r_2005 Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 [quote name='malawaszka']cieszę się że Wam się podoba :loveu:[/quote] Tak się nie ciesz, bo będziemy chciały tam zamieszkać:evil_lol: Quote
olcha Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 [quote name='r_2005']Tak się nie ciesz, bo będziemy chciały tam zamieszkać:evil_lol:[/quote] O wypraszam sobie Roczku :mad: byłam pierwsza! Ty sobie możesz zająć trawertynowy parapet :obrazic:. Quote
r_2005 Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 [quote name='olcha']O wypraszam sobie Roczku :mad: byłam pierwsza! Ty sobie możesz zająć trawertynowy parapet :obrazic:.[/quote] Ha ha, wolałabym po salonach się tułać:lol: Quote
Katerinas Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 [quote name='beria']:crazyeye: O mój Bosze, cóż to za chata będzie :crazyeye: Psy będą musiały chyba kapcie zakładać :cool3:[/quote] hehehe Predzej przydalyby sie jakies lokalizatory :lol: Co by w takim duzym domu dwa "sztucerki" odnalezc :lol: No chyba ze reaguja na otwierane drzwi lodowki :wink: to sprawa prosta :lol: Quote
asher Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 [quote name='malawaszka'][URL="http://www.wkg.pl/trawertyn.html"]http://www.wkg.pl/trawertyn.html[/URL] :cool1: [/quote] [quote]Są to bowiem formy osadowe, przekrystalizowane, twarde, z nieregularnymi kawernami wypełnionymi wykrystalizowanym kalcytem.[/quote] Przekrystalizowane formy wypełnione wykrystalizowanym kalcytem:mdleje: Za mądre dla mnie te twoje parapety :shake: Quote
olcha Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 [quote name='asher']Przekrystalizowane formy wypełnione wykrystalizowanym kalcytem:mdleje: Za mądre dla mnie te twoje parapety :shake:[/quote] Bo to są parapety z tych ęteligętnych jak te proszki :p nie znasz się nic a nic :shake: Quote
Patka Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 oj a ja mam plebejsie betony pomalowane olejną :oops: pozostałosc po poprzednich "ludziach" :evil_lol: Quote
Camara Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 [quote name='asher']Przekrystalizowane formy wypełnione wykrystalizowanym kalcytem:mdleje: Za mądre dla mnie te twoje parapety :shake:[/quote] mądre, ładne, ale... czy funkcjonalne??? (tj.ile flaszek się na nich zmieści???? bo wg tradycji ;) na parapetówke należy postawić tyle ile zmieści sie na parapetach :cool3:) Quote
Maga100 Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 [quote name='Camara']bo wg tradycji ;) na parapetówke należy postawić tyle ile zmieści sie na parapetach :cool3:)[/quote] [B]taaak? No to dobrze, ze ja nie nie robiłam parapetówki, bo do tej pory goście by nie wytrzeźwieli :lol: :lol: [/B] [B]mam takie wieeelkie parapety, dorosły człowiek może się na nich swobodnie położyć i zapewniam, że nie spadnie :lol: [/B] Quote
aga1215 Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 [quote name='Maga100'][B]taaak? No to dobrze, ze ja nie nie robiłam parapetówki, bo do tej pory goście by nie wytrzeźwieli :lol: :lol: [/B] [B]mam takie wieeelkie parapety, dorosły człowiek może się na nich swobodnie położyć i zapewniam, że nie spadnie :lol: [/B][/quote] [COLOR=darkgreen][B][I]takie parapety to moje marzenie życia[/I][/B][/COLOR]:oops: :loveu: [COLOR=darkgreen][I][B]jak rozbudowywaliśmy dom to w nowej części kazałam takie zrobić :multi: [/B][/I][/COLOR] Quote
malawaszka Posted June 3, 2006 Author Posted June 3, 2006 [quote name='Camara']mądre, ładne, ale... czy funkcjonalne??? (tj.ile flaszek się na nich zmieści???? bo wg tradycji ;) na parapetówke należy postawić tyle ile zmieści sie na parapetach :cool3:)[/quote] :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: o cholera to muszę zmienić zamówienie na mniejsze bo na tyle flaszek już mni nie stać :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: hahahaha a co do definicji trawertynu to cóż - miałam na studiach :evil_lol: Quote
Maga100 Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 [quote name='aga1215'][COLOR=darkgreen][B][I]takie parapety to moje marzenie życia[/I][/B][/COLOR]:oops: :loveu: [COLOR=darkgreen][I][B]jak rozbudowywaliśmy dom to w nowej części kazałam takie zrobić :multi: [/B][/I][/COLOR][/quote] [B]a ja po prostu mieszkam w bloku z lat 50tych. Wtedy budowali wysokie mieszkania z wielkimi oknami i wielkimi parapetami :p [/B] Quote
