Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Danusiu, ja ale to tylko ja własnie największy odzew mam na regionalnych, wejdź na wirtualna Polskę i tam na ogłoszenia i ogłaszaj po całej Polsce. tam masz wykaz portali darmowych

Posted

Danusiu, mam córkę w jej wieku. Niestety nic więcej dodać nie mogę o swojej sytuacji. Ale cieszę się, że takie Angely:-) (czytaj anioły) w wieku moje córki (pomijając moją) chodzą po świecie.

Posted

Dzieki shania za odpowiedź. Wiem, ale psiaki mają ogłoszenia robione przez aniao, sa w większości aktualne i nie chcę dublować. Główkuję i szukam cudownego sposobu na dom [B]dla dwu w jednym[/B]- przyznasz, ze to karkołomne zadanie..
Biegnę nadal szukać cudotwórcy- zbawcy dwupaku.

Posted

[COLOR=red][B]Witaj nasz dwupaku[/B][/COLOR]:multi: [B]i milczące cioteczki jednak też[/B]:shake::shake:
[quote name='mestudio']Danusiu, mam córkę w jej wieku. Niestety nic więcej dodać nie mogę o swojej sytuacji. Ale cieszę się, że takie Angely:-) (czytaj anioły) w wieku moje córki (pomijając moją) chodzą po świecie.[/QUOTE]
Ewo, :loveu: córka- nawet nie anielska- zawsze pozostaje naszym dzieckiem:loveu: ja i Ty i każda matka o tym dobrze wie; nie same anioły chodzą po świecie; kilka wystarczy

Posted

Dziękuje za baardzo miłe słowa :) tak danko, chodze do technikum (pierwsza klasa) :) tak nadal możesz wysyłać rzeczy dla dwupaku :) teraz zmykam do kościoła (bierzmowanie) potem goście, no więc będe późnym wieczorem...albo jutro rano. Dziękuje jeszcze raz za miłe słowa:loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='aniao']ale dziewczyny chyba mają już zrobione allegro?[/QUOTE]
Tak, robiła Zofia, ale dziś/jutro kończy się, a skoro Ruda wypatrzono na allegro, to z pewnością jest to szansa i dla dwupaku.
Bardzo chcielibysmy wszyscy tego, a dwupak najbardziej.

Posted

to kto mógłby zrobić takie allegro ? jak będzie zrobione to prześle danej osobie kase za to :) mysle że te 20 zł warto zapłacić.. a nóż znajdzie sie ktoś kto sie w nich rozkocha tak jak my :)

Posted

Wiecie co, ja odnoszę wrażenie, że najważniejszy w ogłoszeniu jest tekst. Musi być taki, żeby poruszył serce. Wtedy jakiś wrażliwiec, który szuka psa, weźmie obydwie. Ich przyjaźń dobrze opisana , mogłaby być punktem zaczepienia.Ten tekst dotyczący suniek, który zamieściłam jest taki suchy. To są fakty, które nie zachęcają do wzięcia obu. To jest informacja na ich temat.Może objawi się talent pisarski poruszający wyobraźnię czytelnika? Fakty trzeba ubrać w poruszające serce i wyobraźnię słowa. Wtedy będą zainteresowani. Ja mogę wystawić bardzo wypasione allegro, ale ( bez obrazy autorki tekstu)słowo pisane powinno być nasączone dramaturgią- wtedy podziała.:razz:

Posted

Zosiu, talent pisarski wcale nie musi sieE objawiać. On już jest. Gdybyś przeczytała tekst, jaki napisała Angel dla carominy na forum Husky, popłakałabyś się i zabrała od razu kilka futrzków do domu. Angel jest nie tylko wspaniałą opiekunką schronowych biedaków, znakomicie przygotowuje je do życia w warunkach domowych- i to w schronie- ale i wrażliwą dziewczyną.
Szkoda, ze młode pokolenie jest takie rzadko...
[B]Angel, nadworna pisarko- prosimy o tekścik emocjonalny o dwupaku. Może być trochę " ściągnięte" z tego, co już pisałas..[/B]

Posted

[QUOTE]danka4u1 [INDENT] Zosiu, talent pisarski wcale nie musi sieE objawiać. On już jest. Gdybyś przeczytała tekst, jaki napisała Angel dla carominy na forum Husky, popłakałabyś się i zabrała od razu kilka futrzków do domu. Angel jest nie tylko wspaniałą opiekunką schronowych biedaków, znakomicie przygotowuje je do życia w warunkach domowych- i to w schronie- ale i wrażliwą dziewczyną.
Szkoda, ze młode pokolenie jest takie rzadko...
[B]Angel, nadworna pisarko- prosimy o tekścik emocjonalny o dwupaku. Może być trochę " ściągnięte" z tego, co już pisałas..[/B][/INDENT]
[/QUOTE]

Talent się ma, albo nie. Ale będę mogła wnieść własne sugestie, jeżeli uznam taką potrzebę?:p

Posted

Nawet wielcy ludzie mieli "nadwornych" sekretarzy do wnoszenia poprawek:evil_lol::evil_lol::evil_lol: mysle, ze Angel zgodzi się...Dobrze, ze jestes z nami tutaj. Było tak przeraźliwie pusto:shake: a w " kupie" siła.:multi:
Dłbałam na fb, ale jak dziecko we mgle..:shake::shake: wypociłam jakieś ogłoszenie dwupaku...nie jestem pewna, czy wszystko poszło tak, jak powinno?? Jestes tam?

