Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Times New Roman]Kolejne psie maleńkie nieszczęście.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Guzik – ma około 5 lat. Mały, kudłaty, wystraszony, porzucony na wiejskiej drodze.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Guzik – bo guzik kogoś obchodziło, jak taki maluch poradzi sobie sam.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Nie poradził. Jest smutny i bardzo, bardzo lgnie do ludzi.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Będzie super przyjacielem, odda serce za dach nad głową i miskę. Za opiekę. Za miłość człowieka.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Wiem że takim niemłodym zwykłym pieskom nie jest łatwo. Młode i ładne czekają. Ale tak bym chciała, żeby Guzik znalazł swoje miejsce, żeby przestał się bać i zaufał.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Czeka w schroniskowej klatce w Buku i martwię się, bo jest takim zwykłym, choć przemiłym kundelkiem.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Kto pomoże z banerkiem, bo nie umiem – on tak się boi. Musze coś poszukać.[/FONT]

Rece mi dzisiaj opadły. 2 nowe psy pod opieką.

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O matko, jaka mała kupka strachu :placz: Serce naprawdę pęka patrząc w te jego smutne oczy :-( Supergoga wybacz, ale się nie zgodzę :oops: Jak dla mnie wcale nie jest zwykłym psem, wręcz przeciwnie, jego wygląd jest bardzo oryginalny. Taki mały, śliczny cudaczek.

Mięczak ze mnie, bo po raz kolejny spojrzałam na jego zdjęcia i tym razem się rozkleiłam. Musimy mu pomóc! :-( I to jak najszybciej! Takie maleństwo... samotne w schroniskowej budzie. KOSZMAR.

Jutro rano biorę się za ogłoszenia. Jeżeli do tego czasu nikt nie zrobi bannerka to także postaram się coś zrobić, choć nie jestem w tym dobra.

Posted

majqa napisał(a):
No chyba sobie żartujesz??? :-o Dawno nie widziałam takiej cacanki! Szczęka mi opadła, jakaaa pięknota. :loveu:
Jest szansa na więcej zdjęć? Czy coś jeszcze można o nim więcej dopowiedzieć, choćby relacje z innymi piesiami? Pomogłabym, lada moment, w ogłoszeniach.

No! Cieszę się, że ktoś ma podobne zdanie do mnie. Majqa Ty jesteś mistrzem jeżeli chodzi o piękne, wzruszające teksty... czy byłaby szansa, żebyś napisała coś dla Guziczka? :oops:

Ja zrobię mu ogłoszenia w takich serwisach jak zawsze, a mianowicie:

gumtree.pl
4lapy.pl
adopcjepsow.org
kupiepsa.pl
hodowcy.com.pl
oxl.pl
interpress.pl
kokosy.pl
przygarnijzwierzaka.pl
nasipupile.pl
oglosze.pl
eoferty.com.pl

Wiem, że robisz ogłoszenia w wieeelu serwisach, więc będziemy wszyscy niezmiernie wdzięczni jeżeli pomożesz w ogłaszaniu na stronach, których nie wymieniłam.

Posted

[quote name='supergoga'][FONT=Times New Roman](...)[/FONT][FONT=Times New Roman]jest takim zwykłym, choć przemiłym kundelkiem. (...)[/FONT].
No chyba sobie żartujesz??? :-o Dawno nie widziałam takiej cacanki! Szczęka mi opadła, jakaaa pięknota. :loveu:
Jest szansa na więcej zdjęć? Czy coś jeszcze można o nim więcej dopowiedzieć, choćby relacje z innymi piesiami? Pomogłabym, lada moment, w ogłoszeniach.

Posted

A ja to tak specjalnie napisałam. Liczyłam po cichu na protesty.:p
Poprosze dziewczyny żeby zrobiły więcej fotek. Dzisiaj dostałam tylko te.
Jest dopiero 1 dziń, Na razie wiemy że lgnie do ludzi bardzo. Na psy nie zwraca uwagi. Zobaczymy jutro. Napisze od razu.
Ale on musi opuścic klatkę szybko. Widać jak mu tam źle.

Posted

Oczywiście, zrobię mu tekścik. Jutro do południa (dziś miałam parszywą niedzielę i głowa zmęczona jak nigdy) wrzucę tekst na wątek. Poproszę o dane kontaktowe do tekstu. Jejkuuuuuu, jak on cudnie musi wyglądać z główeńką wystającą spod kołderki. Do schrupania ciacho. :roll:

Posted

supergoga napisał(a):
A mój TZ właśnie stwierdził że Guzik wygląda jak Gremlin.