beria Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 [quote name='malawaszka']:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: o cholera to muszę zmienić zamówienie na mniejsze bo na tyle flaszek już mni nie stać :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: [/QUOTE] A mnie jeszcze stać :eviltong: Bo parapety stoją oparte o ścianę :evil_lol: Niewiele da się teraz na nich postawić :evil_lol: Quote
malawaszka Posted June 3, 2006 Author Posted June 3, 2006 [quote name='Maga100'][B]a ja po prostu mieszkam w bloku z lat 50tych. Wtedy budowali wysokie mieszkania z wielkimi oknami i wielkimi parapetami :p [/B][/quote] jezu uwielbiam takie, ale żeby teraz takie zrobić to masakra ile kasy by trzeba :placz: Quote
Camara Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 [quote name='malawaszka']:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: o cholera to muszę zmienić zamówienie na mniejsze bo na tyle flaszek już mni nie stać :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: [/quote] a ja byłam cfana :cool3: i parapetówkę zrobiłam zanim zamontowano parapety :evil_lol: Quote
malawaszka Posted June 3, 2006 Author Posted June 3, 2006 [quote name='Camara']a ja byłam cfana :cool3: i parapetówkę zrobiłam zanim zamontowano parapety :evil_lol:[/quote] hahaha :razz: ja tak nie dam rady bo chcą już montować jak najszybciej, żeby obrobić gładziami okna :placz: i ostatnie kilka dni spędziłam główkując ciężko gdzie, jaki i za ile :angryy: Quote
Cola Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 :-o ale nagadane....o parapetach i związanych z tym czynnościami :cool3: no no ...chawirka pikna się robi :cool3: [QUOTE][IMG]http://img207.imageshack.us/img207/10/27maj06392ut.jpg[/IMG] [IMG]http://img233.imageshack.us/img233/9408/27maj06610hv.jpg[/IMG][/QUOTE] Piękne zdjęcia :loveu: :loveu: i psiaki też :razz: Quote
PIKA Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 Matko trafilam na jakis sklerotyczno- parapetowy topik :crazyeye: [quote name='asher'] [I][quote name='PIKA'] świetne, takie niby samotne. a nie samotne :loveu: [/QUOTE][/I] ... to się posikałam i oplułam monitor plynem, którym sobie nastrój kiepski poprawiam :roflt: [B]PIKA[/B] :ylsuper: :klacz: :drinking:[/QUOTE] a z jakiej ja okazji takie niby mądre slowa wypowiedzialam ? :roll: Bo zapomnialam :evil_lol: Quote
malawaszka Posted June 3, 2006 Author Posted June 3, 2006 [quote name='PIKA']a z jakiej ja okazji takie niby mądre slowa wypowiedzialam ? :roll: Bo zapomnialam :evil_lol:[/quote] :evil_lol: z okazji tego zdjęcia :evil_lol: [IMG]http://img212.imageshack.us/img212/6594/27maj06280rh.jpg[/IMG] Quote
olcha Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 Też mam duże parapety, dobrze, że nie wiedziałam o tym zwyczaju :lol: Quote
Maga100 Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 [quote name='malawaszka']jezu uwielbiam takie, ale żeby teraz takie zrobić to masakra ile kasy by trzeba :placz:[/quote] [B]jak moja mama wymieniała okna 3 lata temu (bo mieszkanie należy do mamy), to specjalnie okna musieli robić, bo w standardzie takich nie mieli :shake: [/B] Quote
Vectra Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 wiedziałam jakie parapety robić :p mam malutkie hahahaha i całe szczęście bo niebem mnie parapetówa czeka (wredni goście się spraszają :p) Quote
Alicja Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 [I][B]:evil_lol::evil_lol::evil_lol:Waszeczko to może zagraj w Lotto :razz:to coś uskubniesz z totalizatora na parapetówę ...a parapety będe the best ;)[/B][/I] Quote
malawaszka Posted June 4, 2006 Author Posted June 4, 2006 a tak kocia mafia reaguje na Oliwkową Panienkę :p [IMG]http://img57.imageshack.us/img57/5946/dscf00840dm.jpg[/IMG] [IMG]http://img66.imageshack.us/img66/4156/dscf00855ce.jpg[/IMG] Quote
Maga100 Posted June 4, 2006 Posted June 4, 2006 [quote name='malawaszka']a tak kocia mafia reaguje na Oliwkową Panienkę :p [/quote] [B]rzekłabym - mają ją gdzieś? :evil_lol: [/B] Quote
Recommended Posts