Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']Tina jest boska! ona jest zawsze taka rozmerdana - na spacerach idzie i cały czas prawie mi się pałęta pod nogami zaglądając w oczy i sępiąc smaki :lol: i się pluje i wyciera w moje ubrania :D ech... ja też kce..[/QUOTE]
Masz przeciez trzy :D

Jakby bunkrow było więcej, to ja tez chce choć na jedną noc :)

Posted

a miałam pytac jak Bryzuch do Tiny ale skoro lubi je oszczekać to znaczy, ze chyba nie najlepiej co? a co to się stało, ze na ostatnim filmiku były wszystkie psy oprócz rudej? no i furki. udajesz ze same sznauce masz? :evil_lol:
JBZ współczuwam bardzo! ja w sierpniu zeszłego roku byłam opiekunką młodzieży niemieckiej i tez pewnego pięknego dnia zawiozłam dziewczyne do szpitala, tam spędziłam 2 godziny , zostawiłam ją pod opieką organizatorki wróciłam do dzieci i się okazało, że musze znowu jechać bo chłopak miał poszczał mięśni i nie mógł się ruszac. wiec znowu do szpitala, organizatorka tez juz miała dosc, posiedziałam chwile o 23 wróciłam do hotelu ze swiadomoscią ze w srodku nocy przyjadą i musze na nich czekac a tu znowu informacja ze kolejny chce do szpitala... ale ten symulował bo to głupi manipulator był więc mu powiedziałam ze jak go wezme do szpitala to następnego dnia tez go wysle z powrotem do niemiec.. wtedy mu przeszło :lol:

Posted

[quote name='ania0112']a miałam pytac jak Bryzuch do Tiny ale skoro lubi je oszczekać to znaczy, ze chyba nie najlepiej co? a co to się stało, ze na ostatnim filmiku były wszystkie psy oprócz rudej? no i furki. udajesz ze same sznauce masz? :evil_lol:[/QUOTE]

same młode i piękne sznauce bo Zgredka też nie ma :diabloti: jak się dobrze przypatrzysz to Piździa jest - koło kurnika myszkuje :angryy:
Bryza z Tiną by się dogadała zapewne, ale nie chcę ryzykować, że np Tina skoczy i Bryzę przewróci bo Tina jest ciężka i bardzo nieuważna jak się np pcha do mnie, obie są zazdrosne, po co mi takie atrakcje :shake:
rudej nie ma bo jak idę z Viki, Luną i Bryzą to Ruda i Zgredek nie idą bo nie ogarniam :lol: każdego z nich trzeba pilnować (Drops i Piździa pilnują się sami) więc wolę spokojnie iść na dwa razy

Posted

[quote name='ania0112']o a sądziłam, ze ruda też sie sama pilnuje.. a zgredek z olbrzymami tez nie chodzi? więc w sumie na 3 razy bo jeszcze tinka i mondus?[/QUOTE]

Ruda się sama pilnuje, ale na spacerze dalszym, koło domu jej nie ufam bo zobaczy coś ciekawego wg niej i leeeciiiiii i w d-e ma wołanie :mad:
Zgredek chodzi tylko z Bryzą z dużych (Bryza się go boi :-o wiec też nie robię jej często tej przykrości) i tylko wtedy jak nie biorę Viki

Posted

niestety często i mnie tak wychodzi... :shock: ale to są tylko krótkie spacery na naszą łąkę albo w ogóle tylko koło domu, długie mam dwa dziennie - jeden z kurduplami (bez Zgredka, bez Bryzy i w większości bez Viki), a drugi z Tiną i Mondym

Posted

[quote name='AnkaG']Kurna kiedy Wasiu resztę robisz ...[/QUOTE]

no własnie z tym jest problem... bo ostatnio niewiele więcej robię... kiedyś pracowałam w nocy ale już nie umiem - chyba się zestarzałam i po tych spacerkach jestem tak dotleniona, że koło 24 to nawet jak siedzę przy kompie to przysypiam - np wczoraj - lulałam Viki i zasnęłam :lol: mało nie spadłam z nią z krzesła :D

Posted

[quote name='AnkaG']A Viki zasypia sama? No chociaż czasem?[/QUOTE]

bardzo rzadko bo żeby ona zasnęła sama to musi naprawdę sporo wędrować, a ona wtedy już się obija o wszystko (nie jest to przyjemny widok jak tak się zatacza) i zatrzymuje się np przy stoliku i go zaczyna ogryzać i różne inne rzeczy co znajdzie to gryzie więc wolę ją wziąć na chwilę na ręce i wtedy szybko zasypia