moni12 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 No tylko coby Danuś za daleko sie nie zapuściła, bo znów dwupak bez kontroli zostanie.:diabloti: Quote
danka4u1 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 To się nazywa współpraca na dogo- droga nie tylko szeroka ale i szczęśliwa z Voxem....dzięki Jolu za pomoc; wyruszam, kosturek i w drogę... Dogo rozległe, ale mnie nie straszne, chyba że...znowu mnie dopadnie gdzieś :mad::mad:...ale dwupak ma też Was:loveu: Quote
margaret Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 przysząłm z zaproszenia na pw, musicie wybaczyc nie dam rady czasowo przebić się przez niemal dwuletni wątek, powiedzcie proszę na co dokładnie składacie grosiki, co zamierzacie? czy jest plan by przyjaciółki wyciagnąć do DT, hoteliku, czy to raczje na koszty utrzymania, leczenia, czy ogłoszeniowe? sama w domu mam taki sunieczkowy dwupak:) Quote
danka4u1 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Dzięki Margaret, ze przyszłas nocna porą do nas. Zbieramy na utrzymanie psiaków w Dt/hoteliku i problem w tym, że sunie są bardzo ze sobą zżyte, jedna nie istnieje bez drugiej, a więc razem muszą iść do jednego miejsca czyli deklaracje razy2......bez tego nie ruszymy. Teraz są w schronisku w Obornikach; ogłaszamy, mają allegro. Adopcja dwóch nierozłącznych psiaków graniczy z cudem- chociaż takie zdarzają sie na dogo- najlepiej byłoby umiescić je w DT i działać dalej. Niech będą juz poza schronem... Cy Twój dwupak jest z adopcji? Też nierozłączne? Quote
margaret Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 mój dwupak - obie z adopcji ale osobnych, dwupakiem nierozłacznym i bezgranicznie zakochanym w sobie stały się już u nas w domu [IMG]http://img812.imageshack.us/img812/49/przyjaciolki2.jpg[/IMG] 50 zł stałej deklaracji na Przyjaciółki macie ode mnie, dopóki będę mogła, na razie mogę, proszę na PW o nr konta koniecznie z adresem, macie już jakiś DT/hotelik ugadany, co przyjmie dwupaka? to też może być trudne...? Quote
danka4u1 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 [B]Margaret, jestes nocnym aniołem dla dwupaku[/B] :loveu::loveu: Wiesz, jakie to ważne, zeby psiny opuściły schron.....Rano przyjdzie Angel, która jest wolontariuszką w tym schronisku gdzie Meggi i Peggi, to poda Ci dane do przelewu. Domu Tymczasowego nie mamy zadnego...borykamy się z deklaracjami...a czas leci. Twoje psiaki są przepiękne. Z jakiego schroniska pochodzą? Ile mają lat? Zazdroszczę Ci tych dwóch psiaków. Czy maja swój watek? Odwiedzaj nas. Dziękujemy Ci bardzo za pomoc:loveu::loveu: Quote
Szarotka Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Tez kiedys pomagalam wyciagac dwupak z Zabrza i sie udalo. Co prawda pieski nie dotrwaly do ds. bo to dwa staruszki i umarly w dt., ale lepsze to niz schron. To byl Kamel i Fax. Dwaj przyjaciele z boiska :):) Quote
dara9 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Jestem u dziewczyn rano, Margaret Twój dwupak jest śliczny :) oby 'nasze' dziewczyny znalazły taki domek Quote
Angel Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Jestem, PW wysłałam i bardzo dziękuje :loveu: dzisiaj miałam koszmar jakiś.. płakałam przez sen normalnie co zdarza mi sie.. baaaaaaaaaaardzo rzadko. A sen by związany z dwupakiem, obudziłam sie cała spocona i we łzach. Pierw było fajnie.. byłam w szkole, nagle sms.. jak sie czujesz ?a ja odpisałam dobrze a dlaczego... potem no kolejny dostałam: przeciez twój dwupak jedzie do domu na drugi koniec Polski! Wybiegłam ze szkoły do schroniska pobiegłam i na wybiegu była łapanka.. stał samochód wbiegłam i P&M nie było, pani która tam sprzata zawołała mnie abym po nie poszła bo maja jechac do domu a nie idzie ich poszukac..zawołałam, znalazły sie.. wyleciały i bardzo sie cieszyły.. pani która chciała je zabrac do siebie mieszkjała z domem w ogrodzie opowiadała duzo fajnych rzeczt, że urzekła ja ich historia.. z bólem, ogromnym serca zapiełam je na smycz pozegnałam sie z łzami i poszłam.. biegłam ile sił w nogach przebiegłam przez ulice.. obrócilam sie za siebie by zobaczyc je zdala a one .. biegły za mna.. zerwały sie ze smyczy- i trzask.. potrącił je samochód..:-( coś okropnego... Quote
