bea100 Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 [quote name='puz']...mam nadzieje ze zostaniesz tu z nami. A tak dla wyjaśnienia Beatka ma hodowle z której pochodzi Bogdanka co trzymałas na smyczy w nowym saczu ... Żaneta: Ja też mam taką nadzieję, ze zostaniesz 8) To ci niespodzianka :P Bo okazuje się, że poznałaś Bogdankę, czyli w prostej linii po kądzieli pra-wnuczkę Krasnej :lol: Tajga, matka Duni też jest córką Guślarza Ogaria i właśnie Krasnej :P Czyli Tajga jest siostrą Idola Burzana tyle, że z innego miotu 8) Tajga miała jeden jedyny miot i z 6 psów a raczej z 3 suczek tylko moja Dunia jest suką hodowlaną i żaden z jej 3 braci nie został reproduktorem (też żal :( ) Szkoda, że Burzan nie ma papierów reproduktora :( . Szkoda tej linii polujacych ogarów. Z tego co wiem, to Z Rydzyńskiego Lasu pozostał na wybrzeżu reproduktor: Ohar oraz (chyba w Łódzkiem) jest piękny CH Tarpan Z Rydzyńskiego Lasu (brat miotowyTajgi). Tyle ja wiem. Czy jeszcze ktoś coś wie o innych żyjących pieskach reproduktorach lub sukach hodowlanych z tym przydomkiem? Żaneta: Czekam, czekam na fotki :D Timo: mam w tym momencie pytanie. Czy Twój Kornak Z Rydzyńskiego Lasu jest miotowym bratem Krasnej? Czy ma papiery reproduktora?
puz Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 :lol: no jak na K to pewnie brat :lol: Własnie Mirek kupił aparat cyfrowy bedziemy robic zdjecia i cykac do bólu i wlejac na dogo jutro wybieramy sie do pszczyny na pokaz ras psów mysliwskich beda piekne zdjecia :lol:
mmbbaj Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 [quote name='puz']... jutro wybieramy sie do pszczyny na pokaz ras psów mysliwskich beda piekne zdjecia :lol: Puz - tej Pszczyny to Wam okropnie zazdroszczę! :evilbat: :D tam jest tak pięknie i malowniczo, że zdjęcia będą super! Uwielbiam Pszczynę, a niestety tym razem nie udało nam się pojechać bo, jak zwykle jest za mało czasu :( Czekam na zdjęcia z Waszego tam pobytu :D
Żaneta Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Udało mi się sprawdzić Kornak to na 100% brat miotowy Krasnej, jaki ten świat mały :P ja wiem że gdieś na limanowszczyźnie jest siostra Burzana IWA NUTKA z Rydzyńskiego Lasu i jest ona sunią hodowlaną, słyszałam też coś o suczce z tego samego miotu INA HARFA ale niewiem gdzie się znajduje i co osiągneła :lol: niestety więcej wiadomości nie posiadam :( Żaneta i dwa ogarki Jaga i Burzan
bea100 Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Żaneta: nic mi się ta fota nie otwiera :-? Spróbuj raz jeszcze... Tak, faktycznie, zapomniałam o niej :oops: IWA NUTKA Z Rydzyńskiego Lasu jest w hodowli Stopnicka Przełęcz ( i w 2004r miała ładny miot 9 szt ogórków na ,,B"; była kryta Tangiem Olfactus) Hodowla Z Rydzyńskiego Lasu miała wiele bardzo ciekawych hodowlanie miotów, a myśmy tu naliczyły tylko parę piesków dających nadal tą linię :( . Mało. Może Hania z Olfactusa coś nam dopisze, jak wróci do netu 8)
Żaneta Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 bea100 napisał(a):Żaneta: nic mi się ta fota nie otwiera :-? Spróbuj raz jeszcze... Tak, faktycznie, zapomniałam o niej :oops: IWA NUTKA Z Rydzyńskiego Lasu jest w hodowli Stopnicka Przełęcz ( i w 2004r miała ładny miot 9 szt ogórków na ,,B"; była kryta Tangiem Olfactus) Hodowla Z Rydzyńskiego Lasu miała wiele bardzo ciekawych hodowlanie miotów, a myśmy tu naliczyły tylko parę piesków dających nadal tą linię :( . Mało. Może Hania z Olfactusa coś nam dopisze, jak wróci do netu 8) Iwa miała też miot z Jantarem w 2003 też było 9 ogórków na "A" wynika z tego że musi być więcej psiaków z Rydzyńskiego :P w 2001 w krośnie spotkaliśmy Tabora ale on chybqa nie jest reproduktorem. co do zdjęć wkleje jutro od razu więcej Żaneta i dwa ogarki Jaga i Burzan
puz Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 [quote name='mmbbaj'][quote name='puz']... jutro wybieramy sie do pszczyny na pokaz ras psów mysliwskich beda piekne zdjecia :lol: Puz - tej Pszczyny to Wam okropnie zazdroszczę! :evilbat: :D tam jest tak pięknie i malowniczo, że zdjęcia będą super! Uwielbiam Pszczynę, a niestety tym razem nie udało nam się pojechać bo, jak zwykle jest za mało czasu :( Czekam na zdjęcia z Waszego tam pobytu :D Niestety w połowie drogi Mirek zorientował sie że zostawił garnek na gazie z psim jedzeniem jestem załąmana i wkurzona :evilbat:
puz Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Żeneta aby wkleic zdjecie tu do galerii musisz zalozyc album w internecie a nastepnie z wlasciwosci wklejonago zdjecia wklejasz miedzy img jego adres inernetowy
