AlfaLS Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Kamyczku odwiedzam Cię wieczorkiem :lol: Quote
UBOCZE Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 "Ja tylko jestem kamieniem I jako niemowlę tu, Objęty matki ramieniem, Cichego używam snu. Ledwie świt ducha półsenny Mnie z łona martwości zwie I w mojej piersi kamiennej Poczuciem istnienia tchnie. Jeszczem związany łańcuchem W szeregu bezwiednych brył Z ogólnym natury duchem, Z kolebką bezwiednych sił. Jednak przeczuwam powoli, Że zacznie pierś moja bić, I marzę o ludzkiej doli, Chcę kochać, cierpieć i żyć! I wierzę, iż ten, co kruszy Dziś moję powłokę, grom Otworzy dla mojej duszy Wspanialszy cielesny dom." Adam Asnyk "Kamień" Quote
marysia55 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [quote name='UBOCZE']..... Jednak przeczuwam powoli, Że zacznie pierś moja bić, I marzę o ludzkiej doli, Chcę kochać, cierpieć i żyć! ....... Adam Asnyk "Kamień"[/QUOTE] o to właśnie nam chodzi ... Kamyk śmigaj po nowe życie u boku 'swojego' człowieka. Bez względu na to jakie ono jest .. to jednak nasze, własne życie i musimy je przeżyć sami ... nikt za nas tego nie zrobi. Quote
agata51 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Kurczę, ani grafomania, ani klasyka nie pomaga! [I]Weź pod dach Kamyka, ludzie![/I] [I]Zrazu pójdzie jak po grudzie, [/I] [I]nie ma, bracie, co się łudzić -[/I] [I]on nie przywykł żyć wśród ludzi.[/I] [I]Na dywanie napskudzi - [/I] [I]domek ci pogrąży w brudzie.[/I] [I]W środku nocy cię obudzi[/I] [I]niezbyt świeżym chuchem z buzi,[/I] [I]czym podejrzeń moc twych wzbudzi:[/I] [I]"Geez, opróżnił barek z wódzi!"[/I] [I]A w świąteczny, biały grudzień[/I] [I]zwinie ze spiżarni udziec.[/I] [I]Kamykowy, dobry ludzie,[/I] [I]żyć już będziesz nieco chudziej,[/I] [I]ale za to w ciągłym cudzie -[/I] [I]z nim się wprost nie idzie nudzić![/I] Quote
ivette3 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 :grin: Ten wiersz to reklama,czy anty reklama ? Cioteczka Agatka widać bardzo zdesperowana i zgodnie z modą uważa,że nie ważne czy mówią dobrze czy źle,byle mówili. :lol: Kamyczku śmigaj do góry i pokazuj swoje zalety i śliczne rodzynkowe oczka. Quote
agata51 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 ivette, trzeba spojrzeć prawdzie w oczy - przymilnym, rozkosznym psiaczkiem to Kamyś nie jest - jest psem niezwykłym, wyjątkowym, ale łatwy we współżyciu to on nie będzie! W zasadzie składa się z samych wad. Ale ma dwie rzadkie zalety - poczucie humoru i szczególną inteligencję. Matko, wypisz wymaluj - ja!!! Następnym razem napiszę pean na jego cześć. Quote
ivette3 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [quote name='agata51']............ma dwie rzadkie zalety - poczucie humoru i szczególną inteligencję. Matko, wypisz wymaluj - ja!!! Następnym razem napiszę pean na jego cześć.[/QUOTE] Dla inteligentnego Kamyczka wiersz z psią prasą ;) I dla ciotki Agatki ten sam wiersz,jako natchnienie do obiecanego peanu :cool3: [B]Nos[/B] [FONT=Fixedsys]Pies ma taki kawałek siebie [/FONT][FONT=Fixedsys]który zawsze frapuje mnie wielce.[/FONT] [FONT=Fixedsys]Ten kawałek psa jest na przedzie[/FONT] [FONT=Fixedsys]To nos. A za nim jest serce. Do ludzkiego serca przez żołądek[/FONT] [FONT=Fixedsys]przez nos się tylko wejdzie do psiego.[/FONT] [FONT=Fixedsys]Pies obejrzy Cię nosem, oceni,[/FONT] [FONT=Fixedsys]zdecyduje, czy mu będziesz kolegą.[/FONT] [FONT=Fixedsys]Czarny, mokry, czasem zimny strasznie,[/FONT] [FONT=Fixedsys]zwłaszcza, gdy Cię pod kołdrą trąca -[/FONT] [FONT=Fixedsys]najpierw nos, potem łapa. Hej, wstawaj![/FONT] [FONT=Fixedsys]Trzeba na dwór, do wiatru, do słońca![/FONT] [FONT=Fixedsys]Psi nos przecież się musi nawąchać,[/FONT] [FONT=Fixedsys]musi sprawdzić, kto szedł drogą z rana.[/FONT] [FONT=Fixedsys]Ty gazetę swą w kiosku kupujesz,[/FONT] [FONT=Fixedsys]na latarniach jest psia wypisana.[/FONT] Quote
