kika_krk Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Czekam na wieści o Szariczku, mam nadzieję, że wet szybko & skutecznie zadziała i Szariczek nie będzie cierpiał. Moc mizianek dla Szarika i Kasetki - dużo zdrówka i powodzenia akcji DOMEK !!! Pozdrawiamy Kika i Czaki :) Quote
Iljova Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Mizianka dla Szariczka [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-tLrPN7XTMqQ/Tx52B8CZV3I/AAAAAAAAHpQ/Fac-IIEwlrM/s288/a12a2ddccf6d4fdaf61e5ca40195ba3e_th2.jpg[/IMG] Quote
Asiaczek Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Czekamy na wieści. A taka blokada na łokcie to na jaki czas jest w stanie wyeliminować ból? pzdr. Quote
Iljova Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Nich będą wieści wspaniałe [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-QuZpIyp4HpE/T3K3ULfgt_I/AAAAAAAAIgY/UAO2NHRkRsw/s400/633152_milego-udanego-dnia%255B1%255D.jpg[/IMG] Quote
mal_2 Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Szar jutro dostanie trocoxil, wet zalecił z oszczędności opokan, ale ponieważ mamy zapasik na leki nie warto oszczędzać, lek jest lepszy i podaje się raz na miesiąc, co ma znaczenie dla żołądka. Trocoxil super się sprawdza przy takich zmianach w stawach, działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo. I naprawdę uwalnia od bólu :) Zapomniałam dopytać o te blokady :oops: ja sobie muszę na kartce spisać zestaw pytań przy następnym telefonie do Pani Asi :evil_lol: Quote
kika_krk Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Trocoxil, tani nie jest , ale skuteczny. Z pewnością wet zaleci po 6 miesiącach kontrolne badanie krwi - wątroba (wg mojej wetki można podawać przez kolejnych 6 miesięcy). Oby Szariczkowi szybko pomogło !!! Przesyłam moc mizianek - 3maj się Przystojniaku Kika i Czaki :) Quote
malibo57 Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 [quote name='mal_2']Szar jutro dostanie trocoxil, wet zalecił z oszczędności opokan, ale ponieważ mamy zapasik na leki nie warto oszczędzać, lek jest lepszy i podaje się raz na miesiąc, co ma znaczenie dla żołądka. Trocoxil super się sprawdza przy takich zmianach w stawach, działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo. I naprawdę uwalnia od bólu :) Zapomniałam dopytać o te blokady :oops: ja sobie muszę na kartce spisać zestaw pytań przy następnym telefonie do Pani Asi :evil_lol:[/QUOTE] Zapytajcie, czy nie należy podawać Ranigastu. Na pewno simię lniane osłonowo. Trocoxil nie jest łagodny dla żołądka, wręcz przeciwnie - może powodować nadżerki i krwotoki, a, ponieważ jest reatard, nie można wycofać się z jego podawania, jeśli pies źle reaguje. Quote
Asiaczek Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Tez pomyslałam o siemieniu. Może jeszcze ewent. jogurt...? pzdr. Quote
kika_krk Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Proszę o wyjaśnienie słowa/terminu "reatard". Jestem właścicielką 12 letniej ONki, która jest na trocoxilu. Lek jest podawany pod kontrolą weta. W przypadku mojej suni nie wystąpiły do tej pory żadne skutki uboczne, ale to jest warunkowane osobniczo. Mamy za sobą 2 serie po 6 miesięcy z przerwą i kontrolą prób wątrobowych + ogólnym badaniem krwi. Do tej pory wszystko (ODPUKAC !!!) było ok. Trocoxil mówiąc krótko "daje kopa" w najbardziej pozytywnym tego słowa znaczeniu :). Mam znajomą, której pies źle tolerował trocoxil i po prostu zrezygnowano z podawania tego leku. Jeśli Szarik źle czułby się po trocoxilu, to możnaby było go po prostu odstawić, chyba , że się mylę - w takim razie proszę o wyjaśnienie. Oczywiście wszystkie osłony typu siemię, jogurt/kefir itp. są ważne i potrzebne. Pozdrawiam Kika :) Quote
