malawaszka Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 boże wchodzę tu po jakims czasie i takie wieści :-(:-(:-( przykro mi bardzo... śpijcie maluszki ['] ['] ['] za pozostałe trzymam :kciuki: za mamusie też!!! Quote
psiama Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Formica napisał(a):Oj, czorny diabeł wylądował u mnie wczoraj. Jeszcze w środę biegał i nie wzbudzał żadnych naszych podejrzeń. Halbinka też niczego specjalnego nie zauważyła aż do piątku, a wczoraj go siekło. Dostał leki i kroplówę, to cholerstwo jest straszliwie zjadliwe :shake: :eek: trzymaj sie czarnusiu, trzymaj mocno !!!!! Reszta OK ? :roll: Quote
halbina Posted August 2, 2009 Author Posted August 2, 2009 Reszta... Jaśminka w miarę ok, już pojada, kuwetkuje, myje się... i mruczy, jest też ciut aktywniejsza... ale to świństwo ją strasznie wycieńczyło... skóra i kości... drobinka taka... Lipton aktywny, bawi się z Juniorem i Kirke, Junior jeszcze posikuje (zapalenie pęcherza) Quote
Formica Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Ten łikend był jakiś koszmarny :( Bratek nie przeżył. CHolerstwo przełamało barierę i rozwinęła się posocznica z pełnym zapaleniem płuc. (') Quote
halbina Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 :-( :-( :-( Bratku [*] Jaśminka znów gorzej, w nocy wymiotowała... Quote
psiama Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Bosz ................ Brateczku [*]. Trzymam za zdrowie pozostałej ekipy. Oprócz convalescenta (proszek i saszety oraz czasem puszke psią, bo ma gestsza konsystencję) podaje w razie biegunek i wymiotów na tle infekcji puszki i pasztety RC Recovery. Widac poprawe w oczach. Zeby tylko jadły ... Jak z apetytem gorzej wstrzykuję ze strzykawy płyn z proszkiem RC conv. Ale pewnie wiecie to ... Musi przyjść koniec tej gehenny, musi ....... Quote
halbina Posted August 4, 2009 Author Posted August 4, 2009 walczymy nadal o Jaśminkę... nie było wymiotów... Quote
korek221 Posted August 4, 2009 Posted August 4, 2009 BOŻE ...BIEDNE KICIUSIE:placz::placz::placz::placz: [*] [*] [*] STOKROTCE SIĘ UPIEKŁO...ZNALAZŁA DOMEK, ZANIM "CYTRYNOWE DIABELSTWO" SIĘ PRZYSZWENDAŁO... TAK MI PRZYKRO...:-(:-(:-(:-(:-(:-( Quote
Formica Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Przekleję mój apel z miau. [SIZE=5]Chciałam oficjalnie prosić o wsparcie finansowe na leczenie Jaśminki! Kocinka od dłuższego czasu walczy z wredną bakterią Citrobacter faundii i mimo celowanego antybiotyku raz jest lepiej raz gorzej. Chcielibyśmy powtórzyć jej pełne badanie krwi i zrobić test w kierunku FIV i FeLV. Zaczniemy także kurację cykloferonem. Wątek Jaśminki można znaleźć tutaj. Pełne dane Fundacji wraz z numerem konta są podane na tej stronie. Naprawdę każdy grosik się będzie w tej chwili liczył! Dziś poszła pierwsza dawka cykloferonu. Dzięki Lidce będziemy w stanie zapewnić Jaśmince całą kurację tym preparatem. Dodatkowe testy na FeLV i FIV jednak mogę zrobić dopiero po uzbieraniu pieniążków, dług w lecznicy osiągnął straszliwe rozmiary, a cierpliwość szefa się skończyła. Pod opiekę Fundacji od wczoraj trafiło pięć kolejnych kociąt. Szczegóły w wątku w moim podpisie. (tutaj) Mam też dobre wieści. Dziś dostałam maila od opiekunki Wrzosika Jaśminkowego vel Stasia. Pozwolę sobie zacytować: Dobry wieczór, U Stasia jest wesoło, dużo się dzieje: zabawa na całego, energia rozpiera Go prawie cały czas. Zje, zaczyna szaleństwa aż do upadłego, by w końcu przysypiać na "stojąco";)i tak na okrągło. Ten katarek mu przeszedł, ale nie obyło się bez antybiotyku. Cały czas ma apetyt, waży już ponad 1kg. Wypróżnia się bez problemów, czasem wysadzam Go jak małe dziecko, żeby przypomnieć Mu gdzie jego kuweta. Na razie szczepienia zostały odroczone i przy następnej kontroli u weterynarza zapadnie decyzja, kiedy będzie szczepiony. Pozdrawiamy serdecznie i trzymamy kciuki za zdrowie Wszystkich Waszych Zwierzaków, Stasio i Agata K. :))I parę zdjęć z nowego domku: Więcej fotek tutaj. Mała1 z Mylek zadeklarowały 100zł. Dziś dzięki tej sumie będę mogła zrobić pełne badanie krwi + testy na FeLV, FIV i pod kątem FIP. Serdecznie dziękujemy. Nie mniej jednak nie ukrywam, że wciąż liczymy na wsparcie. Tak jak pisałam cierpliwość w przychodni się skończyła, nie mogę już nic robić "na zeszyt", a leczenie Jaśminki już samo w sobie trochę pochłonęło. Quote
