Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z serii "chcesz być kochany prawdziwą, szczerą miłością? Kup sobie psa":

Pewnik Nr 1 - Aretha

Pewnik Nr 2 - Dioniś

Pewnik Nr 3 - Gi

Pewnik Nr 4 - Bubo Bubo

• 4 weeks later...
Posted

W imieniu Bubby Rajskiej bardzo dziękuję za życzenia i zapewniam, że 7 letni Bubas na spacerach wciąż ciągnie jak szatan :diabloti:

Trochę nas mało na dogo teraz ale jakoś tak się dziwnie porobiło, że czasu nie ma - praca i lekarze wypełniają go skutecznie i w sensie negatywnym. Taki lekarz twierdzi, że nerwy są szkodliwe a jak sobie człowiek pójdzie do lekarza to go szlag w powietrzu kilka razy trafi i zero konsekwencji z przestrzegania zaleceń. Praca przez ostatnie prawie 3 miesiące to współpraca z oświatą na Mokotowie. Jak mi się wreszcie uda dopiąć kontrakty to obiecałam sobie, że się napiję cydru ale tak zeby paść i wreszcie przestać myśleć co mi nowego prawnik, który parafuje umowy, wymyśli. Książkę o krainie absurdu mogłabym napisać.
U bandy wszysko w porządku - leją się między sobą, leją solidarnie psy na osiedlu, nabierają ciałka na zimę, Gi nabiera nas, że jest kulawa (jak przychodzi do ataku to używa wszystkich łapek, żeby np. 2 metrowego ochroniarza złapać i zakopać w ogródku).
Święta spędzimy u moich Rodziców. Mieliśmy jechać daleko ale mam problem z uchem i zmiana ciśnienia może mu zaszkodzić. Zresztą nie chcę nigdzie się szlajać. Te 130 km to nie kilka tysi. Ucho jest dobrym wytłumaczeniem ale powody są dwa. Także zostajemy i mam nadzieję, że wreszcie zachce mi się wziąć aparat i kilka fotek yorczo-pekińskich ustrzelić.

Posted

Trzymaj się ciepło!

U mnie też jakoś faza niepisania się włączyła... Ale żyję, mam się, jeśli nie rewelacyjnie, to znośnie, więc jest ok. Czasem tylko sobie o Was pomyślę...

Posted

Kolejna Wigilia, kolejne urodziny i imieniny Adasiu.
... i już nie tylko :-(

Chciałam zamieścić tradycyjną już Kolędę dla Nieobecnych, gdy zadzwonił telefon.

Dziś ta kolęda jest dla dwóch Panów A.

[video=youtube;Nw6dahvB9ms]http://www.youtube.com/watch?v=Nw6dahvB9ms[/video]

Adaś zaopiekuj się mężem swojej Mamci.

Posted

Dziękujemy za życzenia :-)

Nasze Święta? Smerf zadowolny z prezentów i wyjazdu do Dziadków jednakże dziś już wróciłyśmy. TZ był z nami 2 dni i pojechał odwiedzić swoich Rodziców - wraca jutro. Moje podejście do Świąt jest od przynajmniej 4 lat ambiwalentne. Teraz było wyjątkowo zniesmaczone i nerwowe. Nie byłam i wciąż nie jestem w najlepszej formie - po zabiegu za uchem i jakimiś tam cyrkami ze splotem nerwowym, bólem i drętwieniem lewej strony głowy. Doszedł niepokój o Mamcię Adasia, ku***, nikomu takich przeżyć nie życzę. I to jeszcze w Wigilię. Niby data umowna ale jakaś taka bardzo symboliczna. I choć dziś się widziałyśmy ten niepokój nie znikł.

Banda ma się znamienicie, choć Dyzio po Świętach ledwo skubie swoje ukochane Pomelo(ne) owoce ale deczko sadełka nabrał i dziś wraz z dziewczynkami zaszczepił się na wściekliznę.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Święta i sylwester bez sniegu, to nie to samo...:(

pzdre.

Dokładnie.
Nawet choinka na Placu Zamkowym jakaś taka mało pasująca... byliśmy dziś: