Ajula Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 dziewczyny od Gufka się nie meldują hej hej co u Was słychać? Quote
majqa Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='Ajula'](...) hej hej co u Was słychać?[/QUOTE] Brakuje nam Was tutaj!!! :lol: Quote
KateBono Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Witam wszystkich! Wczoraj byłam z Gufiaczkiem "Maczo" na badaniach, pobrali mu krew na morfologię, profil wątrobowy i profil nerkowy oraz miał robione EKG. Zlecone zostały przez doktora Garncarza aby można było się umówić na operację musiały być zrobione Quote
KateBono Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Dzisiaj odebrałam wyniki ,są dobre i nie ma przeszkód by operacja się odbyła. Będę dzwonić o 21 do doktora Garncarza o termin operacji. Badania kosztowały 120 zł. Faktura od lekarza "poszła" do Fundacji. Quote
rytka Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 Pani Kasiu -jest pani skarbem Gufowym.,miał szczescie,ze Panią ma:loveu: Quote
Ajula Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Kasiu widzę, że się ostro wzięłas do pracy :lol: dzięki :Rose: Quote
feliksik Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Przeprasza Cię Gupfiku, ale sytuacja tragiczna - horror z psami w roli głównej, może ktoś zajrzy [url=http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13438970#post13438970]HORROR W SZYDLOWCU!Wyjazd w piatek! Szukamy PILNIE DT! Zdjecia s.1, 2, 30, 31 - Strona 53 - Dogomania Forum[/url] lub banerek w moim podpisie Quote
Delph Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Mam pytanie, co było naprawiane w nóżce Gufika? Mam właśnie od wczoraj astke, która chodzi tak jak Gufi. Podobno ma "zlamanie glowki kosci udowej, kosc udowa o polowe krotsza, masa zwyrodnien. Jest to bardzo stare zlamanie, bo jest duzo naciekow i zbliznowacen." Wet mówi, że to nieoperacyjne, ale czy Gufi nie miał też uszkodzenia główki kości udowej? Teraz pluję sobie w brodę, bo Rytka wysłała mi zdjęcie Gufiego do konsultacji z wetem od naszego Felka, ale ponieważ nie mieli czasu na dodatkowe rozmowy (Felek był w ciężkim stanie, groziła mu amputacja), to odpuściłam :oops: No i mam za swoje :oops: To wątek asteczki, żeby tego było mało ona ostatnio z tym bólem miednicy urodziła :placz: : [url]http://www.dogomania.pl/forum/f1161/polamana-pogryziona-w-ciazy-amstafka-swiercze-172871/[/url] Quote
KateBono Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Witam! Gufiaczek miał operację właśnie na to. Fachowo to: dekapitacja główki kości udowej po starym złamaniu, a nie fachowo to usunięcie główki udowej i wytworzenie tym samym stawu rzekomego. Quote
KateBono Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Operacja "Macza" jest 19.11.2009 o godzinie 9.15, trzymajcie za wczasu kciuki za Gufiaczka, facet jest dzielny , zniósł pobieranie krwi i EKG, za to MÓJ MĄŻ BYŁ BLISKI OMDLENIA i tu cytuję:" JAK ONI MOGĄ W TEN SPOSÓB POBIERAĆ KREW PSU, nie znają innego sposobu " jak by był inny sposób:lol: Quote
BeaBono Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 ulubiona Gufowa zabawa- przeciąganie... kiepska jakość , ale coś widać: [IMG]http://www.youtube.com/watch?v=X0prmi9a8MQ[/IMG] Quote
rytka Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 Katebono poszla dziś wreszcie kasa odemnnie 400zł.;) U mnie Guf tez lubił przeciąganie tylko mopa za ogon przeciągał:evil_lol: Quote
Ajula Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='Delph'] "zlamanie glowki kosci udowej, kosc udowa o polowe krotsza, masa zwyrodnien. Jest to bardzo stare zlamanie, bo jest duzo naciekow i zbliznowacen." [/QUOTE] brzmi tak samo, też zwyrodnienia, nacieki i zbliznowacenia, ale u Gufa nic nie było o tym, że "kość udowa o połówę krótsza" jednak na Twoim miejscu spróbowałabym u innego weta-ortopedy Gufika też przedtem badał inny i powiedział "nieoperacyjna" Quote
