asher Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 [quote name='malawaszka']gremlin, którego nikt nie chce :roll: [URL]http://img142.imageshack.us/img142/272/dsc0326ot7.jpg[/URL][/quote] No jak to? Ty chcesz :loveu: :evil_lol: [quote name='malawaszka']i tego trola też nikt nie chce :evil_lol: [URL]http://img144.imageshack.us/img144/5687/dsc0330oe8.jpg[/URL][/quote] A wątek założyła? Na allegro ogłosiła? :lol: [quote name='malawaszka']raz warknęła na mnie jak miała kawałek ciastka na kocyku, ale na takie zabawy to ja nie mogę pozwalać choćby dlatego, że Oliwia nie potrafi być wystarczająco ostrożna :shake: wkurzyłam się jak warknęła i też na nią warknęłam i wytargałam ciastko z pyska - na tym się skończyło warczenie przy jedzeniu :loveu:[/quote] Teraz, kiedy już pokazałas Pepie who is who, pobaw się z nią w wymianę - to sprawi, że będzie spokojna przy misce nie dlatego, że musi (bo jak nie to bęcki), ale dlatego, że zrozumie, że to jest fajne i opłacalne. Czyli: jak je, to wydaj jej komendę, np. oddaj, zabierz to co pałaszuje, a w zamian daj bardziej atrakcyjny smakołyk - tylko mały, taki na jedno klapnięcie paszczą, jak chcesz bardziej nagrodzić to daj nie jeden smakołyk, ale np. 5 - 6 jeden po drugim (na poczatku stosuj własnie kilka smakołyków na raz, bo zanim Pepa zrozumie na czym zabawa polega, będzie się oddawaniem bardziej stresować, więc i nagroda musi być większa). Możesz też jak najczęściej karmić Pepę z ręki, albo np. miski nie stawiaj na podłodze, tylko trzymaj ją w rękach kiedy Pepa je, podobnie np. z większym przysmakiem typu kostka, spore ciastko - trzymaj je w ręku, kiedy Pepa je. W trakcie jedzenia od czasu do czasu podawaj jakiś ekstra smakol. Ale to stosuj tylko wtedy, jesli Pepa traktuje twoją obecnośc przy jedzeniu dośc swobodnie, bo inaczej takie postępowanie zamiast pomóc - moze zaszkodzić, trzeba po prostu uważać, żeby nie przerodziło się to w przepychankę, rywalizację między tobą, a nią o papu. [I]Asher Dobra Rada :cool1::evil_lol:[/I] Quote
malawaszka Posted October 31, 2007 Author Posted October 31, 2007 [quote name='LAZY']No widzę, ze ładnie Pepę uczysz! Super, super, bo ten kto ją dostanie będzie miał pięknego i mundrego psiura:loveu:[/quote] uhm z charakterem :evil_lol: [quote name='asher'] Teraz, kiedy już pokazałas Pepie who is who, pobaw się z nią w wymianę - to sprawi, że będzie spokojna przy misce nie dlatego, że musi (bo jak nie to bęcki), ale dlatego, że zrozumie, że to jest fajne i opłacalne. Czyli: jak je, to wydaj jej komendę, np. oddaj, zabierz to co pałaszuje, a w zamian daj bardziej atrakcyjny smakołyk - tylko mały, taki na jedno klapnięcie paszczą, jak chcesz bardziej nagrodzić to daj nie jeden smakołyk, ale np. 5 - 6 jeden po drugim (na poczatku stosuj własnie kilka smakołyków na raz, bo zanim Pepa zrozumie na czym zabawa polega, będzie się oddawaniem bardziej stresować, więc i nagroda musi być większa). Możesz też jak najczęściej karmić Pepę z ręki, albo np. miski nie stawiaj na podłodze, tylko trzymaj ją w rękach kiedy Pepa je, podobnie np. z większym przysmakiem typu kostka, spore ciastko - trzymaj je w ręku, kiedy Pepa je. W trakcie jedzenia od czasu do czasu podawaj jakiś ekstra smakol. Ale to stosuj tylko wtedy, jesli Pepa traktuje twoją obecnośc przy jedzeniu dośc swobodnie, bo inaczej takie postępowanie