Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ale nie da rady osobno kudłatej Peggi. Ponieważ peggi i meggi musza isc razem do domu. prawdopodobnie jest to matka z córka, które sa ze soba bardzo zżyte..i czekaja tylko na wspólny dom.

Posted

To dobry pomysł , ale dotyczy tylko kudłaczki , a z tego co przeczytałam to mają iść do domu razem... A więc odpada...
O ! Aga wpadła :evil_lol:
Na pewno coś poradzimy :)

Posted

tekst dla gazzy do allegro :)

Peggi ok 7 lat i Meggi ok 8 lat-szukaja wspólnego domu!! Są ze soba bardzo zżyte. Mieszkają w Obornickim Schronisku AZOREK juz od 6 lat:( Zostały znalezione przywiązane do drzewa. Przez większośc swojego zycia kazdą mroźną zime, upalne lato czy jakiekolwiek święta spędzają razem w jednej budzie. Sa to bardzo wierne suczki Peggi[kudłata suczka] bardzo szybko przywiazuje sie do ludzi i nabiera do nich zaufania, natomiast Meggi[biała suczka] ma dystans do nieznanych osób. Suczki zżyły sie bardzo z jedna z wolontariuszek i na sapcerach biegaja luzem co świadczy o przywiązaniu do człowieka. Są bardzo energiczne-uwielbiaja gonic się po całym lesie i bawić się we wodzie:) Obydwie są wysterylizowane i zdrowe :) Sa łagodne do innych zwierząt i ludzi. Bardzo przyjazne, wierne, kochane sunie, które zostały skrzywdzone przez los-oddadza swoje ogromne serduszka człowiekowi, który je pokocha. One bardzo tego potrzebują! Nie skazujmy ich na to aby reszte swojego życia spędziły w schroniskowej budzie! Odbudujmy ich nadzieje na dom, którą dawno straciły. MOże właśnie ty dasz im to na co tak długo czekają i czego tak bardzo potrzebują ?KONTAKY:
e-mail: [email protected]
tel: 607-099-681 lub 782-556-399
GG: 5257225
Organizujemy dowozy na terenie całej Polski!

Posted

chyba za mało ogłoszeń, pewnie część nie aktualne. Na niektórych wątkach pieski mają po 20 albo więcej. Trzeba napisać do osoby, która wie jak się robi te ogłoszenia. Jak znajdę to poproszę, żeby do tu zajrzała i pomogła.
A dlaczego nie ma wolontariatu, przecież nic nie kosztuje, a pieski mają trochę szczęścia. Nie możecie się gdzieś odwołać? napisać jakieś pismo do .... macie jakiś TOZ, burmistrza. To w Obornikach jest, tak? Pod kogo podlega ten okrutny kierownik? Jak mu pieski śmierdzą, to już wiem, czym on pachnie!

Posted

Dziewczyny, nic nie wywalczyłyście w sprawie wolontariatu?

Dlaczego niektórym przeszkadzają wolontariusze? Bo za dużo widzą? :// Czy kierownik chce coś ukryć? Tylko taka przyczyna zlikwidowania wolontariatu przychodzi mi na myśl... :///

Posted

Więc tak już jest wolontariat lecz trzeba przychodzić z osobą dorosłą i nie możemy wchodzić na wybieg do psiaków, lecz zawsze coś...
Było to już ogłone w Telewizji w Gazetach i trochę poskutkowało...
A teraźniejszego Kierownika teraz nie ma jest na płatnym urlopie i już z niego nie wróci bo jakieś przekręty robił czy coś (lecz nie wiem czy wróci znowu czy ktoś inny przejmie jego funkcje)....

Posted

Kapsel napisał(a):
Ciężko pewnie będzie znaleźć domek dla dwóch psiaków? A je rozłączyć? też nie jest to możliwe, co robić? :-(

będzie ciężko znaleźć dom dla obu suniek ale rozdzielic ich nie da rady. One sa jak jedność w dwóch ciałach...poprostuu przyjaźń od zawsze na zawsze..

Posted

Angel napisał(a):
będzie ciężko znaleźć dom dla obu suniek ale rozdzielic ich nie da rady. One sa jak jedność w dwóch ciałach...poprostuu przyjaźń od zawsze na zawsze..

Tak też myślę. Albo dwie sunie, albo wcale :loveu: Rozłączyć je byłoby zbrodnią i tego zrobić nie można :shake: