81!!!-DO-28.02!!**?p=16280035#post16280035[/url] ? To tylko 8 zł. a zawsze jakaś szansa jest.......