psiama Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Wszędzie bidy, wszędzie potrzeby :shake: Wyślę parę grosików na konto SP :p. Jaśminko, walcz kiciu, walcz !!! A Wrzosik (Stefciu) jest przepiękny. I Pani zakochana po uszy :loveu: Quote
halbina Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 będziemy prosić osoby zalogowane na Miau o poparcie naszej kandydatury w głosowaniu Krakvetu, na razie czekamy na ankietę, w której osoby chcące nam pomóc mogą zagłosować na nas: 4.Fundacja "Szara Przystań" z Zabrza: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=92969 http://www.szara-przystan.pl/ Quote
malawaszka Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 o boże współczuję :placz: Jasminko nie poddawaj się!!!!!!!! :kciuki: Quote
psiama Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Oddałam głos :p. Kochani, którzy mają w sercu Kaję, która kilka dni temu przekroczyła teczowa bramę ... Ci którzy pamietają mAlutką wyrwaną z łap smierci, teraz piękną pisne w swoim domku i Ci którzy pamietaja Szamana ja pamietam to wszystko wybrani podopieczni Szarej Przystani wesprzyjmy Fundację głosując na nią. Ta dotacja z Krakvetu pozwoli iść dalej do przodu, ratować skuteczniej, przygarniać, leczyć. Link na miau ... Miau.PL :: Zobacz temat - Głosujemy na kandydata do Krakvetu na sierpień!= POMÓŻMY !!!!! Quote
Formica Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Jaśminkowe wieści (przeklejam z miau) Wieczorem jedziemy na wizytę domową. Mam wyniki krwi, ale nie pełne jeszcze. Morfologia w normie, co nas zdziwiło. FeLV i FIV ujemne. Albuminy w normie. Białko całkowite podwyższone. Podwyższony poziom potasu i sodu. Niestety lab nie zrobił badań, które były dla mnie priorytetem czyli czynników wątrobowych i nerkowych, bo jak to pani stwierdziła "aparat wsysnął całość próbki i tych czynników nie zbadał". Szlag mnie trafił i pośrednio przez telefon panią w labie. Wieczorem spróbujemy utoczyć Jaśmince jeszcze kropelkę. Ogólnie koteczka wygląda jak siódme nieszczęście. Włączyliśmy do akcji inny antybiotyk i czekamy aż cykloferon zadziała. Quote
MartynaP Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 wierze ze bedzie dobrze...juz za duzo ich nie ma :-( Quote
DG32 Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 [quote name='halbina']będziemy prosić osoby zalogowane na Miau o poparcie naszej kandydatury w głosowaniu Krakvetu, na razie czekamy na ankietę, w której osoby chcące nam pomóc mogą zagłosować na nas: 4.Fundacja "Szara Przystań" z Zabrza: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=92969 http://www.szara-przystan.pl/ My już zagłosowaliśmy i teraz promujemy Was - patrz banerek :diabloti:. Quote
kasia2005 Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Głosujcie na SzP, bo na miau ostra konkurencja jest a każda pomoc się przyda ! Kasiu, jak dzisiaj Jaśminka ? Quote
MartynaP Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 ale fajny baner :) ukradne sobie ... :evil_lol: Quote
halbina Posted August 6, 2009 Author Posted August 6, 2009 Jaśminka nadal dziubie jedzonko, ale zaczyna za mną biegać i jakby czegoś szukać... na co ona ma ochotę?... może surowe mięsko... :roll: Quote
Formica Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Dzisiaj trzecia dawka cykloferonu i jeszcze raz pobieramy kapkę krwi. A teraz niech mi ktoś jak krowie na rowie wytłumaczy jak się wkleja taki banerek w podpis? Bo chętnie to zrobię :diabloti: Quote
psiama Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 No to wersja dla technikum rolniczego jak się u nas mawia ... :diabloti: Musisz być zalogowana na DOGO oczywiście. Kopiujesz banerek z podpisu np. halbiny (na banerku z głosowaniem klikasz prawym klawiszem myszki funkcję Kopiuj). Teraz wchodzisz w swój Panel Użytkownika, który znajduje się na poziomej górnej, niebieskiej liście menu obok funkcji FAQ Lista uzytkowników itd ... . Po wejściu z lewego pionowego paska funkcji wybierasz Edytuj Sygnaturę. Pojawi się spore białe okienko. Tam wklejasz banerek (z prawego menu myszki Wklej). Zapisujesz funkcją Zapisz sygnaturę (jest na dole). No i masz :cool3:. Quote
psiama Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Trzymam za Jaśminowe badania ..... :thumbs:. A Pani z labo ..... tiaaaaaa :roll:. Przez nią trzeba kociętwo kolejną krew toczyć :shake:. Quote
kasia2005 Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Dziewczyny ! do licytacji marsz ! Śliczne, mosiężne bibeloty, doskonałe do ozdobienia każdego wnętrza. Zapraszam Miau.PL :: Zaloguj Quote
Recommended Posts