Angel Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 dla dwupaku szukamy domowego hoteliku, sądze że boks na dworze jest niepotrzebny.. bo to samo mają praktycznie w schronisku. To jak ? mestudio zastanów sie nad tym.. prosimy cie.. u cb mamy zaufane miejsce. Daj znać.. Quote
Olena84 Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 Jestem u dziewczynek po weekendzie. Moze juz niedlugo cos znajdzie sie dla Pieguski... Quote
jola_li Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Trzymam kciuki za dobry - i szybki ;-)! - DT dla P&M! Quote
Olena84 Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 Danka, a jak Ty zapraszasz dogomaniakow po literach alfabetu? To ja zaczne od drugiego konca. Kto sie bierze za hotele? Quote
jola_li Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 [quote name='Olena84']Danka, a jak Ty zapraszasz dogomaniakow po literach alfabetu? To ja zaczne od drugiego konca. [/QUOTE] Jeżeli chodzi o wysyłanie pw, to chyba najlepiej tak: klikamy na "Społeczeństwo" wybieramy "Lista użytkowników" klikamy na strzałeczkę przy "szukaj użytkowników" po prawej stronie (niebieski napis pod niebieskimi prostokącikami z literkami) i znów klikamy na szukanie zaawansowane i ----- to jest to, o co nam chodzi ;-). Jest tam taka rubryka "ostatni post po" - trzeba tam wpisać datę w formacie rrrr-mm-dd --- chodzi o wybór osób, które były aktywne na dogomanii w ciągu - powiedzmy - ostatnich 3 miesięcy (a więc wpisujemy tam 2010-11-14), i klikamy na "szukaj teraz". Jak już mamy tych użytkowników, to możemy wybierać konkretne litery. Najlepiej skopiować nicki, a potem je wstawiać do wysyłanych pw. Quote
Olena84 Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 Cos podobnego, nie wiedzialam, ze tak mozna, eraz juz wiem, skad dostaje tyle pw na poczte ciagle ;P Quote
danka4u1 Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Ja wysyłam do osób [B]aktywnych w danej chwili[/B]- nowe posty u góry po lewej stronie. Idzie szybko i jest pewność, ze to nie martwa dusza tylko ktoś naprawdę aktywny. Muszę spróbować tego sposobu podanego przez Jolę, ale wydaje mi się przekraczający moje umiejętności komputerowe...brzmi dla mnie tajemniczo, ale cóż- kwestia przyzwyczajenia. Quote
Szarotka Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 [quote name='Angel']dla dwupaku szukamy domowego hoteliku, sądze że boks na dworze jest niepotrzebny.. bo to samo mają praktycznie w schronisku. To jak ? mestudio zastanów sie nad tym.. prosimy cie.. u cb mamy zaufane miejsce. Daj znać..[/QUOTE] Domowy dt. to nie takie proste; prowadzi go elinka, zuzka, wiem Astorah, czasami bierze psy do domu, czy ktos jeszcze zna inne domowe dt. Mnie sie wydaje, ze dobry dt. lub hotel gdzie ludzie sie psami zajmuja tez jest dobry, bo chodzi o to, zeby im dom, znalezc, psy lepiej poznac itd. Quote
moni12 Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Slyszalam ze mariamc ma kojce chyba za ok 200zl, moze tam zapytac . Quote
Marlena P. Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Gdybym tylko mogła adoptowałabym suczki, niestety mam już za dużo psów i kotów... wiem jak trudno znaleźć dom dla parki. Udostępniłam na Facebooku, może ktoś wypatrzy te cudeńka! Quote