zamiast pomóc - moze zaszkodzić, trzeba po prostu uważać, żeby nie przerodziło się to w przepychankę, rywalizację między tobą, a nią o papu. [I]Asher Dobra Rada :cool1::evil_lol:[/I][/quote] :mdleje: 1. nie było żadnych bęcków :shake: 2. Pepa się mnie nie boi i już mogę normalnie jej w misce grzebać :lol: to było tylko takie pierwsze "dorwanie się do michy psa, który musiał sobie szukać żarcia" a przed chwilą Pepa chciała pożreć Ojca Dyrektora :evil_lol: bo ona go nie zna a tu nagle jakiś obcy wchodzi do mieszkania :diabloti: Quote
furciaczek Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Wpadlam sie przywitac waszuniu:loveu: A Pepa przypomina mi pewnego Mopika z dogo, tez psiak ma charrakterek:loveu: Quote
malawaszka Posted October 31, 2007 Author Posted October 31, 2007 [quote name='furciaczek']Wpadlam sie przywitac waszuniu:loveu: A Pepa przypomina mi pewnego Mopika z dogo, tez psiak ma charrakterek:loveu:[/quote] hello :cool1: a którego?? bo mnie przypomina moją Lunę :evil_lol: Quote
furciaczek Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 [quote name='malawaszka']hello :cool1: a którego?? bo mnie przypomina moją Lunę :evil_lol:[/quote] Pinia agushki:loveu: Quote
malawaszka Posted October 31, 2007 Author Posted October 31, 2007 haha nie znam, ale miło wiedzieć, że nie tylko ja mam takie małe upierdliwe mopy w domu :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Vectra Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 [quote name='malawaszka']haha nie znam, ale miło wiedzieć, że nie tylko ja mam takie małe upierdliwe mopy w domu :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote] nie masz wyjścia , teraz musisz nabyć normalnego psa :diabloti: Quote
malawaszka Posted October 31, 2007 Author Posted October 31, 2007 [quote name='Vectra']nie masz wyjścia , teraz musisz nabyć normalnego psa :diabloti:[/quote] każdy pies na początku jest normalny... a potem trafia do mnie :diabloti: Quote
Vectra Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 [quote name='malawaszka']każdy pies na początku jest normalny... a potem trafia do mnie :diabloti:[/quote] yhy :diabloti: aludzi też się to tyczy :razz: :evil_lol: Quote
asher Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 [quote name='malawaszka']1. nie było żadnych bęcków :shake:[/quote] Nieeee? :crazyeye: No wiesz! :crazyeye: Nie wybęckowałaś Pepy? Ja tam każdego nowego psa bęckuję :evil_lol: Vectra pewnie też, bo to nienormalne, żeby się jej tak same z siebie te burki wiejskie dogadywały :evil_lol: A serio, te "bęcki", to tak umownie napisałam :lol: No a skoro Pepa bez problemu ci żarcie oddaje, to po co tyle nawypisywałam? :mad: [quote name='malawaszka']a przed chwilą Pepa chciała pożreć Ojca Dyrektora :evil_lol: bo ona go nie zna a tu nagle jakiś obcy wchodzi do mieszkania :diabloti:[/quote] I co Ojciec Dyrektor na to? :lol: Quote
Vectra Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 to się nie nazywa bęcki tylko klapy na dupy ... :diabloti: Quote
malawaszka Posted October 31, 2007 Author Posted October 31, 2007 [quote name='Vectra']yhy :diabloti: aludzi też się to tyczy :razz: :evil_lol:[/quote] ale że niby co? ja cały czas mieszkam z tymi samymi ludźmi :diabloti: bezdomnych nie przygarniam :shake: [quote name='asher']Nieeee? :crazyeye: No wiesz! :crazyeye: Nie wybęckowałaś Pepy? Ja tam każdego nowego psa bęckuję :evil_lol: Vectra pewnie też, bo to nienormalne, żeby się jej tak same z siebie te burki wiejskie dogadywały :evil_lol: A serio, te "bęcki", to tak umownie napisałam :lol: No a skoro Pepa bez problemu ci żarcie oddaje, to po co tyle nawypisywałam? :mad: I co Ojciec Dyrektor na to? :lol:[/quote] nie wiem po co tyle nawypisywałaś - widocznie czułaś taką wewnętrzną potrzebę :evil_lol::evil_lol::evil_lol: a co do bęcków - no doobra na dzień dobry jej w*******iłam i potem były juz tylko lekkie korekty :diabloti: a OD się lekko zdziwił i dał jej ciasteczko :evil_lol: żeby go polubiła :roll: Quote
furciaczek Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Waszuniu moze Ty wiesz czy jak pies zje czesc duuuzej poduchy wypelnionej piezem to mu zaszkodzi?? Quote
Alicja Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]:hmmmm: byłam ja tu dzisiaj już czy nie ....... mimo wszystko ....jestem :grins:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
malawaszka Posted October 31, 2007 Author Posted October 31, 2007 [quote name='furciaczek']Waszuniu moze Ty wiesz czy jak pies zje czesc duuuzej poduchy wypelnionej piezem to mu zaszkodzi??[/quote] fuj! nie wiem :shake: mnie by zaszkodziło bo mam uczulenie na pierze :diabloti: [quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][B]:hmmmm: byłam ja tu dzisiaj już czy nie ....... mimo wszystko ....jestem :grins:[/B][/COLOR][/FONT][/quote] fajnie że jesteś :loveu: [quote name='Vectra']a to luna jest bezdomna ? :hmmmm:[/quote] już nie :diabloti: Quote
malawaszka Posted October 31, 2007 Author Posted October 31, 2007 [quote name='furciaczek']Pinia agushki:loveu:[/quote] byłam, widziałam - nie Pinia tylko Pinio :loveu: zareklamowałam koleżankę Pepę - może agushka by chciała kolezankę dla niego :lol: Quote
Pysia Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 [quote name='malawaszka']ale że niby co? ja cały czas mieszkam z tymi samymi ludźmi :diabloti: [SIZE=4][COLOR=magenta]bezdomnych nie przygarniam :shake:[/COLOR][/SIZE] nie wiem po co tyle nawypisywałaś - widocznie czułaś taką wewnętrzną potrzebę :evil_lol::evil_lol::evil_lol: a co do bęcków - no doobra na dzień dobry jej w*******iłam i potem były juz tylko lekkie korekty :diabloti: a OD się lekko zdziwił i dał jej ciasteczko :evil_lol: żeby go polubiła :roll:[/quote] Siedzę i czytam to w kółko :roll: Własnym oczom nie wierzę :shake: Przecież jak byłam bezdomna to chciałaś mnie przygranąć :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Tylko że ja nieustannie miałam obraz Lunety....:diabloti: :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
asher Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 [quote name='Vectra']to się nie nazywa bęcki tylko klapy na dupy ... :diabloti:[/quote] No toż przecież piszę - bęcki :evil_lol: [quote name='malawaszka']a OD się lekko zdziwił i dał jej ciasteczko :evil_lol: żeby go polubiła :roll:[/quote] I jak, lody przełamane? :cool3: [quote name='furciaczek']Waszuniu moze Ty wiesz czy jak pies zje czesc duuuzej poduchy wypelnionej piezem to mu zaszkodzi??[/quote] Ścisła dietka, żeby żołądka nie przeładować. A po jakimś czasie pierze samo wyjdzie, prawdopodobnie w niewiele zmienionej formie :lol: Quote
Doginka Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 :multi:Wpadłam się przywitać:diabloti: i powiedzieć DOBRANOC:diabloti: Quote