marysia55 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 [quote name='agata51']ivette, trzeba spojrzeć prawdzie w oczy - przymilnym, rozkosznym psiaczkiem to Kamyś nie jest - jest psem niezwykłym, wyjątkowym, ale łatwy we współżyciu to on nie będzie! [B]W zasadzie składa się z samych wad[/B]. Ale ma dwie rzadkie zalety - poczucie humoru i szczególną inteligencję. Matko, wypisz wymaluj - ja!!!Następnym razem napiszę pean na jego cześć.[/QUOTE]Agata ... wady to rzecz spojrzenia na sprawę ... najważniejsze to umieć przełożyć wady na zalety ... nie ma takiej wady, której się nie da zinterpretować jako zaletę:). Quote
kameralna Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Co z Kamykiem? Przepraszam, jeszcze nie nadrobiłam wszystkich zaległości wynikających z braku komputera. Jeśli jakaś dobra duszyczka przekaże mi ostatnie doniesienia o naszym maluchu, będę bardzo wdzięczna. Quote
ocelot Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 To ja o konto poproszę, wpłacę tę moją dyszkę. Quote
agata51 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='marysia55']Agata ... wady to rzecz spojrzenia na sprawę ...zal[B] najważniejsze to umieć przełożyć wady na[/B] [B]nie ma takiej ety ... wady, której się nie da zinterpretować jako zaletę:).[/QUOTE] [/B] maryśka, oszalałaś? Zaniemówiłam. Ale zawsze Kamyk i ja z radością powitamy cię na wątku. Quote
ulvhedinn Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='marysia55']Agata ... wady to rzecz spojrzenia na sprawę ... najważniejsze to umieć przełożyć wady na zalety ... nie ma takiej wady, której się nie da zinterpretować jako zaletę:).[/QUOTE] Pewnie ;) Zjedzona lodówka- ta była za mała, czas na większą. Zeżarte drzwi i ściana- przy okazji remontu zmienisz sobie wystrój na ładniejszy. Ogołocone z twojego jedzenia szafki i lodówka- przecież chciałaś się odchudzać, nie?kolejne buty/sweter/spodnie pogryzione- lubisz robic zakupy,a szafa się nie domyka... ...itd :razz: Quote
madcat1981 Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 ..czyli szklanka do połowy pełna, a nie do połowy pusta;) [B]ulvhedinn[/B], serdecznie witamy Cię u Kamyka:Cool!:Dawno temu zauważyłam, że nosisz jego banerek w podpisie i zastanawiałam się czy kiedyś się odezwiesz:) Przesyłam głaski dla piesa w ten zimowy okrutnie mroźny poranek. I w dodatku poniedziałkowy:roll::evil_lol: Quote
ivette3 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='madcat1981']............. Przesyłam głaski dla piesa w ten zimowy okrutnie mroźny poranek. I w dodatku poniedziałkowy:roll::evil_lol:[/QUOTE] W mniej mroźne i wtorkowe południe :lol::evil_lol: buziaki dla Kamyczka i pozdrowienia dla opiekunów i fanów :) Quote
agata51 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 ivette, ten wiersz sama spłodziłaś? Autor, autor!!! ulvhedinn, witam i ja. Najserdeczniej. A propos wad - mój ojciec, który był łaskaw przekazać mi w genach cień swojego talentu (co zwykle kończy się grafomaństwem pierwszej wody), zwykł mawiać: "Agata - mały zysk, duża strata." Okrutny był - nazwał mnie Agatą ( po jakiejś prababce), co w latach 50. kojarzyło się natychmiast z wierszykiem Janiny Porazińskij "Agata nogą zamiata" - i miałam przechlapane. Na szczęście tatuś przekazał mi w wyż.wym. genach ogrom poczucia humoru i jakoś żyję z tym stygmatem. Poza tym kochał mnie przeogromnie, więc mu wybaczam. Wyszukiwarka: [LIST] [*][I]W dzień Agaty, jeśli słonko przez okienko zajrzy do chaty, to wiosenka na świat pogląda zza zimowej kraty[/I] [*][I]Chleb (sól) świętej Agaty od ognia strzeże chaty[/I] [*][I]Agata nogą zamiata[/I] [/LIST]A Agata, z greckiego, to po prostu "dobra" - dacie wiarę? Kasiu, jest kasa z bazarku, może jakiś pakiecik ogłoszeń? Quote
