Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Angel']już pisze: P&M to dwupak, który czeka na dom 6 lat w Obornickim Schronisku. Peggi-szorstkowłosa sunia (ok 6 lat) i Meggi biała w rude łatki (7 lat). Obie sunie są wysterylizowane i bardzo do siebie przywiązane. Kiedyś ktos zostawił je w lesie przywiązane do drzewa-od tej pory nie miały szczęścia i czekają w schronisku na "swojego człowieka". Sunie są bardzo uczuciowe ale nie nadają się raczej do domu z małymi dziećmi bo mogły by je przewrócić z radości-wyrażają swoją radość skacząc na kogos i dają buziaki. Do obcych podchodzą z dystansem-przywiązały się do mnie i napewno do człowieka z którym by zamieszkały po krótkim czasie także by się przywiązały. Na jedno zawołanie czekają przy przedsionku a gdy tylko je wypuszcze biegają szczęśliwe i skakają po mnie. Uwielbiają się gonić w kółko-jedna zaczepia drugą :) iii to co jeszcze bardzo lubią to pluskanie w wodzie :) Sa bardzo posłuszne-przybiegają na zawołanie, a praktycznie nie odstępuja człowieka do którego się przywiązały na krok, gdy stracą mnie z oczu to bardzo się niepokoja-Meggi udało mi się nauczyć siad, daj łape i lezeć :) Peggi nie bardzo ma się do nauki hehehe. Peggi jest troche zaczepna w inne psy-tzn. na spacerach nekiedy poszczeka ale nie żeby z agresji tylko pokazuje że jest odważna :) Sunie niekiedy w zabawie moga chwycić ząbkami za rękaw ale gdy tylko powie się puść to odrazu tak postępuja. Peggi nieraz z nudy lubi sobie kopać dołki w których potem się kladzie. Niekiedy lubi sie trzymac na uboczu i poprostu śpi ale bardzo czujnie bo gdy gdzies odchodze to nagle wstaje i rusza za mna.
[B]
cos jeszcze dopisać ? nie wiem jakieś pytania szczególne ?[/B] :)[/QUOTE]

caromino tutaj ten tekst o który prosiłaś, tylko powiedz mi jeszcze czy coś dodać ?

Posted

zapraszam na nowy bazarek dla dziewczyn :)
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/195308-sukienki-spódniczki-dla-dziewczynek-(146-cm)-i-dla-pań!-do-10.11-na-P-amp-M-!!?p=15620148#post15620148"]http://www.dogomania.pl/threads/195308-sukienki-spódniczki-dla-dziewczynek-(146-cm)-i-dla-pań!-do-10.11-na-P-amp-M-!!?p=15620148#post15620148[/URL]

Posted

A u mnie już po obiedzie ;) TŻ nawet już po podwieczorku, ale dla mnie nie zostało:mad:

Dziewczyny i co to z Wami będzie? Chyba musicie podskoczyć do góry by ktoś Was wypatrzył:razz:

Posted

[quote name='dara9']Dziewczyny i co to z Wami będzie? Chyba musicie podskoczyć do góry by ktoś Was wypatrzył:razz:[/QUOTE]
Najlepiej podskakuje się z ogłoszeniami na plecach :evil_lol: :multi: :evil_lol: ciotka, wyzdrowiałaś???

Posted

Witaj nowa cioteczko i bywaj u naszego dwupaku. M&P musiały biedne przyzwyczaić się do schronowej rzeczywistości- jedynej prawie jaką znają- ale czas leci, psiaki nie będa młodsze i zdrowsze w tych warunkach, a tu jeszcze zima za pasem...strach pomyśleć.