Paula Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Nadrobiłam wsio, ale dużo tego było, i już nie pamiętam, co chciałam napisać :roll: Ale ryjec mi się nadal uśmiecha :evil_lol: ;) [URL]http://img504.imageshack.us/img504/5761/dsc0342rg0.jpg[/URL] Lunka też ma piękne oczy :loveu: bursztynowe :hmmmm: Dopiero zauważyłam :oops: bo rzadko je spod grzywki widać ;) Quote
Doginka Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 [quote name='Paula_']... Lunka też ma piękne oczy :loveu: bursztynowe :hmmmm: Dopiero zauważyłam :oops: bo rzadko je spod grzywki widać ;)[/quote] Hmmm, ja aż się cofnęłam o 2 stronki, żeby przyjrzeć się oczom Luniastej:diabloti: - też nie zwróciłam uwagi na te bursztynki:loveu::loveu::loveu: A tak w ogóle to DZIEŃDOBRY:hand: Quote
malawaszka Posted November 1, 2007 Author Posted November 1, 2007 [quote name='Pysia']Tylko że ja nieustannie miałam obraz Lunety....:diabloti: [/quote] i co na tym obrazie było??? :cool1: [quote name='asher'] I jak, lody przełamane? :cool3: [/quote] uhm - OD by chciał, Pepa ma to w doopie :evil_lol: [quote name='Doginka']:multi:Wpadłam się przywitać:diabloti: i powiedzieć DOBRANOC:diabloti:[/quote] witaj i dobranoc :lol: [quote name='Paula_'] [URL]http://img504.imageshack.us/img504/5761/dsc0342rg0.jpg[/URL] Lunka też ma piękne oczy :loveu: bursztynowe :hmmmm: Dopiero zauważyłam :oops: bo rzadko je spod grzywki widać ;)[/quote] :loveu: bo zwykle na fotach są czarne, dopiero jak słonko oświetli odpowiednio to są takie ćliczne :loveu: chyba się nie chwaliłam jeszcze - Pepa już od jakiegoś tygodnia nie sika w domu jak wychodzę :multi: nadal jest niespokojna, ale już jest coraz lepiej :loveu: aha a Oliwia ma już na maxa rozwinięty etap pytań :shock: leżę w wannie, wchodzi Oliwia, łapie moje spodnie i pyta: O: co to? Ja: spodnie O:czyje? Ja: moje O: Twoje? Ja: tak O: a nie mamusi? Ja: nie mamusi, moje O: a czemu tu leżą? Ja: bo tu położyłam jak się rozebrałam O: i ubierzesz potem? Ja: tak O: a gdzie kupiłaś? Ja: w sklepie O: a ile kosztowały? Ja: sto złotych O: pięć? Ja: nie 5, sto O: sto cydzieści? Ja: nie 130, 100 O: aha to idę na bajke :evil_lol: Quote
Doginka Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 [quote name='malawaszka'] aha a Oliwia ma już na maxa rozwinięty etap pytań :shock: leżę w wannie, wchodzi Oliwia, łapie moje spodnie i pyta: O: co to? Ja: spodnie O:czyje? Ja: moje O: Twoje? Ja: tak O: a nie mamusi? Ja: nie mamusi, moje O: a czemu tu leżą? Ja: bo tu położyłam jak się rozebrałam O: i ubierzesz potem? Ja: tak O: a gdzie kupiłaś? Ja: w sklepie O: a ile kosztowały? Ja: sto złotych O: pięć? Ja: nie 5, sto O: sto cydzieści? Ja: nie 130, 100 O: aha to idę na bajke :evil_lol:[/quote] Jaki przemyślany zestaw pytań:diabloti::diabloti::diabloti: - to dopiero początek:evil_lol: Quote
malawaszka Posted November 1, 2007 Author Posted November 1, 2007 ehhhhh zdaję sobie z tego sprawę :shock: [IMG]http://img505.imageshack.us/img505/1830/dsc0358xs8.jpg[/IMG] [IMG]http://img152.imageshack.us/img152/6796/dsc0357wa7.jpg[/IMG] [IMG]http://img248.imageshack.us/img248/2710/dsc0355rw8.jpg[/IMG] [IMG]http://img141.imageshack.us/img141/2271/dsc0352lf3.jpg[/IMG] [IMG]http://img512.imageshack.us/img512/7325/dsc0350fv0.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts