Baski_Kropka Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Dzielna z Ciebie dziewczyna! Nie ma co, trzymaj się ciepło. Tesia się u Ciebie miała na pewno super i cudownie bo ty jesteś ekstra babka! Nic nie musisz mówić, Yrsa wszystko mi wygadała swoja uśmiechniętą morduchną, to najlepszy wyznacznik :) Quote
Vlk Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 taka z niej była mordula za pięknych czasów. Wcale nie tak dawno. A jednak w psiej kategorii dawno. Dla starego psa miesiąc to kawał czasu. Brakuje mi jej, mimo, że czasami nie było łatwo znosić kaprysy, sikanie po domu itp. Tym bardziej teraz żałuję, jak się na nią zdenerwowałam czasem itp. Quote
Vlk Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 no to z Yrsą próbujemy nowości... byłam z nią na dogtrekkingu na trasie 45km (wzrosła pewnie do ok. 50km bo się nam zgubiło parę razy). Oprócz tego w końcu spróbowałam bikejoringu - ciekawie było :D myślałam, że to takie bardziej wywrotne przez cały czas. A tymczasem wywrotkę bym miała jedną, bo Yrsa zapragnęła wskoczyć do rowu z wodą. Rów głęboki, droga na nasypie... wkrótce dodam jakieś fotki ;) Quote
Talia Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Bardzo mi przykro :( Zaniedbałam waszą galerię, ale miałam nadzieję że nic się nie zmieniło. Cóż, ale przeżyła świetne psie życie - nie jeden pies jej zazdrości. Quote
Vlk Posted April 10, 2011 Author Posted April 10, 2011 no smutnawo w domu, jednopsowo, tym bardziej więc trzeba się ruszyć itp. Z Tesią chcę zrobić kilka grafik - takie jakby epitafium Quote
limonka97 Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 trzymaj się... ja znałam Tesię tylko przez neta, ale polubiłam tą 'stateczną starszą damę', no i nie spodziewałam się, że to już... czytałam wszystkie twoje ostatnie wpisy, raz było lepiej, raz gorzej, ale nie myślałam, że :( no, ale dobrze że możesz się teraz skupić na Yrsie, życzę sukcesów ;) Quote
groszek83 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 To jest taki plusik dwóch czy więcej psów;) Nie możesz się użalać tylko musisz wziąć sie w garść dla tych pozostałych. Czekam na fotki:lol: Quote
Vlk Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 limonka: też nie myślałam, że to już... do tej pory się zastanawiam, czy dało się coś jeszcze zrobić i czy dobrze zrobiłam czy źle. Czasami mnie opada zwątpienie, zwłaszcza jak oglądam zdjęcia. Tesia to tak do końca trzymała się super a potem nagłe załamanie. Zresztą może to i lepiej, była mobilna i ile się dało, tyle sobie z życia miała zamiast pełzać i wić się egzystując dalej. A teraz kilka fotek: Mój wyjcoszczekun na treningu: Booo jak ta pani mogła mnie przy drzewie przywiązaaaać! To co, że inne psy przywiązane i czekają spokojnie na swooją kolej na trening... hauuuu ja nie chcę! Usłyszała mnie już? Yrsa jak zwykle wyszła ładnie a ja wyszłam jak burak :P no cóż. Gwiazdy, jak wiadomo, chodzą w futrach ;) Próba bikejoringu wyszła pomyślnie, fajnie było. Mam już pałąk na własnym rowerze, tylko mniej możliwości wożenia go a koło mnie bikejoringowanie wchodzi w grę raczej tylko bardzo wcześnie rano - potem za dużo ludzi w parkach i na chodnikach, którymi bym mogła dojechać nad jeziorko jęzor! Quote
groszek83 Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Hihi pięknie Yrsiątko sobie śpiewa:evil_lol: Panienka odcina się od reszty psiaków i uznała że wiązanie przy drzewie jest poniżej wszelkiej krytyki:lol: https://lh5.googleusercontent.com/_3kkrUv7vRHE/TaN-ut8vZaI/AAAAAAAAEY8/q4mONo_rafI/tn_DSC_0243.jpg Yrsa rozwija swoje pasje;) a jęzor prawie do kolan.. Quote