Szarotka Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 [quote name='moni12']Slyszalam ze mariamc ma kojce chyba za ok 200zl, moze tam zapytac .[/QUOTE] Jezeli tylko mariamc by miala miejsce to ja jestem za, bo tam psom jest naprawde dobrze. No ale ktos musi wreszcie sie podjac tego zadania szukania miejsca dla suniek. Quote
danka4u1 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Witaj Szarotko, pusto tutaj i głucho. Ja tez mam parę spraw do szybkiego załatwienia - i domowych i innych- Czasu jeszcze mniej niż zwykle. Nawet dziś nie byłam u dwupaku w ciągu dnia i zaproszeń tez nie wysyłam... Pisałam, że jestem ciotką od molestowania, mogę dbać o to, by wątek żył w miarę mojego czasu,mogę zadbać, by psiaki miały pieniądze na pobyt w DT, ale na DT/hotelach nie znam się i nie podejmuję się tego zadania, by rozmawiać o kojcach. Przykro mi. Cały czas starałam się i dbałam o interesy M&P, ale teraz widzę, ze niewielu osobom na tym naprawdę zależy. Szkoda psiaków i naszego wysiłku włozonego w wydobycie tego wątku z nicości... Quote
Szarotka Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Jezeli sie nikt nie podejmie, zeby zadecydowac dokad one maja pojsc i nie podejmie jakis dzialan to ten watek nie ma sensu...................................!!!!!!!!!!!!! Ja z Kanady nie bede szukac hotelu i decydowac gdzie one maja pojsc............. Quote
jogolcia@pdx Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 [quote name='danka4u1']Witaj Szarotko, pusto tutaj i głucho. Ja tez mam parę spraw do szybkiego załatwienia - i domowych i innych- Czasu jeszcze mniej niż zwykle. Nawet dziś nie byłam u dwupaku w ciągu dnia i zaproszeń tez nie wysyłam... Pisałam, że jestem ciotką od molestowania, mogę dbać o to, by wątek żył w miarę mojego czasu,mogę zadbać, by psiaki miały pieniądze na pobyt w DT, ale na DT/hotelach nie znam się i nie podejmuję się tego zadania, by rozmawiać o kojcach. Przykro mi. Cały czas starałam się i dbałam o interesy M&P, ale teraz widzę, ze niewielu osobom na tym naprawdę zależy. Szkoda psiaków i naszego wysiłku włozonego w wydobycie tego wątku z nicości...[/QUOTE] Zrobiło mi się bardzo przykro po przeczytaniu tego wpisu... Niestety, robię co mogę ( no może prócz leżenia krzyżem, ale to nie w moim stylu...), ale to też nie wystarcza... Danusiu - naprawdę nie wiem, co więcej zrobić... I chociaż nie jestem pewna, czy moje zdanie ma jakąś wagę, to na odchodnym powiem tylko, że zgadzam się z Angel - jeżeli dwupak ma iść znowu do boxu (który ma bez naszych opłat w schronie), to nie ma sensu przenosić go w takie same (albo niewiele zmienione) warunki, za które jeszcze trzeba płacić... jakoś nigdy nie przekonałam się do boxów, nawet w najlepszych hotelach - dla mnie to taki podkręcony schron, niby coś lepiej, ale ciągle ZA KRATAMI przez większość dnia.... Quote
xxxx52 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Jezeli placic sie ma za hotel to nie po to zeby psy byly tak jak w schronisku w budzie i okojcu,gdyz te kojce czesto sa 2/ m,a kontakt z czlowiekiem zaden.na 2 dni przetrzymac psy to jest okey,ale w przypadku tych panien pobyt moze trwac .trwac i trwac,a Wy musicie placic.Moim zdaniem najlepszym wyjsciem jest pensjonat ,ale w warunkach domowych.Nie nazywam pobytu psow w budach z kojcem za kratami hotelem ,gdyz to nie jest hotel.To jest schronisko z jedna gwiazdka,gdyz sie placi. Kto na watku decyduje o losie M&P ? Quote