Posted

Szkoda, bo poinstruowałabyś mnie. Wyczyniam tam jakieś głupoty pewnie, mam znjomych tez z dogo, ale czasu nie ma na dokładniejsze rozpatrzenie się w tych wszystkuch portalach.

Posted

okej nie ma sprawy :) moge napisać tekst... tzn postarać się jak najlepiej dobrać słowa. Napisze poprostu jak czuje bo to najlepszy sposób na oddanie uczuć.. Dziękuje za bardzo miłe słowa.. :) aż sie wzruszyłam normalnie.. nikt jeszcze igdy tak o mnie nie powiedział.. dziękuje z całego serca :) napisałam dla carominy jak jest.. jak czuje :) to zaraz sie za to biore :)

Posted

Peggi i Meggi do adopcji tylko i wyłącznie razem. Dlaczego ? Ponieważ lączy je nadzwyczajna przyjaźń. Doczytaj do końca ich historie, nie rezygnuj od razu, gdy tylko przeczytałeś "do adopcji razem". Obie dziewczyny, prawdopodobnie ktoś kiedyś kochał-miały dom i swojego człowieka.. ale nadszedł dzień w którym poprostu się komuś znudziły. Ktoś poprostu pozbył się ich w niemoralny sposób-przywiązał je obie do drzewa-nigdy nie dowiemy się ile tam spędziły, otaczał je tylko zimny, wielki, ciemny las.. jak mogły się czuć same w tym horrorze ? Wtedy miały tylko siebie.. Znalazł je pewien człowiek i przyprowadził do schroniska.. do miejsca gdzie mogły tylko przetrwac. Co sprawiło, że te dwie przesympatyczne, przekochane i wspaniałe sunie są w nim do dziś ? Dlaczego siędzą w schronie już 6 lat ? Każda mroźna zima przy ktorej brakuje ciepłych bud i jedyne co im pozostaje to wtulenie sie w siebie, każde upalne lato w którym jest ogromny żar słońca a woda jest tylko w niektórych miejscach i czesto stoi tam już duzo silniejszych psów, które poprostu je przeganiają; ogólna walka o pożywienie, przeganianie przez inne psy, chowanie się po zakamarkach wybiegu... dlaczego muszą to znosić ? Dlaczego cierpią za nic ? Ich przyjaźń przetrwała, będzie trwać i nigdy nie przestanie... Są jak jedność. Nie mogą być rozdzielone bo chyba by tego nie przeżyły..Gdyby ktoś je rozdzielił to tak jakby przełamał jedno serce w pół. A one dwie dadzą podwójne szczęście człowiekowi, który je przygarnie. One pomimo tego co zrobił im człowiek- przecież mogły tam zginąc z wycieńczenia, braku wody i jedzenia czy poprostu ze strachu- potrafiły od nowa zaufać. Człowiek dla nich jest najważniejszy! One oddadzą ci całe siebie, całe swoje serce wzamian za miłość..Nie potrzeba im do szczęścia nic więcej jak siebie i człowieka, który przy nich będzie. Może to właśnie ty odmienisz ich los ? Będą z tobą do końca dni, starając się przypodobać, będą dla ciebie przyjaciółkami w dwóch ciałach ale niczym jedność, bedą przy tobie zawsze- w złych i dobrych chwilach. Czy dasz im dom na który czekają już tak długo ? Co roku są starsze, słabsze i co roku każdy promyczek nadzieji na dom w ich serduszkach gaśnie.. chyba nie chcesz żeby wraz z nadzieją w ich sercu zgasły całe ich serca i one?

Posted

to narazie tyle, na szybko pisałam więc może byc kolejność pomieszana.. ale mówcie co powinnam bardziej uwzględnic.. czego jest za dużo itp :) jak znajde więcej czasu to napisze coś lepszego. Teraz zmykam goodbye.

[B]nowy bazarek dla dziewuszek:[/B]
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/196003-piękna-firanka-ecri-!-LICYTACJA-DLA-P-amp-M-!-)-do-20.11?p=15687935#post15687935"]http://www.dogomania.pl/threads/196003-piękna-firanka-ecri-!-LICYTACJA-DLA-P-amp-M-!-)-do-20.11?p=15687935#post15687935[/URL]

prosze o pomoc w rozsyłaniu po dogomaniakach :)

Posted

Angel, tekst jest piękny. Jak Ty kochasz te psiaki niczyje i porzucone; potrafisz zrozumieć- i napisać o tym- ich odczucia, samotność, strach, ale i gotowośc do oddania całego swojego serca i przywiąznia temu, kto zechce dać im dach nad głową.
Nie mnie oceniać przydatność tekstu do ogłoszenia. O tym najlepiej zdecyduje Zofia, która fachowym okiem rzuci na niego. Ja mogłabym najwyżej poprawić powtórzenia, uchybienia- nieliczne zresztą- stylistyczne, ale przyznam się, że aż boję się to zrobić, bo tekst może stracić ekspresję.
Zosiu, wypowiedz się na ten temat. Pewnie juz nie dziś, bo późno, ale w wolniejszej chwili.

Posted

to poprawcie :) ja jeszcze nie mam tej "stylistycznej" wprawy hehehe. Kocham je na maxa.. porzucone i niczyje, ale w głębi duszy są jak moje. Dwie moje ulubienice i pieszczochy schronowe.. oby tylko nie siedziały w zimie tam..