Pozdrawiam TŻa, bo wstyd się przyznać, ale moje pierwsze skojarzenie też było, że to taki mały gremlinek :oops: Ale jaki piękny! :loveu:

Posted

supergoga napisał(a):
(...) nie wiem, czy wystawić go na noc z sypialni???:cool3:

Uzależnij to od rozwinięcia tematu, bo...gremlin przed przemianą to cudo, ale po...:mad: :evil_lol:

Posted

Coś nazwa gremlin nieładnie mi się kojarzy :roll:.
Toż to nie gremlinek ale biszkopcik jest.

Czy jemu coś w tej klatce/boksie schroniskowym grozi, np. ze strony innych psów ?

Maleństwo słodziutkie.
Jak nie ma jeszcze banerka to poproszę kogoś kto robił dla mojego pierwszego (i jedynego jak narazie) wątku.

Posted

Kudłaty, urzekająco piękny skrzacik Guzik. Gdzie jego dom?

Co skrywa główka malutkiego, 6-7 letniego psiego cudeńka, które niczym po równi pochyłej zjechało w paszczę niepewności, samotności, strachu i tęsknoty za czymś, co bezpowrotnie zostało utracone? Chwilę po znalezieniu na wiejskiej drodze, gdzie prawdopodobnie został porzucony, za drobniutkim Guziczkiem zamknęły się bramy schroniska, miejsca, jakie systematycznie opuszczają tylko jego pracownicy, miejsca, zaborczo trzymającego w niewoli nieprzebrane ilości zwierzęcych istnień. Jeśli nikt nie pomoże tej kruszynie, jeśli niczyje serce nie drgnie odruchem litości, współczucia, nie zrodzi się w nim zachwyt i pierwszy zwiastun miłości na widok czegoś tak uroczego jak Guziczek, ten dopełni swych dni w otoczeniu bud, łańcuchów, krat, siatek, walcząc nieustająco o łaskę sporadycznego dotyku, ochłap pieszczoty, jałmużnę śladowej uwagi. To żebracze o ludzkie uczucia życie może zakończyć się również wcześniej. Czego nie dokonają zęby współbraci niedoli, uczyni gasnąca wiara. Kiedy ona odejdzie, odejdzie wraz z nią maleńki skrzacik. Pragniemy wierzyć, że gdzieś czeka na niego wrażliwy, ciepły, odpowiedzialny człowiek! Oby zdążyli się spotkać nim będzie za późno! Wydaje się, że urzekająca uroda Guziczka, jego lilipuci rozmiar, wdzięk, delikatność i spokój są wystarczającymi atutami, żeby jego historia nabrała rumieńców i znalazła swój happy end.
Okrutna rzeczywistość nakazuje jednak ostrożny optymizm, bo jak do tanga trzeba dwojga, tak tu modlić się należy jeszcze o łut szczęścia. Same dobre chęci osób, którym opisany drobiażdżek spędza sen z powiek, nie wystarczą. Błagamy więc o pomoc, o włączenie się w akcję poszukiwania nowego domu dla Guziczka! Niech jego orzechowe, przerażone oczka rozświetli nadzieja, a na pyszczku zagości uśmiech!
Ten szkrabik jest doskonałą inwestycją w miłość, przyjaźć i wierność, nie mających sobie równych. Skrzywdzone stworzenie, dostając powtórną szansę od losu, zawsze spłaca swój dług z nawiązką i robi, co w jego mocy, aby już nigdy nie utracić odzyskanego raju.

Osoby zainteresowane Guziczkiem proszone są
o kontakt z panem Pawłem, dzwoniąc na numer
0-509628584 lub pisząc na adres
mailowy
[email protected]

Posted

Majqa jak zwykle przepiękny tekst! Dziękuję. Czyli teraz trzeba brać się za ogłoszenia, musimy tej kruszynce jak najszybciej znależć dom.

Edycja> Moje ogłoszenia już są zrobione.