Angel Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 [quote name='LILUtosi']Ja dziękuję za takie sny.... Masakra[/QUOTE] mam nadzieje ze ta końcówka nie wydarzy się nigdy ! Ale chciałabym by był proroczy pod względem domku z ogrodem.. Quote
danka4u1 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Angel, dostanę zawału przez Ciebie....:mad::mad: Komu moni ma przesłać pieniążki za allegro? Dane do mestudio? Zapisz nową [B]deklarację stałą od Hania- 20 zł[/B]. To osoba spoza dogo ode mnie. Pieniądze powinny przyjść niedługo, bo osoba ta zrobiła zlecenie stałe. Quote
agni Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 jestem na zaproszenie [I]danka4u1[/I] - słodkie dziewczyny... niestety w żaden sposób teraz pomóc nie mogę :( Quote
danka4u1 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Dzięki za odpowiedź. Odwiedzaj nas- nasz dwupak jest bardzo towarzyski i lubi odiwedziny. Quote
Szarotka Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Przyszlam w odwiedziny. Narazie tez nie moge, ale jak mi cos zostanie to postaram sie chociaz jakas jednorazowke dozucic, ale to dopiero w nastepnym miesiacu, bo na ten wyslalam. Quote
danka4u1 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Och, Szarotka z moich rodzinnych gór zawitała do nas:loveu::loveu:; Dobrze, bo ciotki dzis zapomniały wyprowadzić dwupak na wieczorny spacer:mad: A może jeszcze jakiś nocny aniołek przyjdzie z grosikiem dla M&P.....??? Quote
dominikabankert Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 na razie zaznaczam jutro poczytam i pomysle Quote
Szarotka Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 A rozsylalyscie watek ?? zrobilyscie wydarzenie na f.b.?? Quote
danka4u1 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 [quote name='dominikabankert']na razie zaznaczam jutro poczytam i pomysle[/QUOTE] Dzięki za przybycie. Poczytaj jutro i odwiedź nas. [quote name='Szarotka']A rozsylalyscie watek ?? zrobilyscie wydarzenie na f.b.??[/QUOTE] Szarotko kochana, mnie już palce spuchły od rozsyłania wątku..:shake::shake:.nie wiem, czy ktoś jeszcze rozsyła.:shake: :shake: Przydałaby mi sie pomoc. Wydarzenie na fb ma; allegro też, jakieś ogłoszenia... Myslę, ze czas byłoby przymierzyć się do pełnych deklaracji i szukaniu dobrego DT, a ewntualny DS szukać cały czas. Ale ja sama nie bedę decydować..:shake: Quote
danka4u1 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Przybiegnij, kazda pomoc nam potrzebna . Posty przeskakują... Quote
aniolek666 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Hejka sunie są słodkie niestety jak narazie nie mogę pomóc ale jak tylko będe mogła to przybiegne z pomocą:) Quote
margaret Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Dziewczyny czas na dobre sny, z dobrymi zakończeniami:) zaraz robię przelew, jestem za tym, żeby już ugadywać jakiś DT/hotelik, jednocześnie ze zbieraniem deklaracji, inaczej trudno będzie o deklaracje, jeśli nie będzie wizji tymczasu ja niestety nie mogę pomóc w szukaniu DT, nie mam orientacji w tym, ale może inni dogomaniacy podpowiedzą? żal, że one tak długo w schronie....:( dobrze że mają siebie nawzajem, moje obie wyżełkowate bardzo były straumatyzowane schronem, zwłaszcza Sepia która spędziła tam niemal 2 lata, nie wiemy ile lat mają, o Petrze nie wiemy prawie nic - wyciągnięto ją z okropnej umieralni, mają wątki na dogo, tylko nie chcę tu zaśmiecać:) teraz najważniejsze są Peggy i Meggy (świetnie nazwane:) ) Quote
danka4u1 Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Margaret, ogladałam wczoraj galerię Twoich psiaków Petry i Sepi- weszłam tam z Twojego podpisu. Piękne psiaki, a wątek podaj- odwiedzimy slicznoty, a Meggi i Peggi nie pogniewają się na pewno. Dziekujemy za pomoc, a jesli chodzi o szukanie DT, masz rację, ale bardzo kiepsko stoimy z deklaracjami... Jak przyjdzie ranna zmiana, trzeba obliczyc finanse i szukać domu dla nierozłącznych biedactw.Juz jedna taka parę nierozłączną z Obornik- czyli z tego samego schroniska- mamy umieszczoną w DT. Dwa staruszki- zakochana para piesek i sunia. Serce rosnie, jak ogladamy zdjęcia uratowanych psiaków i czytamy o nich relacje. Quote
Szarotka Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Trzeba by jakies rozsadne w cenie miejsce znalezc............ Quote
Recommended Posts