mmbbaj Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 [quote name='puz']... Niestety w połowie drogi Mirek zorientował sie że zostawił garnek na gazie z psim jedzeniem jestem załąmana i wkurzona :evilbat: Puziku! :lol: Ty się ciesz, że On się zorientował! Bo gdyby nie... :shock:
puz Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 [quote name='mmbbaj'] Puziku! :lol: Ty się ciesz, że On się zorientował! Bo gdyby nie... :shock: Tak tak po moim pytaniu czy wyłączył :evilbat:
Żaneta Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 [quote name='puz']Żeneta aby wkleic zdjecie tu do galerii musisz zalozyc album w internecie a nastepnie z wlasciwosci wklejonago zdjecia wklejasz miedzy img jego adres inernetowy dzięki za radę zaraz wkraczam do dzieła, PW dotarło i mam na ten temat podobne zdanie jak ty puz Żaneta i dwa ogarki Jaga i Burzan
bea100 Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Żaneta napisał(a):...PW dotarło i mam na ten temat podobne zdanie jak ty puz ... Żaneta: Uważam, że nie powinno się ,,zaśmiecać" galerii pryw. tekstami ( niezrozumiałymi dla innych), są od tego inne tematy do pogaduch oraz pw. Galeria nie została , jak sądzę, założona przez Hanię w tym celu :-? nie sądzicie?
Żaneta Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Żaneta: Uważam, że nie powinno się ,,zaśmiecać" galerii pryw. tekstami ( niezrozumiałymi dla innych), są od tego inne tematy do pogaduch oraz pw. Galeria nie została , jak sądzę, założona przez Hanię w tym celu :-? nie sądzicie?[/quote] bea oczywiście że masz rację, trochę mi głupio :oops: no dobra, a teraz coś dla was wszystkich ogaromaniaków za chwile będą zdjęcia :lol: Żaneta i dwa ogarki Jaga i Burzan
bea100 Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Żaneta napisał(a): ...no dobra, a teraz coś dla was wszystkich ogaromaniaków za chwile będą zdjęcia :lol: ... :P No to wracamy do galerii :wink:
Żaneta Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 [url]http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_znana0 narazie są 2 zdjęcia ale będzie więcej, wreszcie mi się udało,rzycze miłego oglądania moich psiakó Żaneta i dwa ogarki Jaga i Burzan
Żaneta Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 No cóz zjadłam trochę liter, ale to ze szczęścia że wreszcie zobaczycie moje ogóreczki :P , dziękuje za pomoc puz to też dzięki niej, gdyby nie ona i jej rady to niewiem czy te zdjęcie by się kiedykolwiek ukazały :fadein: , a teraz będe się starała co jakiś czas dodawać nowe foty co jakiś czas, zapraszam do galerii moich ogarków Żaneta i dwa ogarki Jaga i Burzan
bea100 Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Żaneta: super, super fotki (no a ten kwitnący sad mnie rozwalił zupełnie :D ), czekam, czekam na jeszcze 8)
Żaneta Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 cieszę się bardzo że się wam podobają :) , będzie więcej ale dopiero za kilka dni, mogę wam zdradzić że te następne prawdopodobnie będą odzwierciedlać umiejętności moich psiaków Żaneta i dwa ogarki Jaga i Burzan
arek2000 Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Na wyraźną prośbę. Puz dzięki że mnie namówiłaś. Agarek urodził się 09-12-2000 roku!!! Jestbardzo spokojnym i potulnym psiakiem. Czasami jego wadą a przede wszystkim zaletą jest to że on praktycznie wogóle nieszczeka. Pozbawiony jest także jakiejkolwiek agresji. Gdy jesteśmy na spacerze i wejdziemy w drogę większemu lub agresywnemu "bohaterowi" Agar szuka najbliższego krzaczka podsikuje i idzie dalej swoją drogą. Kompletne olewatorstwo. Często zaskakuje mnie to ze potrafi tak mocno trzymać nerwy na wodzy. Gdyby do ucha mi ktoś tak krzyczał na pewno odezwałbym sie. Nieoznacza to jednak ze nie potrafi sie bronić!! Zadziwajace jest to ze on sam sie tego nauczył że jak jakiś agresor go zaatakuje to on chwyta go za nos. Dzieki temu tamten jest bezbronny. Agarek też jest czasem taką małą ciapą ponieważ kompletnie nie interesuje go polowanie. Gdyby mógł to zaprzyjaźniłby się z każdą istotą na Ziemi.
Żaneta Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 arek2000 śliczne psiaki, napisz o nich coś więcej :lol: i o sobie też
KUMPELka Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 [quote name='arek2000'] Cóż :roll: można powiedzieć tylko SMACZNEGO :lol: Super fotka - mówcie mi: ANAKONDA :lol: :lol: :lol:
puz Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Witak Arek moje zachcianki zostaja spełnione dzieki Witamy na forum i Agara
Recommended Posts