halbina Posted July 11, 2009 Author Posted July 11, 2009 Malutka ma szansę na dom, już dziś... trzymać kciuki! a Wrzosik już "u siebie"! Quote
psiama Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Dla mnie foto - rewelacja !!!. Znaczy jeden z kotów zapowiada sie na bardzo dobrego dentystyę :diabloti: Quote
DG32 Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 http://lh6.ggpht.com/_7WippezDP6A/SlZwV878wTI/AAAAAAAABBE/aCqW77dCaLQ/s512/P7080091.JPG Faktycznie ekstra zdjęcie :lol:. Quote
halbina Posted July 11, 2009 Author Posted July 11, 2009 Pan miarzyjechać na 17.00, zadzwonił o 17.00 i bardzo przepraszał, ale nabawił się problemów gastrycznych i musi przełozyć wizytę... no i dobrze, bo w ferworze tego, co miało dziś miejsce... zapomniałam o nim, a kiedy dzwonił... byłam daleko od domu... mam nadzieję, że jeszcze zadzwoni! Quote
malawaszka Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 I jak? zadzwonił jeszcze ten pan? :kciuki: Zapraszam Was do "moich" kotków :loveu: http://www.dogomania.pl/forum/f1206/najpiekniejsze-koty-na-dogomanii-kocia-rodzinka-141916/ Quote
halbina Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 Pan na razie milczy, był telefon dot. Liptona, w środę mają przyjechać ze Świętochłowic... i też stamtąd w sprawie suczek płowych, kontakt od Ihabe, kochana jest! Quote
halbina Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 Domki naprawdę potrzebne! Jaśminka musi zostać wysterylizowana, kociaki są jeszcze trzy: czarny Bratek, Sasanka i Prymulka, no i podrostek Lipton. Quote
halbina Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 do Formicy wraca jutro rudy kocurek, to będzie jej 16-sty koci tymczasowicz, ma też chorą neurologicznie Kaję... i świnkę morską na tymczasie, a wszystkich zwierząt: "w łazience 12 (5dzikich+3szkolne(Dalia i Krokusiki)+Tulipan+Robaś+Misza+Mara) + dojadą 3Ani + Karmel = 16ście tymczasowych + 4 domowe własne + 2 balkonowe własne + jak na razie wszystkie cztery psy a i jeszcze mam świnkę z lecznicy i dwa króliki" (za cytat prywatnej rozmowy na gg przepraszam, Kasiu!) - Formica jest na L4 i ma się oszczędzać... :roll: fundacyjne konto świeci pustkami... ja mam kotkę jaśminkę + 3 maluchy sześciotygodniowe może, 3-mies. kociaka Liptona i dwie 3-mies. suczki (docelowo duże) (do soboty miałam 10 tymczasów) MAMY SYTUACJĘ AWARYJNĄ! bardzo proszę o wsparcie... :oops: bardzo proszę o jakieś bazarki... :oops: bardzo proszę o domy dla naszych podopiecznych, ich reklamę... Quote
halbina Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 Niestety, nie mam dobrych wieśći. Po zaszczepieniu Jaśminki i odrobaczeniu maluchów coś się zmieniło... pogoda była taka, że mniejszy apetyt i mniejsza aktywność nie wzbudziła mojego zaniepokojenia. Maluchy jadły choć jakby mniej rzucały się na puszkowe jedzonko. Bawiły się i nadal ssały mamusię. W kuwecie robali nie było. Ale coś było nie tak i w niedzielę bawiły się tylko dwa, trzecie kociątko spało. To było późną nocką, a rano mała już nie żyła. Pozostałe kociaki straciły apetyt i były dokarmiane strzykawką. Dziś Piotr, wet i TZ Formicy zabrał małą na sekcję i zaczęliśmy intensywne leczenie Jaśminki i kociąt. Trzymajcie kciuki za Jaśminkę i maluchy! Quote
MartynaP Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 boze :-( biedne te kociaki Czytalam na miau chyba kociaki od Jaggi tak miały ze po szczepieniu sie pochorowały,tez kocie mialo sekcje i okazalo sie ze to PP Zreszta sama wiesz moje tez chorowały teraz jest ok ale szczerze powiem boje sie je szczepic zastanawiam sie czy nie poczekac jeszcze np. ze 2 miesiace :shake: Trzymam kciuki za maluchy. Quote
halbina Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 Formica napisała na Miau: I u Prymulki (') i Sasanki TŻ znalazł ropne krostki (na języku i policzku), oprócz tego podczas sekcji u Prymulki stwierdził zapalenie płuc i małe ropne ogniska na śledzionie. Ponieważ wcześniej Halbina, ani mój TŻ, który je oglądał i odrobaczał nie zauważyli żadnych niepokojących objawów (ani z ukł. oddechowego, ani pokarmowego) podejrzewamy, że mamy do czynienia z jakąś nadodostrą infekcją bakteryjną. U Prymulki najprawdopodobniej doszło do posocznicy. Cała ekipa dostała antybiotyki i odpowiednie leki. Quote
Recommended Posts