uzona Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Podnoszę chłopaków w górę, może jeszcze ktoś pomoże Quote
KWL Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Przycichło cos na wątku ? a nie powinno hop hop ! jest chociaż jakieś echo ? Quote
Zuzaneczka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 właśnie puściłam mój wkład :) może w kwietniu uda się coś jeszcze wysupłać ;) Quote
iwlajn Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Podnosimy chłopaków, wsparcie stale potrzebne... Quote
sleepingbyday Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 ja jeszcze deklaracji nie slałam, wsyztsko bede puszczac za jednym zamachem.... Quote
Kaja i Aza Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 SBD, a dostalas w koncu rzeczy na bazarki? Quote
sleepingbyday Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 dostałam jedną paczkę, z sopotu gdzie były min perfumy gabrieli sabatini. maiła to być paczka od beti.r aniołek się zbił i napisałam do niej, co w związku z tym, ale nie odpisała. w tą niedziele miałam wardroby z koleżankami, wystawiłam te rzeczy tam z cenami i całym opisem sytuacji oraz ,logiem fundacji biafry (wiem, ze bez pozwolenia, ale niepublicznie, no i żeby było porządnie). kilka rzeczy poszło, wsumie ma 30 zł w pudełku i bazarek szybciej zrobię. Quote
Kaja i Aza Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 To musze sobie przypomniec kto jeszcze sie deklarowal z rzeczami na bazarek. Quote
samoglow Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Biafrze, Jej Przyjaciolom i Zwierzakom - ZDROWYCH SWIAT !!! Quote
sleepingbyday Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 kaja, znalazłam twoje PW - Julie sie deklarowała. a to bazarek na koleżanki chłopaków. ale nie widac zdjęć. niech mnie ktoś dobije, niech sie nie męczę!!! nie wiem, co zrobićl kurde mol... http://www.dogomania.pl/threads/182924-PRZED-LATEM-do-11-kwietnia-do-21-00?p=14403481 Quote
3 x Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 poszła dzisiaj deklaracja dla Bacy i oddzielny przelew dla Freda zmieniłam dane przelewu i od dzisiaj przelewam po 10 zł na każdego z chłopaków - czyli dodatkowo deklaruję 10 zł/m-c na FREDA (na razie ustawiłam do października) Quote
Biafra Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Nie ma jak zacząć święta ... Baca przy śniadaniu zwymiotował żywą krew :placz: Quote
Biafra Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Co za potworny dzień :placz::placz::placz: Najpierw dziesięciu lekarzy nie odbierało komórek albo mieli poza zasięgiem a Baca wymiotował i wymiotował. Pokładał się na ziemi i temperatura mu spadła do 37 stopni :-( Dałam mu zastrzyki przeciwkrwotoczne i rozkurczowe i pojechałam do Krakowa objechać tzw. całodobowe kliniki. Dwie jakie mi przyszły do głowy. Jak dojechałam do krakvetu Bacuś zwymiotował w aucie jeszcze raz i był już bardzo słaby. W lecznicy się rozjechał na ziemi i był już do niczego niepodobny. Dziewczyna, która miała dyżur powiedziała , że dzisiaj tylko pomoc doraźna i nie ma możliwości żeby zrobić jakiekolwiek badania, bo musi być inny lekarz. Zresztą Baca nie wygląda źle :roll:. Mam mu robić kleiczki i dawać do picia. Dostał na wszelki wypadek antybiotyk. Ponieważ Baca już w ogóle nie wyglądał prosto z krakvetu pojechałam do Arki. W Arce już leżał na boku na podłodze i musieliśmy z lekarzem wnieść go do gabinetu :placz: Ma zrobione badania krwi, które wyszły fatalnie. Baca jest bardzo odwodniony i ma stan zapalny nie wiadomo czego. Na prześwietleniach przełyku i żołądka nic nie wyszło. Bałam się, ze mu pękł jakiś guz, wrzód albo dostał skrętu żołądka. Dalej nie wiadomo skąd krwawi. Może jak wymiotował pękło jakieś naczyńko. Jego stan ogólny jest zły. Został w klinice żeby go ustabilizować i później zrobić ewentualne dalsze badania. Jutro po południu mam dzwonić czy jest jakaś poprawa :-( Quote