Talia Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Ale zmęczona pannica. Ja też tęsknie za rowerykiem, a na razie od 11dni siedze w domu :( Jak tylko ładna pogoda to musiałam dostać zapalenia oskrzeli. Fajnie sobie radzicie. A taki drąg do roweru gdzie można kupić? Quote
Vlk Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 drąg można kupić w rowerlandzie ale jest to droga sprawa. 70zł wołają sobie za taki pałąk-wysięgnik, który wiąże się do ramy roweru i taki patyk wystaje przed kierownicę. Z tego co wiem, to kiedyś były też takie wyginane za 50; a realny koszt takiego przedsięwzięcia to ok. 15zł na rurkę pcv i dwa kolanka oraz kilka śrubek. Ostatnio mąż uczestniczki treningów zrobił mi taki pałąk :) wystarczy mieć jakąś maszynę, dzięki której to się wygnie (zginarka? czy coś tam innego :D) plus jakaś zgrzewarka czy diabli wiedzą co, żeby te kolanka dołączyć. Słyszałam też ,że pod gorącą wodą można taką rurkę wygiąć. No a potem przewiercić dziurkę w kierownicy i założyć kolanka na kierownicę. Niektórzy mają też to jakoś tak wykombinowane, że zakładają na rogi. A pałąk też się bardzo dobrze sprawdza - przetestowałam właśnie na treningu na pożyczonym rowerze :) o proszę, a tu przykład stoickiego spokoju przy drzewku: zero paniki i jojczenia, że przecież pieska zostawią i w ogóle straszne rzeczy się dzieją, okropne i niewyobrażalne. I właściwie większość tak ma, czasami tam sobie coś pogadają, jak to północniaki :D ale nigdy takie marudzenie jak moje paskudztwo :o Quote
Vlk Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Talia: a Ty szybko wracaj do zdrowia, pogoda się robi ładna, wiosna idzie i trzeba wygnać zimę z kości ;) Quote
Vlk Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 tutaj zielono i całkiem ciepło, wszystko kwitnie, pojedyncza sznupa sznupie po krzakach i wącha fajne zapaszki Quote
limonka97 Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 u nas też od jakiegoś czasu się fajnie rozpogodziło, teraz np. za oknem z 20 stopni ;) no i znowu wróciły codzienne dłuuugie spacery po polach, a pies wykończony ;) https://lh3.googleusercontent.com/_3kkrUv7vRHE/TaN__z2UVqI/AAAAAAAAEdY/eMeP-mEbf_U/tn_DSC_0323.jpg hihi, kocham takie jęzory :D Quote
Vlk Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 no to kolejny dogtrekking za nami... dokładniejszy opis i może kilka fotek jak się poogarniam ;) Quote
Vlk Posted May 29, 2011 Author Posted May 29, 2011 nie mam czasu, bo mam sesję srogą ale na poprawienie humoru: http://kwejk.pl/obrazek/115480 :) Quote
Vlk Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 nikt się nie interesuje no ale troszkę odkurzę ;) Chcecie zobaczyć, jak pies pilnuje wikińskiego obejścia? :D Z zajęć psa Wikingów: obgryzanie topora bojowego co futrzaki lubią robić najbardziej? Quote
Vlk Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 nikt tu nie zagląda, to se wrzucę ot tak... :P Ostatnio z Yrsą byłam na 2,5-dogtrekkingu ;) Tu kilka fotek: Przed wyruszeniem w drogę należy zebrać drużynę...(ten tekst zna chyba każdy miłośnik gier rpg :D) każda chwila dobra, by pośpiewać odpoczynek po trasie Quote
katik Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 A ja dopiero teraz zorientowałam się, że z Yrsą spotykamy się na agility. :) Quote
Vlk Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 hehe ano :) Yrsie się podobają przeszkody zdjęcia niestety słabej jakości, bo robiono nam je zwykłym kompaktem i przy braku światła ;P ale poglądówki Quote
NATKA Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 No no fajnie sobie hopacie :lol::lol::lol: Quote
groszek83 Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 https://lh5.googleusercontent.com/-Fof8nhbDeRw/TlK-0pksgEI/AAAAAAAABG4/G_0B1kX8aVA/s512/P1130667.JPG chyba zmęczone;) Agility dogtrekking zaprzęgi żywe z was istotki:lol: Quote
Recommended Posts