Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co się stało z dogo ???

A to zapewne wyjdzie w praniu :evil_lol:

Wczoraj była 18 rocznica urodzin mojej kochanej Giocondy.

Tradycyjnie wszystkie psy były podniesione przez TZta tak by dobrze widziały Jej portret i miały czas na refleksję.

Tata zapalił Gio świeczkę przy Jej kurchaniku...

Posted

U nas jakoś wszystkie urodziny , rocznice ...w tym roku sie rozmyły

O Giocondzie zawsze pamiętamy tak samo, choć od pięciu lat ciałkiem nie jest z nami. O każdym naszym czworonogu zresztą.

Mówisz, że się okazje rozmyły... do Agi na urodziny po raz pierwszy Dziadkowie przyjechali a nie Aga Ich odwiedzała. Nie było hucznie a przy okazji sprawdzili, że chodzę i jest ze mną ok. Zaś Giocondy urodziny to też i dla naszej bandy okazja do zjedzenia ekstra parówki albo kabanosa, zaś dla nas moment na wspominki.

Czas leczy rany... oklepany slogan ale jest w nim ziarno prawdy. 

Posted

W sumie to w tym roku tylko Ozzulka urodzinki miały jakiś kształt , byliśmy w Mikoszewie , przyszli do nas Znajomi z Boxą , my mieliśmy grilla , piwelko , dzieciaki smaczki ,było miło , więc w sumie uznajmy , ze zaliczone :)

Teraz 18.09 ma Kuba ....25 lat kończy  :niedowia: trzeba sie spiąć ;)

Posted

Warto się spiąć... dla Kuby.

Też się spięłam i na Agi urodzinach byłam. Stwierdziła, że dla Niej był to najlepszy prezent. 

Pod koniec miesiąca mamy imieniny TZta ale wciąż będę usztywniona, więc już wiemy, że spędzimy ten dzień kameralnie - pewnie jeszcze starszy Smerf ze stadkiem wpadnie. Jednakże pod koniec listopada, z racji brzydkiej pogody i moich urodzin, już zastanawiamy się dokąd pojedziemy na kilka dni. Już mi sprawność wraca (wczoraj zrobiliśmy sobie 3 km spacerek po prostym), także za dwa miesiące będzie na tyle dobrze, że ani samochód ani inny środek transportu nie będzie mi zabroniony. 

• 2 weeks later...
Posted

Smerfowe urodziny:

Gi

CAM00270_zpsff0ac521.jpg

Lulu (Aretka)

CAM00273_zps269744e3.jpg

Bu

CAM00275_zps04605089.jpg

Dionizego nie udało się ufocić w wersji do pokazania, za to po imprezie Aretka odsypiała:

CAM00292_zps45fcf2ed.jpg

• 3 weeks later...
Posted

Wow , jak balowo , prawie szampańsko na imprezie u Smerfy było ;)

A car Dionizy nic się nie zmienia , no oprócz tego że co fota to przystojniejszy ;)

Dopiero dwa dni temu zniknęły serpentyny, wniosek, że długo balowaliśmy :megagrin:

Carunio to się coraz jaśniejszy robi ale już zapuszcza zimowe skarpetki, które regularnie i notorycznie pierze co wieczór, na mojej głowie gdy wszyscy już położą się spać :madgo:

Zaś wczoraj były 22 urodziny Arety, która była pierwszym szczeniakiem urodzonym u nas w domu:

8bee7fa6e3f62b6f.jpg

11 listopada minie 7 lat jak nie ma Jej z nami ciałkiem.

• 2 months later...
Posted

Oj dawno nic napisałam...

Carunio ma się świetnie, choć ostatnimi dniami jakiś taki mokry z przegrzania gania :evil_lol:

Dziewczynki kończą cieczki. Bubilda hucznie obchodziła 8 urodziny.

Wszystko jakoś idzie.

• 2 weeks later...
Posted

...przychodzimy .... odchodzimy ...pomalutku , po cichutku ...

minął kolejny rok , zaczął się następny ...jakikolwiek będzie , nigdy już nic nie będzie takie samo

Posted

Oj tak.

U nas szykują się przyjścia, nie będę jednak zapeszać a jak przyjdzie czas to zdjęcia zamieszczę ;-)

Polikwidowały się yorkowe hodowle, odeszli ludzie od yorków, inni zostali wykończeni donosami (słusznymi) a my sobie trwaliśmy w zawieszeniu. Choć jeszcze wiele złego yorkom się dzieje to dobrze, że już coraz mniej i może uda się kolejne kilka istotek przywrócić życiu i ludziom. Bo są sobie takie potworki, które po śmierci właścicielki mieszkają w jej mieszkaniu, raz dziennie odwiedzane są na karmienie i to jest ich cały kontakt z człowiekiem. Choć nie wiem czy takie coś człowiekiem nazwać można? Psiaki są w pampersach i nie mają strun głosowych. Zabić to mało.

Posted

Czasem trudno ogarnąć to co się wokół dzieje ...

To ja czekam na wszelkie info i odezwij się czasem

Ale trzeba żyć i dążyć do tego by być lepszym. Żeby nie wiem co się działo. I to nie tylko w temacie yorków...

Info to tak kile Walentynek, takie foto będzie. Mam nadzieję ;-)

Już będę się odzywać i to postaram się regularnie. Nawet jakieś zdjęcia postaram się zamieścić, jak je tylko ze starego sprzętu przeniosę. Jakoś mi to ciężko idzie a Smerf na kompa czeka ....

• 1 month later...
Posted

Feryjnie i zimowo u was :)

Dyź łyżwiarz jest extra :D

Psy hasają , Smerfa rośnie ;)

U nas ferie skończyły się przeszło tydzień temu, zdjęcia są z weekendowego wypadu ;-)

Dionizy był niesamowicie zachwycony kicaniem w śniegu, po czym padł i spał kilka godzin, nie zwracając uwagi na dostępność przekąsek regeneracyjnych ;-)

Psy najwięcej to śpią na kanapie. Smerfa wczoraj zaliczyła w szkole schody na kolanie i skończyło się hasaniem o kulach przez jakiś czas. W czwartek miała mieć dyskotekę w szkole...