jola_li Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Myślę - wiem - że najlepszy byłby domowy DT, ale czy są na to widoki???... Myślę - wiem - że niektóre hoteliki są wspaniałymi pośrednikami między schroniskiem a domem (bez tego etapu socjalizowania wiele psów by do domu nie trafiło nigdy). Myślę, że Osoby śledzące przez jakiś czas losy dogomaniackich piesków mogą stwierdzić, w których hotelikach jest na tyle przyjaźnie i na tyle bliski i skuteczny (na miarę hotelikowych możliwości) kontakt z człowiekiem, że warto za to zapłacić. Należy zadać sobie pytanie - czy jest szansa na domowy DT? Czy - jeżeli je nie ma - P&M zostaną w schronisku, a jedyne, co możemy im dać, to ogłoszenia? Kto tu jest Szefem ;-)? Quote
Olena84 Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 Dobrze, to mianuje sie współczłonkiem szefostwa - nowe sformułowanie - ide szukac dt domowych, zeby byl sens, niech kazdy powpisuje dwupak na liste i zobaczymy ile trzeba czekac. Quote
xxxx52 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Ktora dogomaniaczka ma te pieski pod swoimi skrzydlami?Mam pomysl Quote
mestudio Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Jest pewna kobietka AnnaA, mieszka w mojej okolicy i wszystkie pieski jakie ma pod opieką trzyma w domu. Może warto zapytać jej czy znajdzie miejsce dla dwupaku za opłatą (zaproponować sumę jakąś)? Może ktoś z szefostwa do niej napisze? Ona działa z Monday i zawsze bierze od Monday pieski pod opiekę. Wątek jednego z psiaków u Ani [url]http://www.dogomania.pl/threads/192538-Sunia-z-silnym-l%C4%99kiem-separacyjnym!!!-Potrzeba-pomoc-behawiorysty!!!!-Kozienice/page20[/url] Quote
Olena84 Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 Angel jest tutaj najabrdziej zwiazana z psiakami bo je zna. Ok, to kogo zapytac, Monday? Napisze do niej. Quote
xxxx52 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 [quote name='mestudio']Jest pewna kobietka AnnaA, mieszka w mojej okolicy i wszystkie pieski jakie ma pod opieką trzyma w domu. Może warto zapytać jej czy znajdzie miejsce dla dwupaku za opłatą (zaproponować sumę jakąś)? Może ktoś z szefostwa do niej napisze? Ona działa z Monday i zawsze bierze od Monday pieski pod opiekę. Wątek jednego z psiaków u Ani [url]http://www.dogomania.pl/threads/192538-Sunia-z-silnym-l%C4%99kiem-separacyjnym!!!-Potrzeba-pomoc-behawiorysty!!!!-Kozienice/page20[/url][/QUOTE] a to nie za daleko od miejsca zamiszkania obecnie psow? czy Angel pojedzie i sprawdzi naocznie co pewien czas jak sie psy maja? Quote
mestudio Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 xxxx52, ja jestem dokładnie w tym samym miejscu co AnnaA i jakoś Angel nie widziała w tym problemu. Ja tylko podałam pomysł na osobę, która jest w pobliżu mnie i wiem, że zajmuje się pieskami w domu. W dodatku jest w domu z psami cały czas. Ale możecie szukać nawet w bloku Angel. Quote