Posted

Ogłoszenia zrobiłam na:
animalia.pl
pchlitarg.com
owi.pl
drobne.centrumofert.pl
sellit.pl
olx.pl
e-zwierzak.pl
przygarnijzwierzaka.pl
kokosy.pl
ale.gratka.pl

zoonet.pl
bono-polska.pl
pajeczyna.pl
pineska.pl
neeon.pl
dwukropek.pl
telezoo
vegie.pl
adopcjapsa.pl
eoferty.com.pl

kupiepsa.pl
tlenek.pl
gumtree.pl
ojoj.pl
zwierzeta.i-bazar.pl
rozglos.net
oglosze.pl
elk.pl
sogl.pl
ogloszenia.hodowle.info/oddam_psa,2,0.html

twojeanonse.com
ogloszenia.aleokazja.pl
nasipupile.pl
offer.pl
najpewniej.pl
wa.stacja.biz
petworld.pl
kupsprzedaj.pl/zwierzeta
oglosili.pl
petsy.pl

hodowcy.com.pl
gablota.com
expresowe.pl
bazarek.biz
nalepka.info
fistak.pl
darmobranie.pl
ogloszenia.jard.pl
psytulisko.pl
mamoferte.pl

Posted

Majqa ja napisałam wyżej, w których serwisach zrobiłam ogłoszenia. Nie widzę sensu powtarzania ich. Jak teraz patrzę na ogłoszenia np. na oxl.pl to nasze ogłoszenia są pod rząd. Szkoda czasu na powtarzanie, a i na to, żeby admini je pousuwali.

Posted

Lilmo napisał(a):
Majqa ja napisałam wyżej (...) Szkoda czasu na powtarzanie, a i na to, żeby admini je pousuwali.

Owszem, stronę wcześniej. Byłam cholernie zmęczona, gdy czytałam wczoraj wątek, dziś mi wykaz Twoich stron umknął. Mogę tylko przeprosić, co niniejszym czynię. Co do adminów, usuną, jeśli już, jedno ze zdublowanych.

Posted

majqa napisał(a):
Owszem, stronę wcześniej. Byłam cholernie zmęczona, gdy czytałam wczoraj wątek, dziś mi wykaz Twoich stron umknął. Mogę tylko przeprosić, co niniejszym czynię. Co do adminów, usuną, jeśli już, jedno ze zdublowanych.

Tak. Już zaczęli usuwać. Moje. Szkoda tylko czasu, który na to poświęciłam,bo jest wiele psów, którym mogłam zrobić te ogłoszenia w tym czasie. Trudno. Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.

Posted

Przeprosiłam. Głowy popiołem nie posypię. Zdecydowanie będę jeszcze uważniej czytała posty. Żałuję, że akurat Twoje zostały pousuwane. Nie raz i nie dwa bywało, że tłukłam nocą tekst i ogłoszenia dla psa (inne czekały w kolejce), a chwilę potem okazywało się, że ktoś zaniedbał wstawkę informacji/ zmianę tytułu, że pomoc była zbędna, bo pies jest już w nowym domu. To również był mój zmarnowany czas ale nie demonizowałam sprawy.

Posted

W takim razie ja też przepraszam. Nie powinnam się wściekać o taką głupotę. Przecież obu nam zależało na tym, żeby Guziczkowi pomóc. Mam nadzieję, że zrobione ogłoszenia( nieważne - moje, czy Twoje ) pomogą mu znaleźć tej jedyny, wspaniały dom, bo na tym nam przede wszystkim zależy. Teraz pozostaje trzymać mocno kciuki, żeby ktoś wypatrzył tą przestraszoną kruszynkę.

Posted

Buziaki Lilmo :calus:, ja naprawdę nie chciałam wyrządzić Ci przykrości panosząc się z ogłoszeniami. Ostanie dwie noce prawie nie spałam, w ciągu dnia miotałam się jak pchła w majtkach, dostałam popalić. Nie z żadnej wyniosłości więc ale po ludzku/ poprostu przegapiłam wykaz stron, jaki podałaś. Bardzo mi wstyd. Cudza praca bardziej niż moja własna ma dla mnie znaczenie.

Tak bardzo bym chciała żeby ten królewicz nie miał szans zagrzać miejsca w schronisku. :-( Dzwońcie telefoniki!!!

Posted

Dzięki dziewczyny. To dla mnie niewiele zostało. Zaraz wstawiam sliczny tekst na
allegro
cafeanimal
stronę Fundacji
eurocity.

I kciuki zaciskany,

Mały siedzi w klatce sam póki co. Bpo KUmpel nawiał i jest miejsce. Paweł nie pozwoli żeby coś go pogryzło. Ale on i tak się potwornie boi, biedak.

Posted

Wiedziałam, że czegoś mi brakuje w tytule wątku - PRZEPIĘKNY!!!
Jeju, taka malizna do zacałowywania...
Jak on będzie pięknie wyglądał, jak się zadba o jego sierść, jak ona rozbłyśnie w promieniach słoneczka, a na pysiance zagości spokój i oczka błysną szelmowsko. Eh....:roll: