Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ulana napisał(a):
To ja się też nie nadaję na DT - nie wiem czy bym umiała tak się opanowywać jak Ty i nie tulić Punieczki. Taka kochana jest :loveu:

Zadne tulić. Zatłuc :lol:

jak widac nie nadaje się do naprawiania;)

Posted

zerduszko napisał(a):
Najłatwiej to się usprawiedliwiać :diabloti:

Nie miałam najmniejszego zamiaru, bo nie mam z czego. Pomagam jak mogę na ten moment. Nie każdy i nie zawsze może być DT.
Chciałam po prostu powiedzieć, że to jest bardzo trudne pomagać i utrzymać dystans emocjonalny, nie tęsknić potem do takiego uratowanego psiaka. Czy to w ogóle możliwe? Tym bardziej doceniam tych, którzy dają takie domy.
Czy skoro nie mogę dziś ( bo wszak nie wiem co będzie za rok...) być DT, to mam w ogóle nic nie robić, nie dawać tego co mogę i tu nie zaglądać?

Posted

ulana napisał(a):
Nie miałam najmniejszego zamiaru, bo nie mam z czego. Pomagam jak mogę na ten moment. Nie każdy i nie zawsze może być DT.
Chciałam po prostu powiedzieć, że to jest bardzo trudne pomagać i utrzymać dystans emocjonalny, nie tęsknić potem do takiego uratowanego psiaka. Czy to w ogóle możliwe? Tym bardziej doceniam tych, którzy dają takie domy.
Czy skoro nie mogę dziś ( bo wszak nie wiem co będzie za rok...) być DT, to mam w ogóle nic nie robić, nie dawać tego co mogę i tu nie zaglądać?

ojjj to były żarty ;)
każdy robi tyle ile może i ile chce przecież, ja to świetnie rozumiem bo przecież 3,5 roku (czy 4,5??? :hmmmm: ) temu mieszkałam w mieście, nie mogłam brać tymczasów do mieszkania z rodzicami, rozwinęłam skrzydła :lol: dopiero na wsi
to jest cholernie trudne i wbrew pozorom dla mnie im ich więcej bym mi trudniej je oddawać, nie przyzwyczaiłam się do tego tak, żeby to po mnie spływało, nie potrafię i za każdym tęsknię, ale póki co daję radę to przezwyciężyć - co ciekawe niektórzy znajomi, którzy nie mają NIC wspólnego ze zwierzakami, ani z pomaganiem im (nawet własnych nie mają) czasem mówią do mnie w ten sposób jakbym była jakimś zwyrodnialcem oddając te psiaki do nowych domów :lol: to jest dopiero... miłe :roll: ale trudno - takie życie i trzeba dalej być tym zwyrolem i robić swoje :evil_lol:

z Punią to nie jest tak, że jaj jej w ogóle nie tulę, nie głaskam, itp - robię to i jak i Jarek, ale nie aż tyle ile ona by chciała bo taki ma charakter, że potem by się za nami zapłakała jakbyśmy poszli choćby do sklepu ;) z Furią jest inaczej - ją tulę, głaskam, trzymam na kolanach w każdej możliwej chwili bo ona musi nabrać zaufania, Punia ufa kazdemu i śpiewa do każdego kogo spotka i szaleje z radości, Furia niestety nie... ona niby coś tam tym ogonkiem trzęsie, podchodzi do ludzi, ale dotknać się nie da - gryzie...

Posted

ojjj to były żarty ;-)

Ups. :oops: Chyba coś za dużo mi na głowę spadło w tym roku, że już coś wyczucia mi brak.
A może po prostu trafilyście w czuły punkt. Bo ja tak bardzo bym chcaiala pomatkować jakieś bidzie jednej czy drugiej ... W ogóle taka mamuśka jestem i wszystkim bym tylko matkowala. Żeby tak jeszcze za to płacili, to nic innego mogłabym nie robić.

A jak znajdziecie sposob na mojego męża - zatwardziałego mieszczucha, żeby się zgodzil uciec z tej Wawy w plener, choćby niedaleki, to Was chyba ozłocę.

nie przyzwyczaiłam się do tego tak, żeby to po mnie spływało, nie potrafię i za każdym tęsknię

Tak mi się coś wydawalo... Masz kochane serducho:loveu:

Posted

ulana napisał(a):

A jak znajdziecie sposob na mojego męża - zatwardziałego mieszczucha, żeby się zgodzil uciec z tej Wawy w plener, choćby niedaleki, to Was chyba ozłocę.

hahaha jak z tym ozłoceniem to prawda to możemy spróbować :evil_lol: ale... wszystkie chwyty dozwolone???? :errrr: :scared:

Posted

ale... wszystkie chwyty dozwolone???? :errrr: :scared:

Łoł, aż strach mowić tak. Ale niech tam. No, może z wyjątkiem morderstwa w celu pozbycia się kłopotu... ;)

Posted

zerduszko napisał(a):
A miałaś kiedyś takiego?

Niet. Tazz jest moim drugim psem :) Ale jem usie zdarzają zabawy na zasadzie ja Cie podgryzę po kolanie i mam ochote go zamordować.

Ja wiem, że to nie ich wina ale tak jakos mnie to denerwuje mocno.

Posted

Saththa napisał(a):
Niet. Tazz jest moim drugim psem :) Ale jem usie zdarzają zabawy na zasadzie ja Cie podgryzę po kolanie i mam ochote go zamordować.

Ja wiem, że to nie ich wina ale tak jakos mnie to denerwuje mocno.

Mnie tez denerwuje mono i powinno skutkować ukręceniem łba, ale... jak się ma w domu, kocha to człowiek spuszcza z tonu :eviltong:

Posted

zerduszko napisał(a):
Mnie tez denerwuje mono i powinno skutkować ukręceniem łba, ale... jak się ma w domu, kocha to człowiek spuszcza z tonu :eviltong:

pewnie ejst jak mowisz;)

Posted

Tekla64 napisał(a):
no ja szalenca Wacka mimo jego ..... innosci bardzo kochalam a nawet do dzis siedzi mi w sercu Figa ta ktora mnie gryzla i zle traktowala a jednak na swoj sposob kochala

opowiedziałabyś o Fidze

Posted (edited)

[quote name='wilczy zew']zołzy :watpliwy:

Coooo? Prawda w oczy kole?:lol:

U Innych to opowieści i foty i jeszcze i jeszcze Ci mało :lol: A u siebie to juz nie tak łatwo, nie?

Wiem po sobie :lol:

EDIT

przemyslałam i stwierdzam, ze ja nie cisne wszystkich po kolei o opowiesci ;) I foty chyba ze od wielkiego dzwonu jak np. Ulka ubetnie sznupa to za niewaszke rkzycze... jak zdarze :lol:

Edited by Saththa