danka4u1 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Przepraszam Was, jesli poczułyscie sie urazone moim wpisem, ale nie miałam takiego zamiaru. Jest chyba jasne, ze każdy z nas robi tyle dla psiaków, ile może , a często ponad to, ale boli mnie, gdy widzę, jak nie mozemy ustalić warunków dla psiaków, sprawa wymyka sie nam spod kontroli, a kazdy z nas tyle włożył serca i czasu i te sprawę. Jolu, przeciez wiesz, ze tak nie myslę, jak piszesz..mnie tez to zabolało. [quote name='jogolcia@pdx']Zrobiło mi się bardzo przykro po przeczytaniu tego wpisu... Niestety, robię co mogę ( no może prócz leżenia krzyżem, ale to nie w moim stylu...), ale to też nie wystarcza... Danusiu - naprawdę nie wiem, co więcej zrobić... I chociaż nie jestem pewna, czy moje zdanie ma jakąś wagę, to na odchodnym powiem tylko, że zgadzam się z Angel - jeżeli dwupak ma iść znowu do boxu (który ma bez naszych opłat w schronie), to nie ma sensu przenosić go w takie same (albo niewiele zmienione) warunki, za które jeszcze trzeba płacić... jakoś nigdy nie przekonałam się do boxów, nawet w najlepszych hotelach - dla mnie to taki podkręcony schron, niby coś lepiej, ale ciągle ZA KRATAMI przez większość dnia....[/QUOTE] To ustaliłsmy, ze tylko domowy hotelik..... [quote name='Olena84']Dobrze, to mianuje sie współczłonkiem szefostwa - nowe sformułowanie - ide szukac dt domowych, zeby byl sens, niech kazdy powpisuje dwupak na liste i zobaczymy ile trzeba czekac.[/QUOTE] Z tych, które tutaj na watku były wymienione, to są DT z kojcami, a my szukamy domowych warunków. [quote name='xxxx52']a to nie za daleko od miejsca zamiszkania obecnie psow? czy Angel pojedzie i sprawdzi naocznie co pewien czas jak sie psy maja?[/QUOTE] Warunki domowego hoteliku spełniały [B]Przebieczany[/B], ale tak jak xxxx52 pisze- kto potem pojedzie i będzie zdawał relacje z domu, zdjecia, ogłoszenia...nie chcemy przecież trzymać dwupaku na zawsze, tylko planujemy adopcje.Oczekujemy relacji z domu, relacji o socjalizacji, a nam tutaj trzeba martwić sie i dbać, by co miesiąc były pieniążki na utrzymanie psiaków. Wiecie, ze to nie jest łatwe.. Olu, dzieki za pomysł z wyszukiwaniem domowych hotelików- obys miała więcej szczęścia niż ja, bo nie mogłam nic znaleźć- i napisaniem do Monday. [B]Dziewczyny, ja przeciez nie chciałam nikogo urazić, tylko tak mi przykro, że nasza wspólna sprawa nie może ruszyć falej, a psy siedzą w schronie...[/B] [B]Dzięki mestudio za pomysł z Anną:loveu: Sadzę, ze to właśnie będzie to, czego oczekujemy[/B] Quote
mestudio Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Zawsze warto zapytać. Gdyby Krówka była inna TZ zgodziłby się na dwupak, ale Krówka musi mieć teraz spokój bo ona jest całkowicie dzika. Jak wprowadzę do domu 1 małego pieska to nic, ale dwa jednocześnie to dla Krówki za dużo. U nas jest kolejka niestety i muszę się wywiązać z dwóch innych zobowiązań, a do tego mam przykry problem prywatny. W tej chwili przez zapewne 1-2 miesiące nie chcę dodatkowych obowiązków. W okolicy błąkają się nadal 2 suczki pekińczyki i też mnie to boli. Bardzo chciałabym pomóc, ale w tej chwili przynajmniej przez 2 miesiące to niemożliwe. AnnaA ma duży ogród, dom i pieski u niej mieszkają w domu. Quote
danka4u1 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Metudio, o ile sprawa z Anną dojdzie do skutku, Twoja [B]rekomendacja jest dla nas w zupełności wystarczająca i to chyba wszystkim wiadomo, tak że o sprawdzaniu nie ma mowy[/B]; zalezy nam raczej na kontakcie z domem, gdy pieski będa już poza schronem. Ewuś, nie wiem, co przeżywasz teraz po odejściu Lisia z biedną Pieguską...i to tez jest jasne, ze nie ma mowy o dodatkowych dwóch psach i ich nieprzewidywalnych reakcjach po schronie. Trzymajcie się. Quote
Recommended Posts