Ajula Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='KateBono']Operacja "Macza" jest 19.11.2009 o godzinie 9.15, trzymajcie za wczasu kciuki za Gufiaczka, facet jest dzielny , zniósł pobieranie krwi i EKG, za to MÓJ MĄŻ BYŁ BLISKI OMDLENIA i tu cytuję:" JAK ONI MOGĄ W TEN SPOSÓB POBIERAĆ KREW PSU, nie znają innego sposobu " jak by był inny sposób:lol:[/QUOTE] wspaniałe wieści Kasiu :multi: jak Ty dojedziesz na 9.15 do wawy?? i jak to się stało, że Twój Mąż był przy pobieraniu krwi Gufika? :lol: a swoją drogą chłopy to jednak delikatne stworzonka :evil_lol: Quote
KateBono Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Jak to się stało że mąż pojechał? Przecież "drugi facet" w domu miał jechać do lekarza a lekarze to nic "dobrego", będą GUFIACZKOWI ROBIĆ KRZYWDĘ no i musiał nadzorować tę wizytę, żeby nic ponad badania mu nie zrobili. Obaj (mąż i psina) dzielnie czekali na wizytę w poczekalni u weta. Quote
KateBono Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Wreszcie mam wszystko co powinnam wiedzieć o operacji Gufiaczka. Dzisiaj pan doktor z W-wy zadzwonił (po uprzednim moim wydzwanianiu do niego, takiej "pani" niecierpliwej jeszcze nie spotkał ) i podał listę leków jakie "Maczo" ma dostawać przed operacją. We wtorek jadę do dr Starczewskiego , żeby je zapisał i od 12.11.09 zacznę je podawać. Quote
Ajula Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='KateBono'] będą GUFIACZKOWI ROBIĆ KRZYWDĘ no i musiał nadzorować tę wizytę, żeby nic ponad badania mu nie zrobili. Obaj (mąż i psina) dzielnie czekali na wizytę w poczekalni u weta.[/QUOTE] cudnie :evil_lol: cieszę się, że Gufi ma obrońcę w postaci Twojego męża chętnie bym we wtorek zobaczyła Gufika u dr Starczewskiego, ale wyjeżdżam, wrócę dopiero w czwartek, albo piątek acha, a "pani" może niecierpliwa, ale za to jaka skuteczna! Quote
Delph Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 [quote name='Ajula']jednak na Twoim miejscu spróbowałabym u innego weta-ortopedy Gufika też przedtem badał inny i powiedział "nieoperacyjna"[/QUOTE] Dziękuję za odpowiedzi. Spróbuję, ale wczoraj widziałam na żywo rtg astki i w porównianiu z Gufikowym wygląda sto razy gorzej :-( Quote
rytka Posted November 6, 2009 Author Posted November 6, 2009 Delph jezeli porównujesz z rtg ,które ja Ci przyslalam(robił je mój wet.wiejski.)to podobno na nim prawie nic nie było widac:shake:.Gufiakowi w Poznaniu w klinice zrobili nowe rtg i diagnoza była pełna wtedy dopiero(główka oddzielona od kości)na ty zdjeciu odemnie nie bylo tego widać. Quote
Ajula Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 [quote name='Delph']Dziękuję za odpowiedzi. Spróbuję, ale wczoraj widziałam na żywo rtg astki i w porównianiu z Gufikowym wygląda sto razy gorzej :-([/QUOTE] na pewno macie w wawie super ortopedów, może jednak niech jeszcze jakis się wypowie, tak dla spokoju sumienia Quote
majqa Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Ajulko, a może by taki pakiet ogłoszeń zamówić dla Gufka? Te moje wciąż dryfują w necie (na wielu jeszcze stronach) ale, jak widać, nie dały efektu. Quote
Ajula Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 jasne jasne zamówię ogloszenia, ale po operacji, jak Gufi już będzie po wszystkim :lol: będzie potrzebował teraz najlepszej opieki, i tak nikomu byśmy nie mogli go wyadoptować, bo najlepszą opiekę ma tam gdzie jest - w domu BeaBono i KateBono :lol: Quote
Recommended Posts