Kaja i Aza Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Biafra, tak mi przykro; trzymajcie sie jakos. Nie bardzo moge pomoc, chyba tylko slowem wsparcia. Quote
Bambino Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Bacuś,pieseczku trzymaj się. Biafro ty też się trzymaj. Będziemy czekać na wyniki i trzymać kciuki za lepszy stan Bacy. Quote
Biafra Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Baca przeżył noc ale jest bardzo osłabiony. Cały czas dostaje kroplówki i na szczęście już nie wymiotuje. Więcej dowiem się jutro Quote
mysza 1 Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Ojej, biedny Bacuś. Mam nadzieję, że da radę. Ciekawe, co mu jest... Quote
sleepingbyday Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 ależ się przestraszyłam, słabośc, krew, wymioty. co za świeta... u nas też polka galopka z bezdomniakami. Baco, trzymaj się! Biafro trzymaj sie! zdalnie możemy w sumie tylko współczuc, realnie nie wiem, jkaby mozna pomóc, ale jakby cos trzeba było i można by to na odległość, to pisz. Quote
irenaka Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 [FONT="]Weszłam i zamarłam:shake:. Czy na dogo już nic dobrego dzisiaj nie wyczytam?[/FONT] [FONT="]Izuś, czy ja się na coś przydam? Może trzeba podjechać do kliniki, codziennie nie dam rady, ale może co drugi dzień?[/FONT] Quote
uzona Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 [quote name='sleepingbyday'] Baco, trzymaj się! Biafro trzymaj sie! .[/QUOTE] Ja mogę tylko powtórzyć i mocno trzymać kciuki za Bacę. Quote
Biafra Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Bacuś jest już w domu. Krwawienie ustąpiło i dalsze leczenie nie wymaga hospitalizacji. Najgorsze jest to, ze mimo szczegółowych badań nie wiemy co spowodowało krwawe wymioty, ani czy najpierw zwymiotował i podrażnił przełyk- a tam coś pękło, czy raczej zaczął krwawić i krew drażniła przełyk i żołądek i dlatego wymiotował. Przy okazji robienia zdjęć rentgenowskich przełyku i jamy brzusznej wyszły deformacje kręgosłupa w odcinku szyjnym i piersiowym :-( Jeżeli sytuacja się powtórzy trzeba będzie mu zrobić gastroskopię. Dostał do domu antybiotyk Lincocin, mam mu jeszcze podawać lakcid i przez min. dwa tygodnie intestinal. Na karcie wypisowej ma napisane: Hospitalizacja z powodu silnego osłabienia i wymiotów z krwią (krew żywoczerwona), badanie kliniczne i wyniki morfologii wskazywały silne odwodnienie. Badaniem RTG i USG nie stwierdzono przyczyny ww. objawów.Po leczeniu nastąpiła poprawa stanu zdrowia psa i wyników morfologii. Problemy ze wstawaniem i poruszaniem się wynikają ze zmian zwyrodnieniowych. W kręgosłupie masywne dyskospondylotyczne zmiany zwyrodnieniowe kręgosłupa. Po ustąpieniu aktualnych problemów sugeruję przewlekłe leczenie trocoxilem lub glikokortykosterydami o przedłużonym działaniu. zalecenia : Lincocin 2dz po 1, Lakcid 2dz po 1 , dieta typu Hill's przez min 2 tyg. Leczenie : hospitalizacja duże 2 usg rtg 2 3_wizyta sw Zastosowane leki : Badanie morfologia+ rozmaz 1 test Badanie morfologia+rozmaz 1 test Vit-K-amp 6 amp Cyclonamina 2 amp Linco-Spectin 30 ml Venflon 1 szt Ketofen inj 2 ml solcoseryl amp 1 amp Combivit 10 ml Płyn fizjologiczny 500 3 op płyn-Ringera 500 4 op lignocainum 2% 1 ml Lincocin 0,500 12 kaps Płyn fizjologiczny 500 2 op Za około tydzień badania kontrolne krwi. Rachunki za leczenie: Krakvet 40 zł Arka 529 zł Quote
Recommended Posts