Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Tekla64']to wode powinni wam dowozic beczkowozami[/QUOTE]

coś sie do tego nie kwapią

[quote name='zerduszko']Gadam tak od początku :lol:[/QUOTE]

dam Ci tel - zrób avanti i może przywiozą :lol:

[quote name='Tekla64']coby ci smutno ne bylo to nam dzis prad i wode zabralo przez tyn wiater co prawda ino 3 godzinki ale zawsze bylimy bez[/QUOTE]

nie pociesza mnie czyjeś nieszczęście... jakby u nas jeszcze pradu zabrakło to nie wiem co byśmy zrobili tfu tfu.... mamy niewielki generator prądu na wszelki W coby utrzymać ciepło w domu, ale ... nawet nie chcę myśleć :shock: sypie śnieg jak wściekły dalej - wygląda to pięknie - wiatr porobił malownicze "wydmy"... ale mogłoby już przestać bo nie wiem jak jutro wyjedziemy, a do weta muszę z Dżordżem bezdyskusyjnie...

Posted

aaaa myslalas kiedys o psim zaprzegu i malutkich saneczkach?????
na zasniezony swiat to moze byc jakies wyjscie, zakupy , dowoz wody itp itd
zastanow sie moze psi byliby szczesliwe w takim spelnieniu
hihihi

oooo ja musze popatrzec czy Nikus bedzie ciagal z zapalem, ino ja mam mocno nie rowne wzrostem to moje zaprzegowe stado hihihi

Posted

[quote name='Tekla64']aaaa myslalas kiedys o psim zaprzegu i malutkich saneczkach?????
na zasniezony swiat to moze byc jakies wyjscie, zakupy , dowoz wody itp itd
zastanow sie moze psi byliby szczesliwe w takim spelnieniu
hihihi

oooo ja musze popatrzec czy Nikus bedzie ciagal z zapalem, ino ja mam mocno nie rowne wzrostem to moje zaprzegowe stado hihihi[/QUOTE]

hahaha moje owszem są równe wzrostem, ale ... uciąg słabiuuutkiiii :errrr: one teraz nie mają jak wyjść na dwór - tak nas zasypuje nadal, że już teraz sięga im prawie do szyi, a w wielu miejscach jakbym je wrzuciła w zaspy to mogliby zacząć prowadzić podziemne życie w tunelach :D

ale tu byłoby bosko z takimi wielkimi psiurami i sanki do tego - mmm marzenie!

Posted

[quote name='zerduszko']Co mam zrobić? :lol: I juz zamilkam ;)[/QUOTE]

awanturę :grins: zrób i załatw żeby nam wodę uruchomili albo przywieźli

[quote name='agaga21']a ja dopiero doczytałam że dżordż jest taki biedny :([/QUOTE]

no bieduś kochany :( i jutro powtórka - znowu czyszczenie tego ropnia bo to co z tego dziś wylazło.... przechodzi ludzkie pojęcie...

na dworze nadal armagedon :lol: śniegu po kolana, Dzordż wysikał się na schodach i uciekł do domu, a my z Jarkiem mamy zabawę - zbieramy świeżutki puch i topimy :D zabawa na całego - podłogi zalane haha, radocha jak dzieci normalnie :D chciałam zrobić zdjęcia ale nic nie wyszło bo za gęsto pada

Posted

nie bylo mnie tu od .....trzymajcie kciuki jutro za nas...my do kliniki....nie przeczytakam wszystkiego...biedny Dzordz :(...
lepiej bez wody ale ze sniegiem niz bez pradu....bez niego klapa.....zaluzje nie dzialaja, drzwi do sklepow sie nie otwieraja...nie mozna gotowac.....
nowy gosc juz jest....a moze cos nie wiem...ehhh...chyba jestem dzisiaj nerwowa.....

Posted

[quote name='wieso']nie bylo mnie tu od .....trzymajcie kciuki jutro za nas...my do kliniki....nie przeczytakam wszystkiego...biedny Dzordz :(...
lepiej bez wody ale ze sniegiem niz bez pradu....bez niego klapa.....zaluzje nie dzialaja, drzwi do sklepow sie nie otwieraja...nie mozna gotowac.....
nowy gosc juz jest....a moze cos nie wiem...ehhh...chyba jestem dzisiaj nerwowa.....[/QUOTE]

masz rację - lepiej bez wody niż bez prądu zdecydowanie!
trzymam kciuki za Was jutro!!! BĘDZIE DOBRZE!!!!!
Nowego jeszcze nie ma - będzie w piątek jak dobrze pójdzie

[quote name='zerduszko']Idź Ty niemiła kobieto, żeby po imieniu nie nazwać... z panami wodociągowcami, to trzeba kulturnie, a nie awanturę![/QUOTE]

no kiedy po dobroci nic nie dało... notatki porobili, pożałowali nas i poszli :lol: a awantury to my nie umimy :shake:

Posted

wy juz dlugo bez wody a do tego jeszcze kawalek wsi dla mnie to nie do pomyslenia zeby sami nie zroganizowali jeszcze dowozu wody ale ale moze one jeszcze nie wpadli na ten pomysl ja bych dzwonila do wojta i z nim o tym rozmawiala a jeszcze lepiej to podjechac do gminy i osobiscie gadac z wojtem , pamietaj ze to on odpowaida za wodociagi na waszym terenie , jemu podlegaja wiec on powinien zadbac o to coby albo naprawili albo dowozili bo bez wody nie mozece byc nawet jesli macie snieg

dzown do wojta !!!!
ino grzecznie a stanowczo , zeby mial wrazenie ze napewno wiesz ze masz prawo zadac dzialan

Posted

[quote name='malawaszka']no kiedy po dobroci nic nie dało... notatki porobili, pożałowali nas i poszli :lol: a awantury to my nie umimy :shake:[/QUOTE]
A co po tej dobroci było? Oni byli, ale co Wy im kazali? ;)

Posted

Zasypało na amen... siostra ze szwagrem dopiero niedawno do pracy wyjechali bo łaskawie pług przyjechał i drogę odśnieżył...

Dzwoniła dziś moja siostra do wodociągów, podobno wczoraj coś tu w okolicy próbowali robić, ale jak widać bez efektów... będę dzwonić jeszcze ja

Posted

[quote name='Fides79']no ale jak Wy sami robić woda ze śniegu, to oni Wam tak prędko nie naprawić:lol:[/QUOTE]

my robić woda ze śniegu później niż oni być tutaj :D oni nie wiedzieć o nasze plany :D

Posted

[quote name='malawaszka']my robić woda ze śniegu później niż oni być tutaj :D oni nie wiedzieć o nasze plany :D[/QUOTE]

czyli wy być super sprytne człowieki :evil_lol::evil_lol:
no chyba że ci od woda miec swoich szpiegów :diabloti: