Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Myślę, że spokojnie może zostawać sama. U mnie zostaje co prawda ma inne psy do towarzystwa i nie ma problemu. Jutro zostawię ją osobno i zobaczymy ale nie sądzę aby był problem.

Posted

ULKA12 napisał(a):
Myślę, że spokojnie może zostawać sama. U mnie zostaje co prawda ma inne psy do towarzystwa i nie ma problemu. Jutro zostawię ją osobno i zobaczymy ale nie sądzę aby był problem.

czyli ja robię testa i ty roobisz testa jutro, ok

Posted

margaret napisał(a):
tylko ciekawe czy Peggi byłaby równie przyjacielsko nastawiona dow indy jak ty danko i twój sierściuszek :)

Jazda windą to cudowna podróż. Pani kuca obok Oskarka i odbywają się pieszczoty przez 10 pięter. Niechbym spróbowała o tym zapomnieć.:angryy:

Posted

myślę że Peggi będzie zadowolona z takiego obrotu sprawy, na razie zostaje u Uli, bierzmy się za ogłaszanie
pani którą odwiedziłam to cudna osoba i na pewno kochałaby ją wielce, kłopot jednak z tym gdzie mieszka - centrum dużego miasta, ruch uliczny, winda 8 piętro,
dojazdy tramwajem przewidziane w pakiecie tego domu, spacer byłby dla Peggi szokiem, dla takiego wrażliwca jak ona to oznacza stan permanetnej paniki i skok na głęboką wodę od razu, chcemy jej szukać spokojniejszego rewiru :) domu, ubocza, a Pani z Wrocławia jest gotowa adoptować inną bidę,
więc można powiedzieć że to i zła wiadmość i dobra zarazem

Posted

No tak...wiadomość dobra dla innego ewentualnego psiaka - pani ma jakieś specjalne życzenia? - i zła/dobra dla Peggi. Na wątku jest mnóstwo wiadomości od Uli, która tak z sercem i czułością pisała o Pegggi, a które charakteryzują Peggi, mówią o naszych oczekiwaniach i warunkach, jakie ma spełnić przyszły dom, oprócz bezwarunkowej oczywiscie miłości.
Teraz nie mam za bardzo czasu na szperanie po wątku, bo wprawdzie komputer włączony, ale trwa walka o miejsce przy klawiaturze...tak to w ubogich dogomaniackich domkach: jedna klawiatura, a rąk kilka chętnych do klikania...:shake: :angryy: :shake:

Posted

omówiłyśmy to dzisiaj z Ulą, a ja wstępnie z panią też, szukamy dla pani troszke innego psa, na pewno mniej spanikowanego :) mysle że wszystko sie dobrze skończy niebawem, a my musimy zająć się wypromowaniem cudnej Peggi by przebierać w domkach i znaleść ten najlepszy oczywiście :)

Posted (edited)

Napisałam szkic Peggusiowego ogłoszenia - można je uzupełnić/ przeredagować/ wyrzucić ;-).

Propozycje tytułu:

1. Delikatna Peggi po przejściach szuka spokojnego domu
2. Nie każdy jest arystokratą
3. Jaka rasa? Kundelek :-)!
4. Nie marzy o domu, bo nie wie co to jest
5. Przy Tobie przestanę bać się świata
6. Jedna z wielu – wyjątkowa
7. Mówią, ze jestem ładna ;-)
8. Moja prababcia była sznaucerką
9. KUNDEL WIELKOPOLSKI – to brzmi dumnie :-)!

Najpierw długo było schronisko, które przetrwała dzięki psiej przyjaźni z silniejszą, odważniejszą suczką. Potem rozstanie z przyjaciółką, która miała więcej szczęścia i znalazła swoich Ludzi.
Czas, by i ona – delikatna, nieśmiała – poznała smak DOMU.

Peggi jest średniej wielkości (waży … kg), ma około …. lat.
Potrzebuje spokojnych cierpliwych opiekunów, którzy zrozumieją, że trzeba trochę czasu, by im w pełni zaufała i docenią wartość takiej ufności.
Na nowy – swój pierwszy prawdziwy – dom czeka w hoteliku, gdzie po okresie lęku i wycofania ujawnia swoją radosną naturę i ogromną tęsknotę za bliskością człowieka.

Na marginesie - nie wydaje mi się, ze trzeba pisać strasznie dużo i o wszystkich szczegółach - i tak będą omawiane w rozmowie.

A właśnie ktoś mi wpisał w profilu ;-):

ZAPRASZAM NA BAZAREK OGŁOSZENIOWY

70 ogłoszeń 10zł
30 ogłoszeń 5zł

http://www.dogomania.pl/threads/2229...*#post18610884

Edited by jola_li
Posted

Przepraszam za offa, ale pilnie poszukuję osoby do wizyty przedadopcyjnej w Poznaniu-dla ostatniego szczeniaczka z wątku ponizej. Bardzo pilne. Bardzo proszę o kontakt na pw lub maila: [email protected] tel. 508-063-271
wątek:
http://www.dogomania.pl/threads/219689-Piękna-wygłodzona-Anda-w-typie-psa-gończego-i-jej-szczeniaki-szukają-domów!!!
POMÓŻCIE -PROSZĘ!
PAŃSTWO WYDAJĄ SIĘ NAPRAWDĘ SUPER! A SZCZENIAKI NIE MAMY GDZIE DAĆ

Posted

[quote name='margaret']omówiłyśmy to dzisiaj z Ulą, a ja wstępnie z panią też, szukamy dla pani troszke innego psa, na pewno mniej spanikowanego :) mysle że wszystko sie dobrze skończy niebawem, a my musimy zająć się wypromowaniem cudnej Peggi by przebierać w domkach i znaleść ten najlepszy oczywiście :)

a może taką bezproblemową sunię by Pani chciała...Jest wysterylizowana,łagodna,tylko domu nie możemy jej znaleźć:( http://www.morusek.pl/ogloszenie/87733/Porzucona-sliczna-mloda-suczka-szuka-domu!!/

Posted

Kasiu dziękuję za propozycję, może to dziwnie zabrzmi biorąc pod uwagę że pani rozważała adopcję Peggi, ale po rozmowie określiliśmy typ dla Pani idealny - samiec w typie ONKA - owczara niemieckiego, jak pani nazywa "helmuta", może być z długim włosiem, kastrowany, nie dominator, tolerujący psy, suczki i koniecznie koty!, musi być sprawdzony na koty, nie musi być młody, może być dość dojrzały, ale raczej nie chory - pani żyje skromnie, no i pies nie wymagający aktywności, raczej na spokojny tryb życia. I oczywiście tolerujący ruch uliczny.

Posted

[quote name='jola_li']Napisałam szkic Peggusiowego ogłoszenia - można je uzupełnić/ przeredagować/ wyrzucić ;-).

Propozycje tytułu:

1. Delikatna Peggi po przejściach szuka spokojnego domu
2. Nie każdy jest arystokratą
3. Jaka rasa? Kundelek :-)!
4. Nie marzy o domu, bo nie wie co to jest
6. Jedna z wielu – wyjątkowa
7. Mówią, ze jestem ładna ;-)
8. Moja prababcia była sznaucerką
9. KUNDEL WIELKOPOLSKI – to brzmi dumnie :-)!

Najpierw długo było schronisko, które przetrwała dzięki psiej przyjaźni z silniejszą, odważniejszą suczką. Potem rozstanie z przyjaciółką, która miała więcej szczęścia i znalazła swoich Ludzi.
Czas, by i ona – delikatna, nieśmiała – poznała smak DOMU.

Peggi jest średniej wielkości (waży … kg), ma około …. lat.
Potrzebuje spokojnych cierpliwych opiekunów, którzy zrozumieją, że trzeba trochę czasu, by im w pełni zaufała i docenią wartość takiej ufności.
Na nowy – swój pierwszy prawdziwy – dom czeka w hoteliku, gdzie po okresie lęku i wycofania ujawnia swoją radosną naturę i ogromną tęsknotę za bliskością człowieka.

Na marginesie - nie wydaje mi się, ze trzeba pisać strasznie dużo i o wszystkich szczegółach - i tak będą omawiane w rozmowie.

A właśnie ktoś mi wpisał w profilu ;-):

ZAPRASZAM NA BAZAREK OGŁOSZENIOWY

70 ogłoszeń 10zł
30 ogłoszeń 5zł

http://www.dogomania.pl/threads/2229...*#post18610884

mnie rozwalił tekst o prababci sznaurcerce, nr 8 :) bardzo podoba mi sie szkic ogłoszenia
ja za parę dni chyba będę bardzej dostępna do roboty, mam nadzieję
ale może ktś wcześniej poskłada w całośc/?

Posted

margaret napisał(a):
Kasiu dziękuję za propozycję, może to dziwnie zabrzmi biorąc pod uwagę że pani rozważała adopcję Peggi, ale po rozmowie określiliśmy typ dla Pani idealny - samiec w typie ONKA - owczara niemieckiego, jak pani nazywa "helmuta", może być z długim włosiem, kastrowany, nie dominator, tolerujący psy, suczki i koniecznie koty!, musi być sprawdzony na koty, nie musi być młody, może być dość dojrzały, ale raczej nie chory - pani żyje skromnie, no i pies nie wymagający aktywności, raczej na spokojny tryb życia. I oczywiście tolerujący ruch uliczny.

szkoda...:(

Posted

Dogomania nie chce mnie tutaj wpuścić. :shake:Dobijałam się przez pół dnia, ale juz jestem.:multi:
Jolu, szkic ogłoszenia rewelacyjny. Tylko trzeba zrobić akcję typu- wstaw brakujące wyrazy i gotowe.:multi:
No i wybrać zdjęcia, zamówić na bazarku..niech leci w świat.
Mój wybór tytułu:
3. Jaka rasa? Kundelek !
Muszę teraz znikać, ale przed północą wracam. Życzyć już Wam kolorowych snów?:evil_lol:

Posted (edited)

[quote name='margaret']ale ci zazdroszczę Bjuta :) czekam na fotki
Też zazdroszczę i też czekam na fotki. Margaret, swojego czasu zastanawiałyśmy się nad odwiedzinami dwupaku...został nam już jeden "pak", ale i Meggi wymagałaby wizyty poadopcyjnej...
Moze spojrzymy do naszych terminarzy i życiowych " rozkładów" i wybierzemy sie kiedyś do jednego i drugiego " paka", zanim nam Peggi wyjedzie na drugi koniec Polski.

Ja wiem, ze wszyscy już jesteśmy przepełnieni bez miary ogromem cierpień na Dogo, ale proszę - zajrzyjcie:
http://www.dogomania.pl/threads/223015-Dwa-azylowe-niewidome-staruszki...-(((?p=18623259#post18623259

Edited by danka4u1