magenka1 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 a ja pamiętam o Kamysiu swoją deklarację wpłacę w tym miesiącu ok 10 dopiero Quote
madcat1981 Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 Mnie się imię Agata kojarzy z "Jackiem i Agatką" a cóż piękniejszego niż dziecięce wspomnienia :) Ogłoszenia jak najbardziej, są na to pieniądze bazarku, tylko ja po prostu za rzadko już bywam na dogo i ktoś musiałby je znaleźć, zamówić i dopilnować realizacji. Quote
ivette3 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Agatko :lol: wiersz jest autorstwa Barbary Borzymowskiej. Sama niedawno ( na innym wątku )zauważyłam wiersze poświęcone psiakom i dowiedziałam się o tej fajnej poetce :lol:- polecam jej twórczość . Co do imienia Agata oraz samokrytycyzmu ,to musisz natychmiast uzbroić się w silną wolę aby nie popaść w samouwielbienie :evil_lol:.Zamierzam bowiem napisać prawdę najprawdziwszą ,która może Cię bardzo zmanierować : Otóż uważam,że osoba,którą Kamyczek zaszczycił swoją miłością i pozwolił jej ( czyli Tobie) być jego opiekunką,nie może być przeciętna i byle jaka.Musi być najwspanialszym ludziem pod psim słońcem :loveu: Pozdrawiam Ciebie oraz Twojego pupila Kamyczka psotniczka :loveu: Quote
agata51 Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 [quote name='ivette3']Agatko :lol: wiersz jest autorstwa Barbary Borzymowskiej. Sama niedawno ( na innym wątku )zauważyłam wiersze poświęcone psiakom i dowiedziałam się o tej fajnej poetce :lol:- polecam jej twórczość . Co do imienia Agata oraz samokrytycyzmu ,to [B]musisz natychmiast uzbroić się w silną wolę aby nie popaść w samouwielbienie [/B]:evil_lol:.Zamierzam bowiem napisać prawdę najprawdziwszą ,która może Cię bardzo zmanierować : Otóż uważam,że osoba,którą Kamyczek zaszczycił swoją miłością i pozwolił jej ( czyli Tobie) być jego opiekunką,nie może być przeciętna i byle jaka.Musi być najwspanialszym ludziem pod psim słońcem :loveu: Pozdrawiam Ciebie oraz Twojego pupila Kamyczka psotniczka :loveu:[/QUOTE] Przepadło. Silna wola to nie ja, samouwielbienie jak najbardziej.... Kamyczku, wybacz, teraz rymy wnusi składam - 2 lata stuknęło. Jutro jeszcze tylko moje imieniny, a od poniedziałku - tylko ty! Quote
madcat1981 Posted February 5, 2011 Author Posted February 5, 2011 No to ja składam dziś najserdeczniejsze życzenia imieninowe!:Rose: Baw się dobrze!:lol: Quote
AlfaLS Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 :Rose::Rose::Rose:Agatko tym razem to wszystkiego naj, naj lepszego imieninowo :lol:. Życzę spełnienia wszystkich marzeń żebyś później mogła wymyślać następne...:Rose::Rose::Rose: Quote
magenka1 Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Kamyczku odwiedzam i wysłałam dzisiaj swoją deklarację Quote
AlfaLS Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Kamyk nazbierał troszkę kasy na ogłoszenia to może mu kupić na tym bazarku [url]http://www.dogomania.pl/threads/201966-**BAZAREK-OG%C5%81OSZENIOWY-na-d%C5%82ug-Muszki-!!-52-OG%C5%81OSZENIA-ZA-JEDYNE-8Z%C5%81!!!-DO-28.02!!**?p=16280035#post16280035[/url] ? To tylko 8 zł. a zawsze jakaś szansa jest....... Quote
Recommended Posts