Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
no to mnie zaskoczyłaś bo jak pokazywałaś foty kiedyś i był już pulpetem to mówiłaś, że nie jest hahaha - to się nazywa - ewolucja :evil_lol:

wtedy nie był pulpetem tylko sierść cięta nożyczkami i resztki sterczącego podszerstka pogrubiały go

te sznurki to chyba dłuuugo schną?

Posted

[quote name='malawaszka']bardziej jak pudel wyglądają obcięte puli :lol:
Wcale nie wyglądaja bo sierść nie taka :)

Odpowiem że przód :diabloti:
http://img38.imageshack.us/img38/5780/dsc0493le.jpg

Pysia pamięta i zagląda :) Ale dogo tak mi muli że zdrowia nie mam a cierpliwość wolę zachować ;)
Sznurków nie obetnę a sadomaso nie jestem. Sznurki są super do obsługi za wyjątkiem piasku :evil_lol: My jeździmy na wodne spacerki gdzie piasku nie ma tylko trawa i kamienie ;) A na sznupa bym sie nie zamieniła z powodu.... malawaszka wie :diabloti:
A Luśka składa się z tylu radości ile ma sznurków :) Wprawia mnie kazdym swoim ruchem w smiech. Zreszta identycznie reaguje Monika ;)

Posted

Ale ona biała była i ciut inny rodzaj włosów. Czarne wyglądaja obcięte.... Wcale nie wyglądają ;)
Sznurki są po to aby radować w każdej chwili :) I charakter jaki fajny :)

Posted

Ja co zaglądam to się namęczę zeby nadrobić zaległości hehe
chyba za rzadko odwiedzam:)
Jestem w szoku!:crazyeye: Dżordż się tak zmienił, że go nie poznałam. Niesamowita przemiana...
Zupełnie inny pies.

To sznurkowe cudo świetnie wygląda na fotach. Bardzo wdzięczny obiekt do fotografowania:)
Ale piachu nie zazdroszczę:diabloti:i czytałam, że one strasznie długo schną.
Faktycznie sznup to się przeleci i jest suchy a to cudo? Ło matko...
Niufkowa dziewczynka w ogóle nie wygląda na babcie.

Ale ja i tak nie przemijająco uwielbiam twoje foty sznupów:lol:

Posted

#Etna# napisał(a):

Ale ja i tak nie przemijająco uwielbiam twoje foty sznupów:lol:

i dlatego tak rzadko zaglądasz??? :evil_lol:

a Pysia Ci zaraz napisze, że sznurki wcale długo nie schną :errrr:

Posted

malawaszka napisał(a):
i dlatego tak rzadko zaglądasz??? :evil_lol:

a Pysia Ci zaraz napisze, że sznurki wcale długo nie schną :errrr:

Schną aż wyschną :) A to jakiś problem ? :crazyeye: Przynajmniej namacza je sie bez problemów :P
Możecie sobie pisać do woli ale na Luśki podwórku to sznupy szczekały :evil_lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
myśmy się nie wpraszali :grins:

O jaka obraza :evil_lol: Pyskate sznupy sa mile u nas widziane :) A moje burki są psami które potrafią nawet z takimi współżyć bez starć :loveu:
Najfajnieszy był moment kiedy sznurek jako typowy pies o silnym instynkcie stróżowania zobaczył zbliżajacą sie pare ludzka. Luśka krótko szczeknęła a Księciuniu nagle sie odblokował ze speszonego psa i dalej z Lunetą w długą odgonic OBCYCH. Luśka w tym momencie uznała ze ostrzegła a jako ze inni mają ochotę dalej pracować to niech obszczekują :evil_lol:

Co do dotyku sznurków to normalnie milsze niż zarośnięty sznup. Ale namoczone wodą i utytłane w piachu są w dotyku jak typowy mop który starał się umyć piaskownice :evil_lol:

Myślę że Księciuniowi dobrze zrobiło to spotkanie z dwoma obcymi psami. Przełamałby sie szybciej i nabrał trochę pewności siebie przy Zmorce. Nawet Luneta dawno temu dzięki niufce przestała sie bać wielkich czarnych psów ;)

Posted

Pysia napisał(a):
Nawet Luneta dawno temu dzięki niufce przestała sie bać wielkich czarnych psów ;)

hahah oj bredzisz bredzisz - nie przestała się bać wielkich czarnych psów tylko Zmorki :lol:

wróciłam ze Zgredkiem od weta... boże jak spanikowałam, tak się bałam o niego, że ledwo powstrzymywałam żeby się nie pobeczeć :splat: wczoraj zaczął podkrwawiać z tego guzka przy pupie, ja już najczarniejsze myśli bo ostatnio też pokasłuje czasem... okazuje się, że tak się czasem dzieje przy tego typu nowotworach bo ta skórka jest tam taka cieniutka i łatwo uszkodzić, a jak uszkodzi to się zakaża bo to przecież przy odbycie... pani dr oczyściła, dała przeciwzapalny, zatamowała krwawienie, płyn do smarowania i powinno być ok... pobeczałam się więc jak wyszłam od weta... z ulgi :splat: kocham tego Zgredka i nie chcę, żeby mu się coś więcej działo!!!! DOŚĆ już tego do diabła!!!!

Posted

No.... I Szelmy hahahaha. A tu akurat nie powinna ;) Ale Szelma też niufem była :)

Zgredek jak to Zgredek. Napedza stracha. Ale trzyma się dziadunio i niech tak dalej będzie !

Jezu jak można wytrzymać to mulenie! Ten serwer mi całego kompa blokuje! A już emotki to jakaś masakra....

Zmorowatość przeszła dzisiaj spokojnie 5 km :) Odwiedziła po drodze bernardynkę lat 11. Benia już prawie nie chodzi. Jest głucha i ślepa. Ale nadal chyba życie jej się podoba. Jej pani nie może wciąż uwierzyć że Zmorowatość jest tylko rok młodsza.... Tfu tfu!

Posted

Ojej nadrobiłam.Lalunka rzeczywiście troszkę ma nadwagę, ale mój Leosiek też znowu przybrał pulpet jeden.Muszę go zważyć
Ale Lunka ma piękna brodę i fajna na niej kolorystykę