Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czekam na wieści o Szariczku, mam nadzieję, że wet szybko & skutecznie zadziała i Szariczek nie będzie cierpiał.
Moc mizianek dla Szarika i Kasetki - dużo zdrówka i powodzenia akcji DOMEK !!!
Pozdrawiamy
Kika i Czaki :)

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mizianka dla Szariczka
[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-tLrPN7XTMqQ/Tx52B8CZV3I/AAAAAAAAHpQ/Fac-IIEwlrM/s288/a12a2ddccf6d4fdaf61e5ca40195ba3e_th2.jpg[/IMG]

Posted

Nich będą wieści wspaniałe
[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-QuZpIyp4HpE/T3K3ULfgt_I/AAAAAAAAIgY/UAO2NHRkRsw/s400/633152_milego-udanego-dnia%255B1%255D.jpg[/IMG]

Posted

Szar jutro dostanie trocoxil, wet zalecił z oszczędności opokan, ale ponieważ mamy zapasik na leki nie warto oszczędzać, lek jest lepszy i podaje się raz na miesiąc, co ma znaczenie dla żołądka. Trocoxil super się sprawdza przy takich zmianach w stawach, działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo. I naprawdę uwalnia od bólu :)
Zapomniałam dopytać o te blokady :oops: ja sobie muszę na kartce spisać zestaw pytań przy następnym telefonie do Pani Asi :evil_lol:

Posted

Trocoxil, tani nie jest , ale skuteczny. Z pewnością wet zaleci po 6 miesiącach kontrolne badanie krwi - wątroba (wg mojej wetki można podawać przez kolejnych 6 miesięcy). Oby Szariczkowi szybko pomogło !!!
Przesyłam moc mizianek - 3maj się Przystojniaku
Kika i Czaki :)

Posted

[quote name='mal_2']Szar jutro dostanie trocoxil, wet zalecił z oszczędności opokan, ale ponieważ mamy zapasik na leki nie warto oszczędzać, lek jest lepszy i podaje się raz na miesiąc, co ma znaczenie dla żołądka. Trocoxil super się sprawdza przy takich zmianach w stawach, działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo. I naprawdę uwalnia od bólu :)
Zapomniałam dopytać o te blokady :oops: ja sobie muszę na kartce spisać zestaw pytań przy następnym telefonie do Pani Asi :evil_lol:[/QUOTE]
Zapytajcie, czy nie należy podawać Ranigastu. Na pewno simię lniane osłonowo. Trocoxil nie jest łagodny dla żołądka, wręcz przeciwnie - może powodować nadżerki i krwotoki, a, ponieważ jest reatard, nie można wycofać się z jego podawania, jeśli pies źle reaguje.

Posted

Proszę o wyjaśnienie słowa/terminu "reatard".
Jestem właścicielką 12 letniej ONki, która jest na trocoxilu. Lek jest podawany pod kontrolą weta. W przypadku mojej suni nie wystąpiły do tej pory żadne skutki uboczne, ale to jest warunkowane osobniczo. Mamy za sobą 2 serie po 6 miesięcy z przerwą i kontrolą prób wątrobowych + ogólnym badaniem krwi. Do tej pory wszystko (ODPUKAC !!!) było ok. Trocoxil mówiąc krótko "daje kopa" w najbardziej pozytywnym tego słowa znaczeniu :).
Mam znajomą, której pies źle tolerował trocoxil i po prostu zrezygnowano z podawania tego leku. Jeśli Szarik źle czułby się po trocoxilu, to możnaby było go po prostu odstawić, chyba , że się mylę - w takim razie proszę o wyjaśnienie.
Oczywiście wszystkie osłony typu siemię, jogurt/kefir itp. są ważne i potrzebne.
Pozdrawiam
Kika :)

Posted

Retard oznacza lek o przedłużonym działaniu. Raz wprowadzony do organizmu działa od 2 do 4 tygodni. Jeśli pies źle reaguje NIE ma możliwości, aby "przerwać podawanie" lub zniwelować jego działanie.

Posted

przepraszam, że zaśmiecam, ale chciałam tak po znajomości zaprosić na wątek:
[B][SIZE=4][url=http://www.dogomania.pl/threads/225378-Kopniaki-cz%C4%99sto-brak-jedzenia...takie-by%C5%82o-ich-%C5%BCycie.-Teraz-prosz%C4%85-o-pomoc.?p=18919472#post18919472]"Tylko żrą,żadnego pożytku z nich nie ma..." Kopniaki,jedzenie tylko,gdy komuś się o nich przypomniało-tak żyły do tej pory[/url] [/SIZE][/B]

Posted

Dopytałam o blokady, one nie będą stosowane, bo miały być albo blokady albo lek przeciwzapalny/przeciwbólowy. Wet zdecydował się na lek ogólny, gdyż poza stawami bolesny jest również kręgosłup, choć zdecydowanie mniej.

Malibo, dzięki za uwagę - poproszę o podawanie czegoś osłonowo na żołądek!

ulap - jasne, że dostaje :D

Posted

wczoraj byłam na chwilkę w hoteliku.
odwoziłam tam jednego psiaka, czas miałam ograniczony, ale wszystkie boksy odwiedziłam i z każdym psiakiem się przywitaliśmy, ale Szarik i Kasetka smacznie spały, więc ich nie budziliśmy.

Posted

[quote name='Akrum']wczoraj byłam na chwilkę w hoteliku.
odwoziłam tam jednego psiaka, czas miałam ograniczony, ale wszystkie boksy odwiedziłam i z każdym psiakiem się przywitaliśmy, ale Szarik i Kasetka smacznie spały, więc ich nie budziliśmy.[/QUOTE]

One przez większość czasu śpią. Zazdroszczę:-)

Posted

Też zawsze zazdrościlam psom, że moga spać tyle, ile chcą. A nawet więcej;)
A teraz, jak juz jestem na emeryturze, to sama je prowokuję do zabawy, aby poruszały sie i nie spały tak cały dzęń. Oj, ciężko ze mną mają moje psiaki;)

Głaski dla Szarika i Kasetki:)

pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Też zawsze zazdrościlam psom, że moga spać tyle, ile chcą. A nawet więcej;)
A teraz, jak juz jestem na emeryturze, to sama je prowokuję do zabawy, aby poruszały sie i nie spały tak cały dzęń. Oj, ciężko ze mną mają moje psiaki;)

Głaski dla Szarika i Kasetki:)

pzdr.[/QUOTE]

Zamieńmy się.
Dam jedno małe rozbrykane suczysko za jedną małą spokojną sukunię.
Tylko ostrzegam: ma największą ochotę na zabawę zawsze wtedy gdy Ty po całym dniu padasz na twarz.
I nie da się jej odmówić.

• 2 weeks later...
Posted

A tu mała niespodziewana sesja:-)

[IMG]http://img685.imageshack.us/img685/6448/dscf4092m.jpg[/IMG]

[IMG]http://img684.imageshack.us/img684/5880/dscf4091a.jpg[/IMG]

[IMG]http://img194.imageshack.us/img194/5776/dscf4096h.jpg[/IMG]