malibo57 Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 Retard oznacza lek o przedłużonym działaniu. Raz wprowadzony do organizmu działa od 2 do 4 tygodni. Jeśli pies źle reaguje NIE ma możliwości, aby "przerwać podawanie" lub zniwelować jego działanie. Quote
Akrum Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 przepraszam, że zaśmiecam, ale chciałam tak po znajomości zaprosić na wątek: [B][SIZE=4][url=http://www.dogomania.pl/threads/225378-Kopniaki-cz%C4%99sto-brak-jedzenia...takie-by%C5%82o-ich-%C5%BCycie.-Teraz-prosz%C4%85-o-pomoc.?p=18919472#post18919472]"Tylko żrą,żadnego pożytku z nich nie ma..." Kopniaki,jedzenie tylko,gdy komuś się o nich przypomniało-tak żyły do tej pory[/url] [/SIZE][/B] Quote
ulap Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 a czy Szariś dosteje też ten artroflex, który wysłałam? Quote
mal_2 Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 Dopytałam o blokady, one nie będą stosowane, bo miały być albo blokady albo lek przeciwzapalny/przeciwbólowy. Wet zdecydował się na lek ogólny, gdyż poza stawami bolesny jest również kręgosłup, choć zdecydowanie mniej. Malibo, dzięki za uwagę - poproszę o podawanie czegoś osłonowo na żołądek! ulap - jasne, że dostaje :D Quote
Akrum Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 wczoraj byłam na chwilkę w hoteliku. odwoziłam tam jednego psiaka, czas miałam ograniczony, ale wszystkie boksy odwiedziłam i z każdym psiakiem się przywitaliśmy, ale Szarik i Kasetka smacznie spały, więc ich nie budziliśmy. Quote
hotelterier5 Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Tak, Szarik dostaje też artoflex w płynie. Quote
hotelterier5 Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Faktura poszła wczoraj na 510zł za opiekę w hotelu za marzec, 3 dni lutego gratis. Wysłałam priorytetem poleconym. Za ostatnie leczenie wet przyśle fakturę; koszt usg, krwi i trocoxilu. Quote
kika_krk Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Wieczorową porą odwiedzamy Szarika i Kasetkę. Przesyłamy moc pieszczotek dla sympatycznej pary ONków. Kika i Czaki :) Quote
Maciek777 Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 [quote name='Akrum']wczoraj byłam na chwilkę w hoteliku. odwoziłam tam jednego psiaka, czas miałam ograniczony, ale wszystkie boksy odwiedziłam i z każdym psiakiem się przywitaliśmy, ale Szarik i Kasetka smacznie spały, więc ich nie budziliśmy.[/QUOTE] One przez większość czasu śpią. Zazdroszczę:-) Quote
Asiaczek Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Też zawsze zazdrościlam psom, że moga spać tyle, ile chcą. A nawet więcej;) A teraz, jak juz jestem na emeryturze, to sama je prowokuję do zabawy, aby poruszały sie i nie spały tak cały dzęń. Oj, ciężko ze mną mają moje psiaki;) Głaski dla Szarika i Kasetki:) pzdr. Quote
Topi Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 [quote name='Asiaczek']Też zawsze zazdrościlam psom, że moga spać tyle, ile chcą. A nawet więcej;) A teraz, jak juz jestem na emeryturze, to sama je prowokuję do zabawy, aby poruszały sie i nie spały tak cały dzęń. Oj, ciężko ze mną mają moje psiaki;) Głaski dla Szarika i Kasetki:) pzdr.[/QUOTE] Zamieńmy się. Dam jedno małe rozbrykane suczysko za jedną małą spokojną sukunię. Tylko ostrzegam: ma największą ochotę na zabawę zawsze wtedy gdy Ty po całym dniu padasz na twarz. I nie da się jej odmówić. Quote
malibo57 Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Jest komunikat na Administracji. Padł dysk, przywrócili ostatni backup, z 2.04. Więcej nie będzie. Quote
Maciek777 Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 A tu mała niespodziewana sesja:-) [IMG]http://img685.imageshack.us/img685/6448/dscf4092m.jpg[/IMG] [IMG]http://img684.imageshack.us/img684/5880/dscf4091a.jpg[/IMG] [IMG]http://img194.imageshack.us/img194/5776/dscf4096h.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts